Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Wiltz
HV Guru
|
03.03.2012 14:59:26
|
|
|
olavsu1, millest sina siin teemas üldse räägid?
tean küll jah muideks!
ükski kõlar ei vaja sissetöötamist...see ongi nii imelik kuidas mõni inimene ei saa aru, millest tegelikult jutt käib
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
03.03.2012 15:23:16
|
|
|
Wiltz, noh teema on lihtsalt huvitav
tsitaat: |
ükski kõlar ei vaja sissetöötamist.
|
sama arvamus siingi.
tsitaat: |
see ongi nii imelik kuidas mõni inimene ei saa aru, millest tegelikult jutt käib
|
tänan, ma tõepoolest ei mõista miks peab asju nimme keeruliseks ajama, nähakse targem välja? pigem näib see nagu vastastikkune ärapanemine, mitte teemakohane arutlus.
vaielge edasi, ma tahan ka targaks saada
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
03.03.2012 15:42:07
|
|
|
Eks taolisi kaheldava metoodikaga teste on teisigi. Näiteks - http://www.vikash.info/audio/audax/. Ilmselt ei ole see paaritunnine puhkamine ikka piisav, et parameetrid tagasi vajuksid.
Küll aga on seal oluline märgata ühte lauset: "This objective data showing changes in the T/S parameters as the suspension loosens up does not prove noted subjective differences in the perceived output, or how a speaker sounds". Kuna Fs langeb samal ajal kui Vas suureneb, on tulemuseks siiski paraku sisuliselt samade heliparameetritega kõlar nagu ennegi. Ja see, et paaritunnise jahtumise peale parameetrid n-ö nulli tagasi ei vajunud ei tõesta, et nad pikemaajalise seismise peale seda ei tee. Teised allikad kipuvad siiski väitma, et umbes üleöö seismine selle triki ära teeb.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
03.03.2012 16:00:45
|
|
|
ihvike, nii, et enne kontserti tuleb nädalakese seisnud kõllid soojaks mängida ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
03.03.2012 16:09:01
|
|
|
Ei tule, kuna kõlari heli sellest nagunii ei muutu.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
03.03.2012 16:19:04
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Ei tule, kuna kõlari heli sellest nagunii ei muutu. |
OK, sellega võib break-in teema lõppenuks lugeda...
|
|
tagasi üles |
|
 |
hiih
HV vaatleja
|
09.03.2012 12:44:52
|
|
|
Kas keegi on ka Microlab B-77 2.0 kaste kuulnud? mis nendest arvata?
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/Microlab/Microlab-B-77-20-Speakers-48W-RMS-14Wx2-10Wx2-138667
Vaja arvuti juurde mingeid pisemaid kaste ja eelistaks 2.0 kaste, kui võimalik. Põhiliselt vaja, et lapsed saaks vaatavad arvutist multikaid (ilma klappideta), aga vahel kuulaks isegi midagi (muusikat või auto mürinat) ilma klappideta.
Selle teema põhjal tunduvad Solo6c kastid suht mõistlik valik helikvaliteedi poolest, aga mul ei mahuks need kuidagi arvutilauale ära (elutoas on ühed audese 105'sed, mis minu üllatuseks on solo6c'd üsna täpselt sama suured).
Või peaks sellisel juhul ikka 2.1 süsteemile minema, sest laua all oleks lihtsam ruumi leida?
Plaanis kulutada 40-65€ ... heade asjade eest maksaks ka kuni 100€ vast
Hea meelega ka taaskasutan, kui kellelgi on midagi sobivat üle.
viimati muutis hiih 09.03.2012 18:28:01, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
09.03.2012 14:01:27
|
|
|
hiih, ei saagi midagi soovitada. Defender on oma Mecury 30A ja 40A kastide tootmise ära lõpetanud Mingi aeg otsisin neid kaubandusvõrgust taga ja siis hakkasi ise sarnaseid tegema. Meeldivad sellised millel eraldi võim või nupud-lülitid ette poole. Puldiga juhtimine ei lähe mitte.
Spoiler 
aga siiski kui kuskilt leiad...
soovitaks Defender Mercury seeria kaste eriti Mercury 30A ja Mercury 40A. Mõne arvates on need kui microlabi soodsam variant. Igasugustest plastikkorpusega kastidest on nad kordades paremad.
Ise ma neid kaua nautida ei saanud, mul olid nad vaid eksami ajal. Pärast eksamit ostis kutseõpetaja kõlarid ära, nende välimus ja heli olevat väga meeldima hakanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
hiih
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaagupk
HV kasutaja
|
09.03.2012 21:43:43
|
|
|
Kas keegi oskab öelda, kas mõni universaalpult ka solo6-ga töötab?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
10.03.2012 01:12:38
|
|
|
Arvatavasti kõik õpetatavad puldid. Selleks on muidugi alguses originaalpulti vaja.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nils
HV vaatleja
|
12.03.2012 10:45:22
|
|
|
Küsiks väikse küsimuse. Muretsesin endale hiljuti Euronicsist Microlab 7C kõlarid. Üldiselt olen kõlaritega väga rahul, aga siiski on neil üks probleem. Kui kõlarid on sisse lülitatud, siis on neist pidevalt kuulda päris tugevat niiöelda pinina/surina häält. Olen kõlareid proovinud ka teiste süsteemide taga aga ikka on antud häält kuulda. Kas keegi oskab nõu anda, et mida teha või ainuke lahendus on hetkel garantiisse minek ?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
12.03.2012 10:57:24
|
|
|
Nils,kui see heli segab, siis sa ei saa kasutada kõlareid millel on võrgu toide. Vaid pead muretsema süsteemi mis toitub akudelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
12.03.2012 11:02:56
|
|
|
Ilma sisendkaablit külge ühendamata on ka pinin?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
12.03.2012 11:07:17
|
|
|
Nils kirjutas: |
Küsiks väikse küsimuse. Muretsesin endale hiljuti Euronicsist Microlab 7C kõlarid. Üldiselt olen kõlaritega väga rahul, aga siiski on neil üks probleem. Kui kõlarid on sisse lülitatud, siis on neist pidevalt kuulda päris tugevat niiöelda pinina/surina häält. Olen kõlareid proovinud ka teiste süsteemide taga aga ikka on antud häält kuulda. Kas keegi oskab nõu anda, et mida teha või ainuke lahendus on hetkel garantiisse minek ? |
Seda on tegelikult raske hinnata-kommenteerida siin, et kas tegemist on normaalselt lubatud piirides surinaga või on sinule sattunud eksemparil mingi viga. Mingil tasemel surin on igal võimendil-kõlaril paratamatult ja teisalt oleneb ka sinu enda kuulmistundlikkusest ja kuulamiskoha taustamüra tasemest.
Lisaks, kas see pinin/surin muutub ka kõlarite enda pealekeeratud volume-nivoo tasemest sõltuvalt?
Kas esineb ka vahetult lühistatud sisendite puhul?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
12.03.2012 11:08:08
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Nils,kui see heli segab, siis sa ei saa kasutada kõlareid millel on võrgu toide. Vaid pead muretsema süsteemi mis toitub akudelt. |
?
Tegemist on ikkagi s!ta toiteplokiga, kindlasti mitte võrgutoite omapäraga. Mul odav creatiivi käkk kui ka enamvähem stereokomplekt väljastab sisendita, lihtsalt sahinat (kuuldavus sõltub vol nupu positsioonist). Mingit pininat/surinat pole.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nils
HV vaatleja
|
12.03.2012 11:11:37
|
|
|
Miki-Hiir kirjutas: |
Ilma sisendkaablit külge ühendamata on ka pinin? |
Ka siis on seda pininat kuulda. Unustasin mainida ka, et see pinin pole alati häirivalt vali kuigi ta on pidevalt olemas.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
12.03.2012 11:31:08
|
|
|
selline asi ongi sisselülitatid helitehnika puhul pidevalt olemas. nagu juba varemgi öeldi siis jah on suht võimatu hinnata, kas see langeb nö. normaalse müra piiridesse või mitte. ma ütleks siiski, et kui otseselt ei sega siis pole mõtet väga ennast vaevata sellega. st. midagi ebatavalist selles ei ole.
kui kaugelt nö. kuulates see pinin häiriv, selgelt kuuldav on?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
12.03.2012 12:01:21
|
|
|
marcor1, kõik lihtsamad võrgutoitel võimendid teevad seda "tühikäigu müra". ainukene vaiksem võim oli tda7240a ja seda siis kui toiteplokiks oli soomlaste Virtalähte SE2305L
|
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
12.03.2012 13:03:55
|
|
|
Nils, mõned lehed tagi oli sellest mürast juttu: link
Äkki oskad kaudselt hinnata selle pinina/müra kuuldavust, kui heli mängib kõlarites võimalikult vaikselt? Ehk arvutist keera heli põhja ning kõlaritest hakka heli nullist üles poole keerama. Võrdluseks minu tulemused Solo 6Cga:
iFlop kirjutas: |
01 - Kuulen, et kõlaritest tuleb mingit heli, aga aru ei saa, mis looga tegu. Müra on kuuldav.
02 - Kõlarist tulev heli on kuuldav. Kergelt kostub läbi ka kõlari enda müra.
03 - Müra enam eristada ei suuda. |
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nils
HV vaatleja
|
12.03.2012 22:50:14
|
|
|
Eks õhtul koju jõudes testin kõlareid ning üritan mõningates asjades selgusele jõuda.
EDIT: Keerasin heli arvutist põhja, panin muusika käima ning hakkasin vaikselt kõlarite helitaset ülesse poole keerama. Kuskil 8-nda volume taseme juures(60-st) oli olukord selline, et surin ei häirinud enam ning sai juba muusikat kuulata. Alla seda helitugevust oli pinin nii suur, et muusika kuulamisest ei tulnud midagi välja.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
13.03.2012 19:21:27
|
|
|
Nils, see vist küll enam normaalne ei ole. Garantii on loodetavasti abiks.
Täna avastasin veel ühe huvitavat omaduse mis minu Solo6 on - kui AUX sisendi taga midagi ei ole ning PC sisendisse tuleb heli, siis aux inputi valides ja volüümi 60 peale keerates on pc heli ilusti kuulda
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
haldz
HV veteran

|
13.03.2012 20:44:08
|
|
|
iFlop kirjutas: |
Nils, see vist küll enam normaalne ei ole. Garantii on loodetavasti abiks.
Täna avastasin veel ühe huvitavat omaduse mis minu Solo6 on - kui AUX sisendi taga midagi ei ole ning PC sisendisse tuleb heli, siis aux inputi valides ja volüümi 60 peale keerates on pc heli ilusti kuulda  |
Ise rebisin selle sisemise võimu lahti ja panin kohe resiivri taha, kannatavad korralikult ikka need elemendid
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
138 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaagupk
HV kasutaja
|
13.03.2012 22:11:19
|
|
|
Kui aus olla siis mina ei kuule mingit pininat. Kuigi ma vaatan, et uutel Solo6C-del uued puldid võrreldes sellega mis neil kodukal pildil on.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|