Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 160, 161, 162  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
XeStAiSy
Aeg Maha 2a

sõnum 08.04.2012 18:37:39 vasta tsitaadiga

Kindlasti vahetan beta, RC vastu kuid see beta kestab ka kaua mind just huvitabki kaua mu rauda toetatakse ja kuidas see toimib. win 7 ollust pole juba nädal kasutanud. Sest lihtsalt vajadust pole. Näkku röökivaid Buge lihtsalt pole veel tekkinud. Minu jaoks on win katki siis kui jamad tekivad ja edasi kasutada ei saa või ulme aeglane.
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.04.2012 00:48:52 vasta tsitaadiga

Ma korra juba kirjutasin, et ma ei saa kuidagi Windows 8 installitud VirtualBoxi, üritasin eile jälle, aga jälle ei saanud.
Peale kirja Windows Developer Perview tuleb veateade:

Your computer needs to restart
Code: 0x0000000A
Para
0xFFFFFFE6
0x0000001F
0x00000000
0x81B8E63B

Restarti ei oska teha VirtualBoxis op.süst, tegin reseti, aga see ei aidanud, proovisin 5 korda, aga alati tuli selline veateade.
Laadisin alla kõige uuema VirtualBoxi ning tegin kõik selle õpetuse järgi, aga siiski tuleb veateade.

Mida peab tegema, et VirtualBoxis Windows 8 tööle saada?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.04.2012 09:34:51 vasta tsitaadiga

brixxx,

1. Ära kasuta Eesti localet
2. Lülita välja USB3 / Esata / Firewire
3. Kui kasutad laienduskaarti, võta see välja

Kui see ei aita ei oska rohkem midagi pakkuda. Ning uuenda oma Developer Preview Consumer Preview peale. Ning miks sa ei kasuta, mitu korda kiiremat virtualiseerimistehnoloogiat Hyper-V?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.04.2012 10:17:08 vasta tsitaadiga

Kui ma töölt koju lähen, siis proovin neid soovitusi. Hetkel panin uuema Windows Consumer Perview koju laadima.
d3t kirjutas:
Ning miks sa ei kasuta, mitu korda kiiremat virtualiseerimistehnoloogiat Hyper-V?

Kas Hyper-V on tasuline? Koolis sai VMwaret kasutatud, aga see on tasuline, siis otsisin top 10 virtuaalmasina programme googlist ning tundus kõige parem tasuta programm VirtualBox, hetkel olen seal programmis ainult tööle saanud kaks Linuxi op.süst: Ubuntu ja Mint, veel olen proovinud Windows 7 ja Mac OS X Lion.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.04.2012 12:51:04 vasta tsitaadiga

brixxx, Hyper-V on tasuta ja Windowsisse sisse ehitatud.
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.04.2012 13:30:23 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:

OKEI, kui mul on hetkel Windows Vista Home Premium, siis peaks mul see programm juba arvutis olemas olema.
tagasi üles
revo1
HV kasutaja
revo1

sõnum 12.04.2012 13:44:51 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
d3t kirjutas:

OKEI, kui mul on hetkel Windows Vista Home Premium, siis peaks mul see programm juba arvutis olemas olema.

Windows vista :O icon_lol.gif ma mõtlesin, et selline asi on juba eemaldatud kõigil...

tglt mul mure ka. Kui keegi suudab teada anda, kuna amd windows8-le driverid teeb andku teada.

FireGL V5700. - hetke driverites mingi kalandus sees.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.04.2012 14:04:37 vasta tsitaadiga

brixxx, Hyper-V on sisseehitatud Windows Server 2008, Windows Server 2008R2 (tõõtab enamuste uute prosedega), Windows 8, Windows Server 8 (töötab core i7 ja uutematega). Lisaks on saadaval ka eraldiseisvna tootena Hyper-V server mis on samalaadne toode nagu VMWare ESX.
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.04.2012 14:07:46 vasta tsitaadiga

revo1 kirjutas:
.....

Windows vista :O icon_lol.gif ma mõtlesin, et selline asi on juba eemaldatud kõigil...
.......

Originaal, arvutiga kaasa antud Vista on viletsam kui piira W7 .......
Arvata võib, et tulevikus kõlab enamus PC kasutajate ridades sama jutt Windows 8 kohta, täielik saast, loomulikult võib Windows 8 näiteks autos kasutatavas arvutis igati omal kohal olla, autos ju eriti eraldi hiire ega eraldi klaviatuuriga eriti jamada küll ei tahaks, aga kas tulevikus auto arvutittese Windows leiab tee on kahtlane, konkurents on ikka liialt suur teiste tarkvara tootjate poolt.

brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.04.2012 14:57:27 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
revo1 kirjutas:
.....

.......

Originaal, arvutiga kaasa antud Vista on viletsam kui piira W7 .......

Eelmine aasta sain klassivennalt piraat Windows 7 Ultimate, aga see ei läinud mu arvutile üldse peale, proovisin u 5 korda ja alati läks arvuti lolliks ning pidin lõpuks panema originaal Vista jälle peale. Hetkel kui ma leian mõne sellise piraat Windows 7, siis paneks küll enda arvutile selle pigem peale, hetkel ei hakkaks küll ostma uut Windows 7 kuna varsti tuleb juba müüki Windows 8, siis pigem ostan uue arvutiga Windows 8, aga hetkel ei ole mul plaanis panna uut op.süst arvutile ja hetkel on mul liiga palju pahna arvutis, et selle kõik kõvakettale panek võtaks u 3-5 tundi. Hetkel pigem katsetan. Üks põhjus miks mul arvutile ei installiseerinud Windows 7 võis olla, et op.süst oli 64bit, mul 32bit. Kas mälukaardi või mälupulgaga on ka võimalik installida Windows arvutile peale?

Kas targem on võtta enne eelmine Windows arvutis maha (seda ei oska ma teha) või vana Windows uuendada?

Aga ikkagi ma päris täpselt aru ei saanud, kas mul peaks olema või mitte Hyper-V?
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.04.2012 15:02:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga ikkagi ma päris täpselt aru ei saanud, kas mul peaks olema või mitte Hyper-V?

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-V
tsitaat:
Kas targem on võtta enne eelmine Windows arvutis maha (seda ei oska ma teha) või vana Windows uuendada?
Mina arvan, et kindlam on teha seda, mida sa oskad.

Piraatlus on paha-paha.
tsitaat:
Kas mälukaardi või mälupulgaga on ka võimalik installida Windows arvutile peale?

http://kmwoley.com/blog/?p=345

brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 12.04.2012 15:48:09 vasta tsitaadiga

kusti85 kirjutas:
tsitaat:

Ma lugesin seda ja mulle tundub, et pigem ei ole Windowses sees see kohe.
tsitaat:
Piraatlus on paha-paha.

On küll, aga kui ma proovin Windows 8 ära ja Windows 7 meedlib siiski rohkem, siis ostan Windows 7.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.04.2012 16:02:25 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
kusti85 kirjutas:
tsitaat:

Ma lugesin seda ja mulle tundub, et pigem ei ole Windowses sees see kohe.

d3t kirjutas:
brixxx, Hyper-V on sisseehitatud Windows Server 2008, Windows Server 2008R2 (tõõtab enamuste uute prosedega), Windows 8, Windows Server 8 (töötab core i7 ja uutematega). Lisaks on saadaval ka eraldiseisvna tootena Hyper-V server mis on samalaadne toode nagu VMWare ESX.

WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 12.04.2012 16:03:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:

On küll, aga kui ma proovin Windows 8 ära ja Windows 7 meedlib siiski rohkem, siis ostan Windows 7.

Väga õige, sest 30 päeva tasuta proovimist on täiesti legaalne ja õige tegevus kui ei ole oma soovides kindel thumbs_up.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.04.2012 17:47:42 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:
tsitaat:

Väga õige, sest 30 päeva tasuta proovimist on täiesti legaalne ja õige tegevus kui ei ole oma soovides kindel thumbs_up.gif

Märgiks ära, et Windows 8 Consumer Preview põhjal ei tasu otsustada veel Windows 8 üle. Ootame ikka enne Relese Candidate ära icon_smile.gif

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 12.04.2012 17:50:10 vasta tsitaadiga

kirjutas:
Windows Server 8

Kuram muigama võttis kui seda kuulsin, windowsi serverivariant Metro UI'ga. Nagu filmides juba, süsadminid vehivad kätega seinasuuruse monitori ees thumbs_up.gif
Loogiliselt järele mõeldes ei saa produktiivset serverit ju metro UI'ga teha ja arvatavasti sellel polegi seda või on võimalus kinni keerata (Kõlab nagu pääseteena Metro kasutamisest...)

Mnator
HV Guru

sõnum 12.04.2012 17:55:57 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
kirjutas:
Windows Server 8

Kuram muigama võttis kui seda kuulsin, windowsi serverivariant Metro UI'ga. Nagu filmides juba, süsadminid vehivad kätega seinasuuruse monitori ees thumbs_up.gif
Loogiliselt järele mõeldes ei saa produktiivset serverit ju metro UI'ga teha ja arvatavasti sellel polegi seda või on võimalus kinni keerata (Kõlab nagu pääseteena Metro kasutamisest...)
Hmm, siiani nagu ei teagi, et serveris pidevalt võimlema peab. Niipaljukest kui mul on kogemust, siis tiksuvad suht eraldi omaette tööd teha ja näppima minna tuleb harva. Ja harva näppimise korral on juba ükskõik kuidas utiliite/skripte jms. käivitad.
Seega metro vastu argumendiks oleks küll midagi paremat tarvis....
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 12.04.2012 17:59:01 vasta tsitaadiga

Aga minu järgmiseks windowsi valikuks osutubki siis Windows Server 8 icon_biggrin.gif
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 12.04.2012 18:19:21 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
Hmm, siiani nagu ei teagi, et serveris pidevalt võimlema peab. Niipaljukest kui mul on kogemust, siis tiksuvad suht eraldi omaette tööd teha ja näppima minna tuleb harva. Ja harva näppimise korral on juba ükskõik kuidas utiliite/skripte jms. käivitad

Enne kui server tiksuma ise hakkab, tuleb see ka seadistada. Lihtsalt ei tahaks nagu uskuda, et MS on nii rumal ja surub metrot Serveri OS'ile. Kui ilma Metrota tuleb, siis ise vaatangi hoopis Server8 poole enda masinaga... thumbs_up.gif
Apple või Google võiks hakata CLI kasutajaliidesega telefone ja tableteid tegema, siis oleks hea vaadata kuidas lõpuks windows10 ongi praktiliselt 1 ja 0 icon_biggrin.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 12.04.2012 18:38:58 vasta tsitaadiga

Nagu teisedki öelnud on - kui Win8 Serveril seda metro jama pole, siis võtan ka ise selle. Viimane kogemus oli Windows Server 2008 R2-ga millega kenasti hakkama sain. Teatud asjad pole seal vaikimisi sisselülitatud mis desktop versioonidel aga väike confimise vaev lihtsalt. Mul pole midagi selle vastu kui nt setup on metro põhine vms aga see, et ma pean eraldi liigutusi tegema desktopi nägemiseks lauaarvutil on kurjast thumbs_down.gif
Start menüü võin üldse kinni keerata mul pole seda eriti vaja.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 12.04.2012 19:02:54 vasta tsitaadiga

Oluline on, et Metro saaks ära keelata ning Windows Maili saaks ka kasutada. icon_razz.gif
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 12.04.2012 19:15:01 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Mnator kirjutas:
Hmm, siiani nagu ei teagi, et serveris pidevalt võimlema peab. Niipaljukest kui mul on kogemust, siis tiksuvad suht eraldi omaette tööd teha ja näppima minna tuleb harva. Ja harva näppimise korral on juba ükskõik kuidas utiliite/skripte jms. käivitad

Enne kui server tiksuma ise hakkab, tuleb see ka seadistada. Lihtsalt ei tahaks nagu uskuda, et MS on nii rumal ja surub metrot Serveri OS'ile. Kui ilma Metrota tuleb, siis ise vaatangi hoopis Server8 poole enda masinaga... thumbs_up.gif
Apple või Google võiks hakata CLI kasutajaliidesega telefone ja tableteid tegema, siis oleks hea vaadata kuidas lõpuks windows10 ongi praktiliselt 1 ja 0 icon_biggrin.gif
Kui asja oskad, siis on see algne seadistus ju ühekordne tegevus. icon_wink.gif icon_cool.gif icon_wink.gif
tagasi üles
Mercury
HV veteran

sõnum 12.04.2012 23:23:34 vasta tsitaadiga

Link

icon_razz1.gif
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.04.2012 01:20:44 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
brixxx,

1. Ära kasuta Eesti localet
2. Lülita välja USB3 / Esata / Firewire
3. Kui kasutad laienduskaarti, võta see välja

Kui see ei aita ei oska rohkem midagi pakkuda. Ning uuenda oma Developer Preview Consumer Preview peale. Ning miks sa ei kasuta, mitu korda kiiremat virtualiseerimistehnoloogiat Hyper-V?

VirtualBoxi all ei leidnud localeti kohta, vaatasin preference all, OS settenigute all vaatasin liideseid ja tundus, et seal oli ainult USB ja CD/DVD seade ning enda arvates ei peaks endal olema laienduskaarti arvutis.

Proovisin VitualBoxis panna p[sti Windows 8 Consumer Perview OS, aga laadimisel tuleb enne veateade ette ''VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on you system. Certain guests [e.g. OS/2 and QNX] require this feature and will fail to boot without it.'' Kui laadisin Lunuxi openSUSE 12.1, siis sellist veatedet ette ei tulnud.

Kuidas laadida Hyper-V iso faili? Laadisin alla Hyper-V. Kui see on vale, siis v]iks keegi selgitada, kust leida ]ige Hyper-V ja kuidas installida,
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 13.04.2012 04:11:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:
VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on you system
see on selleks, et sul on inteli prose. lülita cpu settingute all amd-v välja. Või kui su prse ei tota, siis üldse CPU virtualiseerimine.
Locale ei ole mingi imesetting kuskil virtualboxi all. See on asukohamäärang, mis sa määrad kui sa win 8-t installid, installeris, win8 jaoks.

brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.04.2012 10:23:39 vasta tsitaadiga

kusti85 kirjutas:
tsitaat:
VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on you system
see on selleks, et sul on inteli prose. lülita cpu settingute all amd-v välja. Või kui su prse ei tota, siis üldse CPU virtualiseerimine.
Locale ei ole mingi imesetting kuskil virtualboxi all. See on asukohamäärang, mis sa määrad kui sa win 8-t installid, installeris, win8 jaoks.

OKEI, ma ei ole sinnani veel Windows 8 installimisel jõudnud. Kuidas ma cpu settingute juurde jõuan, eeldan, et control paneli alt?
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 13.04.2012 10:25:42 vasta tsitaadiga

BIOS icon_idea.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 13.04.2012 11:13:39 vasta tsitaadiga

djpvx, woox2k, Tomorrow, LiivaneLord, Mnator - Metro on ka Windows 8 Serveris täiesmahus. Sellest ei pääse ka seal.
brixxx, Locale setingud käivad "Kuupäeva, kellaaja või regiooni muutmine" alt mis asub Juhtpaneelis. USB3/Esata saad välja lülitada BIOS'est. Laienduskaardi puhul tuleb see hetkel eemaldada vaid siis kui ta kasutab DMA'd (Direct Memory Access). Mis puutub veateatesse, siis sa pead BIOS'est virtualiseerimise toe sisse lülitama. Siis peaks su VirtualBox ka tööle hakkama. Kui sa virtualiseerid Windows Vista peal hetkel, siis võid USB3/Esata/Laeinduskaardi/Locale mured ära unustada, kuna see kehtib hetkel ainult Windows 8 Consumer Preview toote kohta. Lõppversioonis on need mured kindlasti lahendatud.

Hyper-V mida sa alla laadisid on eraldiseisev versioon sellest (Samamoodi nagu VMWare ESX), ehk see installitakse otse raua peale. Paraku on selle konfigureerimine veidi keerukas. Hyper-V jookseb alati ainult otse raua peal, seega selleks, et Hyper-V virtualiseerimistehnoloogiat kasutada peaksid installima kas Windows Server 2008/Windows Server 2008R2/Windows Server 8 või Windows 8 otse raua peale.

brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.04.2012 11:28:07 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
brixxx, Locale setingud käivad "Kuupäeva, kellaaja või regiooni muutmine" alt mis asub Juhtpaneelis. USB3/Esata saad välja lülitada BIOS'est. Laienduskaardi puhul tuleb see hetkel eemaldada vaid siis kui ta kasutab DMA'd (Direct Memory Access). Mis puutub veateatesse, siis sa pead BIOS'est virtualiseerimise toe sisse lülitama. Siis peaks su VirtualBox ka tööle hakkama. Kui sa virtualiseerid Windows Vista peal hetkel, siis võid USB3/Esata/Laeinduskaardi/Locale mured ära unustada, kuna see kehtib hetkel ainult Windows 8 Consumer Preview toote kohta. Lõppversioonis on need mured kindlasti lahendatud.

Ma ei ole päris kindel, kas ma sellega hakkama saan, eriti ei oska BIOSi kasutada, aga üritan.

d3t kirjutas:
Hyper-V mida sa alla laadisid on eraldiseisev versioon sellest (Samamoodi nagu VMWare ESX), ehk see installitakse otse raua peale. Paraku on selle konfigureerimine veidi keerukas. Hyper-V jookseb alati ainult otse raua peal, seega selleks, et Hyper-V virtualiseerimistehnoloogiat kasutada peaksid installima kas Windows Server 2008/Windows Server 2008R2/Windows Server 8 või Windows 8 otse raua peale.

Ma installin ühe neist serveritest ja üritan Hyper-V konfigureerida. Kas Hyper-V on võimalik panna Windows 8 peale kui ma BIOSis neid muudatusi ei tee?
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 13.04.2012 11:29:26 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
djpvx, woox2k, Tomorrow, LiivaneLord, Mnator - Metro on ka Windows 8 Serveris täiesmahus. Sellest ei pääse ka seal.

Kas ei tule ka mingit valikutki, et install with metro or without metro? Ma muidugi loodaks seda without metrot desktopile, muidu hiirega mina seda opsüssi kasutada ei taha icon_razz1.gif Esimene MS opsyss mille vastu on mul vastumeelsus ja kõik tänu "tavajuuseri" (ehk mitte touch ekraanide kasutajate) jube ebamugavaks tegemisele. Tuleb tunnistada, et consumer preview oli NATUKE kasutatavam kui developer preview, aga ikka liiga palju tõmblemist. Tükk aega läks aega, enne kui snipiga sai "pilte tehtud", kuna start menüüd ei ole kust asju kiirelt kätte saada ja kohe nii et desktop "ei vahetuks."
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.04.2012 11:33:40 vasta tsitaadiga

d3t: Suured rahvamassid nõuavad maailmas igal pool seda, et lõppversiooniks oleks Metro UI asemel Desktop UI.
Ja MS oleks päris ohmu, kui ta Windows 8 puu otsas, Destop-oksal istudes, just sedasama oksa saeb. icon_cool.gif

Või siis tulevad mõned nupukad häkkijad, kes natuke Windows 8 koodi kohal natuke oma osavaid sõrmi liigutavad ning mille tulemusena Metro UI kuhugile peitu kaob ja Desktop UI rõõmsalt võidule pääseb.
PS: Minu teada tegeled sa ise ka progemisega, ehk viskad, vabal ajal, ise selle väikse koodijupi kokku icon_smile.gif ja jagad heldelt HVF-i liikmetele laiali. icon_razz1.gif
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 13.04.2012 11:40:16 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

Või siis tulevad mõned nupukad häkkijad, kes natuke Windows 8 koodi kohal natuke oma osavaid sõrmi liigutavad ning mille tulemusena Metro UI kuhugile peitu kaob ja Desktop UI rõõmsalt võidule pääseb.
PS: Minu teada tegeled sa ise ka progemisega, ehk viskad, vabal ajal, ise selle väikse koodijupi kokku icon_smile.gif ja jagad heldelt HVF-i liikmetele laiali. icon_razz1.gif

Metro ei ole vaid kiht kasutajaliidest, mis desktopi peal jookseb (nagu Windows Media Center, näiteks). See on väga tihedalt tervesse süsteemi integreeritud ja selle kinni keeramine saab olema keerulisem, kui väikene koodijupp.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 13.04.2012 11:47:53 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
d3t kirjutas:

Ma ei ole päris kindel, kas ma sellega hakkama saan, eriti ei oska BIOSi kasutada, aga üritan.

d3t kirjutas:

Ma installin ühe neist serveritest ja üritan Hyper-V konfigureerida. Kas Hyper-V on võimalik panna Windows 8 peale kui ma BIOSis neid muudatusi ei tee?

BIOS't ümber konfigureerimata sa virtualiseerimist tööle ei saa. Hyper-V sisselülitamine käib Lisa või eemalda võimalusi Windowsist valiku alt. Hyper-V serveri installist ma soovitaks sul hetkel loobuda, kõige kergem on isntallida Windows 8 Consumer Preview otse rauale ja sealt edasi minna.
SurfData kirjutas:
d3t kirjutas:

Kas ei tule ka mingit valikutki, et install with metro or without metro?

Ei. Ning nagu eelnvalt mainitud, ei ole sul ilma Metrota ka metro rakendusi.

tahanteada, miks kurat sa peaksid tahtma Metrot ära kaotada? Mis rakendusi jooksutama hakkad? Eelmise sajanid omasid? Keerad metro välja, jääd ilma ka metro rakendustest. Simple as that. Ning kes ümber õppida ei suuda, on ju olemas Classic Shell mida saab alla laadida: http://classicshell.sourceforge.net/

Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 13.04.2012 11:51:06 vasta tsitaadiga

link :: classic shell

ehk kellelegi abiks.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.04.2012 12:03:38 vasta tsitaadiga

Ka ehk väikseks abiks: 100 erinevat Lühikäsklust.

100 keyboard shortcuts for Windows 8 by Greg Shultz
http://www.windows8tricks.net/2012/04/100-keyboard-shortcuts-windows-8-greg-shultz/
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 13.04.2012 12:16:34 vasta tsitaadiga

http://www.windows8tricks.net/2012/03/start8-windows-8-start-button-lovers/#more-1095
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 13.04.2012 12:29:05 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Ning kes ümber õppida ei suuda, on ju olemas Classic Shell mida saab alla laadida: http://classicshell.sourceforge.net/

bow.gif bow.gif bow.gif
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.04.2012 12:36:23 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
brixxx kirjutas:
d3t kirjutas:

d3t kirjutas:

BIOS't ümber konfigureerimata sa virtualiseerimist tööle ei saa. Hyper-V sisselülitamine käib Lisa või eemalda võimalusi Windowsist valiku alt. Hyper-V serveri installist ma soovitaks sul hetkel loobuda, kõige kergem on isntallida Windows 8 Consumer Preview otse rauale ja sealt edasi minna.

Ma üritan, siiski BIOSis virtualiseerimine tööle saada, kui seda ei oska, siis tõstan enne olulised asjad väliselekõvakettale ja otsin enne igaks juhuks ka Windows Vista Home Premiumi plaadi üles ning panen siis rauale op.süst.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 13.04.2012 12:56:49 vasta tsitaadiga

brixxx, BIOS-e kasutamsie kohta on olemas mobo manual, kus näidatakse mida üks või teine lüliti teeb.
See ei saa olla nii raske icon_idea.gif
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 13.04.2012 13:30:52 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:
brixxx, BIOS-e kasutamsie kohta on olemas mobo manual, kus näidatakse mida üks või teine lüliti teeb.

OKEI, vaatasin just youtubist BIOSi kohta videosid ja tuli meelde, et paar aastat tagasi käsisin ka BIOSis, kui suutsin lauaarvuti ära rikkuda, et muud ei saanudki teha kui BIOSis teha ja uut op.süst ei saanud ka panna kuna DVD-kirjutaja oli läbi.

Küsimus mul on sülearvuti ja DVD-kirjutaja hakkab läbi minema, loeb ainult ostetud DVD, muid plaate ei loe, ei oska öelda nt. Windows Vista Home Premiumi plaadi kohta kuna pole seda aasta jooksul kasutanud. Kas on mõtet endale soetada uus DVD-kirjutaja, enam ei kirjuta plaate, vanu enne kirjutatud plaate võiks küll avada, aga sellest pole midagi hullu, et ühesõnaga saab kõik igapäevased toimingud tehtud ilma DVD-kirjutajata, kasutan selle asemel 1TB välist kõvakettast. Aga kui ma tahan op.süst installida, kas siis on asjalikum DVD-kirjutaja? Tahaks sisest DVD-kirjutajat sülearvutile, aga tundub, et selliseid ei müüda, ainult väliseid, aga ei tea, kas on mõtet osta 39 või 45 eur väline DVD-kirjutaja, kui ma ostan aasta pärast uue arvuti.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.04.2012 13:34:13 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
...... miks kurat sa peaksid tahtma Metrot ära kaotada? Mis rakendusi jooksutama hakkad? Eelmise sajanid omasid? Keerad metro välja, jääd ilma ka metro rakendustest. Simple as that. Ning kes ümber õppida ei suuda .....

Pigem tahtsid sina ja Microsoft, et kasutagu mõne teise tootja tarkvara, ei tea miks Microsoft Start menüü enda nimele patenteeris kui see nii vilets - eelmise sajandi rakendusi ainult jooksutada suudab, pigem suudab siiski kõike, andku oma patent vabaks, aga nii või teisiti tõmbab Microsoft Windowsile vee peale kui juba ka Windows Server 8 leitakse, et Metroo on vajalik, siis mida veel, serveritel hakkavad kõigil puute ekraanidega olema tulevikus

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.04.2012 13:42:35 vasta tsitaadiga

Metroga on nii ja naa, selle all ei saa isegi IE10 kõiki funktsoone kasutada. icon_smile.gif Rääkimata 99,9% programmidest, mida igal pool kasutatakse ja mis nii ehk naa kusagilt eelmisest sajandist oma alguse on saanud icon_razz1.gif . Wordi, Exceliga alates ja kasvõi kõikvõimalike profiprogrammidega a la Corel, Photopoint, Revit, mis iganes, lõpetades.

Aga nagu öeldud, kui ma tahan täisfunktsionaalse IE10-d kasutada, siis pean ma nagunii Desktop UI tööle panema ja alles siis IE10-t kasutama. icon_biggrin.gif
Mängimine, filmivahtimine ja muu tilu-lilu pole tõsine töötegemine. icon_smile.gif
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 13.04.2012 13:42:40 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
d3t kirjutas:
...... miks kurat sa peaksid tahtma Metrot ära kaotada? Mis rakendusi jooksutama hakkad? Eelmise sajanid omasid? Keerad metro välja, jääd ilma ka metro rakendustest. Simple as that. Ning kes ümber õppida ei suuda .....

Pigem tahtsid sina ja Microsoft, et kasutagu mõne teise tootja tarkvara, ei tea miks Microsoft Start menüü enda nimele patenteeris kui see nii vilets - eelmise sajandi rakendusi ainult jooksutada suudab, pigem suudab siiski kõike, andku oma patent vabaks, aga nii või teisiti tõmbab Microsoft Windowsile vee peale kui juba ka Windows Server 8 leitakse, et Metroo on vajalik, siis mida veel, serveritel hakkavad kõigil puute ekraanidega olema tulevikus
Metro otseste arendajate meelest MS-s vist kasutatakse tulevikus serveritena ipade icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 13.04.2012 13:46:18 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
WäntWõll kirjutas:

OKEI, vaatasin just youtubist BIOSi kohta videosid ja tuli meelde, et paar aastat tagasi käsisin ka BIOSis, kui suutsin lauaarvuti ära rikkuda, et muud ei saanudki teha kui BIOSis teha ja uut op.süst ei saanud ka panna kuna DVD-kirjutaja oli läbi.

Küsimus mul on sülearvuti ja DVD-kirjutaja hakkab läbi minema, loeb ainult ostetud DVD, muid plaate ei loe, ei oska öelda nt. Windows Vista Home Premiumi plaadi kohta kuna pole seda aasta jooksul kasutanud. Kas on mõtet endale soetada uus DVD-kirjutaja, enam ei kirjuta plaate, vanu enne kirjutatud plaate võiks küll avada, aga sellest pole midagi hullu, et ühesõnaga saab kõik igapäevased toimingud tehtud ilma DVD-kirjutajata, kasutan selle asemel 1TB välist kõvakettast. Aga kui ma tahan op.süst installida, kas siis on asjalikum DVD-kirjutaja? Tahaks sisest DVD-kirjutajat sülearvutile, aga tundub, et selliseid ei müüda, ainult väliseid, aga ei tea, kas on mõtet osta 39 või 45 eur väline DVD-kirjutaja, kui ma ostan aasta pärast uue arvuti.

Usun, et mingid ratta lugejad võiks olla koduses majapidamises juba ajalugu.
USB jullad asendavad kõiki võimalikke install meediaid.
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 13.04.2012 13:50:05 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
Marie kirjutas:
d3t kirjutas:

Metro otseste arendajate meelest MS-s vist kasutatakse tulevikus serveritena ipade icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

miks mitte. Las liigub päädide peale, siiski võiks jääda ka desktop kasutajatele normaalsem versioon kus hiirega ennast segaseks ei tõmble ja kus esimest korda seal taga istudes ei peaks inimesed googeldama hakkama kuidas shut down teha icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

WäntWõll kirjutas:
brixxx kirjutas:
WäntWõll kirjutas:

Usun, et mingid ratta lugejad võiks olla koduses majapidamises juba ajalugu.
USB jullad asendavad kõiki võimalikke install meediaid.

noh, mu uues arvutis enam kirjutajat ei ole, aga hetkel väline siiski olemas, kuna mängutootjad on leidlikud ja tahavad ju et rattalugejas oleks ratas sees, muidu mäng ei toimi icon_razz1.gif Eks natuke oma laiskus ka, pole viitsinud no-dvd ja no-cd asjandusi kuukeldada, hetkel juba 2-3 nädalat üks ratas lugejas olnud icon_razz1.gif
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 13.04.2012 14:13:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:

rattalugejas oleks ratas sees, muidu mäng ei toimi

Steam; Origin ? icon_lol.gif
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 13.04.2012 14:14:42 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:
tsitaat:

rattalugejas oleks ratas sees, muidu mäng ei toimi

Steam; Origin ? icon_lol.gif

steami ei kasuta üldse icon_razz1.gif orikad pelad jah tahavad et ratas sees oleks icon_razz1.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 13.04.2012 14:15:18 vasta tsitaadiga

SurfData, icon_lol.gif

Mille poolest erinevad Metrorakendused tavarakendustest? Mõtlen kasutamise osas. Kas tavarakendus ei tööta Metroga ning Metro rakendus on toimi desktopiga? Kui vaja ühte rakendust mõlemana kasutada, kas tuleb ühte ja sama programmi kaks korda installida? Või on üldse Metrorakendusi tarvis?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.04.2012 14:22:43 vasta tsitaadiga

LiivaneLord: Jah, nii see on, vähemalt osa rakendustest võivad edaspidi saada 2 versiooni, Metro omad ja Desktop-omad.
Vaata kasvõi sedasama 2-e funktsionaalsuse tuntuimat leiutist, IE10-t, siis näed, kuidas Metro jaoks on ekstra asi leiutatud ja kui tahad täisfunktsionaalset IE10-t, siis pead Desktopi versiooni kasutama.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 13.04.2012 14:34:51 vasta tsitaadiga

LiivaneLord, Metro rakendusi saad installida ainult läbi Windows Marketplace. Metro rakendused istuvad igaüks omeette liivakastis, ei saa arvutile paha teha kuid oskavad omavahel suhelda. Praegused rakendused jooksevad liivakastis nimega Desktop. Nemad ei oska mitte kuidagi uusi Windows 8 featuresi ära kasutada. Ning kui sa tahad kasutada nt. Messengeri Metros ja Messengeri Desktopis siis sa pead kaks erinevat rakendust installima. Ainus põhjus miks Desktop alles on, on selleks, et tarkvaraarendjatel oleks aega oma tarkvara Metro peale üle viia ning seniks saaksid kasutajad vana tarkvara edasi kasutada.
brixxx, proovi oma Vista Image fail kirjutada mälupulga peale. Kasuta selleks Ametliku Microsofti tarkvara: http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
tahanteada, IE10 ja kõik Metro brauserid on erilised perversused. Need on ainsad rakendused mis oskavad Metro keskonnas külge haakida ja kasutada vanasid Win32 api'sid. Põhjus miks Metros pole toetatud pluginad on Microsofti soov pushida edasi HTML5 tehnoloogiat ja suretada välja igasugused pluginad (Flash etc).

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 160, 161, 162  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.