Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kajar9
HV vaatleja
|
08.02.2012 20:02:43
Windowsi installimine teise kõvakettaga. |
|
|
Niisiis. Omal plaanis panna peale windows 7.
Kuna DVD lugeja streigib tihti. Ei plaani ma seda kasutada.
Olen uurinud internetist, et saab ka välise kõvakettaga.
Rip-id Windowsi DVD-lt root kausta
/boot
/sources
ja bootmgr faili.
ja paned kõvaketta "active"-ks.
Lihtne... ok. Aga kui mul välise kõvaketta asemel tavaline teine ketas?
(1 partition, tuleb teisest arvutist, NTFS format)
Kas sellisel viisil töötaks install?
Nagu ma aru saan, muudab see "active" kõvaketta kohaks kust ta bootib.
Kas see on sama asi, mis BIOS-ist panna teine järjekord või teeb see midagi muud?
Niisiis, kordan üle mis ma plaanin teha ja loodan ,et töötab.
1.Panen kõvaketta root-ile /boot, /sources ja bootmgr faili.
2. võtan kõvaketta ära, viin uude arvutisse (kus on tühi kõvaketas kuhu tahan installida).
3. Muudan BIOS-ist järjekorda, niiet esimene oleks Windowsi failidega kõvaketas.
4. Restart ja install peaks hakkama.
5. Sealt saan valida installi tühjale kõvakettale ja Windowsi install töötab.
Mis te arvate, kas see töötab või ma peaksin midagi veel tegema.
Tänud igasuguse abi eest!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.02.2012 21:27:01
|
|
|
USB-pulga pealt ei taha installida? Vähem keberniiti. Vaja ainult minimaalselt 4GB mälupulka ja Google'is WinToFlash märksõnaks.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jack
HV kasutaja
|
08.02.2012 21:34:55
|
|
|
Betamax kirjutas: |
USB-pulga pealt ei taha installida? Vähem keberniiti. Vaja ainult minimaalselt 4GB mälupulka ja Google'is WinToFlash märksõnaks. |
+1 8 gb mälupulk ei tohiks ka enam probleemiks olla. Ise panin nii Win 7 kui ka Win 8 beta nii peale. MS enda kodulehel ka vastav utiliit oli olemas..
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
kajar9
HV vaatleja
|
08.02.2012 21:51:52
|
|
|
Aga teoorias, kas see oleks võimalik teha?
Kas üldse saab kõvakettaid ühest arvutist teise viia ja et pealolevad failid ka töötaksid? (Muidugi installitud (registriga) programmid ei töötaks seda tean aga tavalised failid)
Ja ühelt kõvakettalt teisele windowsi nii installida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.02.2012 22:17:22
|
|
|
Jah, seda siis kui sul liiga palju vaba aega on. Lihtsalt arusaamatu on, miks peab nii palju vaeva nägema?
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jann1
HV Guru

|
08.02.2012 22:25:33
|
|
|
mis geberniit on hdd-lt installides? Tiri omale " wintoflash " tee oma win flashible draiviks.... Kõige lihtsam variant.
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.02.2012 23:17:43
|
|
|
Jann1, loe teemat ja näed, kuidas tema seda on plaaninud teha. Sinu pakutud variant on põhimõtteliselt samasugune nagu mälupulgagagi installides. Lihtsalt andmekandja on erinev.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
kajar9
HV vaatleja
|
09.02.2012 07:50:52
|
|
|
Ma siis viimane kord veel küsin. Kas partitioni activeks tegemine on sama mis ühe sektoriga HDD BIOS-es laadimisjarjekorras esimeseks panna?
Nagu mina aru saan aitab see ainult mitme sektoriga k6vakettal tähtis, et valida sektor kui see kust sa võtab pole esimene partition.
On see nii, või omab see mingit erilist tähtsust booti ajal?
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
09.02.2012 16:40:40
|
|
|
Betamax, Jack, omal oli just probeem, et mälupulgalt (8GB) installides puhtale kettale, siis Win7 ei suutnud omale normaalselt partitsioone sinna luua? Tegi ühe aktiivse partitsiooni ja kõik, ning järgmisel sammul kisas, et süsteemne partitsioon puudu ja edasi ei saa.
Kui lasin sama ISO uuesti plaadile ning teisest masinast võetud lugejaga selle ette söötsin, tegi installi käigus ilusti 2 partitsiooni ning paigaldas lõpuni!?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jack
HV kasutaja
|
27.03.2012 21:09:47
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Betamax, Jack, omal oli just probeem, et mälupulgalt (8GB) installides puhtale kettale, siis Win7 ei suutnud omale normaalselt partitsioone sinna luua? Tegi ühe aktiivse partitsiooni ja kõik, ning järgmisel sammul kisas, et süsteemne partitsioon puudu ja edasi ei saa.
Kui lasin sama ISO uuesti plaadile ning teisest masinast võetud lugejaga selle ette söötsin, tegi installi käigus ilusti 2 partitsiooni ning paigaldas lõpuni!? |
Müstika.... Auhsõna. Siiamaani nagu siidi kasutades SANDISK USB pulkasid kasutades toiminud. Õnneks jahh mitu võimalust nagu siin enne juba läbi käis.
Lisan veel ühe müstika, mis pole Antud teemaga seotud:
Kasutades 4GB FAT32 formatitud Sandisk Extreme mälupulka, salvestab Digi-TV. Kõik samamoodi formattud 8 GB Sandisk BACKUP mälupulk ja ei salvesta... Mõlemad pulgad tühjaks tehtud bloatwarest.. Võibolla oli viga mälupulgas et ei saanud WIN peale ajada ??
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|