praegune kellaaeg 24.06.2025 18:23:18
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
13.03.2012 14:02:29
|
|
|
Gap kirjutas: |
Ilus ja äge on muidugi küll, aga ma arvan et konkreetne op süsteem sobib imehästi puutetundlikule ekraanile, kuid lauaarvuti peal on kasutusmugavus tõsine piin. Hiirega peab ikka jupp aega ekraani servades “meelitama” enne kui popup välja tuleb ja sealt seaks edasi toimetada. |
Suht selline tunne jääb et see Win8 mõeldud närvihaigetele, kell meeldib hiirega närviliselt plõsutada.
Kunagi vaatasin ühe eestlase videot. ja see vend siis lahmis hiirega ikka nii mis kole.
_________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid! |
|
tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
13.03.2012 14:15:19
|
|
|
ma pakun, et ma ei tee oluliselt rohkem klikke hiirega kui 7mes no võibolla mõned rohkem aga jookseb ta nõrga raua peal igaljuhul paremini
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
13.03.2012 14:17:21
|
|
|
SurfData kirjutas: |
Ilus ja äge on muidugi küll, aga ma arvan et konkreetne op süsteem sobib imehästi puutetundlikule ekraanile, kuid lauaarvuti peal on kasutusmugavus tõsine piin. Hiirega peab ikka jupp aega ekraani servades “meelitama” enne kui popup välja tuleb ja sealt seaks edasi toimetada. |
Tundub et aina rohkem ja rohkem inimesi on seda meelt mida ma algusest peale olen olnud. Hiire ja klaveriga töötamiseks ta EI SOBI. Puutetundlikud ekraanid on teine maailm. Loodan et MS ka seda kõike mingil määral kuulda võtab ja metro tuleb desktopile vähemalt vabatahtlik, muidu ei saa seda tõsimeeli pakkuda ja tuleks üldse vahele jätta. |
Äkki tahetaksegi just klaviatuuri-hiire kasutamist jõuga välja suretada? Et saaks võimalikult ruttu kogu maailma näpuga plätserdamise loogikat kasutama?
Juba 20 aastat on pidev tendents tarbekaubanduses niiöelda lollima-saamatuma kasutaja eelistamiseks. Kunagi saime arvutitel kenasti hakkama käsureaga, siis tuli graafiline liides, millest omakorda näiteks W95 loogika oli võrreldes W3.11 loogikaga paljudes nüanssides samamoodi rohkem ahviloogikale rajatud, ja edasi ka W7 võrreldes WXP'ga läks ka mitmes nüansis "massikamaga" rohkem kaasa (kasvõi näiteks need ülitüütud vaikimisi pealesurutavad failinimekirja kuvamise 5 template'i) ja sedasi edasi mõeldes on W8 täitsa loogiline trendi jätk nüüd...
|
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
13.03.2012 14:28:57
|
|
|
WAV kirjutas: |
Kunagi saime arvutitel kenasti hakkama käsureaga |
Kui palju neid arvutikasutajaid oli, kes sellega hakkama said, ja milline see töö kiirus ja meelelahutuse kvaliteet oli, mida sa sealt käsurealt läbi viisid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.03.2012 14:39:24
|
|
|
fallout3 kirjutas: |
Kui palju neid arvutikasutajaid oli, kes sellega hakkama said, ja milline see töö kiirus ja meelelahutuse kvaliteet oli, mida sa sealt käsurealt läbi viisid?  |
CPM ja DOS käsureaga said hakkama üsna paljud, ajasid kirjapandud õppematerjalis näpuga järge, kui vaja. Töökiirus oli vastav tolleaegse raua võimalustele. Meelelahutus tekkis ka üsna varakult, polnud häda miskit....
|
|
tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
13.03.2012 14:42:44
|
|
|
dosis oli norton commander va volkov commander abiks mille sai koos dossiga disketilt käima kui vajadus tekkis
|
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
13.03.2012 14:44:20
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Kui palju neid arvutikasutajaid oli, kes sellega hakkama said, ja milline see töö kiirus ja meelelahutuse kvaliteet oli, mida sa sealt käsurealt läbi viisid?  |
CPM ja DOS käsureaga said hakkama üsna paljud, ajasid kirjapandud õppematerjalis näpuga järge, kui vaja. Töökiirus oli vastav tolleaegse raua võimalustele. Meelelahutus tekkis ka üsna varakult, polnud häda miskit....  |
DOSis toksimas ma miljardit arvutikasutajat ette ei kujuta. Veel vähem tänapäevasega võrreldavaid arvutiprogramme, kasvõi andme- ja pilditöötlust, sõltumata raua võimalustest. Käsureal internet ei oleks ka teab mis asi. Asjad on siiski arenenud vastavalt vajadustele, ja tänapäevase "massikama" ja "plätserdamisega" teeb ilmselt suvaline kodukasutaja ka ära sama palju kui kunagi enamus neid DOSis toksijaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.03.2012 14:56:27
|
|
|
Ja nüüd tõstke käsi, kes tahavad endale lauale omaaegseid "sadu ja tuhandeid lehekülgi pakse raamatuid", täis kõikvõimalikke DOS-i ja UNIX-i käske.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.03.2012 15:25:58
|
|
|
CPM ja DOS käsureaga said hakkama üsna paljud, ajasid kirjapandud õppematerjalis näpuga järge, kui vaja. Töökiirus oli vastav tolleaegse raua võimalustele. Meelelahutus tekkis ka üsna varakult, polnud häda miskit....  |
DOSis toksimas ma miljardit arvutikasutajat ette ei kujuta. Veel vähem tänapäevasega võrreldavaid arvutiprogramme, kasvõi andme- ja pilditöötlust, sõltumata raua võimalustest. Käsureal internet ei oleks ka teab mis asi. Asjad on siiski arenenud vastavalt vajadustele, ja tänapäevase "massikama" ja "plätserdamisega" teeb ilmselt suvaline kodukasutaja ka ära sama palju kui kunagi enamus neid DOSis toksijaid. |
DOS hiigelaegadel, veidi enne Win tulekut, üle ilma võis kasutajaid miljard siiski olla, kohati vist küll nii, et ühe masina kohta õige mitu kasutajat....
Tänapäevasega võrreldavad programmid. HMHHHH. See on siiski ju väga kõvasti raua suutlikuses kinni. Aga näiteks tekstitõõtluseks WordStar, tabelarvutuseks Calc ja 1-2-3 ja mis nad kõik olid.... Ka pilte sai vaadata ja teha joonistusprogrammiga. Ajalehte küljendada taas vastava programmiga.... Ikka vastavalt tolleaegsele rauale.
Ja tehti nendega kõik mis tarvis!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Krizto
Kreisi kasutaja

|
13.03.2012 15:34:25
|
|
|
Ma arvan et siin on mõni kes Win8-t igapäevaselt kasutab, kui stabiilne see Consumer Preview on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.03.2012 15:36:56
|
|
|
Krizto kirjutas: |
Ma arvan et siin on mõni kes Win8-t igapäevaselt kasutab, kui stabiilne see Consumer Preview on? |
Kui lõppversioon ilmub, siis üle installima pead igal juhul. Ära vaeva oma pead ilmaasjata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
13.03.2012 15:58:12
|
|
|
DOSis toksimas ma miljardit arvutikasutajat ette ei kujuta. Veel vähem tänapäevasega võrreldavaid arvutiprogramme, kasvõi andme- ja pilditöötlust, sõltumata raua võimalustest. Käsureal internet ei oleks ka teab mis asi. Asjad on siiski arenenud vastavalt vajadustele, ja tänapäevase "massikama" ja "plätserdamisega" teeb ilmselt suvaline kodukasutaja ka ära sama palju kui kunagi enamus neid DOSis toksijaid. |
DOS hiigelaegadel, veidi enne Win tulekut, üle ilma võis kasutajaid miljard siiski olla, kohati vist küll nii, et ühe masina kohta õige mitu kasutajat....Tänapäevasega võrreldavad programmid. HMHHHH. See on siiski ju väga kõvasti raua suutlikuses kinni. Aga näiteks tekstitõõtluseks WordStar, tabelarvutuseks Calc ja 1-2-3 ja mis nad kõik olid.... Ka pilte sai vaadata ja teha joonistusprogrammiga. Ajalehte küljendada taas vastava programmiga.... Ikka vastavalt tolleaegsele rauale.
Ja tehti nendega kõik mis tarvis! |
Nalja teed või? 80-date lõpus oli maailmas kokku 5 miljardit inimest, ja neist kõvasti üle poole arengumaades. Sa tahad öelda, et iga 5. inimene kasutas siis arvutit? Miljardit kasutasin ma näitena just selle tõttu, et alles eelmise kümnendi teises pooles, 2007. aasta paiku hinnati maailmas olevat 1 miljard arvutikasutajat. Ja seda olukorras, kus odavad personaalarvutid olid jõudnud ka arengumaadesse ja arenenud riikides oli tänu interneti levikule viimase 10 aasta jooksul tekkinud olukord, kus tavakasutajal oli midagi arvutiga ka igapäevaselt peale hakata. Ja sina räägid miljardist DOSi kasutajast. Pfft.
Ja mismoodi sa kujutad ette tänapäevasele rauale vastavaid programme jooksmas käsurealt ja klaviatuuriga tippides? Tänapäevased programmid ongi tänu sellele võimalikud, et lisaks rauale on normaalselt kasutatavaks arenenud ka kasutajaliidesed ja nendega koos ka arvuti kasutamise viisid. Vanasti ei tehtud mitte kõike mis tarvis, vaid kõike mida oli kättesaadava tarkvaraga võimalik mugavamalt ja kiiremini teha kui muude vahenditega. Ja erinevalt tänapäevast ei olnud see kaugeltki mitte enamus asjadest. Ja seda peamiselt just tavakasutaja seisukohast. Ja tavakasutaja ongi see, kes on kogu arvutikasutamise hinda alla toonud ja selles liikuva raha hulka kasvatanud.
Ma küsin uuesti - mismoodi sa kujutad ette internetti toimimas Windowsi esimeste versioonide eelsetel operatsioonisüsteemide ja nendega analoogsete kasutajaliidestega? Mõtle selle peale, enne kui "lollima-saamatuma" tavakasutaja puudustest rääkima hakkad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.03.2012 16:12:25
|
|
|
DOS hiigelaegadel, veidi enne Win tulekut, üle ilma võis kasutajaid miljard siiski olla, kohati vist küll nii, et ühe masina kohta õige mitu kasutajat....Tänapäevasega võrreldavad programmid. HMHHHH. See on siiski ju väga kõvasti raua suutlikuses kinni. Aga näiteks tekstitõõtluseks WordStar, tabelarvutuseks Calc ja 1-2-3 ja mis nad kõik olid.... Ka pilte sai vaadata ja teha joonistusprogrammiga. Ajalehte küljendada taas vastava programmiga.... Ikka vastavalt tolleaegsele rauale.
Ja tehti nendega kõik mis tarvis! |
Nalja teed või? 80-date lõpus oli maailmas kokku 5 miljardit inimest, ja neist kõvasti üle poole arengumaades. Sa tahad öelda, et iga 5. inimene kasutas siis arvutit? Miljardit kasutasin ma näitena just selle tõttu, et alles eelmise kümnendi teises pooles, 2007. aasta paiku hinnati maailmas olevat 1 miljard arvutikasutajat. Ja seda olukorras, kus odavad personaalarvutid olid jõudnud ka arengumaadesse ja arenenud riikides oli tänu interneti levikule viimase 10 aasta jooksul tekkinud olukord, kus tavakasutajal oli midagi arvutiga ka igapäevaselt peale hakata. Ja sina räägid miljardist DOSi kasutajast. Pfft.
Ja mismoodi sa kujutad ette tänapäevasele rauale vastavaid programme jooksmas käsurealt ja klaviatuuriga tippides? Tänapäevased programmid ongi tänu sellele võimalikud, et lisaks rauale on normaalselt kasutatavaks arenenud ka kasutajaliidesed ja nendega koos ka arvuti kasutamise viisid. Vanasti ei tehtud mitte kõike mis tarvis, vaid kõike mida oli kättesaadava tarkvaraga võimalik mugavamalt ja kiiremini teha kui muude vahenditega. Ja erinevalt tänapäevast ei olnud see kaugeltki mitte enamus asjadest. Ja seda peamiselt just tavakasutaja seisukohast. Ja tavakasutaja ongi see, kes on kogu arvutikasutamise hinda alla toonud ja selles liikuva raha hulka kasvatanud.
Ma küsin uuesti - mismoodi sa kujutad ette internetti toimimas Windowsi esimeste versioonide eelsetel operatsioonisüsteemide ja nendega analoogsete kasutajaliidestega? Mõtle selle peale, enne kui "lollima-saamatuma" tavakasutaja puudustest rääkima hakkad. |
Seda arvumäära võib loomulikult kahelda. Ma ju lugesin ikkagi kasutajateks ka need kes võib-olla korra aastas natuke aega said arvutit näppida. Aga kui arengumaid arvestada, kus tõesti suur osa isegi ei olnud oma silmaga näinud arvutit, siis ma rohkem arvutikasutajate hulga suhtes vaidlema ei kipu. Sel pole määravat tähtsust.
Aga sinu põhiviga on, et nõuad tolleaegse raua peal 100% kaasaegsete programmide võimalusi. Või kui sa seda ei tee, siis kirjuta selgemini! Veel parem - mõtle veidi järele...
Internet - ka siin lähtud sa ju kaasaegsest rauast. Käsurea internetikasutus oli ju olemas enne kui sinna graafilised kasutajaliidesed tekkisid. E-mail, kui teda puhtalt tekstisõnumite saatmiseks kasutada, oleks tüüpnäide, vaatamata sellele, et tänapäeval ka selle kasutajaliides ise on graafiliselt teostatud aga siiski.
|
|
tagasi üles |
|
 |
oksakoor
HV kasutaja

|
13.03.2012 16:20:26
|
|
|
dohc-48v12 kirjutas: |
Suht selline tunne jääb et see Win8 mõeldud närvihaigetele, kell meeldib hiirega närviliselt plõsutada.
Kunagi vaatasin ühe eestlase videot. ja see vend siis lahmis hiirega ikka nii mis kole. |
Ei tea,mulle istub paremini kui win7.
Start menüüd ka ei igatse taga.
Aga kas kuskil paigas ka kuna täisversioon ilmub?Pmts ega suuri muudatusi ju täisversiooniga ei tule?
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
13.03.2012 21:06:16
|
|
|
Kui palju neid arvutikasutajaid oli, kes sellega hakkama said, ja milline see töö kiirus ja meelelahutuse kvaliteet oli, mida sa sealt käsurealt läbi viisid? |
Nagu juba siin vahepeal kommenteeriti, just, kõik sai tehtud ja selle käsurealisel kujul tegemise ajal suutsid ka endale arvutialgoritmika hingeelu palju paremini selgeks saada kui tänases kirevas virrvarris. Suur osa tehniliste õppeainete praktikumitöid ja kursusetöid käis meilgi 30 ja veidi enamgi aastat tagasi ka ikka arvuti baasil (kusjuures ma ei räägi arvutierialast) - näiteks "superarvuti" EC1033 monokroom-terminalide ruumis. Analüüsisime mittelineaarvõrrandeid, modelleerisime projekte ja skeeme, töö lõplik väljund oli isegi graafilisel mitme värviga plotitud kujul! Põhimõtteliselt ka täna paljud projekteerijad kasutavad CAD'ides aktiivselt just käsurida, sest mitmes mõttes on see sageli ratsionaalsem.
Ka tänapäeval on tegelikult käsurea kaudu üldtuntud opsüsteemides ringitoimetamine isegi kiirem kui graafilise liidese kaudu samu asju tehes - näiteks käsureale kirjutad kogu protseduuri sageli üheleainsale reale järjest ära (või tüüptoimingu puhul lausa copy-pasted selle käsurea), ladudes järgemööda erinevaid võtmeid ja pannes protsessi niiöelda torru ning andes lõpuks üheainsa korra enterit - sama tulemuse saamine graafilise liidesega kujutab aga sageli 10-20 korda hiirega klõpsutamist, et avada mingi menüü, sealt edasi alammenüüd, siis tsekkida ära ühte-teist, vedada miskit rippmenüüst esile, avada mingi options hüpikaken, siis panna apply ja siis veel viis korda OK, et kõik aknad taas kinni saaks, oehh...
Üldiselt eks see üks põlvkondade vaheline lõhe on ka, inimene omandab kõige paremini uusi asju ja printsipiaalset tegutsemisloogikat just alla 25 aasta vanusena ja kui selles eas käsurea kasutamine hästi kätte saadud, siis ega naljalt enam hätta ei jää, kui vaid võimalus kätte anda. Ja ilmselt ka vastupidi, need kelle esimesed arvutikogemused tulid viimase 10...20 aasta jooksul, mõtlevadki teistmoodi. Ning eks praegu on juba järgmine põlvkond peale kasvamas, just see kelle jaoks touchscreen ja näperdamine on elus nutifoni/arvutikasutuse esmakogemus. Nii et ma tegelikult ei imestagi niiväga Win8 suunitluse üle - väga võimalik, et neil on ka arendajate hulgas tegijaid kes oskavad tendentse ette näha...
PS! Muide enne internetti oli meil Eestis asisema rahva seas kasutusel FidoNet.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rundll
HV kasutaja

|
13.03.2012 21:40:03
|
|
|
eelkõneleja rääkis cad'st. autocad on siiani ainuke programm mis ei hakka kuidagi tööle W8-ga.
Teine asi mis on hakanud häirima: kumba siis ikkagi kasutada kas start'i või desktop'i. Minu jaoks on nad üsna võrdsed. Sellisel juhul võiks ühest neist üldse lahti saada. Üheltpoolt uus Start on väga igav. Uus aga igav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lil-nuki
HV vaatleja

|
13.03.2012 22:39:41
|
|
|
Krizto kirjutas: |
Ma arvan et siin on mõni kes Win8-t igapäevaselt kasutab, kui stabiilne see Consumer Preview on? |
ise kasutan win8 hetkel tavalise op'ina. meeldib mitmed huvitavad asjad selle juures nt. task manager, failide kopeerimisel näitab graafiliselt kiirust, start nupule tagumisega tulevad vajalikud asjad lahti. kuid mida tõeliselt taga igatsen on vana hea start menü. see metro ui ei kõlba kuskile ning need uued imelikud programmid ei ole kah meelt mööda tegin uninstalli sellele kohe.
On ilmnenud ka mitmeid buge chromes ei tööta flash korralikult (reporteri kodukal ei tööta videod), nokia arvuti külge ühendan siis ok ära võtan ja uuesti taha panen siis ei tunnista korralikult pean restarti tegema, mingi hetkl ei töötanud parem hiire klahv korralikult, ei tulnud hüpik menüüd lahti, restarti tegin hakkas uuesti töötama , sama probleem oli ka tuttaval.
Muidu on tore ja tundub kiirem kui win7 olevat, kasutan win8 sani kui pean formati tegema ja lasen selle uuesti siis peale kui täisvrsioon tuleb välja ja loodan et metro ui kaob ära või saaks vahetada seda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
13.03.2012 22:42:04
|
|
|
Kui palju neid arvutikasutajaid oli, kes sellega hakkama said, ja milline see töö kiirus ja meelelahutuse kvaliteet oli, mida sa sealt käsurealt läbi viisid? |
Nagu juba siin vahepeal kommenteeriti, just, kõik sai tehtud ja selle käsurealisel kujul tegemise ajal suutsid ka endale arvutialgoritmika hingeelu palju paremini selgeks saada kui tänases kirevas virrvarris. [..] Üldiselt eks see üks põlvkondade vaheline lõhe on ka, inimene omandab kõige paremini uusi asju ja printsipiaalset tegutsemisloogikat just alla 25 aasta vanusena ja kui selles eas käsurea kasutamine hästi kätte saadud, siis ega naljalt enam hätta ei jää, kui vaid võimalus kätte anda. |
See ei ole mingi põlvkondadevaheline lõhe, vaid see on erinevus nišitoote ja laiatarbekauba vahel. Sellest ajast, kus maailmas oli maksimaalselt paarkümmend miljonit inimest, kes arvutiga midagi reaalselt korda saata oskasid, ja mõnedsajad miljonid inimesed, kes olid paaril korral arvutit üle ukse näinud või paar korda mõnda algelist mängu proovinud, on saanud tänapäev, kus maailmas on miljard arvutikasutajat, kellel on võimalus praktiliselt ilma mingi õpetamiseta kogu selle pakutavat informatsiooni ja meelelahutust tarbida. Selle arenguni ei ole viinud mitte ainult raudvara areng ja hindade tohutu alanemine, vaid suuremas osas pigem kogu kasutajakogemuse muutumine "massikamaks", mis ei nõua ega peagi nõudma arvutialgoritmika hingeelu tundmist.
Samamoodi on saanud autost aastakümnete jooksul laiatarbekaup, mida saavad kasutada sajad miljonid või miljardid inimesed, ja selle juures on mõttetu kurta selle üle, et mootori hingeelu ja automehhaanika tundmine on autojuhtide seas vähenenud. Isegi kui ise kodus karbussi timmimine on kiirem ja efektiivsem kui auto teenindusse viimine, on just selle karbussi timmimise kadumine viinud auto massidesse.
tsitaat: |
Ka tänapäeval on tegelikult käsurea kaudu üldtuntud opsüsteemides ringitoimetamine isegi kiirem kui graafilise liidese kaudu samu asju tehes - näiteks käsureale kirjutad kogu protseduuri sageli üheleainsale reale järjest ära (või tüüptoimingu puhul lausa copy-pasted selle käsurea), ladudes järgemööda erinevaid võtmeid ja pannes protsessi niiöelda torru ning andes lõpuks üheainsa korra enterit - sama tulemuse saamine graafilise liidesega kujutab aga sageli 10-20 korda hiirega klõpsutamist, et avada mingi menüü, sealt edasi alammenüüd, siis tsekkida ära ühte-teist, vedada miskit rippmenüüst esile, avada mingi options hüpikaken, siis panna apply ja siis veel viis korda OK, et kõik aknad taas kinni saaks, oehh... |
Kiirus ei ole igal pool argument. Kuna käsurea ja Linuxi kasutamine ei ole kellelgi keelatud, siis võiks vabalt kõik arvutikasutajad ka tänapäeval üliefektiivselt käsurida tippida. See, et nad seda ei tee, näitab, et intuitiivsus ja lihtsus on tavatarbija jaoks olulisemad kui sinu jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
13.03.2012 23:00:32
|
|
|
Ei meeldi ka see käsurida. Proffidele, kellel on kõik käsud peas, neile muidugi, kuid üldjuhul kasutan palju erinevaid programme oma eelseadistatud valikutega ning 10-20 kliki asemel teen 1 kliki. Samuti on 10-20 valiku puhul selle ühe muutmine palju lihtsam, kui hakata käsureal noolklahvidega üles leidma seda tekstiosa, mis on vaja eemaldada/muuta/parandada.
Tänan, ei.
Puutetundlikkuse kohta ei oska midagi arvata. Hetkel selle järgi vajadust pole. Puutetundlikkuse järgmise samm on kindlasti virtuaalne kuvar vms.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
14.03.2012 00:03:09
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Puutetundlikkuse kohta ei oska midagi arvata. Hetkel selle järgi vajadust pole. Puutetundlikkuse järgmise samm on kindlasti virtuaalne kuvar vms. |
See seltskond, kes hakkab lähitulevikus elama puutetundlikkuse maailmas, ei ole ilmselt veel siinse HV foorumi püsikasutajateks saanud, esialgu veel nende suhtelise nooruse tõttu. Seetõttu nende arvamus siin ka ei kosta eriti välja. Mul on selline sisetunne. Samas, nad ei pruugigi siia kunagi oma arvamusi ja poolehoidu avaldama tulla, kuna foorumiformaadis suhtlemine-arutlemine on ka tänase uue põlvkonna jaoks valdavalt mõistetamatu ja ajast-arust tülikas (vähemalt mu nooremad põlvkonnad on sedasi väitnud).
Aga eks aeg näitab...
Natuke teeb murelikuks kõige selle juures, et need uued popid kasutajaliidesed kipuvad olema just sellised, mis inimese enda mõtlemist järjest vähem arendavad. Kõik tehakse ette ära, lausa piltidel, puust ja punaseks, nagu mudilase pildiraamatus! Justkui oleks tegemist veidi alaarenenud tarbijale mõtlemisega, by default arendajad ja reklaami pähemäärijad ju kogu aeg paaniliselt kardavad, et kui teha kasutajaliides veidi rangemalt "teaduslikum", siis äkki tarbijale kujuneb see liiga raskeks ja ta loobub selle kasutamisest. Aga sedasi pidevalt ilustades me samm-sammult liigumegi järjest rohkem globaalse primitiivi taseme suunas, progressist on saamas regress. Kui inimest õppima ei sunni, siis ta ei viitsigi enam (valdavalt, muidugi on alati ka erandeid, kuid seda vaid ca 20% ulatuses). Kokkuvõtteks saame põlvkonnad, kes näiteks kössitavad diivaninurgas, vahivad mingeid totaka sisuga erutavaid äksjon-filme ja superstaaride võistlusi koos õllepurgiga, mängivad mingeid mänge jne. Ehk siis inimkond mandub tagasi sellisele võsaneegri tasandile. Erandina jääb vaid väike järjest rohkem teistest eralduv omaette kontingent, kes siis vastupidi just väga aktiivselt ennast arendab ja sedasi oma tööga uusi peibutusparte tollele 80% hallile massile konstrueerib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
14.03.2012 01:34:25
|
|
|
no ma olen oma 20 aastat arvuteid näppinud ja mulle meeldib ka w8 kuigi mul pole puutetundlik ekraan, lihtsalt kuna need asjad mis mulle olulised töötavad ja selle riistvara peal on see kiirem mida ma kasutan. ma ei näe vajadust viimase peal riistvarale kui ma saan kõik vajaliku tehtud ka säästumasinal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
14.03.2012 08:59:55
|
|
|
LiivaneLord, käsureal ja käsureal on vahe. Linuxis on see üllatavalt mugav ja paljuski kiirem võimalus millegi sättimiseks või parandamiseks. Windowsis see nii mugav ei ole.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
14.03.2012 09:41:41
|
|
|
Märt. kirjutas: |
LiivaneLord, käsureal ja käsureal on vahe. Linuxis on see üllatavalt mugav ja paljuski kiirem võimalus millegi sättimiseks või parandamiseks. Windowsis see nii mugav ei ole. |
Jama! Win võimalused ja esmajoones kasutajate harjumused on teised - see tekitab sulle sellise väärarvamuse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.03.2012 09:51:34
|
|
|
Jama! Win võimalused ja esmajoones kasutajate harjumused on teised - see tekitab sulle sellise väärarvamuse. |
Jama! See, et win kasutajad korra cmd akent nähes infarkti saavad, tekitabki väärarusaama.
Tõlgenda seda, kuidas tahad, mahutasin sinna lausesse 2 mõtet.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
14.03.2012 09:56:55
|
|
|
djpvx, mitu infarkti sa saanud oled?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|