Kellegi kogemusi ka on, mida USA-sse minnes see piiriametlik kysib?
Sõltub persoonist teisel pool letti.
Mingid ametlikud küsimused aga võib ka lihtsalt loba peale minna.
Pole asi mille pärast põdeda, kui just ei hakka seal rääkima, et lähed kedagi õhku laskma
Ütleme teisiti, kui mingit seosetud möla ei pane siis oled samahästi kui üle piiri.
OK, kuigi sellised "naljad" teevad tiba alarmeerivaks.
Alamkategooriast anekdoot: Usa piirivalvur küsib viisakalt turistilt: "what is the purpose of your visit, mister?". Turist pomiseb kehva aktsendiga vastu: "tourism". Piirivalvur teeb suured silmad: "TERRORISM?!?!"
Kellegi kogemusi ka on, mida USA-sse minnes see piiriametlik kysib?
Esimest korda minnes küsitleti mind 3 korda enne, kui lennujaamast välja sain. Nii piiriametnike, mingite töötajate kui ka kohaliku politsei poolt. Kusjuures reisisin veel vanaemaga, niiet vaevalt ma eriti kahtlase mulje jätsin
Teinekord läks libedamalt, reisin sõbraga. Mina sain kohe läbi, aga sõbralt küsiti, palju sularaha kaasas on ja kui ta ütles, et no mingi paarsada taala, siis kutsuti mind ka tagasi ja viidi küsitlemiseks eraldi kohta. Ja seal pinniti, et kuidas me nii vähese rahaga ikka kavatseme hakkama saada, ütlesime, et no raha on kaardi peal. Aga see neid ei rahuldanud ja kuskil 30 minutit puurisid meid. Lõpuks andsid õnneks alla. Suht ebaloogiline, et nad eeldavad, et võetakse kaasa suured kogused sularaha reisile minnes _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/ www.danceophones.eu
Midagi erilist küll ei olnud.
Milleks lähed
Kuhu
Kui kauaks
Kellega
Sama siin. Võeti veel kõikide sõrmede jäljed, tempel passi ja olingi sees. Samamoodi ESTA-ga. Kui normaalselt käituda, kahtlast minevikku mitte omada ja ametnikke mitte provotseerida, siis saab igast kontrollpunktist probleemideta läbi.
Ahjaa, kindlasti tasub jälgida, et lennujaamast ostetud ja kinnipitseeritud vedelikud, mis on käsipagasis, tohivad seal olla vist 1 ööpäeva alates ostuhetkest, kui ma ei eksi. Pärast seda turvakontrolli minnes see konfiskeeritakse. Igaks juhuks küsi lennujaamast ostes täpselt järele. _________________ M: Intel i5 4590 protsessorid M: HP Elitedesk 800 G3 SFF M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W
Oodatud on head infot, muljeid ja külastamistväärt kohti Lissaboni, Barcelona ja Costa Brava kohta. Lissabonis 24h ja Barcelonas/Costa Braval ca nädal. Tänud ette _________________ SimplBooks veebipõhine raamatupidamisprogramm väikeettevõtetele
Ei leia kuskilt infot, kas on võimalik mingi väiksema grupiga sõita omapäi Tšerbobõli. Mõned firmad teevad küll reise sinna, aga oleks just soov ise sinna minna. Mis lube selle jaoks vaja oleks? Ehk on keegi käinud... _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
SKG, keegi ei nõua sult halligi, vähemalt tavaliselt turistilt. kui keegi midagigi küsib, siis lehvitad krediitkaarti ja asi ants.
tsernobylisse niisama ei saa, seal oli minu teada valituse poolt keelatud 10km raaduisega tsoon. suvalised turistid niisama ei pääse, on vaid spets tuurid ja needki väga vähestele.
SKG, loe mu posti 5 vastust ülevalpool. Ei ole vist jah mingit päevaraha, aga nad võivad norida päris korralikult. _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Selle kuu lõpus minek Norrasse ühe projektiga, ning toidud ja majutus hinna sees. Viimasel päeval ka Oslos ringi käimine ja muuseumid, poed jms. Palju soovitaksite raha kaasa võtta, et paar suveniiri osta, ning mida soovitaksite külastada Oslos?
Selle kuu lõpus minek Norrasse ühe projektiga, ning toidud ja majutus hinna sees. Viimasel päeval ka Oslos ringi käimine ja muuseumid, poed jms. Palju soovitaksite raha kaasa võtta, et paar suveniiri osta, ning mida soovitaksite külastada Oslos?
Kõik vihjed teretulnud
peasi et strip clubi välismaal rahadega laiama ei lähe nagu sellel ühel HV-lasel eestis juhtus.
pannakse kulude katteks veel muidu teda ennast sinna ümber posti tantsima _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
SKG, loe mu posti 5 vastust ülevalpool. Ei ole vist jah mingit päevaraha, aga nad võivad norida päris korralikult.
Lugesin juba, aga ma mõtlengi, et milline summa neid siis rahuldaks?
No ma kujutan ette, et 50-100$/päev (sõltuvalt asukohast, koos ööbimise/toiduga) peaks olema mõistlik. _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Kõik vihjed teretulnud
Raha võta kaasa võimalikult palju. Burger kesklinnas maksab al 50 kohalikku, jne. _________________ Allkiri
Norra hinnad on ~2x kallimad kui Eestis. Selle põhjal arvestagi.
Labi Lissaboni USA-sse minnes ei mingeid idiootseid "kiiritusvaravaid" :thumbsup:
Seevastu labi Amsterdami minejad sellest ei paase.
edit:
OK, opt-out on vist tegelikult Amsterdamis ja ka mujal voimalik.
edit2:
Aga tuleb ikka vist tagasi minna - liiga palju eri toite jai proovimata, kuigi ykski paev sama toitu ei soonud. Ja noh, megaodav ka muidugi. Riietest ei hakka raakimagi, mote minna ainult nende riietega mis sealjas ja ylejaanud koos kohvriga kohapealt osta.
Kes Miami-sse peaks sattuma, siis kindlasti minna einestama Nexxt Cafe-sse, Lincoln Road Mall-is (South Beachil). Arvan, et enamus pole oma elus selliseid portse nainud - hea meelelahutus on seal uute klientide reaktsioonide vaatamine, kui toit VAAGNAGA lauda tuuakse, LOL. Onneks on voimalus ylejaagid termokrbis kaasa votta, nii et miskit raisku ei lahe.
No USA on enamasti odav ainult siis, kui sinna ise kohale minna ja tarbida/tuua. Kui tellida, siis postikulud ja tollimaksud tapavad enamasti vahe ara.
No USA on enamasti odav ainult siis, kui sinna ise kohale minna ja tarbida/tuua. Kui tellida, siis postikulud ja tollimaksud tapavad enamasti vahe ara.
OT, vaadeldes su asukohta siis kas saa iiri tolli oma tellimistega proovile pole pannud, et kas seal on sama aktiivsed armetud tegelased nagu eesti posti ja emta klubu omad?
A teemasse, mul endal varste minek, sekord NYCist põhja ehk siis kirde usa vajab kooserdamist ja seda siis läbi amterdami seekord ja tundub et seal saab siin enne reisu korraliku laengu külga
Arvestada tasub, et USA-sse sisenemisel ja sealt lahkumisel otsitakse su pagas läbi. USA-sse saabudes teadet ei jäetud, aga sealt lahkudes pani toll väikese teavituslehekese kaasa (mille kodus lahtipakkides avastasin), et US Customs otsis mu kohvri juhusliku kontrolli käigus (yeah, right) läbi ja kui sealt on midagi kadunud, siis on mul õigus 14 päeva jooksul kaebus neile esitada. _________________ M: Intel i5 4590 protsessorid M: HP Elitedesk 800 G3 SFF M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W
Samas halvasti otsivad - ma tulin mitmest turvakontrollist kogemata metallist tais joogipurgiga labi. Naine sai labi pinsettide ja valgumihkliga ning vedelikud olid kotti unustanud.
Samas halvasti otsivad - ma tulin mitmest turvakontrollist kogemata metallist tais joogipurgiga labi. Naine sai labi pinsettide ja valgumihkliga ning vedelikud olid kotti unustanud.
traalia (aus) e-luba on keegi taotlend (neile siis kes on üle 30 ne) ja kui jah, siis mida on nõutud /nõutakse. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
väga hea, ütle siis et oled DreamWorks an SKG company, ma ei mäleta kui noor sa olid , et tee esialgu see e-luba ja vaata kas annavad. mulle esitati standardlaks kuna panin alguses vähe mööda ja nüüd tuleb neile ikka üks ENE koostada. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Mingi väga lambine küsimus coming right up!
Hetkel mõlgub meeles juunis peale kooli lõppu ja enne ajateenistuse algust üks korralik (nii umbes 10-15 päeva) "tähistame-kooli-lõppu-ja-viimaseid-nädalaid-vaba-mehena-stressimaandus-puhkusereis" teha. Samas ideid ja teadmisi erinevate võimalike sihtkohtade kohta väga ei ole. Unistustes kujutaks ette mingit sooja maad mõnusa ranna, sinise ookeani, ilusate inimeste ja elava ööeluga Samas "fotograafina" pakuks kindlasti huvi ka kena loodus/linn ja erinevad vaatamisväärsused. Raha selle kõige jaoks on kogutud ~1500€ kanti.
Aga nagu öeldud, siis olen sihtkohtade osas suhteliselt nõutu. Muidugi tõmbab tugevasti enda poole imedemaa USA, aga samas tähendaks see, et enamus rahast läheks lennupiletite peale ja kohapeal tuleks päris rotilt elada. Igasugused türgi ja egiptuse turistilõksud samas nii palju ei sümpatiseeri, kuigi hinna poolest saaks seal elu endale arvatavasti päris mõnusaks teha (samas juunis pole see ilm seal vist ka enam eestlasele kõige mõnusam).
Seega äkki on siin ka rohkem reisinud inimesi, kes oskaks pommitada veel mingite uute ideedega? Äkki miskit lõuna-prantsusmaalt või hispaaniast? Kariibimere piirkonnast mõni odavama majutusega paik? India fänne on ka siin silma hakanud.. samas ise oma kitsa silmaringiga suhtun indiasse kergete eelarvamustega. Igatahes, rääkige oma reisielamustest ja soovitage sihtpunkte!
täpselt ei mäleta, aga siis peaks olema palavuse tipp või juba vihmahooaeg
märtsi lõpus juba oli 36c varjus _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
täpselt ei mäleta, aga siis peaks olema palavuse tipp või juba vihmahooaeg
märtsi lõpus juba oli 36c varjus
Märts ja aprill on Tai kõige soojemad kuud (vihje: asub pöörijoonte vahel).
Ise käisin hiljuti Taiwanis ja seal mulle väga meeldis, soovitaks seda, kuid seal on veel soojem kui Tais... Väga palju olen reisinud vahemeremaades, eriliselt on meeldinud erinevad Vahemeresaarte reisid (Kreeta, Rhodos, Küpros, Sardiina, Korsika jne) - seal on ilus loodus (mäed, väga ilusad rannad jne), samuti on seal palju erinevaid kultuurimälestisi (alates antiikajast).
Mulle meeldib veel ka mägedes matkata: eelmisel suvel käisin Hispaanias Püreneedes mitu nädalat järjest mägedes matkamas (jalgsi seljakotiga umbes 1000 km). See aasta uuesti, aga teise marsruudiga. Väga vahva on seal.
Kõikides eelmainitud kohtades (v.a. mäed) on Sinu poolt tahetud helesinise veega rannad, ilusad inimesed, elav ööelu jne Soovitan pigem Euroopat, aga eks ise tead
viimati muutis M@rten 14.04.2012 18:58:57, muudetud 1 kord
Hetkel mõlgub meeles juunis peale kooli lõppu ja enne ajateenistuse algust üks korralik (nii umbes 10-15 päeva) "tähistame-kooli-lõppu-ja-viimaseid-nädalaid-vaba-mehena-stressimaandus-puhkusereis" teha. Samas ideid ja teadmisi erinevate võimalike sihtkohtade kohta väga ei ole. Unistustes kujutaks ette mingit sooja maad mõnusa ranna, sinise ookeani, ilusate inimeste ja elava ööeluga Samas "fotograafina" pakuks kindlasti huvi ka kena loodus/linn ja erinevad vaatamisväärsused.
Seljuhul South Beach, Miami on nagu rusikas silmaauku. Kõik mida kirjeldasid on seal olemas ja kuhjaga veel.
expressive, laevaga Taani/Saksamaale ja sealt edasi eurotripp rongidega(rongidega reisimine on odavam ja lõbusam ja odavam kui autodega, minu meelest). Mul analoogne plaan(iseasi, kas see teostuseni jõuab).
Ühtlasi ka kaastunded ajateenistuse osas.
Mulle meeldib veel ka mägedes matkata: eelmisel suvel käisin Hispaanias Püreneedes mitu nädalat järjest mägedes matkamas (jalgsi seljakotiga umbes 1000 km). See aasta uuesti, aga teise marsruudiga. Väga vahva on seal.
El Camino...?
Jah!
, kadestan , endal plaanis see ka läbi teha tulevikus. Ühe, kahe hea sõbraga.
expressive, laevaga Taani/Saksamaale ja sealt edasi eurotripp rongidega(rongidega reisimine on odavam ja lõbusam ja odavam kui autodega, minu meelest). Mul analoogne plaan(iseasi, kas see teostuseni jõuab).
Kuidas saab oma seljakoti otsas elamine olla lõbus? Ma ei saanud nendest seljakotivendadest aru Austraalias, enda elu raskemaks tegemine. Samamoodi ei näe ma sellel pointi Euroopas.
Mugavus ka maksab midagi, autoga hea lihtne, laod oma asjad kõik peale ja sõidad sinna kuhu vaja ja millal vaja... ei pea ootama ega kombineerima midagi.
Reisisoovitust kah: Üksaasta tõmbasime Tallinnast Budapesti, seal otsustasime, et lähme musta mere äärde ja võtsime suuna läbi rumeenia, Constantasse, siis Bulgaariasse Varnaja Sozopol (väga viis kuurort) ja edasi juba sõitsime Ateenasse kus läksime laevale ning sattusime Santorinile... Juuni lõpus ei ole veel hooaeg seal alanud ning rahvamsse pole ning hinnad on ka normaalsed (santorinil 1 öö hotellis maksis 10 eurot nägu) _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Ehk seletaksid ära, kuidas saab Tallinnast laevaga Taani? _________________ team of the year http://tinypic.com/r/2rww0sx/6
Kuidagimoodi ikka saab.
Mäletan et oleksid mingisugused laevad sinna(Kopenhaageni) liikunud... vähemalt siis kui viimati uurisin. Teine võimalus on mitme laevaga minna, st. Stockholmi/Helsingisse/kuhuiganes ja sealt veel ümber istuda.
carlking, ega siis pidevalt kotte jms värke seljas ei hoia. Osa kola(riided jms asjad) saad hotelli/hosteli/kuhugi lukustatud kappi/vms jätta. Aga eks sellega väheke jebimist ole.
Ja tuleb ka osata vastavalt pakkida, st. mitte mõttetult palju kola kaasa tarida, autoga olles on ka omad piirangud, aga need on omajagu suuremad.
Eks autoga reisimisel ole ka omad võlud(kuigi isiklikult enam väga seda teha ei tahaks), lihtsalt soovitasin ka alternatiivi sellele.
Autoga ja nö "seljakotiga" reisimine annavad üsna erineva elamuse.
Muidu, Rumeenia on äge koht reisimiseks, paar päeva seal ööbisin üldse rannas telgis.
Veidi kahetsen, et paari kilomeetri kaugusel olevat Bulgaariat tol ajal avastama ei läinud, aga see selleks. Eks kunagi hiljem läheb.
probleem eelkõige selles, kas selle mäe otsa üldse tohib ronida. Äkki on tegu eramaaga või on mingit teised kitsendused.
Võimalusel matka sellistes kohtades, kus on märgistatud matkarajad ja saab kuskilt kaarti hankida. Neid kohti kindlasti on ja need halvemad kohe mitte pole.
lisaks: kuumades maades arvesta varustuse ja eriti veega. 300m vertikaalset tõusumeetrit tähendab soovitavalt 1 liitri vee tarbimist. Üle 1000m vert. tõusu ette ära kindlasti võta, vähemalt kui vastavat baasi all ei ole. Üldiselt arvesta, et tavamatkaja võiks piirduda 500-600m vertikaalse tõusuga päevas ja väga üle 15km ära mägedes proovi.
Mu enda maksimum on veidi üle 900m (shveitsis Davose kandis, 2008) ja see oli tubli ettevõtmine. Eks kõrgmäestikus õhku ka tubli jagu vähem, kui merepinnal. See aasta lähen kahte tippu vallutama (San Jacinto, 3300m, päevase tõusuga u 850m, mägitramm viib u 2500-le, aga vahepeal on veidi allaminekut) ja Alta Peak, Sequoia National Parkis, 3400m (tuleb 1000m kindlasti täis, sest start on 2350m peal. Aga need on päevased sinna-ja-tagasi tüüpi ettevõtmine.
väga tahaks käia cloud's restil yosemites, aga ei tea, kas niiväga julgen.
http://www.youtube.com/watch?v=N5qLVlSzaQ0
Keegi kes Jaapanis käinud on oskab soovitada mingeid must-see kohti/tegevusi vmt Augusti esimeses pooles Osaka läheduses või tolle turisti rongipiletiga mõistliku sõiduaja kaugusel? Hetkeseisuga miski hägune üldplaan* on olemas aga enne, kui plaane konkreetsemaks muutma hakkab oleks hea teada kas on ehk veel miskit mida tasub potensiaalsete külastuskohtade nimekirja lisada.
*) Comiket, Purikura, Ueno loomaaed, kamakura, Himeji loss, Kyoto ja Nara ümbruse templid ja muud ehitised, Miyajima, Hashima. Kindlasti Osaka suuremad vaatamisväärsused ning natuke Tokyos miskit ja raudkindlalt ka "toru"/love hotellide järgi proovimine. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Ilgelt vana küsimus küll aga vastust ma kusagil ei näinud. Ise siin puhkust plaanisin siis otsisin ka mingit vinget lendude otsimise kohta ja lõpuks sattusin sellise google üllitise otsa: http://matrix.itasoftware.com/
Osta sealt ei saa - aga saad mingi lennuplaani seal kokku panna ja sellega mõnda reisifirmasse pakkumist küsima minna. Isiklikult ma seal lehel toodud hinnaga lendu ei saanud - samas sain ikkagi oluliselt odavamalt kui mistahes muudel saitidel leitud pakkumistega.
PS! Esmapilgul ei paista kõikvõimalikud otsinguvõimalused seal välja - aga kui natukene uurida siis tegu on vägagi võimeka otsingusüsteemiga
SKG kirjutas:
2) Kas kuskil lendude saidil sellist otsinguvoimalus ka on, et saaks otsida ajavahemiku jargi, naiteks 28. juuni - 8 august, et millal on siis koige soodsamad lennud NY JFK-sse. Eeldades, et seal 7-10 paevane vahemik viibida. Ykshaaval kuupaevade labiklopsimine ei tundu eriti ratsionaalne.
_________________ There is no place like 127.0.0.1
Ilgelt vana küsimus küll aga vastust ma kusagil ei näinud. Ise siin puhkust plaanisin siis otsisin ka mingit vinget lendude otsimise kohta ja lõpuks sattusin sellise google üllitise otsa: http://matrix.itasoftware.com/
Osta sealt ei saa - aga saad mingi lennuplaani seal kokku panna ja sellega mõnda reisifirmasse pakkumist küsima minna. Isiklikult ma seal lehel toodud hinnaga lendu ei saanud - samas sain ikkagi oluliselt odavamalt kui mistahes muudel saitidel leitud pakkumistega.
PS! Esmapilgul ei paista kõikvõimalikud otsinguvõimalused seal välja - aga kui natukene uurida siis tegu on vägagi võimeka otsingusüsteemiga
SKG kirjutas:
2) Kas kuskil lendude saidil sellist otsinguvoimalus ka on, et saaks otsida ajavahemiku jargi, naiteks 28. juuni - 8 august, et millal on siis koige soodsamad lennud NY JFK-sse. Eeldades, et seal 7-10 paevane vahemik viibida. Ykshaaval kuupaevade labiklopsimine ei tundu eriti ratsionaalne.
Mu jaoks osutusid parimaks skyscanner ja ebookers.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.