Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vanaisa
HV kasutaja
|
01.04.2012 07:17:49
Prose temperatuur. |
|
|
selline huvitav mure enda amd 5000+ x2 prosega. Nimelt ükskõik mis jahutuse ma peale panen on tmperatuurid jamad. Oma regulaarse 1.320 voldi juures kui arvuti tööle panna siis 100% loadi alla kisub kohe 65-68 . Kuid kohe kui ületab 68 jääbki tõusma kuni üle 100 ja tempi kõikumised 80 kraadi juures on 10 kraadised. Kui lasen tal maha jahtuda mida on suht võimatu teha kui ta 80-90 on siiis läheb tagasi normaalseks. Mõtlen et vb on mingi andur emaplaadil täieega pange panemas. Naljakas ongi see et kui üle 68 kraadi läheb siis jääbki järjest kiiremini tõusma. Oleks nagu mingi piir või lävi tema jaoks. Nii ,et nüüd kasutangi arvutit sedasi et kohe kui tööle panen lükkas voldi 1.1 peale. Töötab väga ilusti ka max loadi all üle 50 kohe kunagi minna ei taha
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
kermo144
Kreisi kasutaja

|
01.04.2012 07:24:38
|
|
|
Sul ikka seal Termopasta on vahel?
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanaisa
HV kasutaja
|
01.04.2012 19:30:47
|
|
|
Termo pasta ei löö ju temperatuuri sedasi mitte kunagi kõikuma. Termokas võtab vaid 10 kraadi alla v nii. Kuid jah proovisin erinevate ja mingi kulla sisaldusega termopastaga ka kuid ei toimi mitte midagi. iKKA , KOHE KUI JÕUAB 68 KAS VÕI KRAADI ÜLESSE MINNA , MAHA TA ENAM EI JAHTU
Sry caps , ja liiga laisk et uuesti kirjutada
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
johhu12
HV kasutaja

|
01.04.2012 20:28:01
|
|
|
kermo144 kirjutas: |
Sul ikka seal Termopasta on vahel?  |
Tainapea, ilma termopastata on su prose kohe õhtal.
Mina ütleks, et mingi andur on omadega läbi. Mis programmiga sa jälgid temperatuure? Ma soovitaks HWMonitor'i. Samuti võid katse-eksitus meetodil nii teha, et võtad kasti kaane lahti ja tunnetad käega, kas peale seda 68't kraadi muutub jahuti veel kuumemaks.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanaisa
HV kasutaja
|
01.04.2012 21:13:29
|
|
|
Termo pasta jätame sinna kohta , et siin targemad mehed ütlevad kohe , et seda pole vaja kui sa just räme overclocker ei ole. Mul olnud tosinaid prosesid ilma termota ja stockile kõik seaded ja jahutid . Tempi vahe on 5-10 kraadi. Kuid selle konkreetse protsessori puhul proovisin 3 erinevat pastat.
Coretempi kasutan ja rightmarki cpu utilityt.
Näpul tundub 68 ja 80 suht sama. Kuid peab olema siis emaplaaadil või prosel mingi viga sees sest emaplaat ikka lükkab arvuti välja kui coretemp näitab 103/109
Peaks mainima et 1 PIN on ka ära murdunud nurgast . Murdus nii ilusti ja puhtsalt ära , et lükkasin selle murdunud PIN-i lihtsalt socketisse kus see oleks pidanud olema ja töötab ilusti .
Igasuguseid trikke peab välja mõtlema kui ei ole jootekolvi....
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
kermo144
Kreisi kasutaja

|
01.04.2012 22:21:45
|
|
|
vanaisa kirjutas: |
Termo pasta jätame sinna kohta , et siin targemad mehed ütlevad kohe , et seda pole vaja kui sa just räme overclocker ei ole. Mul olnud tosinaid prosesid ilma termota ja stockile kõik seaded ja jahutid . Tempi vahe on 5-10 kraadi. Kuid selle konkreetse protsessori puhul proovisin 3 erinevat pastat.
Coretempi kasutan ja rightmarki cpu utilityt.
Näpul tundub 68 ja 80 suht sama. Kuid peab olema siis emaplaaadil või prosel mingi viga sees sest emaplaat ikka lükkab arvuti välja kui coretemp näitab 103/109
Peaks mainima et 1 PIN on ka ära murdunud nurgast . Murdus nii ilusti ja puhtsalt ära , et lükkasin selle murdunud PIN-i lihtsalt socketisse kus see oleks pidanud olema ja töötab ilusti .
Igasuguseid trikke peab välja mõtlema kui ei ole jootekolvi.... |
Sul mingit teist proset pole proovimiseks?
johhu12 kirjutas: |
kermo144 kirjutas: |
Sul ikka seal Termopasta on vahel?  |
Tainapea, ilma termopastata on su prose kohe õhtal.
Mina ütleks, et mingi andur on omadega läbi. Mis programmiga sa jälgid temperatuure? Ma soovitaks HWMonitor'i. Samuti võid katse-eksitus meetodil nii teha, et võtad kasti kaane lahti ja tunnetad käega, kas peale seda 68't kraadi muutub jahuti veel kuumemaks. |
Hehe, ma olen isegi hambapastaga arvutil töötada lasknud, polnud see nii hull midagi
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
johhu12
HV kasutaja

|
02.04.2012 00:39:25
|
|
|
Erilised ekstrimistid olete, et ilma termopastata lasete või hambapastaga Jahutuse ja protsessori taldade vahel on vahed sees, siis väga pikka eluiga sealt oodata ei saa. Kas sa BIOS'ist oled temperatuure uurinud eeldusel, et seal üldse midagi näitab? Samuti võid BIOS'i uuendada. Temperatuuride jaoks kasuta HWMonitor ja stress benchiks Prime95-t. Need on kõige usaldusväärsemad. Võiks muidugi olemasolu korras teist jahutust/proset/emaplaati kasutada. Aga selle jutu järgi, et 68 kraadil ja 80'l ei tee vahet, siis protsessori temperatuuriandur on läbi ning seetõttu lülitab ise ennast välja. Võib ka olla, et selle ühe PIN'i kaudu saatis protsessor emaplaadile oma temperatuure.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanaisa
HV kasutaja
|
02.04.2012 00:51:13
|
|
|
ma mõtlen , et see biose uuendamine oleks ainuke variant või teise prose proovimine. Seda viimast pole mul kuskilt võtta. Mingit bench testi või asja on ju jumala mõttetu teha kui juba start upile on oma benchtest ja siis lööb üle 68 rahulikult. Bios näitab ikka samat asja mida coretemp ütleb. Lisaks need vahed jahutuse ja prose vahel on mikroskoopilised kui prose kenasti peal.
See hambapasta asi on isegi minujaoks uus. Ükskord viskasin paar piiska vett vahele prose ja jahutuse vahel kuna üks prose oli kohe ikka nii pees. Thatsin biosesse pääseda ilma et välja lükkas. Asi töötas . jäi mul 5 minutiks 20 kraadi peale.
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohakaoskar
Kreisi kasutaja

|
17.06.2012 01:57:24
|
|
|
Kuidas see temperatuuriprobleem lahenes?
Endal oli ühe masinaga üsna sarnane lugu kus sees AM2 5200+x2 prose. Ja biossi uuendamine ei aidanud. Kahe erineva jahutusega biosis temp püsis ca 60kraadi juures aga kui win ülesse tuli, siis hakkas kerkima ja ca 105 juures lülitas masina välja. Massiivsema vaskjahutiga püsis temp kauem all, aga soojatorudega arctic cooleriga, millel on all väike vaskplaat hakkas temp kiiresti tõusma. Teemas kasutaja johhu12 viitab katkisele andurile. Võibolla on viide õige kuna ühe lahjema prosega (3200+) töötab masin stabiilselt. See on minujaoks varemkuulmata viga kui prosesisene andur õhtale läheb. Hetkel pole teist AM2 pesaga plaati kuskilt võtta et kontrolliks prose üldse teises masinas üle. Võibolla mõni Tartu hinnavaatleja saab aidata?
_________________ Punk on lahe ja Rock'n'Roll ei sure!!! |
|
Kommentaarid: 208 loe/lisa |
   |
186 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanaisa
HV kasutaja
|
17.06.2012 13:15:29
|
|
|
Ohakaoskar kirjutas: |
Kuidas see temperatuuriprobleem lahenes?
Endal oli ühe masinaga üsna sarnane lugu kus sees AM2 5200+x2 prose. Ja biossi uuendamine ei aidanud. Kahe erineva jahutusega biosis temp püsis ca 60kraadi juures aga kui win ülesse tuli, siis hakkas kerkima ja ca 105 juures lülitas masina välja. Massiivsema vaskjahutiga püsis temp kauem all, aga soojatorudega arctic cooleriga, millel on all väike vaskplaat hakkas temp kiiresti tõusma. Teemas kasutaja johhu12 viitab katkisele andurile. Võibolla on viide õige kuna ühe lahjema prosega (3200+) töötab masin stabiilselt. See on minujaoks varemkuulmata viga kui prosesisene andur õhtale läheb. Hetkel pole teist AM2 pesaga plaati kuskilt võtta et kontrolliks prose üldse teises masinas üle. Võibolla mõni Tartu hinnavaatleja saab aidata? |
Lahenes sedasi , et sain teise prosega proovitud ja asi oligi protsessoris. Prose sisena mingi andur oli nii öelda ümardama numbreid hakanud.
Kasutasin programmi , et proselt pingeid maha võtta. Panin ta 1.100V peale ja töötas ilusti. Kunagi üle 52 kraadi ei läinud täis laadungi all. Peab mainima , et prose jõudlus vähenes ka umbes 20%
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|