Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
taurib
HV vaatleja
|
26.01.2012 19:11:10
Programm C keeles programeerimiseks |
|
|
Selline küsimus, et kas on mingit head programmi, millega saaks ilusti C keeles programmeerida. Eelistaks midagi taolist, nagu on Microsoft Visual Studio, kuid ma ei näinud kusagil midagi, mis oleks lihtsalt C keeles :/
|
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
26.01.2012 20:05:27
|
|
|
Võid ju proovida vim-i täitsa C keeles kirjutatud ja rohkemate võimalustega kui visual studio.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
26.01.2012 20:08:35
Re: Programm C keeles programeerimiseks |
|
|
taurib kirjutas: |
Selline küsimus, et kas on mingit head programmi, millega saaks ilusti C keeles programmeerida. Eelistaks midagi taolist, nagu on Microsoft Visual Studio, kuid ma ei näinud kusagil midagi, mis oleks lihtsalt C keeles :/ |
MS Visual Studio võimaldab väga ilusti puhtalt C programmi kirjutada. Ma ei saa aru milles üldse probleem.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
26.01.2012 20:25:59
|
|
|
Lisaks on veel olemas Microsoft Visual Studio Express, mis on t2iesti tasuta. Sealt saab valida installimise ajal, et tahad ainult C-d ning korras.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.01.2012 22:08:32
|
|
|
QT creatorist asisemat c/c++ IDE't pole lihtne leida: http://qt.nokia.com/products/developer-tools/
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timukas0
HV kasutaja

|
27.01.2012 01:52:55
|
|
|
Visual Studio töötab väga hästi. Projekti tehes vali "Visual C++ Empty Project" vms, projektile faile lisades võta "C++ File (.cpp)", aga käsitsi muuda faililaiend .c-ks ja töötab kenasti.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
27.01.2012 17:31:03
|
|
|
Aga kas ta töötab ka sedasi, et ta annab soovitusi ja leiab koodis vigaseid kohti üles?
Kuna see siiski ju mõeldud olema C++ keele jaoks
|
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
27.01.2012 17:47:07
|
|
|
taurib, proovi seda lcc-d
_________________ Hinnavaatlus ei ole koht arvamuse avaldamiseks! |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.01.2012 18:04:40
|
|
|
taurib kirjutas: |
Aga kas ta töötab ka sedasi, et ta annab soovitusi ja leiab koodis vigaseid kohti üles?
Kuna see siiski ju mõeldud olema C++ keele jaoks |
c on c++ alamhulk seega valdavalt näitab küll.
Samas msvc pole puhta c jaoks kaugeltki mitte parim kompilaator kuna c99 tugi on suht vilets ning tasuks pigem eelistada muid asju mis on korrektselt c jaoks tehtud a'la GCC kollektsioon. Muidugi IDE pead siis nende ümber ka otsima. Too eespool välja käidud qt-creator töötab väga edukalt sellena. samuti dev-cpp kuid too on suht ürgajast ning ei pruugi olla eriti stabiilne
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
poles
HV kasutaja
|
29.01.2012 14:36:08
c |
|
|
mina kasutan c õppimiseks codeblocks.siis on olemas veel imagecraft ja avr i jaoks AVR Studio.saab mikrokontrollerisse proge sisse lugeda(avr i)
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
30.01.2012 06:48:09
|
|
|
Ma küsiks lihtsalt sportlikust huvist mille tarbeks just nimelt C'd kirjutada? Lihtsalt enese arendamiseks sobib ka Visual Studio, aga kui plaanis on kernelit kirjutama hakata, on "programm C keeles programmeerimiseks" küll su kõige väiksem mure...
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
30.01.2012 16:00:19
|
|
|
Dev-C++ IDE eelis on et on suhteliselt lihtne. Ja MinGW kirjutatud programme saad kasutada nii Linuxis kui Windowsis. Dev-C++ häda algab, kui kasutad väga keerukaid kompileerimisi, vähemalt ma ei tea MAKE tegemise võimalust. Teine viga, et Dev-C++ pole edasi arendatud, võiks C uusima standardi asjad kasutusel olla.
Codeblock on algselt välja arendatud Dev-C++-st ja talle on kilokaupa lisatud uusi võimalusi, kuid ma upun nendesse. Igatahes, kui juba tunned et Dev-C++ hakkab kitsaks jääma, kolid Codeblock-i üle. Või mõnda teise keskkonda.
Minu soovitus on, et kui kirjutad kuhugi programme siis arenda ennast neis keskkondades, mis on universaalsed. Et töötab nii Linuxis kui Windowsis. See linuxi tugi on ju oluline ka uutele android mobladele, kui Mac-le. Ja see võimalus on ju olemas.
C eelis teiste kõrgkeelte ees on suurem paindlikkus ja pigem tasuks rohkem C++ orienteeruda, kuid mis teha, väga palju programme või librareid on C kirjutatud ja erinevus C++ on imeväike. Minu jaoks on nad üks ja seesama sõltuvalt kumba rohkem vajatakse.
C suurimaks puuduseks pean tüüpides valitsevat segadust, uusim standard justkui hakkas seda lahendama, kuid kompilaatorite vilets toetus, äraspidised lahendused jne. Ei teagi, kas soovitada kolimist ükskõik millisele teisele kõrgkeelele või assemlerisse, jään edaspidi foorumit sellel teemal jälgima. Miks seda tõstatasin on lihtne - tänapäevased protsessorid on 32/64 bitti ja mälu on üksjagu, kuid C keele keskkond on justkui pärit 8 bit maailmast. Halvad andmetüübid takistavat kiiret andmetöötlust. Teistes kõrgkeeltes pole sedagi võimalust. C pluss on ka paljude kontrollerite toetus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.01.2012 16:49:21
|
|
|
kalvis kirjutas: |
Ja MinGW kirjutatud programme saad kasutada nii Linuxis kui Windowsis |
Sõltub tugevalt milliseid teeke kasutad. Kui ikka rõõmsalt directx'i või winapit torgid siis ega ikka ei kasuta küll niisama lihtsalt muude OS'ide all. Samuti porditav on ainult kood selles mõttes, et tegu on GCC'ga mis on ise porditud eri platvormidele ning suudab igal pool töötada.
Igatahes, kui juba tunned et Dev-C++ hakkab kitsaks jääma, kolid Codeblock-i üle. Või mõnda teise keskkonda. |
Ise ütleks, et pigem üldse dev-cpp vahele jätta ning kohe miskit asist kasutama hakata. Viimased devcpp kasutamised jäid kusagile 2002-2004 vahele ning ka tol ajal oli tegu üsnagi ebastabiilse asjaga. Arvestades, et juba siis oli tegu üsna mahajäetud asjaga siis väga ei imestaks kui ta praegugi ebastabiilne oleks. Samuti on selles debugimine vaat et hullemgi, kui otse GDB käsureal möllata. Ehk siis nagu ütlesin tasuks dev-cpp vahele jätta. Vähemalt ma ei näe ainsamatki mõistlikku põhjust miks seda võiks keegi tahta kasutada.
C eelis teiste kõrgkeelte ees on suurem paindlikkus ja pigem tasuks rohkem C++ orienteeruda, kuid mis teha, väga palju programme või librareid on C kirjutatud ja erinevus C++ on imeväike. Minu jaoks on nad üks ja seesama sõltuvalt kumba rohkem vajatakse. |
Nii ja naa. C99 küll laias laastus küll mingil määral ühilduv c++ kuid alates c++98 ning eriti c++11 puhul on juba tegu suhteliselt suure erinevusega asjadega kus enam korrektne ja c99 standardeile vastav kood ei pruugi c++'na kompileeruda.
C suurimaks puuduseks pean tüüpides valitsevat segadust |
Pead silmas noid (u)intN_t tüüpe? MS on juba ammu öelnud, et nemad ei plaanigi oma kompilaatoris noid ega paljusid teisi c99 featureid toetama hakata. Muud kompilaatorid aga toetavad neid üsna kenasti ning ma küll ei ütleks, et nendega erilist probleemi oleks.
Miks seda tõstatasin on lihtne - tänapäevased protsessorid on 32/64 bitti ja mälu on üksjagu, kuid C keele keskkond on justkui pärit 8 bit maailmast. Halvad andmetüübid takistavat kiiret andmetöötlust |
Pead silmas SIMD käskude puudulikkust? Intrinsicud töötavad üsna kenasti, miskit asisemat tahad siis tuleb mõnd erispets libraryt pruukima hakata. Kui pead silmas miskit muud siis räägi lähemalt kuna peale 16bit borlandi nodi pealt uuemate peale kolimist pole ma erilisi probleeme täheldanud.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
andreie
HV vaatleja

|
31.01.2012 17:10:35
|
|
|
Ho Ho, head uudised - MSVS 2010-ga tuleb kaasa <stdint.h>. Kogu aeg kasutan Muidugi, <stdbool.h> on ikka veel puudu.
_________________ Unix survives only because everyone else has done so badly. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 17:52:27
|
|
|
andreie kirjutas: |
Ho Ho, head uudised - MSVS 2010-ga tuleb kaasa <stdint.h>. Kogu aeg kasutan  |
Tean jah kuid sellest on vähe kasu kui c99 standardile kompilaator endiselt ei vasta. Samas mind isiklikult see niiväga ei kurvasta kuna pigem kasutan c++11't ning tolle tugi peaks tolles MSVC versioonis suht-koht asjalik olema
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
31.01.2012 20:17:41
|
|
|
Point on selles, et ma ise kasutan ka Microsoft Visual C# Seal on see hea asi, et ta tunneb ära, kus kohas on koodis vead sees ja kõik on väga mugavalt organiseeritud ja saab ka ise vajadusel välimust organiseerida. Koolis soovitati kasutada Geany't, mis ei ole just eriti mugav programm (vähemasti mulle ei meeldi).
C keelt ma õpin hetkel ka selle tõttu, et koolis olid mul valik ained ja ma leidsin, et programine on kõige mõistlikum nende seast minu jaoks, ning siis ma võtsin selle. Kahjuks oli valik ainult C keelt õppida, kuid samas, see ei ole (tohiks) olla nii väga erinev teistest taolistest (C++, C#), et sealt edasi õppimisega ei tohiks nii väga raskusi olla
Ma proovisin ka Microsoft Visual Stuidos (C# omas) C keeles teha, kuid ta ei tundnud väga ära seda keelt, või ei oska ma seda lihtsalt õigesti seadistada seal
|
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
01.02.2012 13:07:59
|
|
|
tsitaat: |
Sõltub tugevalt milliseid teeke kasutad. Kui ikka rõõmsalt directx'i või winapit torgid siis ega ikka ei kasuta küll niisama lihtsalt muude OS'ide all. Samuti porditav on ainult kood selles mõttes, et tegu on GCC'ga mis on ise porditud eri platvormidele ning suudab igal pool töötada.
|
Teekide kasutamisel eelistan teeke, mida saab kasutada nii Linuxis, kui Windowsis. DirectX peaaegu ei kasuta, kuna on rohkem only Windows toode. Maailmas on ühe ja sama asja tegemiseks neid teeke ikka üksjagu samasuguseid ja vähe erinevad. Käsk teeb üht ja sama asja, kuid ühel on piiratud programmi kasutus vaid ühe op.süsteemiga, teisel kasuta kus iganes. Kasulikum on seega õppida pigem kus iganes keskkonna oma.
Ise ütleks, et pigem üldse dev-cpp vahele jätta ning kohe miskit asist kasutama hakata. Viimased devcpp kasutamised jäid kusagile 2002-2004 vahele ning ka tol ajal oli tegu üsnagi ebastabiilse asjaga. Arvestades, et juba siis oli tegu üsna mahajäetud asjaga siis väga ei imestaks kui ta praegugi ebastabiilne oleks. Samuti on selles debugimine vaat et hullemgi, kui otse GDB käsureal möllata. Ehk siis nagu ütlesin tasuks dev-cpp vahele jätta. Vähemalt ma ei näe ainsamatki mõistlikku põhjust miks seda võiks keegi tahta kasutada.
|
Olen proovinud Dev-C++ pealt muudele üle kolida, allesjäämiseks on Dev-C++ keskkonna lihtsus. Kui erilisi teeke ei kasuta, on väga lihtne ja hea keskkond alustamiseks. Arvasin sama, et kolin vingemale keskkonnale üle, kiideti CodeBlocki, installeerisin ja peatselt kolisin tagasi või noh-niiöelda kasutan fifty-fifty - Codeblockis peamiselt kirjutan ja Dev-C++ kompileerin. Codeblock on minu jaoks praegu kummaline raketiteadus, programm kompileerub ilma ühegi veata, Dev-C++ töötab sama programm nii nagu peab, Codeblocki oma aga mitte. Lihtsalt ignoreerib teekides mõningaid käske. Juu siis on kompileerimisel mingid parameetrid paigast ära aga viga ei anna.
Äkki soovitad veel C keele kompilaatori vabavaralisi programme - milles oleks lihtne teeke kasutada ja juurde lisada (et see poleks raketiteadus) ja oleks tugi MAKE ja INSTALL tüüpi juhtumitele. Väga Bro oleks kui oleks tugi ka assemblerile, oskan viimast kasutada (peamiselt mikrokontrolleritele neis kirjutangi) ja üha enam on soov kiiruskriitilised asjad otse C-s assembleris kirjutada, võibolla õudusunenägu kuid just läbisegamini niimoodi - mitmed bitioperatsioonid, täisarvude lihtaritmeetika, muutujate omistamine ja ühest tüübist teise konverteerimine jne. teha assembleris, kus tehtele kulub vaid üks assembleri käsk, kuid C keskkonda jätaksin keerulised aritmeetika tehted, samuti mitte aegkriitilised teegid, failide operatsioonid (kus assembleris läheks käske kilokaupa). Mind huvitab igas programmis just kiirus, kiirus...
Pead silmas noid (u)intN_t tüüpe? MS on juba ammu öelnud, et nemad ei plaanigi oma kompilaatoris noid ega paljusid teisi c99 featureid toetama hakata. Muud kompilaatorid aga toetavad neid üsna kenasti ning ma küll ei ütleks, et nendega erilist probleemi oleks.
|
JAH. Ma olen praegu suure dilemma ees mida teha. On vaja suuri andmemassiive töödelda kiiresti (multimeedia bitiväljad). 32 bit prosele oleks kiireim meetod 32 bitiga data ette anda ja teha operatsioone (lihtsad JA/VÕI/XOR tehted bittide, maskide omavahel ja lihtsalt ühest muutjast teise). Point on selles, et paljud C lähenemised on 8 bitiga. ma kaotan 4 korda töökiirust kui peaksin 8 bitiga mässama. Mul on vaja lugeda 8 bitist masiivi 32 bitina, töödelda ja tagasi kirjutada 8 bitisesse massiivi 32 bitina. Kusjuures on veel Low ja High kirjutamise eripära. Vot nüüd ongi mängus C tüübid. Praegused C tüübid ei lase mul lihtsalt 8 <-> 32 bitiseid lähenemisi teha. On kaks lahendust - kasutada kas assemblerit või C muid tüüpe. C tüüpide lahendust proovisin, osade trikkidega kompileerus, kuid sain runtime errorid. Üldiselt kipub C asi ummikusse minema. Seevastu assembleris toimib. Kuid mu eesmärk oleks kirjutada only C programm.
Pead silmas SIMD käskude puudulikkust? Intrinsicud töötavad üsna kenasti, miskit asisemat tahad siis tuleb mõnd erispets libraryt pruukima hakata. Kui pead silmas miskit muud siis räägi lähemalt kuna peale 16bit borlandi nodi pealt uuemate peale kolimist pole ma erilisi probleeme täheldanud.
|
EI. Eespool on asja kirjeldatud, kogu maailmas on sarnast asja küsitud, kuid vastused on ikka umbmäärased, kui C kompilaator välja mõeldi, seda probleemi polnud. Seal oligi vastus, et C hästi ei saa (sõltub kompilaatori kirjutajast), kasutage assemblerit. No ma siis kasutan.
Kuna tundub asisemad vastused/küsimused olevat siis küsin veel:
Kus, kas on eestis foorumit, kus saaks C ja assembleri või muude programmeerimiskeelte kohta küsimusi vastuseid lugeda, arutada jne. Vanasti kasutasin newsgroupi ja sellest piisas, kuid kui ISP ja tööandja lõpetasid nende toe siis enam ei saa neid lugeda/kirjutada.
Sama asi maailmas - kus saaks progemisalaseid küsimusi/vastuseid. Kui ma ikka küsin siis mitte "Hello world" teemal vaid ikka raualähedasi või keerulisi asju. Progemiselt olen ikka harrastaja ja rohkem raua tasand huvitab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2012 15:13:59
|
|
|
Olen proovinud Dev-C++ pealt muudele üle kolida, allesjäämiseks on Dev-C++ keskkonna lihtsus |
dev-c++ oli enam-vähem kasutatav kui projekt koosnes <10 failist. Üle selle läks asi üsna käest ära. Stabiilsus, koodilõpetus lõpetas töötamise ning makefile'i muutmine oli pehmelt öeldes tülikas. Rääkimata debugimisest mis on sõltumata projekti suurusest seal pehmelt öeldes ebamugav. Samuti sõltumata projekti suurusest on üsna lootusetu üritada sama projektifaili kaudu kompileerida oma softi eri platformidele
Codeblock on minu jaoks praegu kummaline raketiteadus, programm kompileerub ilma ühegi veata, Dev-C++ töötab sama programm nii nagu peab, Codeblocki oma aga mitte. Lihtsalt ignoreerib teekides mõningaid käske. Juu siis on kompileerimisel mingid parameetrid paigast ära aga viga ei anna. |
Arvestades, et mõlemad kasutavad sama kompilaatorit (GCC) siis on suure tõenäosusega jah viga kompilaatoriseadetes. Muidugi tuleks arvestada ka sellega, et dev-cpp kasutab tänapäeva mõistes ürgset üle 7a vanust GCC'd. Ma väga ei imestaks, kui nii vana versioon suudab kompileerida vigast koodi mida uuemad enam ei suuda. Muidugi kui annaksid konkreetse koodinäite ning veateated siis oleks võimalik paremini öelda milles asi.
Äkki soovitad veel C keele kompilaatori vabavaralisi programme - milles oleks lihtne teeke kasutada ja juurde lisada (et see poleks raketiteadus) ja oleks tugi MAKE ja INSTALL tüüpi juhtumitele. |
Hetkel vist ikka tahad IDE't aka töökeskonda, mitte kompilaatorit. Ehk siis dev-c++, code::blocks ja qt-creator on IDE'd kes kõik vaikimisi kasutavad gcc kompilaatorit. Assembleri tugi sõltub samuti kompilaatorist, IDE võib lihtsalt seda ilusamaks värvida sulle.
Üks asi mis veel wini all jookseb on Eclipse koos c++ arenduse pluginatega kuid pole eriti kursis kui kaugele selle arendusega jõutud on. Viimati sai seda torgitud rohkem kui 5a tagasi. Linuxis on muidugi IDE'sid jalaga segada
Ise kasutan igal võimalikul juhul qt-creatorit kuna sel on üsna asjalik debuggeri ja profileerija tugi + qmake'i põhine projektifailidega majandamine mis on oluliselt lihtsam otse käsitsi makefile'de tegemisest kuid mis vajadusel geneerib sulle ka noodsamad makefile'd et saaksid neid ilma qmake'ta jooksutada. Loomulikult on ka tekstiredaktor ise vägagi asjalik, julgeks väita et oluliselt parem kui MSVC. Samuti oskab juba enne kästitsi kompileerimist ära öelda kui mõni viga koodis on.
Kui on vaja winmobile peale nodi kirjutada siis tuleb ka paratamatult MSVC'd kasutada kuid too ei ole vabavaraline ning ei suuda ka gcc'ga eriti hästi koostööd teha. Debugger on küll päris hea kuid nii mõnegi muu koha pealt jätab soovida, vähemalt kui eesmärk kirjutada c/c++ rakendusi.
Edasine kisub juba pisut offtopicuks kui jutt on kompilaatoritest-IDE'dest:
Mind huvitab igas programmis just kiirus, kiirus |
Kergelt offtopic aga millal sa otsustad mis hetkel tuleks mingi algoritmi osa assembleris kirjutada? Loodan, et sellele ikka eelneb põhjalik profileerimine ning hiljem ka võrdlus c/c++ vs assembleri kiiruses. Niisama kohvipaksu järgi suvalise koha pealt optimeerimine kaugele ei vii, eriti arvestades kui asjalikuks on muutunud GCC 4.x seeria optimeerimisvõimalused. Tean inimesi kes kirjutasid reaalaja ray tracing graafikamootoreid ning jätsid seal optimeerimise kompilaatori hooleks kuna ükskõi kui palju ka üritati ei suudetud assembleri kaudu paremat tulemust välja võluda
On vaja suuri andmemassiive töödelda kiiresti (multimeedia bitiväljad). 32 bit prosele oleks kiireim meetod 32 bitiga data ette anda ja teha operatsioone (lihtsad JA/VÕI/XOR tehted bittide, maskide omavahel ja lihtsalt ühest muutjast teise). Point on selles, et paljud C lähenemised on 8 bitiga. ma kaotan 4 korda töökiirust kui peaksin 8 bitiga mässama. Mul on vaja lugeda 8 bitist masiivi 32 bitina, töödelda ja tagasi kirjutada 8 bitisesse massiivi 32 bitina. |
Hetkel jääb vägisi mulje, et teed midagi fundamentaalsel tasemel valesti. Alles paar aastat tagasi sai tegeldud suht-koht suure andmehulga reaaalajas töötlemisega ning polnud vähimatki probleemi vector<char> massiive töödelda kui 32bit int'e. Mis sulle täpsemalt seal probleeme tekitab? Ehk tekitaksid selle kohta uue teema et ei peaks siin teemaväliseid probleeme lahkama? Seda ka muidugi, et SIMD käsustikku kasutades saaksid sa töödelda korraga andmeid vähegi uuemal prosel 128bit blokkide kaupa, veel uuematel 256biti kaupa ning seejuures võid selle jagada 8, 16, 32 või 64bit "ühikuteks". Ehk siis peaks tulemus olema veel kordades kiirem, kui lihtsalt niisama 32biti kaupa möllates.
Kus, kas on eestis foorumit, kus saaks C ja assembleri või muude programmeerimiskeelte kohta küsimusi vastuseid lugeda, arutada jne. |
Kohalikke foorumeid vist polegi eriti, vähemalt ühtki mis praegu elutseks. Küll on mõned php ja veebiarendusse puutuvad kohad kuid seal vaevalt eriti c/c++ kohta abi leiad. Välismaistest sai kunagi aktiivselt osaletud siin. Ehkki asi on suunatud hobikorras mänge arendavatele tegelastele ei jäänud kordagi vastuseta ka väga keerukad küsimused üldisematel programmeerimisteemadel. Ehk siis sealt on üsna kindlalt oodata vastust kui selle vähegi normaalselt sõnastada suudad
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
01.02.2012 17:37:46
|
|
|
C'd saab kirjutada MSVC's, kuid vana standardi järgi (C/C++ -> Advanced -> Compile As -> C). Muidugi on võimalik teha selline trikk, et kompileerida C++'na ja kirjutada ainult C'd, aga siis on oht C++ poolele ära kalduda, kuna kompilaator lubab. Võiks kasutada uusimat gcc/MinGW koos mõne ühilduva IDE'ga.
Ho Ho kirjutas: |
andreie kirjutas: |
Ho Ho, head uudised - MSVS 2010-ga tuleb kaasa <stdint.h>. Kogu aeg kasutan  |
Tean jah kuid sellest on vähe kasu kui c99 standardile kompilaator endiselt ei vasta. Samas mind isiklikult see niiväga ei kurvasta kuna pigem kasutan c++11't ning tolle tugi peaks tolles MSVC versioonis suht-koht asjalik olema  |
Kui MSVC10 välja tuli, oli C++11 tugi ikka teiste kompilaatoritega võrreldes väga hea. Nüüd on asi pisut nukker - on teada, et MSVC11 toetab C++11 standard library't täies ulatuses, aga keele enda elemendid on samas seisus (Microsoft otsustas keskenduda oma Metro frameworkile ja C# 5.0'le). Üldse huvitav, mis hakkab juhtuma, kui C++11 laiemalt kasutusele võetakse. Paljudel frameworkidel oma string klassid, STL klassid, threadid, ja sinna otsa nüüd C++11 threadid. Jube palju dubleerimist, kisub segaseks ära juba. Oleks vist aeg need frameworkid uuesti kirjutada. Samas see ei lahendaks probleemi: C++ standardiseerimiskomitee liikmed saavad 10a viivitusega aru, et on vaja keelele teeke juurde lisada (varsti siis Boost.Asio TR2 raames) - ja tulemus ongi see, et selleks ajaks on kõik kohad sarnase ülesandega teeke täis.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
andreie
HV vaatleja

|
02.02.2012 16:55:15
|
|
|
Kus, kas on eestis foorumit, kus saaks C ja assembleri või muude programmeerimiskeelte kohta küsimusi vastuseid lugeda, arutada jne. Vanasti kasutasin newsgroupi ja sellest piisas, kuid kui ISP ja tööandja lõpetasid nende toe siis enam ei saa neid lugeda/kirjutada. |
Seesama foorum ja http://www.pinu.ee/ . Ega ma rohkem teagi.
Ilmselt on paljud kirjutanud assemblerit ühel või teisel tasemel; tõsi, mina viimati 16a tagasi. Aga võid ju C/assembler muresid ka siin küsida.
_________________ Unix survives only because everyone else has done so badly. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurib
HV vaatleja
|
02.02.2012 21:26:19
|
|
|
Bssldr kirjutas: |
C'd saab kirjutada MSVC's, kuid vana standardi järgi (C/C++ -> Advanced -> Compile As -> C). Muidugi on võimalik teha selline trikk, et kompileerida C++'na ja kirjutada ainult C'd, aga siis on oht C++ poolele ära kalduda, kuna kompilaator lubab. Võiks kasutada uusimat gcc/MinGW koos mõne ühilduva IDE'ga. |
Kust kohast ma MSVC selle Compile sätted üles leian? Ma kasutan 2010 versiooni hetkel
|
|
tagasi üles |
|
 |
|