Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Black66
HV Guru

|
02.02.2012 18:08:12
Pentium C2D restardib ja kiilub aegajalt kinni |
|
|
Tegemist 3 aastat tagasi poest ostetud arvutiga, toiteplokk vahetatud 9 kuud tagasi. Sees on uus kõvaketas, vana andis otsad. Emaplaadil on üks mäluslot surnud, teine töötab. Windowse olen proovinud erinevaid, kõik on originaalid (2 erinevat Win7't ja Win XP). Teeb restarte enda suva järgi ning vahel kiilub lihtsalt kinni. Kui arvuti on öö otsa väljas, ei saa hommikul käima. Tuleb käivitada 4-5 korda, ning siis jookseb Win üles.
Milles võiks olla probleem?
|
|
Kommentaarid: 419 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
02.02.2012 18:24:11
|
|
|
Vigane emaplaat, võid ju teist toiteplokki ka proovida, sellist mis ei ole Active PFC tüüpi.
Mis toiteplokk muidu on, võib-olla see ei sobi selle vigase emaplaadiga kokku.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
02.02.2012 18:34:39
|
|
|
Toiteplokk on Enlight 400W, üsna tavaline käkk. Teist toiteplokki proovisin, ei andnud tulemust.
Ise kahtlustan kah, et viga võib olla emaplaadis. Nimelt oli masinas 2x2gb mälu, millest viimased kuu aega tunnistas ainult 2gb. Siis algas restartide saaga. Kuna tegemist ei ole minu enda arvutiga, sai asja tegemist edasi lükatud, kuni restardid muutusid päris tihedaks. Sai siis kast enda juurde tiritud, mõlemad mälud välja ja uuesti sisse ning lülitasin sisse. Tundsin koheselt kärsahaisu ning võtsin siis mälud uuesti välja. Oli esimese sloti maha põletanud ning mälu loomulikult kah. Kusuures mälu istus korralikult pesas, kontrollisin veel mitu korda enne käivitamist asja üle.
Nüüd eemaldasin esimesest slotist mälu ning mälu on ainult teises slotis ning restartide probleem on tegelikult ka koheselt lahenenud. nii kui panen mahapõlenud mälu uuesti sloti sisse, hakkavad restardid pihta. Ilmselge on see, et praegu ühe mäluga ta töötab ning restarte pole kohanud.
Lülitan ööseks antud arvuti välja, siis on näha, kas jookseb hommikul koheselt windows üles kah või mitte.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
02.02.2012 19:47:03
|
|
|
Sain aru et arvuti omanikel vist rahaga loopida hetkel ei ole, seega langeb emaplaadi vahetus ära, juhul kui ühe mäluga töötab. Hetkel on asi mul 3 tundi käinud ning ei ühtegi restarti. Mälupesas oli näha ka mustaks tõmmanud klemme ning mälul samuti 3 klemmi mustaks tõmmanud.
Peeter
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
03.02.2012 00:01:53
|
|
|
Kindlam on ikka emaplaat välja vahetada. Emaplaadil võib lisaks mälupesale hetkel veel olla varjatud vigu, mis aja jooksul võivad süveneda.
Hetkel riskib omanik potentsiaalselt sellega, et tulevikus võib arvuti töökorda seadmine kulukamaks osutuda.
Kui poehinnad ei sobi, siis on võimalik korralik emaplaat soetada odavamalt ka siit samast foorumist.
|
|
Kommentaarid: 219 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
03.02.2012 23:54:15
|
|
|
Nüüdseks on proovitud kõik detailid läbi ning vahetatud töötavate vastu, vaid protsessor ja emaplaat jäid endised. Arvuti enam restarte ei tee, kuid kui öö otsa seisab, siis hommikul on vaja umbes 25 korda sisse lülitada, et windows ennast üles laeks. Üldjuhul ta selline ei jõua ning kui jõuab, siis kipub kinni kiiluma. Ilmselt võib ikkagi emaplaadi maha kanda?
Kui lisada surnud mälupessa mälu, siis hakkavad koheselt ka omavolilised restardid.
Peeter
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
04.02.2012 00:11:20
|
|
|
Kas mälu oli ikka õiget pidi pesas, kui põlema läks? Põlenud mälu ja pesa olen kohanud ainult juhul, kui mälu on valet pidi pessasurutud või kui töötavale plaadile on üritatud mälu lisada. Lisaks võis viga olla mingis detailis (sodis), mis end mälu ja pesa vahele sättis viimase paigaldamisel.
Lambist suitsuga põlemine ei ole muudel juhtudel eriti reaalne.
Kui mina omanik oleksin, siis sooviksin mahapõletatud detailide asendamist...
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
04.02.2012 02:21:30
|
|
|
Mälu oli otseloomulikult pandud pessa õigetpidi ning täielikult enda pesas. Pole kunagi sellel alal ettevaatamatu olnud. Imelik ongi see, et kuidas see asi ikkagi maha sai põleda? Kas siis oli mingi tolmurull seal vahel, mis kuidagi märkamatult sinna sattus? Sest kogu süsteem sai seest puhtaks tehtud. Võibolla tasub mainimist ka see, et arvuti tunnistas juba pikemat aega ainult 2gb mälu ning slot1 oli tema jaoks kasutu. Samas mälul kärsanud pinne näha ei olnud ning ka slot ise tundus korras olevat. Kui uuesti mälu sisestasin, oli koheselt tunda kärsahaisu, lülitasin kiirelt arvuti välja ning siis oli selgelt näha, et põlenud ala on mälul olemas, sama lugu ka slotiga.
Hetkel ei ole aga teemaks kes oli süüdi ning kes peaks korvama kahjud, loomulikult panen omadest varudest sinna emaplaadi ning identse mälupaari, raha küsida on ilmselt selle eest kohatu, kuigi samas otseselt endal ma süüd ei näe. See selleks. Pigem tahaks ma ikkagi teada, mis teised kogenumad sellel alal arvavad. Nimelt mis põhjustab ikkagi arvuti mittekäivitumise? Kas seesama vigane mäluslot? Sama probleem oli ka enne konkreetset intsidenti, kui arvuti hakkas ühel hetkel tunnistama vaid 2gb mälu ning slot nr 2'te. Kui eemaldasin mälu esimesest slotist, kadus koheselt restartide probleem, kuid käivitumisega oli ikka lugu sama.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
04.02.2012 10:19:30
|
|
|
Arvata võib, et sel arvutil on kas hdd või os vigane.
Pole ka ime kui os vigane on kui asja vigase mäluga kasutati(ei näidanud 1gb vms).
Kui Win endale kalava mäluga updated peale laseb siis ta ongi vigane..
Ehk siis tee arvutile kettatest, kui see korras siis asi Win-is.
Neid surnud mäluslotte tuleb ikka ette.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
04.02.2012 12:38:39
|
|
|
Panin arvutisse enda täiesti korrasoleva ketta ning kasutanud olen juba vähemalt 3-4 erinevat windowsi. Probleem on endine. ei tahaks nagu hästi uskuda, et OS või HDD jamab.
Edit: Sai natukene uuritud väljamaa foorumeid. Paljud väidavad sarnases olukorras, et toiteplokk ei jõua süsteemi käima tõmmata? On see reaalne? Sest enda toiteplokki ma tegelikkuses ei proovinud. Sai vaadatud, ning tegemist on 350W Enlight toiteplokiga. Süsteemiks on E7300 C2D, Ati 4650 videokaart, wifi kaart, 250gb kõvaketas, 2gb mälu ning optiline seade. Idee poolest võiks sellest väheks küll jääda ju?
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
04.02.2012 12:46:20
|
|
|
PSU on asi, millelt kokku hoida ei tasu. Pigem võimekam kui nigel.
Omal kusjuures päris sarnast kooslust(neli ketast, prose E7400 ja video on sama) toetab Chiefteci 550W elukas. Positiivselt.
Võrus võiks asja isegi huvi poolest uurida tiba...
|
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
04.02.2012 12:52:24
|
|
|
Märjamaal olen siiski hetkel.
Lugedes nüüd juba umbes 20't teemat välismaistes foorumites, kuidas toiteplokk jääb lahjaks, siis kipun ka ise arvama, et kuskile sinna ongi kala maetud. Sest kui süsteem ükskord ennast käima veab, siis töötab laitmatult. Proovin hiljem ühte 600W toiteplokki, näis mis tegema hakkab.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.02.2012 12:58:12
|
|
|
Black66 kirjutas: |
Panin arvutisse enda täiesti korrasoleva ketta ning kasutanud olen juba vähemalt 3-4 erinevat windowsi. Probleem on endine. ei tahaks nagu hästi uskuda, et OS või HDD jamab.
Edit: Sai natukene uuritud väljamaa foorumeid. Paljud väidavad sarnases olukorras, et toiteplokk ei jõua süsteemi käima tõmmata? On see reaalne? Sest enda toiteplokki ma tegelikkuses ei proovinud. Sai vaadatud, ning tegemist on 350W Enlight toiteplokiga. Süsteemiks on E7300 C2D, Ati 4650 videokaart, wifi kaart, 250gb kõvaketas, 2gb mälu ning optiline seade. Idee poolest võiks sellest väheks küll jääda ju? |
Sa väitsid ju algul, et tegu on Enlight 400W toiteplokiga, aga vahet pole, ka see 350W toiteplokk saab selle süsteemiga lõdvalt hakkama, kui just toiteplokk vigane pole, punnis kondensaatorit, kuid kõigepealt vaheta emaplaat ringi ja siis hakka teisi detaile süüdistama, et need vigased.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
13.02.2012 23:30:08
|
|
|
Eksimine on inimlik, 350W toide siiski.
Eks tuleb alustada jah emaplaadi vahetusest.
Edit:
Emaplaat vahetatud ning probleem lahenes. Kui emaplaat välja sai võetud, siis oli selgelt näha, et konded kah punnis. Ilmselt sinna oligi koer maetud. Mahapõlenud mälupesa siiani müsteerium mu jaoks.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|