Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
salatoimik
HV Guru

|
03.03.2012 13:24:23
|
|
|
põhimõtteliselt see 8:30 aeg on seal BS. Võib vabalt 2-3 tundi hiljem minna, seda vähem on passimist.
Ise käisin siis koguaeg tilkus seal tüüpe juurde.
Kursavend oli kh, see tuli selle tühja paberilipakaga kus perearstil igasugust soga peaks olema kirjutatud. Ei tehtud midagi, sai lihtsalt uue aja ja kõik.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Volum
Kreisi kasutaja
|
03.03.2012 14:14:37
|
|
|
No eks ma helistan neile esmaspäeval siis, vaatame mis saab.
Kas helistada 8002525? See on kutsealuse tasuta infotelefon.
Veits lugemist kah: https://www.facebook.com/rene.rumberg
_________________ Tellin originaal A-varuosasi saksast. 15-70% soodsamalt kui esindustes!
Teostan diagonstikat tehasetasemel: BMW, VAG (Audi, VW, Seat, Skoda ja kaubikud), Volvo (sõiduautod), Scania - Tartus, Põlvas ja lisatasu eest Võrus. |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
03.03.2012 22:17:14
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
põhimõtteliselt see 8:30 aeg on seal BS. Võib vabalt 2-3 tundi hiljem minna, seda vähem on passimist.
Ise käisin siis koguaeg tilkus seal tüüpe juurde.
Kursavend oli kh, see tuli selle tühja paberilipakaga kus perearstil igasugust soga peaks olema kirjutatud. Ei tehtud midagi, sai lihtsalt uue aja ja kõik. |
Kuidas kunagi. Ju neil tüüpidel vedas lihtsalt. Enda arstliku komisjoni ajal vormistati ühele tüübile külma kõhuga trahv õigeks ajaks mitte ilmumise eest ära. Ta jõudis kohale alles nõks enne lõunat. Kedagi ei huvitanud, et ikkagi jõudis. Hommikul teda kohal ei olnud ja nii ka kirja läks. Muidugi see juhtus u 4 aastat tagasi, võibolla tõesti asjalood leebemaks muutunud.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
04.03.2012 16:56:50
|
|
|
Veebel Rander
Ei, see on ideaalne relv lähivõitluseks laeval.
|
|
Kommentaarid: 156 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Volum
Kreisi kasutaja
|
05.03.2012 16:24:56
|
|
|
Head uudised Helistan siis neile, ütlesin oma loo ära, nemad vastasid, et olete tõesti palju emaile saatnud. Lisasid "hea, et helistasite", muidu oleks tõesti midagi hullemat juhtunud. Andsin oma telefoni numbri neile, ütlesin, et tulen aprilli lõpus eesti ja oligi kõik. Eks jääb ootama seda kõnet nüüd
_________________ Tellin originaal A-varuosasi saksast. 15-70% soodsamalt kui esindustes!
Teostan diagonstikat tehasetasemel: BMW, VAG (Audi, VW, Seat, Skoda ja kaubikud), Volvo (sõiduautod), Scania - Tartus, Põlvas ja lisatasu eest Võrus. |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
07.03.2012 12:54:39
|
|
|
DrZ kirjutas: |
Siis ärgu neid vigaseid ja sittade liigestega inimesi üldse võtku, nahhui vaja inimese tervist veelgi rohkem rikkuda? Kas mingil moel on järsku Eesti lambist kaitstud, kui mingi sitane nr. inimesi kokku saada ? yeaah right Vaatab, mis seal arstlikus komisjonis räägitakse, kui saadetakesgi vigasena sinna, siis mis teha. Kui peab minema, eks ma siis lähen. Pärast olen sant ja istun pool sõjaväge laatsaretis, kasu siis riigile kindlasti suur Hiljem ei suuda enam mingis eas ennast üldse liigutada ja tööd teha, siis kah riigile kasu väga suur
Korrutada see mitmete inimestega, kasulikkus veel suurem  |
Kahjuks vist ikka võtavad. Eks saame teada, mulle tuli ka nüüd 9ndaks kutse arstlikku. Olen enam kui kindel, et koormuse all ütlevad ülesse nii mu põlved kui selg (kuid nagu ma aru saanud olen, on neil täiesti poogen).
Mul pole kaitseväe vastu midagi, kuid ma ei leia et see oleks väärt kogu oma ülejäänud elu hommikuid valuvaigistitega alustada.
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
07.03.2012 13:08:18
|
|
|
Minul avastati teenistuse käigus mingi selja kompressioonimurd. See ei kottinud kedagi, isegi laatsa ei saadetud Tuli edasi teenida
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
07.03.2012 13:17:06
|
|
|
Redikate kirjutas: |
DrZ kirjutas: |
Siis ärgu neid vigaseid ja sittade liigestega inimesi üldse võtku, nahhui vaja inimese tervist veelgi rohkem rikkuda? Kas mingil moel on järsku Eesti lambist kaitstud, kui mingi sitane nr. inimesi kokku saada ? yeaah right Vaatab, mis seal arstlikus komisjonis räägitakse, kui saadetakesgi vigasena sinna, siis mis teha. Kui peab minema, eks ma siis lähen. Pärast olen sant ja istun pool sõjaväge laatsaretis, kasu siis riigile kindlasti suur Hiljem ei suuda enam mingis eas ennast üldse liigutada ja tööd teha, siis kah riigile kasu väga suur
Korrutada see mitmete inimestega, kasulikkus veel suurem  |
Kahjuks vist ikka võtavad. Eks saame teada, mulle tuli ka nüüd 9ndaks kutse arstlikku. Olen enam kui kindel, et koormuse all ütlevad ülesse nii mu põlved kui selg (kuid nagu ma aru saanud olen, on neil täiesti poogen).
Mul pole kaitseväe vastu midagi, kuid ma ei leia et see oleks väärt kogu oma ülejäänud elu hommikuid valuvaigistitega alustada. |
Ütleks ette ära, et ei propageeri järgneva looga santide sõjaväkke sundimist. Meie rühmas oli üks "raskema kondiga" mehehakatis. "Raskema kondi" all mõtlen seda, et ta oli nii pekine, et kui ta sirge seljaga rivis seisis, siis tekkisid pekivoldid kukla peale. Kaalu u 150 kg. Ajateenistuse alguses ei suutnud ta ei joosta, ega pikemat maad kõndida. Küll siit valutas, sealt valutas. Ajateenistuse keskel oli ta alla võtnud 135 kg peale. Juba oli võhma rohkem. Suutis juba Tapa lennuvälja ringi rahumeeli teistega kaasa joosta jne. Hakkas käima jõusaalis (lasi seal näiteks sõudeergomeetri peal pooletunniseid ringe). Ajateenistuse lõpuks kaalus u 125 kg. Enamus pekki oli kadunud. Kuskilt ei valutanud ja jõudu/jaksu oli rohkem, kui kahel kidural kokku. Peale ajateenistuse lõppu jätkas jõusaali ja muidu tervislikumate eluviisidega. Praegu (3 aastat hiljem) kaalub 95 kg. Täielikust pekipersest kasvas välja aus lihasemägi.
kordan, ei propageeri sellega santide sõjaväke sundimist, aga mõni "siit valutab- sealt valutab" tüüp vajab lihtsalt rohkem liigutamist, et need valud lõpeks.
Invention Kompressioonimurruga saadeti muiste lõplikult koju ära. Ju siis mingi uus kord.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
07.03.2012 13:20:15
|
|
|
tsitaat: |
aga mõni "siit valutab- sealt valutab" tüüp vajab lihtsalt rohkem liigutamist, et need valud lõpeks.
|
täiesti nõus...arvuti taga trükkimisest randmed valusad ei ole piisav põhjus et ära rabeleda
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
07.03.2012 13:44:29
|
|
|
See KV meditsiin on nagu ta on tõesti. Endal teenistuses olles hakkas ka teisel-kolmandal nädalal põlv valutama. Läksin Tapa laatsaretti, sealt anti Dolgit kreemi ja elastiksidet ja saadeti edasi teenima. Kuna põlv ei paranenud, siis sai ikka regulaarselt käidud seal ja kurdetud, et ei parane asi kuidagi. Vahepeal ei saanud hommikul voodist püsti, sest otse voodist tõustes põlv ei kandnud raskust, kõndimisest-jooksmisest rääkimata. Lõpuks pärast neljandat korda arst otsustas, et saadab mu Tallinnasse päris arsti juurde. See vaatas otsa, oli ka üldiselt ükskõikne, aga vähemalt saatis mu põlvega magnetisse. Tulin sealt tulemustega tagasi - diagnoosiks tibia stressfraktuur, mis peaks minu teadmiste järgi ka kompressioonmurd sääreluus olema. Tallinna KV-arst kirjutas selle peale hoobilt 2 kuud koormusest vabastust välja. Tapa arst tegi diagnoosi nähes suured silmad ja tõsimeeli küsis mult "aga kuidas te käia saate sellise diagnoosiga". Mul ei jäänud suurt muud üle, kui vastata, et "nüüd juba jälle saan, tänan küsimast". Tänu sellele tsirkusele jäi SBK metsalaagrisse minemata ja sain nädala laatsaretis veeta, sest ilmselt ei tahetud mind üksi kasarmusse jätta nädalaks ning SBK lõpuni sai jooksmised ja asjad kõrvale jäetud. ÜFT sai küll lõpus tehtud, sest RV arvas, et tühja sest vabastusest - SBK lõpetamiseks peab test tehtud olema. Viimased 3 nädalat oma kahest kuust vabastusest käisin juba NAK-i ajal koos ülejäänud rühmaga Tapa perimeetreid jooksmas ja muid lollusi tegemas, sest enesetunne lubas ja väga ei tahtnud seal halba esmamuljet endast tekitada.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
07.03.2012 16:08:12
|
|
|
Kompressioonimurruga saadeti muiste lõplikult koju ära. Ju siis mingi uus kord |
Teenisin 2008/2009. Seega sel ajal juba oli. Käisin PERH'is, tehti röntgen, pandi kirja, et murd ja vsjoo. Õnneks kotikandmisest säästeti, see oligi kõige ebameeldivam. Teiste toimetustega sain hakkama.
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.03.2012 16:25:21
|
|
|
Sõber sai labajala miskile luule samuti pingemurru umbes 2002/2003 aegu. Istus laatsaretis paar nädalat ning hiljem kui oli näha, et ikka metsas asja ei saa siis tõsteti staapi ümber ja pandi manuale tõlkima. Sai ka kolm triipu õla peale kuna "nii madala auastmega rahvast me staapi ei lase"
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
07.03.2012 16:45:41
|
|
|
Tibia stressfaraktuuriga oli 2009 minul igatahes kojuminek, ilma mingi mangumiseta laatsas. Enne seda 1 kuu Selis taastumine.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
07.03.2012 17:30:12
|
|
|
Vat ei tea.. mina teenisin oma 08/09 oma 11 kuud ausalt lõpuni. Pärast SBK-d rohkem õnneks tunda ei andnud ka.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
07.03.2012 21:32:05
|
|
|
Keegi oskab mulle pilti näidata KV's kasutusel olevatest laibakatest?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.03.2012 21:56:52
|
|
|
huvitav, et kasutatakse endiselt eesti tähisena märget "EN", NATO läks aastal 2005 üle 3-tähelistele koodidele, mille kohaselt eesti oleks EST. aga keegi vist pole öelnud seda nendele laibakate tellijatele
edit: isikuplaati reguleerib vastav 10 aasta vana (aga endiselt kehtiv) õigusakt https://www.riigiteataja.ee/akt/13108150 , kus on öeldud:
§ 5. Isikuplaat
(1) Moodustatud identifitseerimiskood kantakse tehnilisi vahendeid kasutades kahele identsele metallist valmistatud plaadile ülalt alla järgmises järjekorras:
1) isikukood;
2) EN;
3) veregrupp ja reesusfaktor;
4) usund.
(2) Isikuplaadid on augustatud ning neid kasutatakse komplektis kaelas kandmiseks vajaliku ketiga. |
seega miks üks plaat ainult väljastatakse huvitav
viimati muutis dvd vader 07.03.2012 22:00:43, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
07.03.2012 21:58:45
|
|
|
no nende piltide vanust ei tea kommenteerida aga 2008 oli minu laibakal veel EN lühend. Praegust olukorda ei tea
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
07.03.2012 22:08:20
|
|
|
dvd vader, ongi 2 plaati ju. Keskel on murdekoht.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.03.2012 22:46:44
|
|
|
kui sa võtad selle plaadi kätte, kas sa tõesti väidad, et sa hoiad käes kahte plaati? tegemist on ühe plaadiga, mis murtakse pooleks. igatahes see määrus tuleks küll üle vaadata
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
08.03.2012 10:01:20
|
|
|
dvd vader, see ongi 2 identset metallist plaati, lihtsalt keskelt natuke kokku liidetud, et lahinguväljal oleks lihtsam 1 plaat kätte saada.
EN oli ka 2009/2010 aastakäigul, kusjuures usund "pagan" märgiti laibakale EST lühendiga.
Ise hankisin kummist ääred laibakale, metall ei puutunud vastu keha ja ei olnud nii külm metsas (teravad ääred muidu, metsas puude vahel möllates sai päris tihti laibakaga rindkerele kriime jms)
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvarP
HV vaatleja
|
08.03.2012 10:48:02
|
|
|
Leinö kirjutas: |
dvd vader
Ise hankisin kummist ääred laibakale, metall ei puutunud vastu keha ja ei olnud nii külm metsas (teravad ääred muidu, metsas puude vahel möllates sai päris tihti laibakaga rindkerele kriime jms) |
No seda teravate nurkadega laibakat tahan ma näha mis rindkerele kriime teeb.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
08.03.2012 11:15:34
|
|
|
AlvarP, viskad pikali, laibakas jääb risti kere ja killuvesti vahele => sealt see tuleb. Jooksed edasi, higistad, hakkab kipitama => häirib.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
11.03.2012 05:54:46
|
|
|
Keegi teab, mis firma neid konkreetseid laibakaid teeb või kust seda uurida saaks? Mul on tarvis KV omadele identseid laibakaid, kuid ei suuda tootjat leida.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
11.03.2012 15:49:48
|
|
|
Kaitseväekohustuslasele identifitseerimiskoodi andmise alused ja kord
(3) Komplekti kaotamise või selle kasutuskõlbmatuks muutumise korral esitab kaitseväekohustuslane Kaitseressursside Ametile kirjaliku avalduse ning tasub uue komplekti väljaandmisel komplekti maksumuse.
Korduva isikuplaadi hinnaks on 3,58 eurot.
Ehk siis võid küsida ka KRA käest, kui tootjat ei leia.
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|