Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
09.02.2012 21:47:30
|
|
|
lkits, unusta see 50 GB ära. 50 GB võiks Elisa jaoks tähendada lauset "Elisa võib piirata kliendile teenuse osutamist, kui: Klient häirib terminalseadme kasutamisega Elisa sidevõrgu tööd või teisi sideteenuste kasutajaid." Minu arvamus on see, et Elisa võib tingimuste kohaselt maksimaalset piirangut kasutada, kuid peab selle tühistama kahe tööpäeva jooksul.
Internetiteenuse kasutamise tingimustest http://www.elisa.ee/et/Eraklient/tugiinfo/artikkel/Internet/P%C3%BCsi%C3%BChendus/42 leiab rea:
tsitaat: |
2.5. Elisal on õigus ühepoolselt piirata või peatada Kliendile internetiteenuste osutamine kui Kliendi tegevusega või tegevusetusega kaasneb teiste Elisa klientide või internetiteenuse kasutajate häirimine või nende huvide kahjustamine, aga samuti juhul, kui Kliendi tegevus või tegevusetus põhjustab või võib põhjustada häireid Elisa sidevõrgu töös või sidevõrgu vahendusel osutatavate teenuste kvaliteedis. |
See on taaskord sinu 50GB.
Ehk kokkuvõttes arvan, et mahupiirangut Elisa endal teha lubab, aga piirangut üle kahe päeva rakendada ei tohi.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
09.02.2012 22:23:23
|
|
|
Ma pole teadlik, mida sisaldab MiNT leping, kuid minu leping ei ole seotud "Elisa Eesti AS-i Internetiteenuste kasutamise tingimused".
Ainus kasutamise tingimuste siduv lause on: "Osapoolte õigused ja kohustused on kindlaks määratud Elisa Eesti AS Teenuste kasutamise Üldtingimustega ja Hinnakirjaga, mis on käesoleva Liitumislepingu lisadeks ning mida osapooled Liitumislepingut alla kirjutades kohustuvad täitma."
Internetikiirust nad piirata ei tohi, vastavalt punktile "4.2. Teenuse osutamise piiramine võib toimuda täies ulatuses (Telefoninumbri ajutine sulgemine) või osaliselt (väljahelistamise võimaluse blokeerimine)."
EDIT: Tuli meelde, et mul oli MiNT vähem, kui aasta tagasi ja selle lepingus oli samuti "Osapoolte õigused ja kohustused on kindlaks määratud Elisa Eesti AS Üldtingimustega ja Hinnakirjaga, mis on käesoleva Liitumislepingu lisadeks ning mida osapooled Liitumislepingut alla kirjutades kohustuvad täitma."
Internetiteenuse üldtingimustest EI ole kusagil juttu, mis omakorda tähendab, et klient selle lepingu järgi ei ole kohustatud neid täitma.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
09.02.2012 22:49:18
|
|
|
lkits, aga mida tähendab siis Interneti tingimustes see 2.5, mis ütleb, et Elisa tohib internetiteenust piirata, kui ta häirib internetiteenust?
4.2 kohta - praegusel juhul piiravad nad sissehelistamist? Minul ei ole ka Internetiteenuse tingimusi, kuid sellisel juhul laieneb internet üldtingimuste alla ja seega tuleb võtta internetti kui teenust, mitte kui internetiteenust.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
09.02.2012 22:54:47
|
|
|
Mis kuradima Interneti tingimused?!
Need ei kehtigi minu lepingu puhul. Tegemist on täiesti kõrvalise dokumendiga, mis ei ole minu ja Elisa vahelise liitumislepinguga seotud.
Kellel on MiNT leping, mis on sõlmitud lähiajal? Palun kirjutagu täpselt seesamune rida, mis algab sõnadega "Osapoolte õigused ja kohustused on kindlaks määratud..."
Muideks - mis punkti alusel laieneb Interneti tingimused üldtingimuste alla? Kõik tingimused, mis on lepinguga seotud, peavad olema loetletud liitumislepingus ning klient peab andma lepingule allkirja.
EDIT: Mina saan aru, et praegune liitumisleping on vigane ja nad peaksid selle ümber tegema. Internet ei ole kõneteenus, mis tähendab, et Internetti nad üldtingimuste alusel piirata ei tohi.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
09.02.2012 23:11:12
|
|
|
lkits kirjutas: |
Kellel on MiNT leping, mis on sõlmitud lähiajal? Palun kirjutagu täpselt seesamune rida, mis algab sõnadega "Osapoolte õigused ja kohustused on kindlaks määratud..." |
Endal sõlmitud natukene üle 3 kuu tagasi ning endal on kirjas täpselt see sama rida, mis on ka Teie lepingus.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
10.02.2012 02:27:16
|
|
|
EstBeast kirjutas: |
Nii nüüd miskipärast hakkas mu nett korralikult töötama, hakkasin siis YT mussi kuulama ja mõtlesin et viskaks pilgu kui suur download on, avastasin siis et 1-2mb tuleb püsivalt. Veel üks küsimus on et nahh ta vahepeal viskab 1mb pealt paari sajasele kbit/s downloadile. Sellist normaalset sidet üldse pole koguaeg kõigub see dl speed  |
Mis ta muud võib olla kui ülekoormus (palju kasutajaid) sinu antenni piirkonnas või siis mingi tehniline põhjus. Ja esimesel juhul käib asi "lainetena" - sitemaks, paremaks, sitemaks, paremaks. Seda vastavalt sellele, kuidas ressurssi lisatakse versus kasutajaskond kasvab...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
eldorado
HV veteran

|
10.02.2012 06:06:07
|
|
|
tasuta juustu ei ole olemas, tuleb selle juba selgeks teha. tahad hea kiirus - osta traadiga ühendus .
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
10.02.2012 08:25:35
|
|
|
eldorado kirjutas: |
tasuta juustu ei ole olemas, tuleb selle juba selgeks teha. tahad hea kiirus - osta traadiga ühendus . |
Erm, mida see lause tähendama peaks? MINT on juust jah aga tasuta see nüüd küll ei ole.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
10.02.2012 09:38:03
|
|
|
tasuta juust on hiirelõksus, aga miks te end vabahtlikult piinata lasete? mina näiteks lõpetasin lepingu nii, et tegin lepingu, kasutasin 35ms, lõpetsin lepingu 1ms, st ma lepingut ei teinudki, piisas teiste antud eelinfost
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
10.02.2012 10:15:41
|
|
|
aga kui on täna valida elisa mint (6 euri kuus) vs radionet 17 euri kuus+seadmed?
ilmselgelt, et ma valin selle minti, sest see on kaasavõetav ja nutitelefonis peab enivei pakett olema, sest muidu oleks suht puuks järgmisel kuul telefoni arve.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
10.02.2012 10:33:19
|
|
|
tele2 saad valida sinna piirkonda, kus see nett töötab ka. viimati tele2 sai proovitud netipulgas, siis võiks öelda, et parem ei pole mulle sellest tele2'st kasu kui kiirem on, aga seal piirkonnas ei levi, et see piiramatu kiirus välja paistaks.
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinnawaatluz
HV kasutaja
|
10.02.2012 13:37:28
|
|
|
ega jah, lambi soovituste järgi või selle järgi, et kuskil x piirkonnas mingi asi normaalsemini funkab ei saa midagi otsustada. soovitan kõnekaardi või päevapileti abil kindlasti kõiki testida enne kui lepingut tegema tõttad. ühes kohas levib üks asi paremini, teises jälle teine, mõnes on levi laeni aga võrgud koomas ja halligi kasu sellest levist sul pole. ka testimine ei garanteeri seda, et sul juba mõne nädala või kuu pärast seal piirkonnas kõik kooma pole jooksnud. seetõttu on siduvaid lepinguid üsna mõttetu teha.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
EstBeast
HV veteran

|
10.02.2012 13:57:02
|
|
|
tasuta juustu ei ole olemas, tuleb selle juba selgeks teha. tahad hea kiirus - osta traadiga ühendus . |
Siin kus ma elan pole traadiga nett võimalik, kui oleks saadaks ma need wifid ja mintid ammu nahh siit elamisest.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
2 :: |
6 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
10.02.2012 14:37:05
|
|
|
busse kirjutas: |
aga kui on täna valida elisa mint (6 euri kuus) vs radionet 17 euri kuus+seadmed?
ilmselgelt, et ma valin selle minti, sest see on kaasavõetav ja nutitelefonis peab enivei pakett olema, sest muidu oleks suht puuks järgmisel kuul telefoni arve. |
aga misk sa vabatahtlikult nuumad kapitalisti? ütled et anna mulle 10 euri kuumakse ja seadmed on suht odavad,
ja kui ta ei anna, siis ütled et ei ja kogulugu. kui kõik nii teeks siis hakkaks teenusepakkuja mõtlema või teine asi, läheme kõik soome ära
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
10.02.2012 14:39:54
|
|
|
RCC kirjutas: |
busse kirjutas: |
ilmselgelt, et ma valin selle minti, sest see on kaasavõetav ja nutitelefonis peab enivei pakett olema, sest muidu oleks suht puuks järgmisel kuul telefoni arve. |
aga misk sa vabatahtlikult nuumad kapitalisti? ütled et anna mulle 10 euri kuumakse ja seadmed on suht odavad,
ja kui ta ei anna, siis ütled et ei ja kogulugu. kui kõik nii teeks siis hakkaks teenusepakkuja mõtlema või teine asi, läheme kõik soome ära |
Inimene on mugav ja tahab et moodne elu on tal köik olemas. Õnneks või kahjuks ei nuumagi Radioneti ega ei plaani ka, sest hetkel mint light on telefonis ja seda saab edukalt kasutada ka arvuti ühendamiseks kodus. see eest Radioneti puhul peaks kodus selle eest maksma+mobiilse interneti eest. hetkel on kaks ühes
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
10.02.2012 15:45:36
|
|
|
jah aga sa ei arvestanud, et elamine ei maksa, aga mugavused maksavad
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.02.2012 17:06:50
|
|
|
Njh vanasti käisid inimesed raamatukogus netis ning ei nutnud keegi
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
10.02.2012 17:09:07
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
Njh vanasti käisid inimesed raamatukogus netis ning ei nutnud keegi  |
Mina ei käinud.. ma istusin 28 modemi otsas ja ootasin kuni 56ne saabuks 1h 4mb mp3 polnud mingi probleem tirida
Mis puutub aga Minti, siis ma siiski arvan, et paljud kasutavad seda vaid selleks, milleks ta möeldud on ja siin lihtsalt hakkab silma, et paljud kasutavad seda päris mitte selle eesmärgiga, milleks ta loodi. Tõenäoliselt 50gb piir peletab osad kasutajad eemale, aga möelge positiivselt. Rohkem ressurssi teistele
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
10.02.2012 17:46:27
|
|
|
Scuall kirjutas: |
Ja kui tõesti elad huntide keskel, siis tõesti sry mees my baad. Mine tee puid porri sikutamise asemel.  |
See ei stimuleeri ju mitte kuidagi ejakulatsiooni.
kapten_bn kirjutas: |
Seisab üks Nokia C5, kas sellest oleks võimalik teha netipulk, kui jah, siis kuidas(et ikka Mint paketti kasutaks). Kas telefon oleks parem vastuvõtja kui huawei 1752? |
Kas just pulgana, aga täisverelise 3G-modemina küll.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
eldorado
HV veteran

|
10.02.2012 18:18:08
|
|
|
t-force kirjutas: |
Erm, mida see lause tähendama peaks? MINT on juust jah aga tasuta see nüüd küll ei ole. |
liiga odav teenus ju natukene kahtlane ka?
peaks minu arust hinnad tõustma elisas, seejärel tõuseb ja kvaliteet. Kuna praegu kõik nagu prügimäos, reservid puuduvad, kõik ülekoormatud jne.
Odavam teenindada vähem kliente ja saada sama kasu, kui kordades rohkem kasutajad ja sama kasuga. Ma millelgi pärast arvan, et rahvas maksaks 15 eur mobiilse netti eest kus 90% aja on paketti kiirus saadaval..
point on nagu ziguli ja mercedes.. mõlemad on autod, kuid hinnavahe ja kvaliteet on üsna suur. Sega järelduseks zigulist mersu mitte mingil viisil ei saa
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
4 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
mattu
HV veteran

|
10.02.2012 19:04:37
|
|
|
lkits kirjutas: |
Vali parem Tele2 kõnekaart Like.
Ostad 10€ kõneaega, piiramatu kiirus ja andmemaht 30 päeva.
Ja kui 30 päeva läbi saab, siis kasutad selle 10€ kõneaega Interneti jaoks ära (1€ päevas).
Ehk 10€/40päeva = 7.5€ kuus - piiramatu kiirus, maht. |
ei lugenud tele2 kuskilt välja, et palju see piiaramatu on, 21.6?
|
|
Kommentaarid: 121 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
11.02.2012 05:41:14
|
|
|
pinnawaatluz kirjutas: |
...ka testimine ei garanteeri seda, et sul juba mõne nädala või kuu pärast seal piirkonnas kõik kooma pole jooksnud. seetõttu on siduvaid lepinguid üsna mõttetu teha. |
Word
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |