|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
19.02.2012 19:45:23
|
|
|
kas mitte too kriso touch ei jooksuta reklaame vs too amazonist tellitav mis seda ei tee?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
19.02.2012 19:56:02
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| kas mitte too kriso touch ei jooksuta reklaame vs too amazonist tellitav mis seda ei tee? |
Krisos on reklaamidega versioon ainult saada, minuteada. Mind isiklikult need reklaamid ei häiri absoluutelt, nii et sellepärast küll poleks mõtet juurde maksta. Reklaamid iseenesest on diskreetsed, ala screensaver ja kodulehekülje all servas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
20.02.2012 13:07:11
|
|
|
Oleks vaja isale kingituseks teha. Kas kiidate heaks valiku kriso.ee-st Amazon Kindle Touch - Wi-Fi with sponsored screensavers 125€.
Kuna tundub, et võib-olla on vaja garantiiga midagi ajada, siis kriso.ee on parem kui Netikulleriga.
Lisaks tundub, et on võimalus ka need reklaamid ära häkkida, kui ei, siis need ei pidanud ka väga segama.
Amazonist tellimise osas ei ole veel aru saanud, et kas siis ikkagi saab eestisse tellida, kaua aega võtab ja kuidas garantiiga on.
Kaaned on jaburalt kallid ning nende jaoks hetkel raha ei ole.
PS! Kus kohast te raamatuid saate?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
20.02.2012 13:11:00
|
|
|
| -Koppel- kirjutas: |
Oleks vaja isale kingituseks teha. Kas kiidate heaks valiku kriso.ee-st Amazon Kindle Touch - Wi-Fi with sponsored screensavers 125€.
Kuna tundub, et võib-olla on vaja garantiiga midagi ajada, siis kriso.ee on parem kui Netikulleriga.
Lisaks tundub, et on võimalus ka need reklaamid ära häkkida, kui ei, siis need ei pidanud ka väga segama.
Amazonist tellimise osas ei ole veel aru saanud, et kas siis ikkagi saab eestisse tellida, kaua aega võtab ja kuidas garantiiga on.
Kaaned on jaburalt kallid ning nende jaoks hetkel raha ei ole. |
See versioon peaks olema eestisse tellitav -> http://www.amazon.com/dp/B005890FUI?country=EE
Garantii ja aja kohta ehk oskab mõni kogemusega kasutaja kommenteerida.
Reklaamid näevad välja ala sellised, seda displeytakse ainult kui sa oled stand-by peale lükanud
Spoiler 
Ja all servas selline:
Spoiler 
Raamatuid saab amazonist , kõige lihtsam variant ja sobiv vorming Muid formaate saab Calibre´ga vajadusel konvertida.
Kaante osas vaata ringi ebayst või dealextreme näiteks. Ise tellisin dealextreme´ist, aga pole veel saabunud, nii et ei oska kvaliteeti kommenteerida, odavamad on nad kindlasti, ~10$ koos saatmisega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.02.2012 13:16:33
|
|
|
Raamatuid saab sealt kus kõike muud - Googlest. St kui osta siis ingliskeelsete puhul on Amazoni enda süsteem väga mõnus. Kui aga tasuta jagatakse siis Google kaudu leiab ilusti. CAlibre on jah vajadusel abiks kui on vaja ümber konvertida kuna näiteks PDFi Kindle väga hästi ei söö - tulemus näeb raskestiloetav välja ning "word wrap" on puudu.
Kindle Touch on puutetundlik, eks? Kui puutetundlikkus sobib Su isale siis on ilmselt hea variant. Ma ise olen seda meelt, et nuppudega vanem versioon on parem aga... see on ainult minu arvamus. Lisaks on vana Kindle sissetöötatud tööriist ja üllatusi ei ole. Touch on aga üsna uus ning pole võimatu, et mõned lastehaigused on läbi põdemata.
viimati muutis Dirty Harry 20.02.2012 13:17:52, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.02.2012 13:16:52
|
|
|
| PS! Kus kohast te raamatuid saate? |
Peamiselt kas ostan amazonist või tõmban gutenbergist. Vahel jääb ka mõni teine allikas ette. Mitte-amazon nodi läheb, nagu öeldud, läbi Calibre normaalsesse formaati.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
20.02.2012 13:25:05
|
|
|
| tsitaat: |
|
Tellimuse hetkest kättesaamiseni ca 2-4 tööpäeva oleneb kus sa eestis paikned.
Garantii toimis nii, et sõber helistas amazoni, kurtis oma mure ära ja samal päeval pandi uus posti talle.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
20.02.2012 13:25:19
|
|
|
Kui inglise keelega probleeme pole, siis amazon pakub kirjanduse klassikuid sigaodavalt. Poe, Shakespeare, Twain jne kogutud teosed, mis sisaldavad enamus kõiki avaldatud teoseid maksavad ala 1-3$
Eesti keelse kirjanduse kohta ei oska öelda palju seda saadaval on, aga Rahvaraamat ja Apollo mingi valiku igatahes pakub.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
20.02.2012 13:27:36
|
|
|
| eestist ostetud raamatud olen mina epub formaadis oma kindle mailile saatnud, amazon konvertis need oma formaati ja nüüd on nad seal documentside all olemas. Kindle ja ipad'iga saab neid ka seadmete vahel syncida nüüd. androidi app seda võimalust veel ei paku.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
20.02.2012 13:35:49
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| PS! Kus kohast te raamatuid saate? |
Peamiselt kas ostan amazonist või tõmban gutenbergist. Vahel jääb ka mõni teine allikas ette. Mitte-amazon nodi läheb, nagu öeldud, läbi Calibre normaalsesse formaati. |
ja kui peaks maakeelseid raamatuid tahtma, siis neid müüb nii Apollo kui Rahva raamat. Viimane on selle poolest parem, et saab ka krediitkaardiga, ei pea pangalingiga mässama.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
20.02.2012 13:48:44
|
|
|
Cool, peab üle vaatama
|
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
20.02.2012 15:17:43
|
|
|
Olukord hetkel selline, et Kriso.ee laos Kindle Touch-i ei ole. Võib-olla tuleb selle nädala saadetisega.
Olen valiku ees, kas võtta Kriso.ee-st tavaline ilma Touch funktsionaalsuseta variant, millel on reklaamid...(99€)
või tellida Amazonist otse Touch, millel reklaame ei ole. (139 USD)
Items: $139.00
Shipping & Handling: $20.98
Total Before Tax: $159.98
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $33.93
Order Total: $193.91
Mille lõpphind on siis eurodes euroopa keskpanga kursi järgi u. 147 €
Hetkel ei raatsi üle 20€ rohkem maksta Amazonist otse tellides.
Eelistaksin siiski Touch-i. Äge on sõna peale vajutada ja selle kohta kohe selgitust saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.02.2012 15:23:31
|
|
|
Tavalise Kindlega on samamoodi kohe sõna peal seletus olemas. Tõsi, kursoriga peab natuke kauem sinna kerima.
Ning reklaame ma ei pelgaks - need on tõesti maitsekad ning ei häiri. Lugemise ajal ei ole neid üldse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
20.02.2012 15:53:34
|
|
|
Kodumaiseid raamatuid olen siiani Elioni digikogust ostnud. Neil näib olevat kõige parem hiljem uuesti allalaadimise süsteem. Varem sai ka e-ostuga Elioni arvele lisada, kuid see võimalus on kahjuks praeguseks kadunud.
Inglise keelset klassikat ja tasuta Public Domain ja Creative Commons litsentsiga raamatiud pakub arvestatavas valikus näiteks feedbooks.com, sealhulgas on mõned lausa sellised, mis meie raamatupoodides tõlgituna ja paberkujul 20€ kanti maksavad.
Feedbooksis saab reeglina ka valida millises formaadis raamat alla laadida, sealhulgas on valikus epub ja kindlele sobiv .mobi.
Väike näide:
Feedbooks VS. Rahva Raamat
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Char
HV kasutaja

|
20.02.2012 15:54:18
|
|
|
| Praegu just sonyga wifis ja igati rahul, pdf ei lagi jne, ilus naeb valja, kiidan
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
20.02.2012 15:59:05
|
|
|
PDF'i lugemiseks eelistaks isiklikult siiski iPadi või muud sarnast suurema värvilise ekraaniga tahvlit.
Kuna ise aga loen just raamatuid, mitte ajakirju või graafikat sisaldavaid dokumente, siis ei ole isiklikult PDF'i järgi vajadust tundnud.
Kindlel on ka elementaarne PDF tugi, kuid siiani pole olnud tarvis seda proovida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.02.2012 16:02:46
|
|
|
Vähemalt kolmanda põlvkonna kindle'i pdf'i tugi on üsna nutune. Läbi häda saab veel landscapes ning poole lehekülje kaupa ära nähtud millega tegu kuid erilist kasutajasõbralikkust sealt loota pole.
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
20.02.2012 17:18:39
|
|
|
| kindle touchi puhul on veel lõbusam aspekt, et puudub landscape mode ehk vist ainuke lahendus on, kas zoom in-zoom out või proovida pdf-i kindle formaati konvertida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
20.02.2012 17:52:37
|
|
|
| tigane kirjutas: |
| kindle touchi puhul on veel lõbusam aspekt, et puudub landscape mode ehk vist ainuke lahendus on, kas zoom in-zoom out või proovida pdf-i kindle formaati konvertida. |
Mingi mp3 "häkk" on ka veel olemas -> http://blog.the-ebook-reader.com/2012/01/13/how-to-get-landscape-mode-on-kindle-touch-video/
Endal pole nii suurt vajadust selle järele olnud, et järele oleks proovinud. Samas, nagu öeldud, jääb mõistmatuks miks selline võimalus tava Kindle´il on ja Touchil mitte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
20.02.2012 21:11:18
|
|
|
Kodumaiseid raamatuid olen siiani Elioni digikogust ostnud. Neil näib olevat kõige parem hiljem uuesti allalaadimise süsteem.
|
täpselt samal põhjusel kasutan ka neid apollo ja rahvaraamatu ees, kus on miski mõne päevane download link ainult. Elion hoiab väidetavalt 3 kuud viimasest ostust.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
21.02.2012 06:19:15
|
|
|
Ma olen nüüd 3 raamatut Kindle'iga ära lugenud ja ei jõua ära imestada kui mugav. Enne lugesin tavalisi paberist versioone inglise keeles ja see Kindle'iga kaasatulev Oxford Dictionary on ikka priceless asi. Kindle'iga olen lugenud nüüd näiteks Martini ASOIAFi ja Terry Pratchetti "Feet of Clay". Mõlemad on sellised raamatud, kus on kasutatud omajagu sellliseid vanainglise sõnu, tavaliselt kontekstis mingi keskaegse rüütliteemaga. Nende kõigi vastete otsimine läheks ilma sõnastikuta jõle tüüütuks.
Teine hetk mis naeratuse näole tõi, oli teade raamatu lõpus: "You have finished this book. Tweet or share it." 21. sajand, eksole. Isegi raamatuid ei saa lugeda, ilma, et oma edusammudest ühe klikiga raporteerimata jätad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hki
HV kasutaja
|
21.02.2012 08:43:31
|
|
|
| Char kirjutas: |
| Praegu just sonyga wifis ja igati rahul, pdf ei lagi jne, ilus naeb valja, kiidan |
Väga tore kui sulle meeldib. Võibolla räägid, misuguseid pdf-e sa loed ja mis teed, et kõige parem neid lugeda oleks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
23.02.2012 16:09:53
|
|
|
Krisost tavaline 99€ eest tellitud, ootused kõrgel.
_________________ |
|
| tagasi üles |
|
 |
Char
HV kasutaja

|
23.02.2012 17:36:44
|
|
|
| hki kirjutas: |
| Praegu just sonyga wifis ja igati rahul, pdf ei lagi jne, ilus naeb valja, kiidan |
Väga tore kui sulle meeldib. Võibolla räägid, misuguseid pdf-e sa loed ja mis teed, et kõige parem neid lugeda oleks. |
pdf lahti -> landscape mode -> page mode-st landscape width
igasuguseid pdfe on, tavalised tekstiraamatud kuid ka programmeerimise raamatud kus on graafikuid ja code exampleid
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hki
HV kasutaja
|
23.02.2012 19:03:33
|
|
|
| hki kirjutas: |
Väga tore kui sulle meeldib. Võibolla räägid, misuguseid pdf-e sa loed ja mis teed, et kõige parem neid lugeda oleks. |
pdf lahti -> landscape mode -> page mode-st landscape width
igasuguseid pdfe on, tavalised tekstiraamatud kuid ka programmeerimise raamatud kus on graafikuid ja code exampleid |
Ilmselt pean oma seadet väiksema pdf-iga katsetama ja võibolla ka uurima, kas on tarkvara uuendusi...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Char
HV kasutaja

|
23.02.2012 21:24:04
|
|
|
| hmm minu pdf, millega ma proovisin oli 5 mega, huvitav kas tõesti siis suurematega on probleeme?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hki
HV kasutaja
|
24.02.2012 10:31:54
|
|
|
| hmm minu pdf, millega ma proovisin oli 5 mega, huvitav kas tõesti siis suurematega on probleeme? |
Pigem sõltub see sellest, mis pdf-ga on tegemist. Romaanidega pole probleemi, kuid üle 1000 leheküljeline füüsika õpik, kus on palju jooniseid, ei ole loetav selle e-readeriga. Tõenäoliselt on selliste suuremate ja keerulisemate raamatute puhul juba parem mingi tahvelarvuti või 9 tolline ereader võtta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
24.02.2012 11:01:05
|
|
|
https://ellu.keskraamatukogu.ee/index.php?p=client&c=c3
Kuidas lugeda e-raamatut?
Laenatud e-raamatut saad lugeda veebikeskkonnas.
Liikudes e-raamatu ülemisele osale ilmub seadistuste riba. Seadistuste riba vasakul pool on näha e-raamatu autor ja pealkiri, riba parempoolses osas on sisukord ja teksti seaded.
E-raamatu lugemisel on võimalik muuta järgmisi e-raamatu teksti seadeid:
- kirjatüüpi (Arial, Times New Roman jne)
- tähesuurust
- teksti joondust
- tausta ja kirja värvirežiimi
|
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
11.03.2012 18:06:59
|
|
|
Kindle pealt raamatut lugeda on ikka lust ja lillepidu. Reading enhanced.
--------------
UK kontoga The hitchikers guide to the galaxy (5 osa seeriast) megasoodsalt
link
_________________ |
|
| tagasi üles |
|
 |
v0ltage
HV kasutaja
|
12.03.2012 12:39:05
|
|
|
| On kellelgi kogemusi, kas selle integreeritud lambikesega kaane küljes on enamvähem hea lugeda?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
13.03.2012 11:48:18
|
|
|
Kindle 4 ja Kindle Keyboard OS peaks sama olema, seega funktsionaalset erinevust ei ole?
Saan aru, et pdf'i puhul mingit reflow'd ei toimu?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kriiks
HV kasutaja
|
13.03.2012 13:22:37
|
|
|
| v0ltage kirjutas: |
| On kellelgi kogemusi, kas selle integreeritud lambikesega kaane küljes on enamvähem hea lugeda? |
Kindle 3 (klaviatuuriga versioon) kaante küljes oleva lambikesega on võimalik lugeda. Väga ere see valgus muidugi pole. Samuti pole lehekülg päris ühtlaselt valgustatud, aga kõlbas lugeda küll kui kord õhtul elekter ära läks
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
14.03.2012 20:51:51
|
|
|
| Mario. kirjutas: |
Kindle 4 ja Kindle Keyboard OS peaks sama olema, seega funktsionaalset erinevust ei ole?
Saan aru, et pdf'i puhul mingit reflow'd ei toimu? |
Mis saab tehnilistest joonistest/piltidest, kui PDF Amazoni enda vormingusse sättida?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
14.03.2012 21:15:53
|
|
|
Mario., anna mõni pdf ja ma proovin kindle 4 peal.
_________________ |
|
| tagasi üles |
|
 |
v0ltage
HV kasutaja
|
19.03.2012 18:40:55
|
|
|
| Sain täna Touchi kätte koos kaantega.Väga mõnus tõesti vajutada ingliskeelse sõna peale ja saada teada, mis see õigupoolest tähendab.Ilma puutetundliku ekraanita muutuks see tüütuks, kui palju sõnu ei tea.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
19.03.2012 18:58:17
|
|
|
| v0ltage, ei ole väga tüütu. Aga samas ma väga palju ei pea seletust vaatama ka. English-english sõnastik on muidu hea asi, aga mõnikord jääb väheks. Näiteks vaatasin sõna 'chive' (murulauk) just ühte raamatut lugedes. Tekstist sain aru, et see on mingi köögivili, kahtlustasin et mingi porru vms. aga kirjelduse järgi oleks see võinud olla ka porgand.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
19.03.2012 20:05:21
|
|
|
Ma oma non-touchiga vist mingi 10 korda ainult nelja raamatu jooksul sõna vaadanud, ei ütleks et ebamugav, kuna lehel pole ~2000 rida, mille vahel navigeerida.
_________________ |
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
21.03.2012 22:03:14
|
|
|
siinse 14 lehekülje põhjal võik kirjutada Eesti digiraamatute ajaloo aga võttes kokku teie kasutajakogemuse ja ehk ka mõne õnneliku arvamuse, kes on Krisos reaalselt kõiki mudeleid näinud, siis mida soovitaksite, kas Kindle Touch või Sony PRS T1?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
21.03.2012 23:15:29
|
|
|
mina soovitaksin igaljuhul kindle tooteid, seda muidugi juhul kui sa plaanid raamatuid osta.
Ise kasutan eesti eraamatuid ka kindles, neil on mõnusalt mugav pc app, ühe klikiga saadab raamatu mulle kindlesse ja säilitab ka amazonis seda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
21.03.2012 23:20:21
|
|
|
ma arvutis kasutan Kindle for PC varianti, aga seoses kooliga on vaja ka palju PDFe lugeda (kuigi selleks ei kõlba vist kumbki neist). Eks tüüpilise Eesti arvutikasutajana lähtun teada-tuntud 80-20 printsiibist ehk osa ostan osa tõmban...protsentideks jagamine jäägu igaühe südametunnistusele
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
22.03.2012 00:23:18
|
|
|
aga seoses kooliga on vaja ka palju PDFe lugeda (kuigi selleks ei kõlba vist kumbki neist).
|
Konverteerimine läbi maili azw'sse annab vägagi hea tulemi e ei ole nii kohutav, kui arvasin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
22.03.2012 00:29:23
|
|
|
meeldiv kuulda, sest näiteks Calibrega ei olnud tulemused väga kiita, kunat tekstis oli palju imelikke lünkasid ja puuduvaid tähti, rääkimata tabelistest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
26.03.2012 15:50:00
|
|
|
| niisiis mul vaja vana kindle tagasi saata, et uus saada. See tuleb vist UPSi viia, ise elan tartus aga ainuke esindus on vist tallinnas. Kuidas kõige odavamalt sinna saaksin saata selle, et UPS selle edasi saadaks?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
26.03.2012 15:54:07
|
|
|
ei pea, kirjuta ja joonista sinna:
UPS Kullerteenus Tartus
EKLT OÜ Tartus
Vanemuise 21a, Tartu linn, Tartu maakond 51014
Tel: 6664766 (Lõuna-Eesti ja Viljandimaa esindus)
e-mail: customer.service@upspartner.ee
koduleht: http://www.ups.com
E-R 09:00-17:00
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tigane
HV kasutaja
|
05.04.2012 22:45:02
|
|
|
kuna e-lugerite teema hakkab välja surema, siis küsiks järgmist: kuidas lisada Kindlel sõnaraamatuid nii, et tekstis sõna aktiivseks tehes, pakub kohe seletust? Nimelt olen erinevaid sõnastikke tõmmanud + Kindle enda Oxford, aga osade raamatute puhul ütleb, et sõnastikku ei ole ja otsi seda oma arhiveeritud asjade hulgast
|
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.04.2012 00:06:39
|
|
|
Kas on keegi selle ära proovinud?
Ja kas seda teenust saavad kasutada ainult tallinlased või teised ka?
_________________ Müüa igasugu asju |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
06.04.2012 11:06:54
|
|
|
Ikka kõik, kes on registreerunud Tallinna Keskraamatukogu lugejateks.
- ELLUga saavad liituda kõik Tallinna Keskraamatukogu lugejad.
Tallinna Keskraamatukogu lugejaks saad registreeruda raamatukogus kohapeal, vt http://www.keskraamatukogu.ee/registreerimine.
E-raamatute laenamiseks ja lugemiseks tuleb luua ELLU kasutajakonto.
10 sekundit @ "Loe edasi"; ise mitte uurides jäi vastus 10h hiljaks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|