Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  pinnacle studio 8'ga probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
solution
HV Guru
solution

sõnum 28.12.2003 19:21:24 pinnacle studio 8'ga probleem vasta tsitaadiga

Iga kord paneb pange 19minuti peal, op süsteem on XP ning FAT32, faili suurus jääb 3.99GB juurde, milles asi? Kas winXP's?Et ei luba üle 4gb faile salvestada?Kuidas seda asja parandada saaks?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
missomaa
Kreisi kasutaja
missomaa

sõnum 28.12.2003 19:23:35 vasta tsitaadiga

Muuda süsteem NTFSiks
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
solution
HV Guru
solution

sõnum 28.12.2003 19:25:39 vasta tsitaadiga

missomaa kirjutas:
Muuda süsteem NTFSiks

kuidas?
ilma format c:'ta ka saab?
kas FAT32'ega ei saagi?
tagasi üles
missomaa
Kreisi kasutaja
missomaa

sõnum 28.12.2003 19:32:57 vasta tsitaadiga

FAT32 ei luba üle 4GB faile...
NTFS partitsiooniks teinud olen ma ise Partition Magic 8.0-ga, kuid on ka teisi võimalusi. See lihtsalt kõige mugavam... Eile tegin ka ühe 80GB ketta NTFS süsteemi, aega võttis alla 5 minuti. Andmetekadu seejuures ei ole.
FAT32 on video jaoks üldse paha - paha: esiteks ei luba suuri faile ja teiseks kaob mingi osa ketta ruumist pidevalt ära...

solution
HV Guru
solution

sõnum 28.12.2003 19:34:50 vasta tsitaadiga

missomaa kirjutas:
FAT32 ei luba üle 4GB faile...
NTFS partitsiooniks teinud olen ma ise Partition Magic 8.0-ga, kuid on ka teisi võimalusi. See lihtsalt kõige mugavam... Eile tegin ka ühe 80GB ketta NTFS süsteemi, aega võttis alla 5 minuti. Andmetekadu seejuures ei ole.
FAT32 on video jaoks üldse paha - paha: esiteks ei luba suuri faile ja teiseks kaob mingi osa ketta ruumist pidevalt ära...

krt, kas mingeid hacke pole fat32'e jaoks?
kui mul on juba arvutis 2 ketast (FAT32) kas ma võin siis teha veel kolmanda ketta ja teha ta NTFS'iks partition magicuga? 2sel kettal on 13gb vaba ruumi muidu..
tagasi üles
missomaa
Kreisi kasutaja
missomaa

sõnum 28.12.2003 19:38:49 vasta tsitaadiga

Muudad oma 2 ketast lihtsalt NTFSiks ja ongi korras...
solution
HV Guru
solution

sõnum 28.12.2003 19:39:57 vasta tsitaadiga

missomaa kirjutas:
Muudad oma 2 ketast lihtsalt NTFSiks ja ongi korras...

kuidas?Partition magicuga?Failid kaotsi ei lähe?
Seleta täpsemalt, mis ma programmis valima pean
tagasi üles
vidrikjupiter
HV kasutaja
vidrikjupiter

sõnum 28.12.2003 19:41:38 vasta tsitaadiga

varsti loeme teemat: partition magic keeras mul arvuti piixu-abuaabua icon_razz.gif
solution
HV Guru
solution

sõnum 28.12.2003 21:07:08 vasta tsitaadiga

krt, tegin ntfs'iks, kuid nüüd jookseb pinnacle kokku icon_confused.gif Tegin pinnaclele uninstalli, kuid ikka sama sitt icon_confused.gif

pinnacle jookseb kokku peale seda kui video on mingi 1min jooksnud.. icon_confused.gif
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.12.2003 22:14:08 vasta tsitaadiga

Hi.

Alustaks moraali lugemisest. Videoedimise masinat ei confita pidevalt. Eriti kui editoriks on pinnacle studio 8. icon_wink.gif Endal on siiani suhteliselt valutult läinud, ptüi ptüi ptüi. Aga olen pidanud maadlema küll masinatega, mis peale "confimist" jamama hakkavad. FunkiZone le soovitaks tõmmata pinnacle saidist regdelete.exe Kõigepealt uninstall, siis lased regdelete käima ja korista kõik. Siis proovi uuesti installida.
Ja veel kaks asja:
1. suuna studio Auxilary Files kataloog ntfsiga pardile. Muuta saad setup - edit - Folder for auxilary files.
2. kustuta auxilary files kataloog tühjaks. Selleks File - Delete auxilary files. Mõnikord on abiks minna ka vastavasse kataloogi ja seal puhastustööd teha.

Punkt kaks on tegelikult esimene soovitus igasuguste studio probleemide korral.
Tegelt FunkiZone, prooovi algselt nii, et kustuta ajutised failid aj teiseks suuna kataloog ntfs -le ja vaata mis juhtus. Kui abi pole, siis proovi uuesti ümberinstalli.

Ja kui võimalik tee eraldi partitsioon, kus on pisipehme ja videotöötluseks vajalik soft. Ja muu töö/mängimise jaoks teisel pardil teine windooze.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 29.12.2003 09:40:51 vasta tsitaadiga

Kas oskab keegi nõu/abi anda - kasutan samuti studio 8-t. Tegin asja kenasti valmis (edit video), sellise ca. poole tunnise video, aga kui viin video lõplikule kujule (Make Movie), siis tulemuseks on olenemata sellest, kas setupi alt panen AVI või MPEG, kasutanud erinevaid pakkijaid (divx5.1) või jätan pakkimata ja erinevaid formaate, on tulemuseks see, et pilt ja hääl on ca. 4-5 sek. nihutatud.
Kas mul on mingi seting või option vale? Või annab kuidagi seda asja sünkrosse ajada?
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 29.12.2003 11:02:12 vasta tsitaadiga

undu kirjutas:
Kas oskab keegi nõu/abi anda - kasutan samuti studio 8-t. Tegin asja kenasti valmis (edit video), sellise ca. poole tunnise video, aga kui viin video lõplikule kujule (Make Movie), siis tulemuseks on olenemata sellest, kas setupi alt panen AVI või MPEG, kasutanud erinevaid pakkijaid (divx5.1) või jätan pakkimata ja erinevaid formaate, on tulemuseks see, et pilt ja hääl on ca. 4-5 sek. nihutatud.
Kas mul on mingi seting või option vale? Või annab kuidagi seda asja sünkrosse ajada?

Äkki isegi oskab, aga selleks avalikusta source - kas võtad sisse digi kaamerast või analoogist. Ja kui analoogist, siis millega. Siis kas sisse võtmisel tekkis dropped frame? Kas studiol on peal viimane 8.10.4b patch? Abiks oleks teada ka kas kasutasid ülemineku efekte.

Juhul kui oli dropped frame, siis nendest tuleb lahti saada või vähendada. Arvesta, et 25 dropped frame on 1 sekund. Ja kui filmitud on kõnelevat inimest, siis häirivaks läheb juba kusagil 5-10 kadunud kaadri juures.
Ütleks nii, et kui tegu on digikaameraga ja video on sisse võetud firewire kaudu, siis dopped frame ei tohi tekkida. max 1 kaader käivitamisel, ja kui video lõppeb enne kui lint, siis sinna lõppu võib ka tulla, aga video ajal ei tohi neid tekkida. Kui tekib, tuleb masina konf üle vaadata.
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 29.12.2003 23:40:54 vasta tsitaadiga

võtsin sisse mingist täielik juust NTSC soni analoog pannist. - Aga vahet ju ei tohiks olla, olen selle käsnaga ennegi teinud (vaatasin, et mingi üle 30 lühemat/pikemat klippi on kogus) ja koguni paar 45 mintsist asja ja ikka koos üleminekute ja muuga. Varem pole jama olnud. Pinnacle on ikka 8.10.4 . Peaks viimane olema, küsis mingi aeg ise updatemist ja ma ei olnud ka väga vastu.

Ka seekord andsin täie rauaga: On muidugi video ise, mõnes kohas tõin esineja hääle teksti esile. Praegu tekkis omal hiilgav idee, et äkki viga selles, et kustutasin mittevajalikel videokaadritel (freimidel), et faili maht väiksem tuleks, sealt hääle täitsa ära (pannes enne main video tracki lukku) ja tekkiski nendest nihe. Varem ma ei viitsind seda teha. Nüüd aga see äkki ongi mulle saatuslik?

Ja muidugi on mul seal palju üleminekuid ja palju pealkirju ja niisama tekste (subtiitriteks vormitud), samuti transitionse freimide vahel ja ei puudu ka background muusika riba ja see mis nimetab end voice over track-iks. Üks asi on veel võrreldes varajasemaga - seekord lugesin kasutades mikrit, oma sellise meeldiva bariton häälega sinna soundeffekti ribale mikriga mõned kommentaarid.
Kas viga saab olla captureerimises kui selle EDIT faasi lõpptulemuses on veel kõik ideaalne minu jaoks? Nihe tuleb alles MAKE MOVIE -ga
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 30.12.2003 09:27:38 vasta tsitaadiga

Kas suudad määrata, kust maalt nihe sisse tuleb? Või tekib see pikkamööda?
Üks variant on veel. Kas heli on võetud sisse 48 kHz või 44,1 kHz. Kui sisse on võetud ühes, väljund teises, siis võib *grin* tekkida nihe, kuna pinnacle ei saa audio konversiooniga hästi hakkama. icon_sad.gif
Audio kaotamiseks osades kohtades oleks ka teine tee, tõmbad tugevuse mittevajalikus kohas nulli. Ma ei usu, et mingit olulist suuruse vahet tuleb. Kuna audio track peab ka kustutatud kohas jääma. Ei saa korralik video selline olla, et vahepeal audiotrack lihtsalt ära kaob.
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 30.12.2003 15:59:33 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
Kas suudad määrata, kust maalt nihe sisse tuleb? Või tekib see pikkamööda?
Üks variant on veel. Kas heli on võetud sisse 48 kHz või 44,1 kHz. Kui sisse on võetud ühes, väljund teises, siis võib *grin* tekkida nihe, kuna pinnacle ei saa audio konversiooniga hästi hakkama. icon_sad.gif
Audio kaotamiseks osades kohtades oleks ka teine tee, tõmbad tugevuse mittevajalikus kohas nulli. Ma ei usu, et mingit olulist suuruse vahet tuleb. Kuna audio track peab ka kustutatud kohas jääma. Ei saa korralik video selline olla, et vahepeal audiotrack lihtsalt ära kaob.
Nihe on juba suht esimestest freimidest alates. Peale seda kui eile tühjad audio trackid asendasin n.ö. nulliks mahavenitatud audiotrackidega, muutus nihe ca 2-3 sek. Uurin täna õhtul ka seda, millega ma sisse võtsin audio capturingi. Hetkel ei vasta.

Uurisin eile nats oma valmis "MAKE MOVIE" toodangut. Tundub, et juba mingid esimesed framed (või üks nendest) on vigased. Igatahes tekkis mõte, et hakkan järjest neid välja vahetama. Üks tähelepanek veel ja arvan, et see nähtus oni tingitud faasi nihkest - nimelt kogu see audio osa on suht sandi kvaliteediga. Selline krõbisev ja bassid nagu lööksid üle.
Ja muidugi editeerimise ajal juhtus ikka, et kogu pinnacli asi pangestus......................... icon_biggrin.gif
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 30.12.2003 17:08:18 vasta tsitaadiga

Küss, et mis kaardiga sa sisse võtad?
Ja ikkagi, kas sissevõtmisel dropped frame tekkis? Nagu näiteks sellel pildid näha on http://akamai.kolhoos.ee/valloj/studio/monitor.JPG
Kui on, siis on nihe kiire tekkima.
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 30.12.2003 20:36:52 vasta tsitaadiga

Nüüd leidsin ka mina selle "dropped frames" koha üles. icon_smile.gif
Kasutan Pinnacle PCTV PRO (Vision) ver. 2.51vist oli, ja seal on Composite NTSC, 2 fail interliesed, MPEG audio, 96Kbit/sek, Pilt MPEG1 1.15Mbit/sek 352x240 Ja see muidugi neid dropped fileseid ei näita icon_sad.gif
Kuna kasutan seda PCTV kaarti ja Studio enda captureerimist ei kasuta, kus näitab ära ilusti dropped files, siis ega seda sama hiljem "Edit" alt kuskilt ei näe?
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 30.12.2003 22:38:18 vasta tsitaadiga

hmm. Kas mingis avi formaadis sisse ei saa võtta? Siis on raskem. Aga võrdle sissevõetava mpeg faili audio setinguid ja studioga tehtava lõpptulemuse setinguid. Kui neis on kHz erinevad, siis võib probleem ka sealt alata. Ise olen leidnud, et Studiole on siiski parim DV formaadis video.
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 31.12.2003 13:11:35 vasta tsitaadiga

Nüüdseks on soetatud soni_TRV355, ehk siis nüüdseks venitan asju DV-s, aga üritan ikka seda vanemat klippi ülesäratada. Tundub, et asi saab alguse tõesti juba captureerimisega. Ja seda AINULT selle videoga. Üritan uuesti tõmmata. Igatahes suured tänud abi eest! Head uut samuti! icon_lol.gif
tagasi üles
undu
HV vaatleja

sõnum 06.01.2004 13:02:06 vasta tsitaadiga

undu kirjutas:

ise küsin, ise vastan ja ise veel kord küsin.
Vot see jama (viide) tuleb sisse kui lisada videosse editeerimisel tavalisi jpg pildifaile ja nendele omakorda lisada transmitions efekte. Vot sellest tulebki mingi tobe viide just sellele esimesele pildifailile.
Ise leidsin sellise lahenduse, et copisin selle jama lõigu uude projecti, tegin video (make video) ja siis jupitasin (split) video viitega osa välja ja siis uuesti make video ja selle tulemuse copisin n.ö. lõpliku videosse. Nii, et ringiga.
Kas on kellegi kogemusi piltidele transmition effectide lisamisega ja kui, siis kas saab ka lihtsamalt?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  pinnacle studio 8'ga probleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.