Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 01:45:37
Kummaline ventilaator |
|
|
Miks on pildil antud ventilaatoril kaks juhet niisama? Ventilaator asub arvuti taga küljes ja on ühendatud esipaneelil oleva LCD näidiku külge. Mingi temp andur või? Või lihtsalt molex otsad maha lõigatud? Vent teeb kõvat häält ja oleks vaja välja vahetada ja siit tekibki probleem, kas võin mingi tavalise kahe juhtmega vendi asemele panna?
http://www.upload.ee/image/2080765/IMG_0914.JPG
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
16.02.2012 01:47:06
|
|
|
need on kellegi poolt sinna ise lisatud...suure t6en2osusega on seal teine vent olnud...ehk siis kaks venti yhe pistiku ja kontrolleri kyljes...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 01:52:56
|
|
|
emty kirjutas: |
need on kellegi poolt sinna ise lisatud...suure t6en2osusega on seal teine vent olnud...ehk siis kaks venti yhe pistiku ja kontrolleri kyljes... |
Ei usu, et kellegi enda pandud. See väga korralik ühendus. Ise tehtud, oleks seal arvatavasti tavaline isoleer ümber. Aga arvuti taga on tegelikult kaks väikse ventika kohta, aga üks on puudu. Ilmselt on jah varem juba üks lihtsalt maha lõigatud. Nii et ei tohiks probleeme tekkida kui panen mingi suvalise kahe juhtmega vendi asemele?
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
16.02.2012 02:12:11
|
|
|
kasutaja01 kirjutas: |
emty kirjutas: |
need on kellegi poolt sinna ise lisatud...suure t6en2osusega on seal teine vent olnud...ehk siis kaks venti yhe pistiku ja kontrolleri kyljes... |
Ei usu, et kellegi enda pandud. See väga korralik ühendus. Ise tehtud, oleks seal arvatavasti tavaline isoleer ümber. Aga arvuti taga on tegelikult kaks väikse ventika kohta, aga üks on puudu. Ilmselt on jah varem juba üks lihtsalt maha lõigatud. Nii et ei tohiks probleeme tekkida kui panen mingi suvalise kahe juhtmega vendi asemele? |
Ei tekki mingeid probleeme. Nende juhtmete kaudu on võetud toidet lihtsalt mõnele teisele seadmele või vendile, või antud siis pistiku asemel toidet sellele vendile. Ja kuna on läbi lõigatud siis pole sellistena enam kasutusel ega oma mingit tähtsust.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.02.2012 06:24:30
|
|
|
......
Ei usu, et kellegi enda pandud. See väga korralik ühendus. Ise tehtud, oleks seal arvatavasti tavaline isoleer ümber. .... |
Arvata võib, et originaal vendil molek maha lõigatud ja ise see ühendus sinna pandud.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 08:20:47
|
|
|
Ei tea kas selliseid vente müügil ka on, kus ühe ühenduse taga kaks venti? Arvatavasti on see korpuse(nimetu) originaal vent ja aretus. See väike vent on ainuke, mis sooja õhku välja tõmbab, parem oleks kui oleks mõlemad seal olemas.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
16.02.2012 08:28:06
|
|
|
nende "ühenduskohtade" kommentaariks tahaks niipalju öelda, et termorüüž on lihtrahvale täiesti saadaval. Ja hind pole ka ulme.
Ma ise vaid termorüüži kasutangi, kui mingite juhe-juhe ühendustega tegemist teen.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 08:43:43
|
|
|
djpvx kirjutas: |
nende "ühenduskohtade" kommentaariks tahaks niipalju öelda, et termorüüž on lihtrahvale täiesti saadaval. Ja hind pole ka ulme.
Ma ise vaid termorüüži kasutangi, kui mingite juhe-juhe ühendustega tegemist teen. |
Ok, sellest polnud teadlik, jälle targem . Ei tea neid asju nii täpselt, aga kui ma nüüd paneks siis ühe 2pin ühenduse järgi kaks ventikat, see kuidagi halvasti ei mõju? Juhul kui originaalis siiski polnud kahte venti. Ja kas ühenduse peaks tinutama või piisab kui nn keerad niisama kokku?
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.02.2012 09:02:52
|
|
|
ei mõju halvasti. nende ventide toitevool on väike. kogu asja idee on selles, et juhul kui on termoandur, mis temperatuuri peale reageerib, muudetakse kohe mõlema vendi pöördeid. mõõda oma vent ära, elfast / oomipoest peaksid omale sobiva vendi saama. neil on veebipood ka olemas.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
Kommentaarid: 1137 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 09:16:05
|
|
|
laurx kirjutas: |
kogu asja idee on selles, et juhul kui on termoandur, mis temperatuuri peale reageerib... |
Kus ma seda võtan kas on termoandur. Kas temp peale reageerivad ei ole mitte 4-pin-ga? Need tavalised case fannid pöörlevad ühe kiirusega tavaliselt? Või see LCD paneel siis reguleerib seda?
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.02.2012 10:14:29
|
|
|
Ei usu, et kellegi enda pandud. See väga korralik ühendus. Ise tehtud, oleks seal arvatavasti tavaline isoleer ümber. Aga arvuti taga on tegelikult kaks väikse ventika kohta, aga üks on puudu. |
See pole mitte korralikult, vaid täiesti tavaliselt lahendatud asi. Näidatud väljavõtteid on lihtne teha, natuke juhtmeisolatsiooni eemaldada ja kas ümber soonte kerida või sõltub vooludest ka kinni joota parema kontakti saavutamiseks (või ka agresiivses keskonnas korrodeerumise vältimiseks). Termorüüš peale ning voila.
Nende jaoks, kes igapäevaselt peavad mingeid juhtmeühendusi tegema, pole seal uut midagi.
Ning isoleeri kasutan siis, kui ei saa liitmikke lahti võtta, et termorüüši saaks juhtmele peale tõmmata. See pole küll parim variant sedasi ühendada, vahel on aga otstarbekam.
Liikurvahendite (autod, bussid) elektriühendustes rakendadakse selliseid väljavõtteid ilmselt enim.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 10:31:17
|
|
|
Arutasin ühe ühenduse lahti. Sellel on kinni joodetud. Nüüd on vaja leida kaks 60x60x15 fanni. Originaal 12 Volt, 2500 RPM. Oskab keegi pakkuda midagi head vaikset? Sellised pisikesed kipuvad lärmakad olema.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 15:59:26
|
|
|
kasutaja01, on olemas ka selline lahendus, mis mõõdab temperatuuri mujal kui vendi küljes ja reguleerib vente vastavalt sellele. |
Ilmselt selline see ongi, sest see vent pidevalt ei käi. Kuida just päris läbi pole, et vahepeal üldse ei tööta. Pole minu arvuti, sellepärast ei oska täpselt öelda. Ühesõnaga võib panna suvaline samasuurusega 2pin ühendusega vendi asemele, kas siis üks või kaks, vahet pole? Kaks siis lihtsalt ühendan juhtmed omavahel.
EDIT: Kas cha fan emaplaadil tähendab korpuse vent? 3-pin...kui sinna ühendada, kas siis toimub ka mingi pöörete reguleerimine või uhab pidevalt täis pöööretel? Tundub, et 2-pin vente eriti saadaval pole ja kõik nii lühikese kaabliga, ainuke võimalus on hakata ümber tegema.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.02.2012 16:46:45
|
|
|
must + punane = toide kollane pööreteandur. sellel vendil pole ilmselt omal mitte mingit tarkust. pistiku järgi pole masinal ka vaja teada, kui palju pöördeid see vent parasjagu teeb. Mu HETISe korpusevent on sama "loll". pöördeandurit pole. "ümber tegemine" sinu kontekstis tähendaks lihtsalt juhtme pikemaks jootmist ja jootekoha termorüüsiga katmist. mina ei paneks sinna isegi mitte termoanduriga venti.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.02.2012 17:08:56
|
|
|
Arutasin ühe ühenduse lahti. Sellel on kinni joodetud. Nüüd on vaja leida kaks 60x60x15 fanni. Originaal 12 Volt, 2500 RPM. Oskab keegi pakkuda midagi head vaikset? Sellised pisikesed kipuvad lärmakad olema. |
Ma arvan, et see teine ventilaator XILENCE peaks vaikne ja igati sobiv olema.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 17:24:05
|
|
|
must + punane = toide kollane pööreteandur. sellel vendil pole ilmselt omal mitte mingit tarkust. pistiku järgi pole masinal ka vaja teada, kui palju pöördeid see vent parasjagu teeb. Mu HETISe korpusevent on sama "loll". pöördeandurit pole. "ümber tegemine" sinu kontekstis tähendaks lihtsalt juhtme pikemaks jootmist ja jootekoha termorüüsiga katmist. mina ei paneks sinna isegi mitte termoanduriga venti. |
Ma arvan, et seal polnudki termoanduriga vent. Temp kontroll käib ilmselt sele LCD paneeli kaudu, sealt tuleb korpuse keskele üks kaabel, mille otsas on väike "klaas muna" vms. On selline võimalus reaalne? Ilmselt tuleb leida kusagilt see 2pin vent ja kaabel pikemaks teha ja valmis.
Marie kirjutas: |
Arutasin ühe ühenduse lahti. Sellel on kinni joodetud. Nüüd on vaja leida kaks 60x60x15 fanni. Originaal 12 Volt, 2500 RPM. Oskab keegi pakkuda midagi head vaikset? Sellised pisikesed kipuvad lärmakad olema. |
Ma arvan, et see teine ventilaator XILENCE peaks vaikne ja igati sobiv olema. |
See peaks ka sobima: Arvutikeskus
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.02.2012 17:24:06
|
|
|
..... Ilmselt tuleb leida kusagilt see 2pin vent ja kaabel pikemaks teha ja valmis. |
3pin kõlbab samuti, kollane, pöörete anduri juhe ei pea ühendatud olema.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
16.02.2012 17:28:15
|
|
|
Marie kirjutas: |
..... Ilmselt tuleb leida kusagilt see 2pin vent ja kaabel pikemaks teha ja valmis. |
3pin kõlbab samuti, kollane, pöörete anduri juhe ei pea ühendatud olema. |
Selge...nii see tarkus tulebki . Siis valik natuke suurem.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kalle
HV kasutaja
|
20.02.2012 13:56:40
|
|
|
Siin peab ka tähelepanu pöörama, et nende 2 uue cooleri puhul ei ületataks *max inputi* fan connectoritele. Mäletan, et minu Asusel oli vist 600mA CPU jaoks ja 1A kõikide fan connectorite peale kokku. On kogemusi olnud emaplaatidega kus fan connector maha põletatud tänu sellele. On ju sellepärast ka näiteks võimsatel CPU cooleritel toide toodud PSU pealt ja emaplaadile läheb külge ainult pöörete lugeja juhe. Pildidl oleva cooleri pealt võib lugeda 0,09A, ehk siis nende puhul oleks 0,16A + CPU + ülejäänud.
PS! Leidsin internetist MSI supporti vastuse:
Dear Sir/Madam,
Thanks for contacting MSI technical support team!
As for your concern, all the fan power connectors support system cooling fan with 12v. The max current of fan connectors is 1 amp. So all 5 fan connectors can pull 1 amp fans.
Best regards,
MSI Technical Support Team
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja01
Kreisi kasutaja

|
20.02.2012 21:25:26
|
|
|
Kalle kirjutas: |
Siin peab ka tähelepanu pöörama, et nende 2 uue cooleri puhul ei ületataks *max inputi* fan connectoritele. Mäletan, et minu Asusel oli vist 600mA CPU jaoks ja 1A kõikide fan connectorite peale kokku. On kogemusi olnud emaplaatidega kus fan connector maha põletatud tänu sellele. On ju sellepärast ka näiteks võimsatel CPU cooleritel toide toodud PSU pealt ja emaplaadile läheb külge ainult pöörete lugeja juhe. Pildidl oleva cooleri pealt võib lugeda 0,09A, ehk siis nende puhul oleks 0,16A + CPU + ülejäänud.
PS! Leidsin internetist MSI supporti vastuse:
Dear Sir/Madam,
Thanks for contacting MSI technical support team!
As for your concern, all the fan power connectors support system cooling fan with 12v. The max current of fan connectors is 1 amp. So all 5 fan connectors can pull 1 amp fans.
Best regards,
MSI Technical Support Team |
No pole hullu...see vent mille sain, on 0,07A, pöörded ka samad. Haruldased on need väiksed vendid. On küll, aga kõik on suurte pööretega, ei taha sellist vurri panna.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|