Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
knoppix
HV kasutaja

|
08.02.2012 04:08:24
Dünaamiliselt Swing komponentide lisamine ning nende andmeväljadelt lugemine |
|
|
Hei.
Proovin luua väikest ning lihtsat Swing applikatsiooni kasutades MVC patterni. MVC lahendus on üleüldiselt minu jaoks uus ning maadlen ühte ja teistpidi sellega.
Sellise asja olen valmis ehitanud defineerides View klassis klassi tasemel erinevad komponendid ning kasutades BoxLayout'i. Controller klassis kasutan JTextfieldide get meetodeid infole ligipääsemiseks ja saadan sealt edasi Model klassi kus selle infoga krõbistama hakatakse.
Siiani on kõik arusaadav ja paremal või halvemal moel teostatud.
Nüüd on vajadus lisada dünaamiliselt juurde punasel taustal olevat paneeli (ilma sisesta nuputa) senikaua kuni mingi x nõudmine on täidetud.
Siin kohal läheb minu jaoks keeruliseks.
Kuidas ma saan luua dünaamiliselt selliseid paneele ning hiljem ka Controller klassis nende kõigi andmevälju lugeda? Oskab ehk keegi näpunäiteid anda või lugemismaterjalile suunata?
Aitäh.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
08.02.2012 11:21:25
|
|
|
model - küsib mingilt rakenduselt infi, näiteks mysql andmebas, kuid võib vabalt olla näiteks kas mingi teine veebileht või tekstifail
view - väljastab htmli
controller - võtab modelist andmed ja söödab need view-le ette
ma sinu sõnastusest ei saa eriti aru. mida sa saavutada tahad? tahad et need paneelid hüppaksid peale sisestamist ette? kas see on mingi java app?
_________________ Hinnavaatlus ei ole koht arvamuse avaldamiseks! |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
08.02.2012 11:31:47
|
|
|
Kui tegemist on Swingiga, siis on jah tegemist klassikalise Java desktop rakendusega. Pole ammu ise Java seda poolt näppinud, aga mõelda ju võib. Abiks oleks äkki, kui jagad oma seni tehtud koodi ja siis saaks vaadata, mis seal valesti on või mis juurde tuleks panna. Ise mingit sarnast kompotti ainult katsetamise pärast ei viitsiks kokku kirjutama hakata hetkel. Iseenesest see, mida soovid ei tohiks midagi ületamatut olla.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.02.2012 11:39:39
|
|
|
ot: |
Väike kõrvalmärkus: "kommentaar" on küll kahe "a"-ga, "inventar" aga mitte. |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
knoppix
HV kasutaja

|
08.02.2012 18:59:08
|
|
|
Oh häbi häbi.
Vabandan segase küsimuse pärast. Ma proovin tuua lihtsa analoogi probleemi illustreerimiseks ning kasutan stackoverflowst leitud koodi.
Probleemi analoog on selline, et nüüd kui ma olen dünaamiliselt lisanud 5 JLabel'i mille sisu on "Bla". Kuidas ma saan näiteks öelda kolmandale JLabel objektile, et nüüd säti .setText("Haah");
public static void main(String[] args) {
final JFrame frame = new JFrame("Test");
frame.setLayout(new GridLayout(0, 1));
frame.add(new JButton(new AbstractAction("Click to add") {
@Override
public void actionPerformed(ActionEvent e) {
SwingUtilities.invokeLater(new Runnable() {
@Override
public void run() {
frame.add(new JLabel("Bla"));
frame.validate();
frame.repaint();
}
});
}
}));
frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
frame.setSize(400, 300);
frame.setVisible(true);
} |
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
08.02.2012 19:44:45
|
|
|
Sisuliselt peaks ju saama ka selliselt et teed listi või massiivi, kus hoiad viitasid konkreetsele elemendile, siis saad ka komponentide propertytele ligi.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|