praegune kellaaeg 17.06.2025 12:46:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
feka
HV vaatleja
|
11.02.2012 12:54:03
fujitsu siemens amilo |
|
|
mõttetujitsu siemens amilo
Juhtum leidis aset päris pikka aega tagasi ning võib-olla ei mäleta probleemi täpset järjestust. Igal juhul tekkis selline probleem, et windows 7 all kõvaketta free space koha peale sai tehtud uus partitsioon windowsi disk management-ga. Protsess õnnestus ning toimis päris mitu päeva kuni selleni, kui sülearvuti lõpuks välja lülitasin. Enam üles ei bootinud. Windows 7 plaati mul enam polnud, seepärast proovisin windows xp plaati, kuid too ei näinud (vist ei toetanud) win7 partitsioone. Sel juhul võtsin välja vana hea windows 98 plaadi mille peal oli Caldera-dr-dos ning too nägi kenasti partitsioone. Aga kui ma partitsioonid ära kustutasin, ei lasknud caldera dr-dos enam uusi teha (ka vist ei toetanud vms?). Peale kõikide partitsioonide kustutamist oligi kõik: paned arvuti tööle ning näed ainult musta pilti ning üleval nurgas vilgub see teksti trükkimise asi, biosisse ei saa ning plaate ei loe.
Mida teha?
Mõtlesin, et proovin kõvaketta välja võtta ning ühendada teise läpaka taha ning mingi xp näraka peale lasta ning vaadata mis saab. Aga see teine läpakas on mingi 8-10 aastat vana.
see ka, et originaalis oli peal Vista.
Amilo Li 2735
viimati muutis feka 11.02.2012 13:39:00, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
11.02.2012 12:56:20
|
|
|
biosi patarei v2lja, aku/laadija tagant, 30sek toitenupul ja kokku tagasi...
t2pne mudelinimi kuluks kah 2ra...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.02.2012 13:02:09
|
|
|
Pigem on see kõvaketas ise kutu, kaotades ära kettal olevaid faile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
11.02.2012 13:03:23
|
|
|
ketas ei m6juta bios'i p22semist...
edit: kui ta just fyysiliselt lyhises ei ole...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
|
tagasi üles |
|
 |
feka
HV vaatleja
|
11.02.2012 13:37:22
|
|
|
Amilo Li 2735
olen päris pikalt internetist amilote kohta lugenud ning tundub, et neil kõigil on umbes taolised probleemid ja lahendust ei leia
samas mul on läpakas nagunii hetkel juppideks ning võin proovida kõike mida välja pakute...
---
vb olid kettal mingid biosi või muud tähtsad failid nagu vanadel compaq arvutitel. Viimastel oli bios kõvakettal, aga nood elukad töötasid vabalt ka siis, kui bios puudus. Aga samas ma ei täheldanud mingeid erilisi või kahtlaseid partitsioone- olid ainult windowsi oma, ja mitu failide partitsiooni.
Üks asi tule meelde. Kui ma tegin windows 7 all uue partitsiooni, siis ta ei lasknud seda tavapäraselt teha, sest vist üle kolme partitsiooni ei saa teha. Ma tegin neli ning viskas mingi kirja ette, aga seda ei raatsinud lugeda, sest oli kiire kuskile minema. Sellel protsessil oli mingi nimetus ka, aga ei mäleta enam mis ta oli.
Ja üks partitsioon kandis vist nime "recovery".
Ühel teisel HP läpakal said partitsioonid kah "HP TOOLS" ning "Recovery" ära kustutatud, et teha uutele ruumi. Viskas ette samasuguse kirja, et kui teed üle kolme vms partitsiooni, siis juhtub nii *** ja naa***, aga seekord jäi sama viga kordamata ning kustutasin minu jaoks üleliigsed partitsioonid ära.
vot selline süsteem oli...
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.02.2012 14:03:30
|
|
|
emty: Aga BIOS-i minekust polegi ju juttu, et BIOS-i ei saa minna.
Teema on ju hoopis selles, et Op.süteemi ei leita ja kursor jääb "vilkuma".
---------------------------------
Täiesti tavaline, levinud käitumine kutu kõvaketta korral, Boot-faile pole ja Windows ei saagi tööle minna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
11.02.2012 14:10:00
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
emty: Aga BIOS-i minekust polegi ju juttu, et BIOS-i ei saa minna. |
feka kirjutas: |
...paned arvuti tööle ning näed ainult musta pilti ning üleval nurgas vilgub see teksti trükkimise asi, biosisse ei saa ning plaate ei loe... |
hommikune silmapesu tegemata j22nud?...biosi ei saa, et bootimisj2rjekorda muuta...bios reset on asi millest mina alustaks...
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.02.2012 14:21:03
|
|
|
emty: Aga teemaalgataja ei kirjuta ju kusagil, et BIOS-i ei pääse.
Ja veel, osade BIOS-i tüüpide korral vilgub kursar, kui Op.süsteemi ei leita, osade BIOS-i tüüpide korral on kiri ees, et "Op-süsteemi ei leita", aga erinevaid BIOS-ide op.süsteemide teateid on veelgi olemas.
-------------------------------
Endal praegu laiali läppar, kus on ees BIOS-i kiri "Op.süsteemi ei leita". Aga peabki teatama, kuna momendil pole ketast sees.
Ja enda üks vanake 2004-aasta FS näitas vist samuti "vilkuvat kursorit", kui op. süsteemi ei leidnud, on nagu meeles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
11.02.2012 14:25:43
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
...teemaalgataja ei kirjuta ju kusagil, et BIOS-i ei pääse... |
jah, sorry, minu viga:
feka kirjutas: |
...biosisse ei saa... |
|
tagasi üles |
|
 |
feka
HV vaatleja
|
16.02.2012 17:21:59
|
|
|
muide caps lock, taustaheleduse muutmine töötavad ning kui nuppe liiga palju vajutada, siis piiksub jne...
Sain nii kaugele, et peale käivitamist näitab fujitsu siemens splash screeni ning riistvara laadimist vms. Peale seda hakkab joon üleval nurgas vilkuma. Plaate ikka ei loe ja BIOS ei kuuletu. Kui varem näitas splash screeni all klahve, mis kuhu viivad, kas BIOS või boot order vms, siis nüüd oli alumine rida tühi.
Kordan, et kettal pole ühtki partitsiooni. Arvan, et mingid süsteemi failid olid eraldi partitsiooni peal ning ju vist kustutasin nad ära. Kui õigesti mäletan, siis seal oli tõesti selline eraldi partitsioon, mis kandis nime "system" või midagi taolist.
Ei tea kuidas saada vajalik partitsioon tagasi, kui ühtki plaati ei loe?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.02.2012 17:31:05
|
|
|
Ketas välja ja siis katsetad mõne LIve-Cd-ga, et kas ja kuidas emaplaat ise tötab.
Neid Live-CD-sid peaks terve rida saadaval olema, esimene, mis pähe kargab, on Knoppix.
-----------------------------------
Ketas pane USB-boksiga mõne teise arvuti järgi "välikettaks". Siis näed, kas on midagi veel kettal alles või mitte.
Samuti saad uurida, kas ketas on korras.
|
|
tagasi üles |
|
 |
feka
HV vaatleja
|
18.02.2012 17:09:58
|
|
|
emty kirjutas: |
biosi patarei v2lja, aku/laadija tagant, 30sek toitenupul ja kokku tagasi...
t2pne mudelinimi kuluks kah 2ra... |
Probleem sai lahendatud BIOS-ile reseti tegemisega. Pidin täiesti juppideks võtma, et patarei kätte saada. Nüüd on BIOSile ligipääs olemas ning sain muuta boot järjekorda.
Et kui kellelgi peaks veel samasugune probleem tekkima, siis teadke, et BIOS reset võib aidata. Võtke lihtsalt patarei umbes üheks minutiks välja ja kõik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|