praegune kellaaeg 19.06.2025 15:44:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
margus1000
Lõuapoolik

|
12.02.2012 21:29:52
|
|
|
Jätaks patenditeemad ja muu jama siit välja, selleks teemasid küll. Siin hakkas just jutt huvitavaks minema, sest Apple, Google või kesiganes millegi uuega välja tuleb, televisiooni tulevik on ka laiemas mõttes huvitav teema. Üks neid asju mis on tükimat aega paigal tammunud.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.02.2012 15:20:53
|
|
|
margus1000 kirjutas: |
Kui nüüd tõesti innovatsioonist unistada, siis minu vaimusilm näeb telekat, kes arvestab oma vaataja soovidega ja proovib talle vastu tulla. Näiteks olukord, kus üheltki kanalilt midagi ei tule ja siis telekas annab teada - sa siin krutid kanaleid aga igalt poolt tuleb niikuinii soust. Aga ma siin , tead, salvestasin öösel paar saadet ja populaarteaduslikku filmi tehnoloogiast, seda kraami oled sa huviga vaadanud. Tahad ma näitan sulle? Kolme minuti pärast - see film on sinu meelest soust, OK, delete, aga see? See sobib? Väga hea.
Või vaatad mingit filmi ja siis telekas järsku annab teada, et näed, sa oled siin ikka kossuhuviline olnud, sealt ja sealt hakkab selline mäng, tahad vaadata? Siis küsib, et kas tahad kohe reaalajas vaadata, või tahad olemasoleva saate-filmi lõpuni vaadata ja alles siis mängu? Sealt edasi on kõik automaatne.
Või vaatad kossu ja tittedel hakkab mingi multikas, millest ilmajäämine võib maailmalõpueelse seisundi tekitada. Telekas uurib, kes on nõus kannatama, kes tahab kohe vaadata, edasi toimub asi automaatselt. Mul naine ikka kirus, kui mingid saated ühel ajal olid, selline telekas ajaks asja nagu naksti korda.
Kõik see on idee järgi ka tänasel päeval võimalik, aga kuipalju inimesi ilma põhjaliku koolituseta seda tänapäevase tehnikaga kasutada suudaks? Veidi keerukamate operatsioonide lihtsustamine tavainimeste jaoks, selle võiks Apple ära teha oma telekaga. Innvoatsiooni nigu muda. |
krt vot see oleks hea telekas, aga ma kardan et lähima 5 aasta jooksul sellist asja ei tule
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
14.02.2012 18:52:38
|
|
|
Samas ei ole selline telekas ainult telekatootja teha. Selle jaoks peab telekas ka teadma ning ette teadma, mis kusagilt jookseb/jooksma hakkab, seega kanalid peaksid samuti oma saateid ja saatekavu märgistama hakkama. Sellepärast minu lootus on just kas Apple või Google peal. Samsung ja LG võivad oma telekatele nimeks panna Smart, aga tegelikult on telekas ikkagi loll, kuni ta ise ei tea, mida ta näitab või näitama hakkab. Ainult Apple ja Google on juba sedasorti tegijad, kes lähevad saateedastajate juurde ja ütlevad - nüüd teete nii. Olgu teleka enda jaoks saadete kohta metainfo selles ja selles vormis. Ülejäänud saadetakse sähandse jutu peale puu taha.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|