Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2012 09:23:44
|
|
|
Praegu vaadatuna pole Elisa töökad mesilased veel MIMO-t tagasi tööle pannud. Ju siis kardetakse, et ma hakkan sama raha eest topeltkiirust kasutama.
Ärge kartke, see 2x suurem kiirus, 4megabitti minu 2megabitise kiiruse korral, on selline teoreetiline lagi. Tegelik tulemus jääks tõenäoliselt kusagile 3-3,6 megabiti kanti.
-----------------------------
Minu soovitus, pange parem värk uuesti tööle ja reklaamige see avalikult välja, et Elisal on olemas MIMO-toega, kuni 42 megabitti kiirusega 3,75G võrk. Mobiilinterneti areng on nagunii tänapäeval juba üsnagi 3,75G-keskne. Ning järjest rohkem toodetakse ka 3,75G USB-modemeid ja ruutereid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
22.03.2012 10:05:48
|
|
|
saage aru, elisa internet ongi läbu, selleks et sellest aru saada ei pea teemat tegema, lihtsalt mõni üritab sitast saia teha, et teeme kaks pätsi saia ja välja tuleb hoopis sepik.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
masterGTX
HV vaatleja
|
22.03.2012 14:08:22
|
|
|
muidugi on läbu kui sina tekitad seda siin,eriti oma kaabli teemaga mis siia teemasse üldse ei sobi
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
22.03.2012 16:19:42
|
|
|
Konkreetselt trollijatele ei jookseks vist üks väike AM mööda külge maha küll.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2012 19:26:28
|
|
|
Aga nagu öeldud, ISP-d võiksid silmad lahti hoida küll, sest ega leiutajad ja arendajad ei maga.
Just lugesin nupukest HSPA Uploadi uutest katsetustest ning saavutatud tulemist "kuni 12 megabitti".
Ja loodetavasti on siis Elisa edaspidi esimene, kes teatab, et tema võrgus on HSPA üleslaadmine seesama, "kuni" 12 megabitti. Ning et eestlased ei pea jälle maailmas olema viimased, kes sellisest asjast kuulevad ja kasutada saavad.
----------------------------
Edit: Kuna Elisa töökad töömesilased kas ei taha (või pole neil see ülemuste poolt lubatud ), et HSPA+ töötaks , siis seekord ma tegin ka uhke pildi, mille järgi saavad Elisa HSPA+ USB-modemite ja HSPA+ toega ruuterite omanikud kontrollida, et kas ka nende piirkonnas on Elisa HSPA+ välja lülitanud, nagu juba mitu päeva Mustamäel on.
Legend siis:
HSPA+ töötamisel on kiri 21 Megabitti
Kui HSPA+ on kinni keeratud, siis töötab HSPA ja selle korral on kiri 14,4 megabitti.
Pilt ise siis:
http://www.upload.ee/image/2186333/elisaapsakas1a.jpg
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
22.03.2012 20:19:30
|
|
|
Ja mis siis teha, kui asjandus ütleb mulle 28.8 Mbps? Tegemist mingi HSPA MIMOga?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2012 21:31:57
|
|
|
Edit: Tundub, et nüüd mõni Elisa Töömesilane kusagil ringi lendas ja mingeid nuppe lülitas .
Tagasi ilmus kiri HSPA+ ja siis läks ka see kiirusenumber sellele 21 mega peale.
-------------------
Aga nüüd koos sellega jäeti veel mingi hoob valesse asendisse ja kiirus on kõvasti allapoole 2 megabitti. Ehk keeratakse see hoob ka õigesse asendisse tagasi.
Kuid siiani pole ma aru saanud, et miks neid nuppe ja hoobasid oli üleüldse lülitada-pöörata vaja, kui tulemuseks midagi metsa lendab.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
22.03.2012 21:40:21
|
|
|
tahanteada, hakkad jälle lolli juttu ajama.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2012 23:45:13
|
|
|
Igatahes praegu on päris huivtav vaadata, kuidas Elisal on mingid tehhnikavärgid ikka väga sassis.
Downloaderitega on väga hästi näha, kuidas osa pakette liigub õige kiirusega 2 megabitti ja siis osa pakette igasugu "huvitavatel" madalamatel kiirustel, isegi mingi paketid liikusid "baidikiirusega", alla 1-e kilobaidi.
Madalam rekord oli kusagil mingi 800-900 baidi vahel.
Loodetavasti raporteeritakse nendest madal-kiiruse lendrekorditest ka Elisa kõrgeid Pealikke ja loodetavasti nemad omakorda jagavad siis usinatele Töömesilastele noomitusi, käskkirju, ehk ka vallandamisi selliste huvitavate töötulemuste eest.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
23.03.2012 01:07:03
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Edit: Tundub, et nüüd mõni Elisa Töömesilane kusagil ringi lendas ja mingeid nuppe lülitas .
Tagasi ilmus kiri HSPA+ ja siis läks ka see kiirusenumber sellele 21 mega peale.
-------------------
Aga nüüd koos sellega jäeti veel mingi hoob valesse asendisse ja kiirus on kõvasti allapoole 2 megabitti. Ehk keeratakse see hoob ka õigesse asendisse tagasi.
Kuid siiani pole ma aru saanud, et miks neid nuppe ja hoobasid oli üleüldse lülitada-pöörata vaja, kui tulemuseks midagi metsa lendab.  |
No mina poleks küll nõus (kui muidugi keegi üldse küsiks) "mimodele" rohkem ressurssi andma, kui nad plekkinud on. Ja seda ju osaliselt meie "tavainimeste" (kes pole "mimod") arvelt, kuna nagunii on selle ressursivärgiga üsna perses ...
Nii et Elisa, .
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
23.03.2012 08:35:53
|
|
|
hendrik32 kirjutas: |
Ja mis siis teha, kui asjandus ütleb mulle 28.8 Mbps? Tegemist mingi HSPA MIMOga? |
Tavaliselt see viitab kahe carrieri ("sagedusriba") toega modemile, kus kumbki carrier
on 14,4 kodeeringuga. kasutab kahte korraga.
kuna 14,4 on palju tõrkekindlam kodeering kui ühe carrieri peal 21,6, siis reaalne kiirus
on 2*14,4 parem kui 21,6 ühe kandja peal. st keskmine kiirus on parem kui 28,8 versus
21,6 maxkiiruste suhe.
reaalselt sellist tehnika jaamapoolt vist opekatel eestis pole.
Kas laseme "tahanteada" ka arvata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.03.2012 09:04:31
|
|
|
Edit: Tundub, et Lp. Elisa usinad Töömesilased on midagi üritanud suures vallandamis- ja noomituse hirmus ära teha.
Asi on tiba parem, kui õhtul oli, aga mitte nii hea, kui enne seda kui kellegi idee tõttu midagi "metsa kruttima" hakati.
Kiirus on näiliselt küll igati taas 2 megabitti, aga Downloaderid näitavad endiselt, et pakettide kiirused ei ole endiselt ühesugused, vaid on ikkagi täiesti tuntava kiiruseerinevustega.
------------------------
Siit edaspidiseks väike soovitus, et pole mõtet igasugu "nuppe ja lüliteid ja kange" vaja torkida, kui Klientidel värk halvemuse poole pöördub.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.03.2012 10:08:56
|
|
|
tahanteada, palun, sul on rohud võtmata. Pole vaja nii palju targutada!
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.03.2012 10:47:09
|
|
|
Elisa võiks muidugi interneti-ajastul jõuda ka lõpuks selleni, et kui süsteemis tekib mingi jama, et siis:
- koheselt on värk kirjas kodulehel üleval, et mis toimub ja mis piirkonnas
- ja et kui kiiresti see ära likvideeritakse
Igatahes asi on igati huvitav, võrgus on mingid, mitu päeva kestvad jamad ja mitte keegi kliente ei informeeri.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
indumen
HV veteran

|
23.03.2012 11:12:00
|
|
|
elisa poliitika ongi selline et kui klient ei kurda järelikult pole vaja liigutada, korduvalt kogetud ja kõnedega pommitatud ennem kui miskit liigutama hakkab keegi, kuna väidetavalt "teistel klientidel" samas piirkonnas pole midagi viga, tõlgendus sellele et keegi ei viitsigi enam elisat tülitada sest nagunii miskit lootust pole ja siis mina kui ainuke lollakas julgen neid veel tülitada, sedagi ainult siis kui ikka üldse enam ei liigu midagi, a'la neti.ee lehtegi ei suuda avada
_________________ ükskord me võidame niikuinii |
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
176 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.03.2012 19:14:22
|
|
|
Irw. Saatsid mulle täna "Miks läksite ära?" kirja, kuigi mul on mint moblas seni veel täiesti olemas ja kui ma saatsin vastuseks, et pole ma kuskile läinud, tuli "Aitäh! Teie pöördumine on registreeritud".
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
23.03.2012 19:17:13
|
|
|
nad võiks mind ka tänada mul pole siduvat lepingut aga mai tea ma olen rahul .Aga ei mingit tänu.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
23.03.2012 20:09:12
|
|
|
est11 kirjutas: |
nad võiks mind ka tänada mul pole siduvat lepingut aga mai tea ma olen rahul .Aga ei mingit tänu. |
Parem väike kupüür, kui suur tänu.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
26.03.2012 15:43:39
|
|
|
Sain siis Elisalt vastuse ka, miks m-internet nii aeglane on ja kõned hakivad/katkevad:
tsitaat: |
Hea klient!
Seoses Teie pöördumisega Elisa klienditeeninduse poole, teavitame Teid järgnevast:
Antud piirkonnas on ülekoormus ja meie tehnikud tegelevad selle lahendamisega esimesel võimalusel. Vabandame ebamugavuste pärast. |
Noh... täpselt sama jutt mis aasta aega tagasi. Siis küll öeldi, et mingeid paranemise märke pole isegi loota ning kannatage edasi.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
27.03.2012 06:28:00
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Sain siis Elisalt vastuse ka, miks m-internet nii aeglane on ja kõned hakivad/katkevad:
Hea klient!
Seoses Teie pöördumisega Elisa klienditeeninduse poole, teavitame Teid järgnevast:
Antud piirkonnas on ülekoormus ja meie tehnikud tegelevad selle lahendamisega esimesel võimalusel. Vabandame ebamugavuste pärast. |
Noh... täpselt sama jutt mis aasta aega tagasi. Siis küll öeldi, et mingeid paranemise märke pole isegi loota ning kannatage edasi. |
Aga "hakkame kõik rohkem maksma". Siis saavad nad investeeringuteks raha ja jaamad tulevad kiiremini.
Muud saladust siin pole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
27.03.2012 08:54:25
|
|
|
Hea klient!
Noh... täpselt sama jutt mis aasta aega tagasi. Siis küll öeldi, et mingeid paranemise märke pole isegi loota ning kannatage edasi. |
Tõenäoliselt taolist investeeringut ei tehtagi. Soovitaks pigem hääletada jalgadega.
Sain eelmine aasta äärmiselt kehva klienditeeninduse kogemuseks. Kontaktivõtmise lubadustest kinni ei peetud, väideti, et viga telefonis. Lõpuks tuli tehnik levi mõõtma ja selgus, et pole teist korralikku.
Oleks vähemalt vabandatud või kuutasust tasaarveldust tehtud.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
27.03.2012 18:13:42
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
Hea klient!
Tõenäoliselt taolist investeeringut ei tehtagi. Soovitaks pigem hääletada jalgadega.
Sain eelmine aasta äärmiselt kehva klienditeeninduse kogemuseks. Kontaktivõtmise lubadustest kinni ei peetud, väideti, et viga telefonis. Lõpuks tuli tehnik levi mõõtma ja selgus, et pole teist korralikku.
Oleks vähemalt vabandatud või kuutasust tasaarveldust tehtud. |
Tuli teine kiri ka, öeldi, et poole aasta jooksul peaks olukord paranema. No tore on, senikaua saadan inimestele telegramme või? Ja mis kasu kõrgemast hinnast on, kui teenust ennast pole? Ma tõesti ei usu, et Elisal jääb arendus rahapuuduse taha, pigem ei taheta arenduse peale lihtsalt kulutada.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
27.03.2012 19:46:45
|
|
|
Ja kulutada ei taha ehk tänu sellele, et panevad osa raha "kõrvale" 4G arenduseks/juurutamiseks? Samas jällegi et suuremad sissetulekud oleks, teevad megakampaaniaid uute klientide saamiseks. Mille tulemuseks on aga veel suurem ülekoormus võrkudes.
Ehk siis Elisa ei jõua kuidagi oma tehnilise poole pealt järele reaalsele olukorrale. Selle kõige tagajärjeks on aga pigem see, et nende sissetulekud vähenevad - lahkumine teise operaatori juurde, odavama paketi võtmine. Ka isiklikult plaan vahetada Mint Medium pakett Mint Lighti vastu. Pole ju mõtet rohkem maksta kiiruse eest, mis reaalselt on saadav ainult öösel. Aga mitte õhtul, kui seda kõige rohkem vaja oleks.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|