praegune kellaaeg 23.02.2026 13:16:44
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Anti
|
10.03.2012 20:41:10
|
|
|
| Kas on tegu järjekordse "virmapoliitika heitteriga"?
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
10.03.2012 20:45:57
|
|
|
Tegu on mõtleva inimesega, kes ei "heidi" populismi pärast. Aga ma ei viitsi ka lugeda mingit arvutikauge inimese mula kes muuseas vihjab, et enamus arvutiga sina peal inimesi on lollakad ja enesepiinajad ja tulevik ei ole innovatsioon vaid pigem rangelt reguleeritud reziim.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
0 :: |
6 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.03.2012 00:07:58
|
|
|
| painkillah kirjutas: |
| arvutikauge inimese mula kes muuseas vihjab, et enamus arvutiga sina peal inimesi on lollakad ja enesepiinajad ja tulevik ei ole innovatsioon vaid pigem rangelt reguleeritud reziim. |
Ma arvan, et see oli vihje kellegi kohta, kes siin teemas kirjutanud?
Kust sa neid luulusid välja loed?
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
11.03.2012 00:34:22
|
|
|
Sinu väike sci-fi teos oli inspiratsiooniks. Aga no eks sellist teksti oli oodata ka. Iseloomustab võrdlemisi hästi.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.03.2012 01:01:28
|
|
|
Kas võin paluda väikest analüüsi, mis osas oli tegu ulmega?
Taustaks võin öelda, et olen ise kasutanud PCd alates win 3.1 aegadest 386 peal. Vahepeal olen hallanud riigiasutuste arvuti- ja serveriparke, hooldanud sõprade-tuttavate ning nende tuttavate arvuteid. Olen tegelenud kliendile personaalse lähenemisega sisuhaldussüsteemide loomisel ning komplekteerinud mitmeid arvuteid. See oli kõik enne, kui ma esimese Maciga kokku puutusin. Nüüd olen leidnud püsiva töökoha teises tegevusvaldkonnas, kuigi sõpru aitan siiani, kui neil muresid on.
Usu või ära usu, aga olen kuulnud ka väljendit Windowsi-pede.
Oma esimese Maci sain siis, kui üks lähedane inimene käis Ameerikas ning ostis endale Macbooki.
Kasutasin ka seda paar kuud vahepeal oma Windowsi töömasinate ja serverite kõrvalt. Siis aga ostsin talt selle Macbooki ära, sest sellel tõesti ei suutnud ma puudusi leida. Nüüd olen ostnud endale uue Macbook Pro. Vahepeal oli mul ka iPhone, kuid seda suutsin paar korda kukutada ning nupud surid natuke ära. Uus telefon on siiani HTC ja ei igatse iPhonei. Aga PCd ja Windowsit ma vabatahtlikult isiklikuks masinaks enam kunagi ei ostaks.
Ma tean ka, et nii mõnegi Äripäeva top is olevate firmade it juhid kasutavad igapäevaseks tööks just Apple arvuteid. Windows küll peal, aga siiski.
painkillah, järgmine kord kui sõna võtad, ära palun lahmi ning kasuta fakte , miks Sinu arvates Apple sitta toodab.
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
11.03.2012 01:25:59
|
|
|
Jutt kisub OTks ära, kuid mis puudutab iPad'i, siis see lihtsalt on sujuvam, kasutajasõbralikum ja äärmiselt intuitiivne ning mis kõige olulisem - katab ära keskmise kasutaja vajaduse. Suurimaks puuduseks pean flashi mitteolemasolu (androidil eelis, minu silmis ka ainuke) kui täna on android tahvlitel. Okey, android 3 polnud ka kõige õnnestunum tahvlitel, sest pidev lag on sees. Avaldub see eelkõige home ekraanidel/menüüdes scrollides ja netti kammides. Isegi marketis on pidev jõnks sees. Oodati android 4 et ehk nüüd läheb asi kauniks. Natuke pidavat lagi vähem olema, kuid jätkuvalt see eksisteerib. Sellega seoses ongi mul arusaamatus, et tootjad teevad küll ulmeliste riistvaraliste näitajatega seadmeid, kuid kui soft on pidur, puudub riistvaraline tugi (mida teha täna 2 või 4-tuumalise seadmega kui tarkvaratugi puudub ?!) ja mitte sujuv ning istuvad kõik tootjad google-i paela otsas. Siit rullubki Apple'i eelis turul - teeme ja arendame ise ning see on tulemust andnud. Ma ei oma macbooki ega hakkagi kunagi omama, sest olen üdini windowsi inimene. Küll oman ma erinevaid iPhone mudeleid ja selles on kõik olemas - kasutusmugavus ja sujuvus. Hetkel veel ei oma iPad'i, kuid see viga saab õige pea parandatud.
Mis puudutab firmapoliitikat, siis nagu eelnevalt öeldud ja siin ka välja toodud - kõigil on luukered kapis. Äri ei ole heategevus, kus siirusega silma paista, sest nii pea kui seda teha, siis võid omale vee peale tõmmata. Äri mõte on olla tootlik ka siis kui see peaks tähendama eetilisi ja moraalseid rikkumisi. Me oleme fenomenaalse firma edukuse tunnistajaks, meeldib see meile või mitte. Apple on teinud midagi, mida oleks võinud teha ka teised suurettevõtted, kuid nad ei ole suutnud. Massist eristumine on teinud selle firma nii suureks kui see täna on. Mulle meeldib, sest tore on näha igapäev järjekordset iPad killerite ülevaateid, kus kokkuvõttes ei suudeta siiski mingit konkurentsi pakkuda, sest Apple arendab oma softi ise, teised kahjuks ripuvad google-i rihma otsas ja see androidi üleküllus ajab juba südame pahaks. Pole ime, et nii HTC, Sony kui ka teised tootjad plaanivad vaikselt oma softi loomisele. Loodame, et on jätkusuutlik
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
11.03.2012 01:56:15
|
|
|
Ei ole, vähemalt siin teemas, maininudki, et apple otseselt sitta toodab. Pigem sinu jutt, et apple on taevamanna ja PC@windows platform on täielik nuustik ja saamatuse etalon, on korralikult liialdatud. Nagu näha oled ise piisavalt kogemustega inimene, miks siis vaja niivõrd pimedat juttu ajada? Kõik alates korpuse läbipaindumisest kuni tarkvara jõudluseni on lõppudelõpuks kinni rahas. Ja kui sa hakkad nüüd võtma sama hinnaklassiga masinaid, leiad sa paratamatult sealt jäiga ja kvaliteetse korpuse, riistvara ja ka esteetilise disainiga masinaid. Ei tasu võtta võrdluse aluseks hinnaklassilt kordi odavamaid tooteid.
Muidugi Apple juures ajab mind alati naerma see masside poolne suhtumine. Olid ajad, kus iPhones istuv iOs ei toetanud multitaskingut. Netiavarustest võis leida nö üldarvamuse, et neil polegi seda vaja. Ja siis kui tuldi lagedale, et nüüd revolutsiooniline multitasking! (mis oli juba java põhiste OS idega telefonis maast madalast) karjus see nö üldsus, et täname täname, seda meil oligi vaja! See selleks muidugi, ei puutu väga asjasse praegu.
Mis natuke puutub küll, on ka see väide, et suured IT juhid kasutavad. Kindlasti on nad targad mehed ja teinud sellise otsuse hea põhjusega, aga peale viimase aja aktsioone (pikaajaliste IT kogemuste herr Randpere juturada ACTA teemal) on mul igasugu liidrite ja juhtide pädevuse kohta küsimärgid tekkima hakanud.
Eks hea näide ole ju tegelikult ka lahkunud Steve Jobs. Maailm vaatas temale alt üles nagu mingile absoluutsele tehnogeeniusele, kuigi tegelikult oli tegu enamjaolt vaid väga hea müügi- ja äriinimesega, kes suutis ammu kedratud asjad hästi õhku täis puhuda ja siis seda müüa (sinna otsa mõneti innovaatilisust surmavad patendisõjad!). Aga see kõik on lõpuks siiski äri.
Küljed, mis Apple arvutitel siiani positiivselt meelde jäänud, on touchpad ja ekraan mis on nö kaetud klaasiga.
Tarkvaralisest küljest ei suutnud mina põgusa kasutamise järel ära harjuda (iseärasused mis reaalselt minu töötempot pigem pärssisid kui aitasid), ning seda ei suutnud ka paar mu tuttavat, kes nii iMaci kui ka Macbooki puhul kolisid üle Windows 7' operatsioonisüsteemile.
Nii, et personaalsest vaatevinklist võime kõik rääkida mis tahame. Kellele meeldib kiiktool, kellele meeldib diivanil lösutada, kellele võrkkiik. Aga sellist üldistavat jama ma väga ei salli - vastasel juhul jäävadki üksteist sõimama, et valge moep*d*st arvutivõhik ja vaesed rotid kes vaid unistavad, et saaks omale Apple tooteid lubada, jms tüüpiline nonsens.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
11.03.2012 02:12:22
|
|
|
tl;dr
Kolig üle mac vs ps teemasse.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.03.2012 02:30:47
|
|
|
| valge moep*d*st arvutivõhik |
| arvutikauge inimese mula kes muuseas vihjab, et enamus arvutiga sina peal inimesi on lollakad ja enesepiinajad ja tulevik ei ole innovatsioon vaid pigem rangelt reguleeritud reziim. |
Vot siis ei peaks selliseid üldistusi tegema.
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
11.03.2012 02:36:52
|
|
|
See "üldistus" oli tehtud puhtalt sinu postitust analüüsides, sest sellise sisu lugesin mina sealt välja. Minu kogemuse järgi IT spetsid suudavad enda arvamust objektiivsemana väljendada.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.03.2012 03:00:55
|
|
|
See väljendus oli objektiivsem, kui Sinu väljendused.
Nimelt minul on pikaajalised kogemused mõlema platvormiga, mitte ei lahmi tühja.
Üks hea näide on veel DJ maailmast. Suurem osa kasutab loomiseks ja esituseks just Apple tooteid. Põhjus on selles, et platvorm on end tõestanud ning tarkvaratootjad käivad klientidega kaasas. DJ ei saa endale lubada seda, et tarkvara kokku jookseb ning muusika peol seisma jääb. Ei tea ma ühtegi tuntud DJd, kes oleks Windowsi peal. Praegugi seisan Eesti nr 1 DJ kõrval. MBP ja iPhone 4 tal kasutuses.
Kui sa ainult dokumente kirjutad ja salvestad ka vahel, siis pole vahet, kui masin vahel kokku jookseb. Live esinemiste puhul on stabiilsus tähtis.
Tuli meelde, et ka paljud bändid, kes kasutavad live esitlustel backtracke või klikke, mängivad neid just Apple arvuteid kasutades. Ei ole veel näinud laivi, kus arvuti alt oleks vedanud. Ilmselt on sealgi põhjus, miks Apple masinaid eelistatakse. Kas see on tõesti valge mäkipedendus või on põhjuseks töökindlus ja stabiilsus?
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
11.03.2012 04:04:16
|
|
|
Ma ei saa võtta tõsiselt meest, kes räägib, et ta on IT sektoris piisavalt kaua töötanud, ja siis toob välja, et windows+pc on ebastabiilne ja pidevalt jookseb kokku. Tõsi ta on, et "hands-on" kogemust on windowsi puhul rohkem, aga ei ole vaja olla häkker, et su süsteem probleemivabalt töötab. Siin tuleb puhtalt mängu see, mida miga kirjutas. Apple võtab oma raua ja kirjutab sinna peale oma koodi, siit võidab sellega, et kõik on kohe mõeldud töötama out-of-the box, kuid maksad lõivu riistvaraliste piirangutega (valik erineva riistvara vahel on väga väike) ja mingil määral ka tarkvaraliste piirangutega. Windowsi puhul on tegu universaalse platvormiga, kus eeldatakse, et kasutaja on võimeline natuke süvenema ja ise vähesel(rohkemal- oleneb mida ju tarvis) määral käed külge panema, saades nii süsteemi töötavasse korda. Süsteemi stabiilsus on valdavas enamuses kasutaja enda teha (kõlakad, et ala USA choice of arvuti on mac, kuna see ei nõua inimeselt mingit süvenemist. Eks ta tore müüt ole.).
Nii, et ma ei leia, miks peaks siin süüdistama kuskilt otsast PC ja wini(linuxi) kooslust.
Mis puudutab igast muusika/disaini/videomaailma, siis olen ma rohkem kui kindel, et tänapäeva standardite ja riistvara juures ei ole enam vahet. Vahe on aga arvatavasti sees õndsast PPC vs x86 ajast, kus maci protsessorit promoti kui võimsamat asja sama takti juures kui inteli/amd jne derivaadid (siiani igikestev vaidlus, et kas reaalset vahet üldse, RISC ja CISC arhitektuuridel mingid selged vahed küll olid, ARM ju uuesti moes) olid aeglasemad. Selle ajaperioodi juures suunati vaikselt kogu see multimeediatööstus maci rinda (protsessori platvormid ei olnud omavahel ühilduvad, st mõistlik oli valida üks platvorm) ja paljud tarkvaraloojad on põhi tähelepanu sinna ka tänaseni jätnud, kuigi tänapäeval enam vahet ei oleks. Lisaks on muidugi tarkvaratootjatel (ja sellega seotud riistvaratootjatel, ala spets helikaardid stuudiotesse jne) elu tunduvalt lihtsam, vorbid oma toodet vaid ühe platvormi peale, ei pea meeles pidama kümneid kuni sadu erinevaid chipsete (kus arendaja laiskuse ja/või riistvara pideva uuenemise/muutumise tõttu võibki sisse tulla neid stabiilsusprobleeme). Kuigi tänu PC platvormi paindlikkusele oleks teoreetiliselt võimalik suuremat jõudlust välja pigistada (aga lisatöö on lisakulu ja kui klientuur on juba olemas, milleks muutuda).
Samamoodi nagu apple keskendus multimeedia peale, keskendus windows oma serveri platvormile. Praeguseks on muidugi Linux/UNIX põhised serverid väga populaarsed, kuid MACi enda server on, vähemalt minu info kohaselt, siiski väga väike tegija. Samamoodi on paljud multimeedia rakendused ennast ka windowsi peale laiendanud. Aga eks nende populaarsus pole sellist tõusu (veel?) näinud, kuna arendaja silmis on nad tõonäoliselt veel teisejärgulised. Muidugi on stabiilsus tähtis, aga mõeldes loogiliselt, ei saaks ju Windows Serveri turuosa olla niivõrd suur kui ta praegu on, kui kogu süsteem oleks rängalt ebastabiilne? (Serverid on ärilises mõttes ju palju palju olulisemad kui DJ või emaili ja wordis hinnapakkumist trükkiva firma ärijuhi Apple ) Ja Windowsi kodu- ja serveriversioonid erinevad põhiliselt ikkagi kasutaja ning vajduslike liideste tasemel.
Kokkuvõtvalt - ei saa olla nii naiivne ja arvata, et üks platvorm ongi automaatselt nii saast. Tuleks arvestada ka taustsüsteemi, siinkohal riistvara lai varieeruvus ja kasutaja(te) (eba)pädevus.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
11.03.2012 04:41:50
|
|
|
Enne kui keema lähed, too välja, kus mina olen väitnud, et Windows saast on?
Minu jaoks sobib Mac rohkem, kui Windows, sest mina leian Windowsil rohkem puudusi, kui Macil. Sinul jälle vastupidi ju.
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.03.2012 11:37:46
|
|
|
Mahajahtumiseks vahepeal veel üks kirjatükk lugemiseks ning kus on taas olemas märksõnad Apple, AT&T ja patendindus.
March 10, 2012
Apple's new iPad with LTE is accused of Infringing 4G Patents
http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2012/03/apples-new-ipad-with-lte-is-accused-of-infringing-4g-patents.html
-----------------------------------------
PS: Väikse kõrvalküsimusena, et miks te selle Euroopa puuduva 4G tõttu niipalju pisaraid valate.
See n-ö 4G kiirus on 14,4 megabitti, ehk siis puhtakujuline 3,5G kiirus ja pole isegi veel moodsama asja 3,75G kiirus. Ning 3,5G heljub ju rõõmsalt Eestimaa pinnal sagedusega 2100MHz-i.
Nii, et valades vähe õli vaidlustulle, siis tõenäoliselt polegi millegi muuga tegu, kui ameeriklastele müüakse 3,5G telefone 4G telefonide pähe, et siis pakettide eest hingehinda küsida.
PS: Mingi aeg tagasi, kusagil eelmise aasta lõpus igatahes süüdistati AT&T-d selles, et ta müüb ameeriklastele 4G nime all tegelikult 3,5G-d. Vaatan, kas leian selle lingi üles, siis sellelt lingilt on näha kah, mis ISP AT&T-d süüdistas.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
12.03.2012 16:34:47
|
|
|
EMT: uus iPad Eesti ülikiires võrgus ei tööta
| tsitaat: |
EMT sõnul ei töötaks praegu uus iPad Eesti ülikiires võrgus, kuna Eestis on 4G (LTE) võrk küll olemas, kuid see töötab erineval sagedusel.
Apple toodab uut iPadi kahes erinevas 4G konfiguratsioonis. Üks on AT&T mudel, millel on LTE (700, 2100 MHz), teine on Verizoni mudel, millel on LTE (700 MHz) ning CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900 MHz). Seega tõesti kumbki mudelitest praegu Eestis ei tööta (kui 800MHz litsentsid välja jagatakse, siis teine töötab, aga ilmselt on selleks ajaks Apple tulnud välja juba Euroopa turu sagedustel tootega).
Nimelt on ka Eestis 4G (LTE) võrk olemas, töötab sagedustel 2600MHz ja 1800MHz, taotlemisel on litsents 800MHz sagedustele. Praegu katab võrk 30% elanikkonnast, aasta lõpuks 70% ja 2014.aasta lõpuks katame terve Eesti. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
16.03.2012 19:13:30
|
|
|
Uut iPadi saadab suur müügiedu
Reedel müüki paisatud Apple'i uued iPadid läksid taas kaubaks nagu soojad saiad. Millal uus tahvelarvuti Eestisse jõuab, pole veel teada.
Kõige esimesena maailmas sai uue iPadi endale 34aastane David Tarasenko, kes tegi kauaoodatud ostu südaöösel Austraalias Sydneys. Põhjused, miks paljud inimesed uut iPadi vanale eelistavad, on selle üliterav ekraan, uus kaamera ning uus protsessor, vahendas "Aktuaalne kaamera".
On siiski ka neid, kes uuele iPad-ile sama suuri müüginumbreid, kui vanemale mudelile, ei ennusta.
Hongkongi edasimüüja Lau Chi Kong ütles, et uuel tootel on vaid kenam ekraan ja kestvam aku. "Läbimurde puudumine võib tähendada seekord kehvemaid müüginumbreid."
Aasias üritati seekord liiga pikki järjekordi ning inimeste rüselust vältida, soovitades uus tahvelarvuti elektrooniliselt tellida. Euroopas tuldi endiselt poodide ette istuma juba kuni ööpäev varem.
Kuigi ka Eestis on huvi uue tahvelarvuti vastu suur, pole seda siin veel müügil. IM Arvutite tegevjuht Jaanus Treilmann ütles, et Apple toob uue iPadi turule täna kümnes riigis ja nädala pärast lisandub veel kakskümmend riiki. Mis edasi saab, ei ole teada. "Eesti ei ole nende esimese kolmekümne riigi hulgas ja ei ole teada, millal uus iPad Eestisse jõuab."
Treilmanni sõnul tuli uus tahvelarvuti USAs turule sama hinnaga, mis oli vanemal versioonil, ehk selle maksumus algab 499 dollarist. Vanemate iPadide hind on nüüdseks aga langenud, Treilmanni kinnitusel on need Eestis odavnenud kuni 100 euro võrra. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
16.03.2012 19:14:51
|
|
|
Uue iPadi "revolutsiooniline" omadus on 70% suurem aku
Jep. Nii kummaliselt, kui see ka ei kõla - on uue iPadi, millel on Retina ekraan ning 4G ühenduvus - tehnoloogiliselt suurim saavutus ligi 70% suurema mahutavusega Li-ion aku, kui eelmisel mudelil.
Sama 10-tunnise kasutatavuse juures on selge, et komponendid võrgu kiiruseks ning ekraani tihendamiseks peavad ju rohkem voolu võtma. Seega on 25Wh-sest akust saanud 42Wh aku, milliamprites siis 6944 mAh saanud 11666 mAh aku. Seda kõike sisuliselt samas kestas. Hästi tehtud, Apple
Küsimus muidugi jääb, kui lihtsurelikud Eestis ja Euroopas ei saa 4G võimalusi sageduste erinevuste tõttu - kas aku kestab kauem või see kiipi ei mõjuta? Ja .. kas selle aasta teises pooles tulev "lihtsalt uus" iPhone saab sama aku mahutavuse tõstmisega hakkama? |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.03.2012 20:18:52
|
|
|
Mind huvitab kuhu selle aku jõud kõik läheb arvestades, et reaalne kasutusaeg ei kasvanud praktiliselt üldse. Paljalt GPU-ekraani käitamiseks? Suts kahtlane, et need ka kokku nii kõvasti voolu tarbiks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
16.03.2012 21:23:41
|
|
|
Ho Ho, 4G on korralik vooluröövel!
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.03.2012 22:13:10
|
|
|
Et siis ilma 4g'ta mudeli aku kestvus on pea kahekordne? Specsheedist justkui ei meenu säärased numbrid, ehkki võibolla lihtsalt mälu petab
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.03.2012 22:38:09
|
|
|
wikipediast:
"10 hours (Wi-Fi), 9 hours (3G or LTE) browsing"
Seega LTE ei paista just eriliselt rohkem akut söövat kui 3G kui noid numbreid uskuda.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
16.03.2012 22:45:32
|
|
|
| Huvitav, mis/kes keelab aku mahutavuse tõstmiseks teha iPad'id ja iPhone'd näiteks paar-kolm millimeetrit paksematena? Või on nende seadmete paksus mingi piibliga millimeetri pealt lukku pühitsetud?
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.03.2012 22:48:43
|
|
|
Ho Ho: Eks niikaua kui tegemist on 3,5G kiirusega kuni 14,4 megabitti, siis on see ka kindlasti väiksem koormus, kui tegelik LTE-kiirus kuni 84 megabitti. Juhul kui AT&T ja Verizon sellega suvatsevad hakkama saada ja jõuavad Applega diilini, et ka tegelikku LTE-d ikkagi seadmetes kasutada saab ning et Apple ka vastavad seadmed suvatseb valmistada, eks siis saab ka kiiremini tühjenevaid akusid näha.
--------------------------
Androidi pealt on ju ilusti näha, kuidas kasvõi 3,5G on kõvasti olulisem aku-röövel ja kuidas telefon läheb ikka väga kõvasti tuliseks.
Antud näide siis Google Android telefoniga. Sai vähe rohkem 3,5G-d pruukida ja nüüd töötab ainult vooluvõrgust, oodates, et millal uut akut ostma hakatakse.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
16.03.2012 23:09:16
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Androidi pealt on ju ilusti näha, kuidas kasvõi 3,5G on kõvasti olulisem aku-röövel ja kuidas telefon läheb ikka väga kõvasti tuliseks.
Antud näide siis Google Android telefoniga. Sai vähe rohkem 3,5G-d pruukida ja nüüd töötab ainult vooluvõrgust, oodates, et millal uut akut ostma hakatakse. |
Ma kasutan oma Androidiga pidevalt 3,5G ja hotspoti. Ja ei ole aku surnud. Kui päev otsa on nett sees, siis saab päeva ilusti kasutada. Ja kusjuures suurim akukasutaja on ekraan. iPadil ilmselt ka suurem ja võimekam ekraan võtab väga palju voolu.
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|