Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Adminn või mitte? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tavka007
HV kasutaja
tavka007

sõnum 19.02.2012 21:57:12 Adminn või mitte? vasta tsitaadiga

Tere,

Kas on arvuti turvalisuse ja viiruste koha pealt vahet ka, et kas ma olen Windowsi sisse logitud administraatori õigustega kasutajaga või ilma? Kuna olen arvuti ainuke kasutaja, siis praegu olen sisse logitud adminni kasutajaga. Samas olen kuulnud, et alati tasub teha tavaline kasutaja ja adminnkasutajasse minna ainult siis, kui midagi muuta vaja on. Mis on peamised vahed adminn kasutaja ja tavalise, parooliga kaitstud kasutaja vaatevinklist? Muudatusi saab ju mõlemaga arvutisse teha. Kui nüüd mingi viirus arvutisse tuleks, siis ta ju mõjutab tervet arvutit või on kasutajad mingit moodi eraldatud ka?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.02.2012 22:38:47 vasta tsitaadiga

Kui sul Admini kasutajal parool peal on ja nn teine kasutaja ei saa programme installida, siis see on päris hea kooslus viiruste vastu. Ikka aitab, ja mitte vähe (olenevalt viirusest). Seega soovitan piiratud õigustega kasutaja teha ja seda kasutada.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
tavka007
HV kasutaja
tavka007

sõnum 20.02.2012 10:48:15 vasta tsitaadiga

Tegin Windows 7-s tavalise standard useri- mille windows ise välja pakub, kui soov uut kasutajat teha. Kuidas ma saan muuta, et ma saaksin kasutada kõike neid faile ja tarkvara, mida saan administraatori kasutaja all kasutada? Ainuke vahe adminni ja tavalisel kasutajal võiks olla see, et kui tahan midagi installida või teha midagi, mis vajaks adminni õigusi, siis pean parooli sisestama. Kõik muu vüiks jääda samaks. Praegusel juhul on kasutaja päris tühi ja Manage accounts alt ei leidnud ka kohta, kust saaks õigusi muuta.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 20.02.2012 11:32:16 vasta tsitaadiga

Tavalise kasutaja vahe on ka see, et ei saa teiste kasutajate kataloogidele ligi, ei saa süsteemi draivereid muuta/installida jms.
Kui vaja installida, siis ei pea tingimata admin kasutajaga sisse logima, vaid lihtsalt installid admin kasutajana (küsib parooli).

Ise ei ole seda meetodit väga palju kasutanud, kuid paistab olevat suhteliselt turvaline, kui palju mõelda ei viitsi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tavka007
HV kasutaja
tavka007

sõnum 20.02.2012 16:57:27 vasta tsitaadiga

Aga kuidas ma saan muuta, millele tavaline kasutaja ligi pääseb ja millele mitte? Ei leia seda alajaotist kuidagi ülesse.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 20.02.2012 17:11:10 vasta tsitaadiga

Kusagil peaks olema user permissions vms - täpselt ei oska öelda. Võin täpsustada, kui koju jõuan.
Saab ka admin kasutaja alt keelata näiteks kõikidele kataloogidele tavakasutajaga ligipääs - mingi system vms. Ei tea, mis tagajärgi see tuua võib.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Adminn või mitte?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.