Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
13.03.2012 13:25:41
Uuring: Eesti töötajad on muutunud mobiilseks |
|
|
link :: Microsoft
Microsoft Eesti ja Elion korraldasid veebruaris uuringu, selgitamaks välja uute tehnoloogiate ja interneti vaba leviku mõju inimeste tööharjumustele. Uuringust selgus, et 84% eestlastest teeb osaliselt tööd kodust, kolmveerand inimestest kasutab töötamiseks ka nutitelefoni ja 57% vastanutest korraldavad koosolekuid interneti vahendusel.
„Nutitelefonide, sülearvutite ja tahvelarvutite levik ning pilvetehnoloogia lahendused võimaldavad tööd teha kõikjalt. Enam pole oluline, kas töötaja istub kontoris, kohvikus või kodus diivanil. Ettevõtja seisukohast on see oluline, sest suureneb töötajate paindlikkus ja vähenevad väljaminekud näiteks kontori ja IT-infrastruktuuri ülalpidamisele,“ kommenteeris uuringut Microsoft Eesti juht Rain Laane. „Meil võib töötada näiteks pool ajast väljaspool kontorit, tööga rahulolu on sellest oluliselt kasvanud ja inimesed saavad ise oma aega planeerida,“ lisas Laane.
Elioni äriklientide segmendijuht Martin Rand tõdes, et uuringu tulemused ühtivad Elioni arusaamadega läbivatest tehnoloogiatrendidest. „Nutitelefonide populaarsus, netikoosolekud ja kodus töötamine - need trendid on juba mõnda aega suunanud meie tootearendust. Ühelt poolt saab aina olulisemaks ülikiire interneti kättesaadavus, teisalt on muutunud tähtsaks see, et teenused oleksid mugavalt kasutatavad olenemata asukohast ja seadmest. Seetõttu laienevad lähiajal paljude nii-öelda traditsiooniliste teenuste (näiteks lauatelefon või kliendihaldustarkvara) kasutamisviisid, eesmärgiga teha töö tegemine senisest lihtsamaks ja efektiivsemaks,“ lisas Martin Rand.
Microsoft Eesti ja Elioni uuringus osales interneti vahendusel kuu aja jooksul kokku 765 inimest. Küsitluse tulemustega on võimalik tutvuda siin.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kuri orav
HV kasutaja

|
13.03.2012 13:40:23
|
|
|
Ma kahtlen, kas sellel uurimusel mingi väärtus on. 76% tööjõust ei oma mingi valemiga nutitelefone. Nendest, kes omavad pole paljud andmesidet kunagi sisse lülitanud. Lisaks väga paljud ametid (kojamees, bussijuht, müüja) sisuliselt ei võimalda kodus töötamist.
_________________ “Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.” -- Terry Pratchett |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
13.03.2012 13:42:44
|
|
|
pigem ka olen skeptiline selle tulemuse suhtes...vara veel ette kujutada, et pmst kõike saabki kodus teha.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2012 13:47:24
|
|
|
Kuna uuring tehti minu arusaamist mööda netis siis "kerge" kallutatus valimi suhtes on üsnagi elementaarne ning pole mingi ime kui seal on nii paljud asiste telefonidega kodus töötajad.
Samuti suudab elementaarse mailindusega tegeleda ka mu mõnekümne eurine backup dumbphone ning kui viitsiks töö maili sinna suunata siis klassifitseeruksin juba puhtalt seeläbi potensiaalseks kodus töötajaks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
13.03.2012 13:59:18
|
|
|
Tegelikult huvitav uuring! Kuid räägin ka veidi enda kogemustest...
Kodus töötajateks sobilikke inimesi on kahjuks suhteliselt vähe. Sellisel töötajal peab olema suurem kohusetunne, enesedistsipliin ja muidugi ka peab kodune keskkond seda üldse võimaldama. Ühes suuremas kohalikus firmas (seda küll juba mõned aastad tagasi) tehti terve osakonna töötajate (kontoritöötajad, peamiselt arvutöö ja paberitöö) hulgas küsitlus, et kui antaks neile kodus töötamise võimalus, siis mida sellest arvavad. Üllatav oli, et ca 70% ei olnud absoluutselt nõus kodus töötama hakata. Kusjuures naistest 90+% eelistasid ikka kontoris kohapeal käimist, ebameeldivana mainiti kodutöö juures suhtlemispuudust (heh!) ja segavat pererutiini. Meeste osas oli huvi kodutöö vastu oluliselt suurem, kuid need mehed olid ka rohkem IT-fännlusele kalduvustega ja niigi paljud neist mõtlesid ka kodus tööasju edasi.
tsitaat: |
Uuringust selgus, et 84% eestlastest teeb osaliselt tööd kodust |
Siiski selles väites ma kahtlen. Kui just ei tehtud seda küsitlust eranditult Elioni ja Microsofti enda töötajate hulgas. Väita siinkohal "eestlastest 85%" tundub kummaline. Võttes arvesse kui palju on meil müüjaid, ehitajaid, autojuhte, muid letiteenindajaid... kes kuidagi ei saa kodus oma tööd teha.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2012 14:07:37
|
|
|
WAV kirjutas: |
Siiski selles väites ma kahtlen |
Sõltub suuresti kuidas kokkuvõtteid tehti. Kui oli miski küsimus stiilis, et kas kodus töö asjus maili-telefoni kasutad siis see protsent väga imelik ei tundu.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
13.03.2012 14:13:36
|
|
|
Mina saan küll 80% tehtud kontorisse minemata.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
13.03.2012 15:01:01
|
|
|
... ilmselgelt on uuringu tulemusi valesti tõlgendatud, sellise teooria paikapidavuse korral peaks kõik eestlased kasutama oma igapäevatööks vähemalt mingis etapis arvestatavas mahus arvutit, kuid loomulikult on see absurd ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
13.03.2012 15:39:58
|
|
|
Mis sihtkrupi uuriti ?
Et kui kogu eluvaltkona esindajaid siis tekib tõesti küsimus. et kas koristajal nii palju vabu vahendeid ent jõuaks mingit nuti asja soetada
Või siis tehke mulle selgeks kuidas jääb aega üle liinitöötajal meili lugemiseks. Ja kuidas ta saab tööd koju võtta ?
Mina kui Metsa tööline peaksin siis vist meilitsi härrat informeerima et sain kolm 3,8m peen palki Ühe 3.0m kütte ning virnastasin võsa 0,01 kanti, ning järgmisena teen ühe kovi ning puhkan natukene.
_________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid! |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
6 :: |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2012 15:43:13
|
|
|
dohc-48v12 kirjutas: |
Mina kui Metsa tööline peaksin siis vist meilitsi härrat informeerima et sain kolm 3,8m peen palki Ühe 3.0m kütte ning virnastasin võsa 0,01 kanti, ning järgmisena teen ühe kovi ning puhkan natukene. |
Kui tihti telefoni teel kokku lepitakse kus ja millal tööd teha? Kui seda toimub siis võib sind tõenäoliselt klassifitseerida kodus töötajate hulka
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
13.03.2012 15:51:14
|
|
|
IRW
ei oma telefooni juba pikemat aega. Sai otsa metsas.
Ja kokku lepitakse ikka silmast silma mida järgmine päev tehakse.
Nu aga suht väga enamus töid sellised et lähed juu tegelt NN liini taha. ja teed seda mis sinu ülesanne.
ainult Härrad mõtlevad ja lobisevad. Sellest uuringust loeb välja et kõik härrad ja härra abilised.
Ainult hallipassi kodanikud teevad musta tööd .
_________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid! |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
6 :: |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
A5DK
HV kasutaja
|
13.03.2012 17:15:30
|
|
|
tsitaat: |
Microsoft Eesti ja Elioni uuringus osales interneti vahendusel kuu aja jooksul kokku 765 inimest. |
Aga ülejäänud inimesed, kes internetti igapäevaselt ei kasuta jäeti seega küsitlusest ju välja. Ja pealegi kust valiti need 765 inimest? Või lasti äkki lihtsalt küsitlusest suvaliselt osa võtta?
Igas tahes nendest andmetest ja antud analüüsist ei tasu midagi tõe pähe võtta (väike vale, suur vale, statistika).
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
21.03.2012 19:53:51
|
|
|
Ma saan aru, et seda küsitlust viidi läbi AINULT kontorirottide vahel? Sellisel juhul pole selles tulemuses midagi imestamisväärset.
Kui sinna lisada kõik need, kes kätega tööd teevad, siis võib need tulemused vist jagada 100-ga või veel millegi suuremaga.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|