Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Delli kast abiellub nelja tuumaga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 18.02.2012 23:16:26 Delli kast abiellub nelja tuumaga vasta tsitaadiga

Oli siis plaanis vahetada kahe tuumaga prose nelja vastu. Loodetavasti omale saada q6600/6700. Miks?
Noh, praegune C2D e6300 jääb jänni pea iga asjaga.
Minu arvut on siis Dell Optiplex745 (chipset on Q965), mis ametlikult ei toeta nelja tuumaga prosesi üldse, parim mis ta üldse toetab on e6700. Kolatud sai netis ja enamik, postitusi, mis lugenud on ikka töölemineku kohta.
Minu delli mobol on 4-pin CPU toide- kahe tuuma jaoks piisav, aga neljas tuumas kahtlen. Viimaseid ikka toidetakse 8-pin jubinatega. Ideejärgi litograafia sobib ja jahutus peaks ka hakkama saama. Sisuliselt on core2quadid prosed, mis on kokku keevitatud kahest core2duo moodulist. Siit ka suurem elektrijanu.

Minu küsimus siis, kas oleks mõttekas riskeerida ja soetada q6600/6700?
Kui tööle ei lähe, siis on ilmselt idee osta uus mobo ja jahutus, ning pista kogu träni hetkel niisama tolmu koguvasse kasti.

Kallid kogenud foorumikasutajad/rauafriigid, mis on teie arvamus?

Arvuti Spekid:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 18.02.2012 23:18:11 vasta tsitaadiga

Miks mitte kohe uuem-korralikum prose ja emaplaat?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 18.02.2012 23:41:57 vasta tsitaadiga

Kui raha oleks, siis miks mitte, right?
Praegu on raha täpselt nii palju, et läbi sita uus prose saada.
Idee oleks, et kui tööle ei läheks, siis hangiks kuskilt raha juurde ja ostaks mobo+jahutus.

Miks ma uue prose ja mobo ostu peale ei mõtle?
Kuna ei ole soovi osta uusi mälusid ega videot. Hetkel nendega rahul, ainult porse jääb jänni.
Q6600 või q6700 ja mu arvut oleks sama tasakaalus kui baleriin.

Muidugi sõltub, mis sa mõtled uuema ja korralikuma raua all?
Nehalem/sandy bridge ei tule kohe üldse mitte jutuks.
Kallis oleks. Lisaks, peaks siis uued mälud ostma, võib-olla ka video(kindlasti töötaks küll praegune , aga siis hakkaks video bottleneckima).
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.02.2012 23:47:40 vasta tsitaadiga

Ei tohiks toimida see koostis sul. Prose muret saad sa OC'ga natukene parandada. e6300 klokkus nagu loom. Mul töötas ta kunagi 24/7 @ 3.5Ghz. Päris korralik perfi tõus oli.
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 18.02.2012 23:51:39 vasta tsitaadiga

Totu user kirjutas:
Ei tohiks toimida see koostis sul. Prose muret saad sa OC'ga natukene parandada. e6300 klokkus nagu loom. Mul töötas ta kunagi 24/7 @ 3.5Ghz. Päris korralik perfi tõus oli.

Tegemist on Dell kontoriarvutiga.
See tähendab, et bios on lukus, ei mingit kolkkimist, kahjuks.

Kui saaks, poleks ma seda postitust vist eal teinud icon_smile.gif

viimati muutis Kindlo 18.02.2012 23:52:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.02.2012 23:52:14 vasta tsitaadiga

Mis sorti rakendustes prose pidurdab ning oled ikka kindel, et tuumade lisamine olukorda parandada võiks?
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 18.02.2012 23:55:25 vasta tsitaadiga

Alati saad ju oma vana raua maha müüa, et uue jaoks lisaraha saada.
DDR3 mälud pole ju kallid.
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 18.02.2012 23:59:20 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Mis sorti rakendustes prose pidurdab ning oled ikka kindel, et tuumade lisamine olukorda parandada võiks?

Prose 1.86gz, seega aeglane igal pool.

Tuumade lisamine aitaks uutemate mängud puhul.
Pidada tuleks ka silmas, kui soetan q6700, ei saa ma vaid 2 lisatuuma(üht lisamoodulit prosele), vaid ka 800mhz kiirema taktsageduse. Suurendatud l2cache ehk siis ühe tuummooduli kohta 4mb(osad applikatsioonid saavad sellest suurt kasu), tean et mängudes FPS mängudes pole see oluline, kipub rohkem olema rohkem cpu-bound mängude teema.

Prose pidurdab pea iga tänapäevase mängu juures.
Jänni ta ei jää vähemnõudvamate või vanemate mängude juures.

Hea näede prose pidurdusest:
Skyrim med settings 1080p monitoriga.
Prose maxed out, keskmine fps jääb 20-30 kanti.
Videokaardi kasutus kõigub 40-60% vahel.
tagasi üles
Tener
HV kasutaja

sõnum 19.02.2012 00:00:21 vasta tsitaadiga

Ära tee nalja.
Kui ostadki uue prose ja ei peaks töötama, ning sinna juurde siis uus mobo+jahutus, oled raisanud üsna mõttetult raha.
Muidugi, arvuti said väheke kiiremaks, aga vanade kasutatud juppidega jääb mingi asi peagi uuesti bottleneckima, olgu see siis video/mälu ja tuleb uuesti aretama hakata.
Pigem leia raha juurde, tee praegune prose, mobo, mälu ja ehk video rahaks ja tee süsteem tänapäevasemaks.
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Antud lehe andmetel on esimene kahe tuumaga i3 2120 3,3GHz üle 100 koha eespool.
tagasi üles
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2012 00:01:35 vasta tsitaadiga

-vodafone- kirjutas:

Hea idee, ehk kui ma viimse kui lootuse kaotan, siis plaanin müüa, pole nagu varem müügiga tegelnud.
DDE3 mälud pole kallid, aga uus video võtaksk üll päris suure tüki küljest ära.

Uued prosed on küll kõvasti kallimad kui vanema generatsiooni lipulaevad.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.02.2012 00:05:37 vasta tsitaadiga

afaik skyrim ei saa erilist kasu lisatuumadest.

Samuti minu teada on nonde q6x00 seeria prosede hinnad röögatult kõrged kasutatud peast, poest saaks odavama hinnaga tutika ja kiirema.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 19.02.2012 00:49:18 vasta tsitaadiga

Kindlo kirjutas:
-vodafone- kirjutas:

Hea idee, ehk kui ma viimse kui lootuse kaotan, siis plaanin müüa, pole nagu varem müügiga tegelnud.
DDE3 mälud pole kallid, aga uus video võtaksk üll päris suure tüki küljest ära.

Uued prosed on küll kõvasti kallimad kui vanema generatsiooni lipulaevad.

Miks sa uue video pead alguses ostma? Rääkisid et video kasutatavus kõigub ...60% Saad vähemalt 100% peal ta tööle.
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
Kindlo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2012 02:15:53 vasta tsitaadiga

Aga, mis härrased sellest arvavad?

Põhimõtteliselt sama mobo, ainult väiksema kasti sees:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=527041
tagasi üles
Tener
HV kasutaja

sõnum 19.02.2012 03:05:43 vasta tsitaadiga

Kindlo kirjutas:
Aga, mis härrased sellest arvavad?

Põhimõtteliselt sama mobo, ainult väiksema kasti sees:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=527041

Kui huvi on, lase käia ja osta Q6600.
Lihtsalt, et vanale vene autole võib ka uue ja võimsa mootori peale aretada, aga iseasi, kas sel mõtet on?
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 19.02.2012 08:46:22 vasta tsitaadiga

Kindlo kirjutas:
Kui raha oleks, siis miks mitte, right?
Praegu on raha täpselt nii palju, et läbi sita uus prose saada.
Idee oleks, et kui tööle ei läheks, siis hangiks kuskilt raha juurde ja ostaks mobo+jahutus.

Miks ma uue prose ja mobo ostu peale ei mõtle?
Kuna ei ole soovi osta uusi mälusid ega videot. Hetkel nendega rahul, ainult porse jääb jänni.
Q6600 või q6700 ja mu arvut oleks sama tasakaalus kui baleriin.

Muidugi sõltub, mis sa mõtled uuema ja korralikuma raua all?
Nehalem/sandy bridge ei tule kohe üldse mitte jutuks.
Kallis oleks.
Lisaks, peaks siis uued mälud ostma, võib-olla ka video(kindlasti töötaks küll praegune , aga siis hakkaks video bottleneckima).

Intel Pentium Dual Core G620 - 52.00€
MSI H61M-P22B3 H61 S1155 MATX - 45,50€
G.Skill 4GB - 18.90€
KOKKU- 116.40€

Kahetuumaline SB on piisavalt jõuline sinu nõudmistele (mängimine):

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120-10.html

Kindlo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2012 09:55:50 vasta tsitaadiga

Tänud nende vastuste eest, kuigi see kena Tomshardware kaart ei esinda niisugusied dinosauruseid, nagu on C2Q, siiski, you made your point.

Isegi seda vaadanud ja uurinud, puurinud kunagi.

Kui ostaks quadi, siis kasu sellest oleks, need siiski kõvemad tegijad kui athlonid, kuid jah performance juurdekasv hinna kohta oleks minimaalne.

Väike mure, selle Msi emaga, kui juba uus osta, siis selline millega saab overklokkida. Lisaks sellel on ainult 2DIMM'i, millega ma üldse rahul poleks.

Lisaks tuleks ära mainida, et kui välja arvata väiksem litograafia, mis lubab kõrgemat taksagedust, kuna transistorlülitus on väiksem ja kolmanda taseme cache(mis muidugi tingib 20-40% jõudluse suurenemise).
On neil mõlemal protsessoriperekonnal põhimõtteliselt sama arhitektuur ja tööpõhimõte. Et jah, kui oleks võrdlus selliste dinosaurustega, nagu Core2Duo aastat 06 ning mõni see Pentium jora, siis ei jääks võrdse clockspeedi puhul, vähemalt mängimises see vanur väga alla.

Loeks see lisa cache arhiveerimisel ja raskete CPU- ning mälunõudvate rakenduste puhul.
Igasusgu CAD'id , shopid, muuskiarakendused.

Jah, mängimisel oleks jõudluse vahe ddr2 ja 3 vahel minimaalne.

Jah aitab minu targutamisest ja jonnist.

Tänan teid vastuste eest! Nüüd ma mõtlen veel paar korda enne, kui ostuks läheb.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 19.02.2012 10:01:18 vasta tsitaadiga

Kindlo kirjutas:
.... (chipset on Q965), mis ametlikult ei toeta nelja tuumaga prosesi üldse ......

Kust see ametlik väide pärineb, niipalju kui tootjate lehtedele olen viitsinud pilku heita on viimase BIOS uuenduse korral kõigil sellise kiibiga emaplaatidel Q6600, Q6700 tugi olemas -> gigabyte -> Asus -> MSI

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 19.02.2012 10:24:37 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kuigi see kena Tomshardware kaart ei esinda niisugusied dinosauruseid, nagu on C2Q,

TomsHW toob igakuiselt lugejateni sellise artikli nagu "Best Gaming CPUs For The Money" ehk "Parim CPU mängimiseks antud hinnaklassis" vms, Veebruari kuu oma on siin- http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106.html
Seal lõpus on alati Hiearhiline tabel, kust saab vaadata, kuidas vanemad prosed hakkama saavad (NB! Tegu on jõudlusega mängudes, mitte nt videokodeerimisel jms kus nt neljatuumaline odav AMD edestab kahetuumalist Intelit, kuigi mängudes seis viigis või lausa Inteli kasuks)

Sealt loeb välja niipalju, et kahetuumaline Sandy Bridge Pentium on tiba aeglasem mängudes kui korralik C2Quad, samas HT-ga Sandy (Core i3), rääkimata "päris" neljatuumalistest (Core i5), on tublisti jõudsam mängudes.

Sandy prosede puhul on ülekiirendamisega lood nagu nad on, BCLK (FSB analoog) on lukus, ülekiirendamine käib kordajat tõstes. Kordajad on odavamatel piiratud, vaid paar ühikut (kui üldse) saab tõsta, seega saab maks vaid paarsada MHz võitu. Seda siis juhul kui pole muidugi tegemist lahtise kordajaga K-seeria prosega nagu 2500K,2600K ja 2700K.
tsitaat:

Väike mure, selle Msi emaga, kui juba uus osta, siis selline millega saab overklokkida. Lisaks sellel on ainult 2DIMM'i, millega ma üldse rahul poleks.

Prose ülekiirendamisest rääkisin, nüüd kiibistikust. H6x-seerial ei saa kordajat suurendada (2500K + H61 emaplaadil sain vaid maksimaalselt 3 ühiku võrra), P67-seerial on see võimalus täiesti olemas, samuti ka Z68-seerial, samas need muidugi maksavad ka juba rohkem kui nt H61.

Odavaim 4 DIMM-iga emaplaat on AK-s http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Emaplaadid-LGA-1155-emaplaadid/GIGA-BYTE-MB-H61-S1155-MATX-GA-H61M-D2H-USB3-GIGA-BYTE-138685 , odavaim 4 DIMM + USB3 + SATA3 6GBit emaplaat http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Emaplaadid-LGA-1155-emaplaadid/ASROCK-S1155-H61-USB3-SATA6-HDMI-ATX-H61ICAFE-122108 , odavaim CPU ülekiirendamist võimaldav plaat http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Emaplaadid-LGA-1155-emaplaadid/GIGA-BYTE-MB-P67-S1155-ATX-GA-P67A-D3-B3-GIGA-BYTE-115421 , odavaim Z68 emaplaat http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Emaplaadid-LGA-1155-emaplaadid/Gigabyte-GA-Z68P-DS3-Chip-Z68-4-x-15V-DDR3-DIMM-Dual-channel-Graphics-1x-HDMI-120438 ja odavaim CPU ülekiirendamist võimaldav emaplaat koos USB3 ja SATA3-ga link icon_rolleyes.gif

Kindlo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2012 11:35:18 vasta tsitaadiga

Tänud abivalmiduse eest.
Klokkamise teema pole ka võõras.:p
Jah ise olen ka suurtsorti rauafriik, seega Tom's on kohustuslik.icon_smile.gif
Muidu jah, seal tabelis ilusti näidatud, et Peniumijora jääb quadile ja athlonitele alla, seega ma miskit valesti ei öelnud.

Cheers beer_yum.gif

___

tsitaat:

Kust see ametlik väide pärineb, niipalju kui tootjate lehtedele olen viitsinud pilku heita on viimase BIOS uuenduse korral kõigil sellise kiibiga emaplaatidel Q6600, Q6700 tugi olemas -> gigabyte -> Asus -> MSI

http://ark.intel.com/products/chipsets/22756

Ei leidnud nagu sealt, Delli lehel ka polnud. icon_confused.gif

Kuigi jah loetud igalt poolt, et tööle lännu. Siiamaani pole ükski vend öelnud, et ebasobiv cpu.
Need, kes pole ise proovinud ja vaatasid sobivuse järgi, on öelnud nii, et asi ei lähe käima.
Nii paljudel on see katse õnnestunud, seepärast olengi nii agar seda e6300't välja vahetama.icon_smile.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 19.02.2012 11:46:44 vasta tsitaadiga

Kindlo kirjutas:
.... Delli lehel ka polnud. icon_confused.gif ......

Delli lehel pole toetust ka kiirematele C2D protsessoritele, või pigem, pole tehase poolt ette nähtud, kuid pole öeldut, et ei toeta, suurim probleem on kitsas kast, millega seondub vilets jahutus, Q6600 G0 peaks igati sobiv ja jahe versioon olema, muidugi enne tuleb BIOS ära uuendada 2.6.4 peale.

Kindlo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2012 12:28:13 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Kindlo kirjutas:
.... Delli lehel ka polnud. icon_confused.gif ......

Delli lehel pole toetust ka kiirematele C2D protsessoritele, või pigem, pole tehase poolt ette nähtud, kuid pole öeldut, et ei toeta, suurim probleem on kitsas kast, millega seondub vilets jahutus, Q6600 G0 peaks igati sobiv ja jahe versioon olema, muidugi enne tuleb BIOS ära uuendada 2.6.4 peale.

Mul on minitower-tüüpi kast(Mitte SFF ja USFF) ja külg on kogu aeg maas, vähemalt nii kaua, kuni tekitan sobiva koha suurte ventikate jaoks.Lisaks on kastis kõik pahupidi pööratud, kuna delli disain oli omadega nii kosmoses, kui vähegi olla annab. Ehk siis PSU ja prose saavad paremini jahutust, videokaart kannatab tilk rohkem. Kuigi videokaardi temperatuurid ligi 725mhz (tehase oma 625) juures on 65kraadi ringis (30min-paaritunnised furmark runid).

Uusim bios lasud peale päeval, kui mulle see kast koju veeti. - Siit ka põhjus, miks ma prose vahetust eelistan uuele arvutikomplektile: kast veetud mulle koju ligi pool aastat tagasi (kuskil sügisel) ja see kes vedas(isa) poleks üldse rahul sellega, kui ma tematoodud Dellirondist loobuks. icon_biggrin.gif
Lisaks Delli jahutuse lahendus on ka meeldivalt OK, lisasin ühe fani ka külge, et saada push-pull efekt.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Delli kast abiellub nelja tuumaga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.