Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
16.03.2012 14:32:13
|
|
|
Mis seos on prillidel lugeriga?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
16.03.2012 15:10:45
|
|
|
Firefly kirjutas: |
Mnator kirjutas: |
Kui ma ostan paberkandjal raamatu, siis ma saan seda oma sõpradega jagada (nii on olnud see sajandeid ja keegi ei vaata sellele viltu). Küsimus on kuidas ma saan e-raamatud sõbrale laenata? |
Koos oma lugeriga..... |
See ei sobi, ega ma raamatut laenates oma prille ka kaasa ei anna ju! |
Ahsoo, et sa annad vaid tähed ja raamatu paberimaterjali jätad endale..................
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
16.03.2012 16:12:35
|
|
|
Kui ma ostan paberkandjal raamatu, siis ma saan seda oma sõpradega jagada (nii on olnud see sajandeid ja keegi ei vaata sellele viltu). Küsimus on kuidas ma saan e-raamatud sõbrale laenata? |
Koos oma lugeriga..... |
See ei sobi, ega ma raamatut laenates oma prille ka kaasa ei anna ju! |
Ahsoo, et sa annad vaid tähed ja raamatu paberimaterjali jätad endale.................. |
Kas sa saad iga e-raamatut lugeri kaasa?
|
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
16.03.2012 17:00:47
|
|
|
ei meeldi e-raamatud
eelistan paberile trükituid
ja laenamise korral muu variant ei sobigi, kui luger kaasa
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
19.03.2012 20:01:24
|
|
|
E-raamatut saadki laenata koos lugeriga. Ehk ühe ja sama tegevuse jaoks (raamatu lugemine) on erinevad viisid ja erinevad plussid miinused. Paberkandjal raamatut saad laenata sõbrale ja lugeda samal ajal teist, e-lugeriga saad omada ühes õhukeses "raamatus" 1000 raamatut ja neid igalpool kaasas kanda.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
19.03.2012 20:07:15
|
|
|
Päris hea dilemma tegelikult.
Eetiliselt oleks vist kõige õigem teha cut-paste ehk siis laenajale e-raamatu koopiat ei jääks. Kas keegi seda teeks, on väheusutav.
Lisaks veel sellise küsimuse, et kuna lugeriga võib juhtuda kõiksugu asju, siis usun, et valdaval enamikul on oma "raamatukogu" arvutisse kopeeritud. Mida autorikaitse selle kohta ütleb?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
19.03.2012 20:16:52
|
|
|
Raamatukogus saad raamatut kopeerida paljundusmasinaga juba aastakümneid ja keegi ei köhi selle peale.
|
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
19.03.2012 20:57:45
|
|
|
eesti e-raamatud on sotsiaalse drm'iga, ehk siis ostetud raamat on seotud sinu nimega. Sa võid seda hoida arvutis, lugeris, telefonis ja sellest ei ole probleemi, samamoodi võid sa oma raamatut suvalisse formaati konvertida.
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
19.03.2012 21:50:57
|
|
|
eShelobik, no aga järgmised huvitavad küsimused. Et kui mul on kaks e-lugerit, siis sotsiaalse DRMiga on täitsa OK, et mul on see raamat mõlemas lugeris olemas. Ja kui teist lugerit loeb mu pereliige, ei ole ka vist midagi katki. Aga kui ma nüüd oma teise lugeri koos selle raamatuga sõbrale laenan, siis... ?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
19.03.2012 21:59:53
|
|
|
Draax, Troonide Mäng raamatust välja kopeeritud:
tsitaat: |
Tingimused e-raamatu kasutamiseks:
1. Kogu e-raamatu sisu on autoriõigustega kaitstud. Kõik õigused reserveeritud;
2. E-raamat on mõeldud üksnes isiklikuks kasutamiseks;
3. E-raamatu osaline või kogu sisu paljundamine mis tahes kujul on keelatud, va isiklikuks kasutamiseks e-raamatu digitaalses exlibrises fikseeritud e-raamatu omaniku poolt;
4. E-raamatust või selle üksikutest osadest võib teha isiklikuks tarbeks väljatrükke üksnes e-raamatu digitaalses exlibrises fikseeritud e-raamatu omanik, e-raamatu kopeerimine ja kolmandatele isikutele jagamine ei ole lubatud;
5. E-raamatu võib alla laadida ning salvestada oma arvutisse üksnes e-raamatu digitaalses exlibrises fikseeritud e-raamatu omanik;
Keelatud on e-raamatust kõrvaldada omandiõigust tähistavaid märke, etikette või muid e-raamatu märke.
|
Samuti on seal samal lehel minu nimi, email ja ostu ID.
http://www.epl.ee/news/melu/digikirjastused-loodavad-lugejate-seaduskuulekusele.d?id=51292684
tsitaat: |
Väljaannet internetipoest ostes jääb ajakirjanumbri faili sinust kui ostjast märge. Kui nüüd kuskil veebilehel või allalaadimise võrgustikes peaksid Loomingu numbrid failidena levima, saab iga faili puhul tuvastada, kes ostjaist on seda levitanud. „Faili füüsiline printimine või muutmine pole Loomingu puhul otseselt takistatud. Ei Digira ega [Loomingut välja andev] SA Kultuurileht ei kontrolli agressiivselt lugejate käitumist,” selgitab Suurna, seega on autoriõiguste nimel kellegi arvutis luuramine välistatud. „Mis ei tähenda, et tolereeritaks kopeerimist,” lisab ta |
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|