Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  ONLINE-intervjuu Elioniga 23-ndal jaanuaril (Intervjuu on lõppenud!) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ElionIP
HV vaatleja
ElionIP

liitunud: 11.01.2012




sõnum 23.01.2012 17:24:37 vasta tsitaadiga

centraaL kirjutas:
Kuidas kommenteerib Elion Thomson TG784 ruuterite vaikimisi seadistatud olevate WPA paroolide turvariski? Suvel teema korraks küll tõstatati, Elion lubas meedias selle peale augustikuuks kõigile klientidele helistada ning neid informeerida, ent hetkel ei tea mina ühtegi inimest, kes sellise kõne oleks saanud. Teine osa sellest küsimust hõlmaks just seda, et teema tõstatati alles 2011 suvel, ent antud turvaauk on juba vähemalt 2 aastat olemas ning laialt levinud, kuidas jõudis tavainimene Elioni meeskonnast laialt lajatades ca ~1,5 a ette?

Kas ei või ehk olla tegemist faktiga, et osteti suur kogus ruutereid lattu ning turvaauk avastati peale seda, ent otsustati suurte ebamugavuste ning võimaliku kahjumi tekkimise võimaluse puhul maha vaikida?


VASTUS Reaalsus on see, et pea kõigil turul pakutavad wifi-seadmetel on tehaseseadistused sellised, mis ei taga kliendi koduse võrgu turvalisust. Igal juhul peab klient ise turvalisuse eest hea seisma. Eelmise aasta suvel saime teada turvariskist ning reageerisime sellel koheselt, võttes ühendust ruuterite tootjaga, lõpetasime endiste ruuterite sisseostmise ning alustasime põhjalike ettevalmistustega teavitustööks, mis ka hetkel veel käimas on. Kuna nõustamist vajavaid kliente oli ja on palju, siis on veel ka täna kliente, kellega me ei ole jõudnud kontakteeruda.
Turvalisuse tõstmiseks vajalikke seadistusi on võimalik kliendil ka ise muuta, aga pakume Elionist omapoolset abi, et seda oleks võimalik teha mugavalt ja kiirelt.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Elion Remo
HV vaatleja
Elion Remo

liitunud: 11.01.2012




sõnum 23.01.2012 17:28:02 vasta tsitaadiga

Pihv kirjutas:

No nii, ja millal võiks oodata, et selles piirkonnas võrgusõlme laiendama hakatakse. Vastus jäi minu jaoks natuke poolikuks.


Vastus: pole kahjuks sellist plaani.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ElionIP
HV vaatleja
ElionIP

liitunud: 11.01.2012




sõnum 23.01.2012 17:28:59 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
ElionIP kirjutas:
Tanel kirjutas:
ElionIP kirjutas:
Tanel kirjutas:
Milline on teie seisukoht ACTA, SOPA ja PIPA suhtes?
Kas olete teadvustanud, milliseid kohustusi (ja raha teenimise võimalusi) lisab sideteenuse pakkujale ACTA vastuvõtmine?

tsitaat:
Roheliste juriidiline ekspert Europarlamendis Jan Philipp Albrecht ütles Ekspressile, et ACTA on selgelt kaldus. “See julgustab ELi liikmesriike andma seaduse jõustamist erafirmade, näiteks internetiteenuse pakkujate kätte. Samas pole üldse paigas seaduse täitmise ja õiguste kaitse tagamise protseduurid. See avab ukse põhiõiguste rikkumisele, jättes inimesed kaitsetuks. Europarlament peaks ACTA-le ei ütlema,” arvas Albrecht.

Tulevikus peaks näiteks Elion hakkama pingsalt jälgima internetiliiklust, sealjuures kohtu loata, sest ACTA nõuab “koostööd” autoriõiguste omanikega ja neile andmete edastamist. Nuhkimatajätmist võiks aga käsitleda piraatlusele “kaasa aitamisena”.


Allikas: http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/voltsimisvastane-seadus-ahvardab-vaba-internetti.d?id=63700358


VASTUS Hetkel ükski neist dokumentidest Eesti suhtes ei kehti.

Põgusa tutvumise pinnalt öelduna tuleb tõdeda, et ACTA´s toodud põhimõtted on tasakaalust väljas: st kitsa kildkonna huve eelistatakse privaatsusele ja sõnavabadusele. Ilmselt tooks ACTA jõustumine kaasa olukorra, milles saaksid (ilmselt sageli lausa põhjendamatult !) kannatada tavapäraste internetikasutajate õigused ja huvid (sh põhiseaduslik õigus privaatsusele ja sõnavabadusele).

Ühe väga lihtsa näitena piiraks taoline muudatus nn vaba juurdepääsuga WiFi levialade pakkumise: olukorras, milles oma klientidele vaba leviala pakkuv kohvik või ISP (mitte klient ise !) võib jääda vastutajaks teiste isikute tegevuse eest internetis, ei ole ilmselt mitte keegi enam varsti valmis tasuta WiFi´t pakkuma.
Täna kehtib Eestis Infoühiskonna teenuse seadusest lähtudes põhimõte, et internetiteenuse pakkuja ei ole vastutav internetikasutajate tegevuse eest. Loodame, et nii ka jääb.


Kas ma võin tsiteerida teie vastust vastavas ACTA teemalises uudises ja arutelus?


VASTUS Palun saatke konkreetsed küsimused siiski meilile, aadress ingrid.piirsalu@elion.ee

Kuna vastus on avalik ja intervjuu käigus antud Elion esindaja poolt, siis seda võiks saada ametlikult kasutada?
Seda teemat ju loevad niikuinii tuhanded inimesed.


VASTUS. Oma meilile ootaksin küsimusi seetõttu, et sooviksin konkreetselt artikli või intervjuu konteksti teada. Nii saame ka lähtuvalt küsimusest täpsemalt vastata.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ElionIP
HV vaatleja
ElionIP

liitunud: 11.01.2012




sõnum 23.01.2012 17:38:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Mul on terve hulk küsimusi erinevatest valdkondadest:

1. Potentsiaalne eralient elab Elioni jaamast liine mööda 300m kaugusel. Jaam on hiljuti uuendatud ja tehnikute sõnul varustatud VDSL2+ (justnimelt VDSL, mitte ADSL) võimeliste andmekaartidega. Klient soovib internetti, mille upload kiirus on suurem kui 1 Mbit/s, kas 50/10M või siis 5/5M paketti. Elionist aga vastatakse et neid pakette saab tellida ainult üle optilise ühenduse ja klientidele kelle koju tuleb vasepaar saab pakkuda maksimaalselt ainult 12/1M ühendust ADSL2+ tehnoloogial. Ometigi saaks neid kiiruseid pakkuda nendesamade VDSL2+ kaartide abil, sest 300m pole üldsegi nii pikk distants, et neid kiiruseid pakkuda ei saaks. Miks siis Elion jonnib ja ei soovi neid pakette üle vaskkaabli pakkuda kui tehnoloogia seda võimaldab ja seadmed jaamas lausa valmis selleks?


Vastus: Ei jonni vaid Elion ei ole jõudnud sellisesse seisu oma arendustega, et pakkuda eraklientide tooteportfellis kvaliteetselt VDSL2+ tehnoloogial teenuseid.

tsitaat:
2. Klient elab valminud ELASA optilise trassi ääres ja ühenduskaevuni on 100m. Klient on nõus oma kulu ja kirjadega ehitama optilise kaabli lõigu oma majast kuni ühenduskaevuni. See lõik läbib vaid kliendi enda ning riigi maa. Ühenduskaevust on 900m ELASA kaablit Elioni jaamani, mis on omakorda optikaga ühendatud, kuid teiste klientideni lähevad vasepaarid. Kas Elion on nõus pakkuma sellisele kliendile hüperkiiret internetti ja millistel tingimustel ning kuidas protseduur selleks peaks välja nägema? Kas sel juhul peaks 900m optilise kaabli renditasu maksma klient veel teenuse tasule juurde? Kas lisanduda võib veel mingeid kulusid mida kliendi taskust tahetaks?

Vastus: hetkel veel ei ole valmisolekut pakkuda ELASA võrgust optikal teenust, kuid selle nimel käib töö. Vara rääkida tingimustest ja põhimõtetest. Nii ELASA kui ka Elioni huvi on selles osas olemas, et lõpptarbijal oleks võimalusi rohkem kui vasepaaril xDSL lahendused.

tsitaat:
3. Hüperkiiret pakutakse praegu juba suhteliselt vana tüüpi ONT-de abil,millel on 100M LAN pordid. See tähendab seda, et 100M on kliendile andmesidekiiruse füüsiline maksimum ja sellest kiiremaid kiirusi pakkuda ei saa. Klientidele pole tagatud isegi 100M internetikiirus juhul kui samal ajal tarbitakse IPTV striime. Samas aga näiteks Starman pakub 1G portidega kaabelruutereid ja kliendid saavad esialgu probleemideta nautida 150M kiirust, aga võimatu pole ka 400M. Miks kuulub praegu Eesti parima netiühenduse tiitel Starmanile ja Elion ei taha Starmanist parem olla? Tegelikult puhta optika potentsiaal iseenesest on ju palju suurem kui koaksiaalkaabli DOCSIS3 oma. Soomes näiteks pakutakse juba mõnda aega 1G kiirusega netiühendusi. Millal Elion 1G LAN portidega ONT-sid paigaldama hakkab ja nende kaudu ka 100M-st kiiremat internetti? Peale selle mis mõttega on Elion piiranud üleslaadimiskiiruse 20M kiiruseni? Kiirus võiks ju sama olla kui allalaadiminegi, ehk siis hetkel kuni 100M. Üleslaadimispotentsiaal on niikuinii ju praegu suures osas kasutamata ja nii võiks klientidele lisakuludeta lisaväärtust pakkuda. Lisaks eristaks see positiivselt Elioni teenuse näiteks Infoneti või veel mõne teise pakkuja samalaadsese teenusest.

Vastus: ONT’st tuleb 1G ka välja ja edasi saab täna oma kodust võrku jätkata TG789, kus on WAN port 1G (sisenev) ja olemas WiFi 802.11b/g/n, kuid paraku LAN poole pealt jätkuvalt 10/100 pordid. Kliendiseadmed on siin arengut takistavaks teguriks terves maailmas. Samas usun, et aastakese pärast on see pilt kardinaalselt muutunud. Meil ei ole eraldi plaani teha 400 või 250 Mbit/s kiirusi klientidele.

tsitaat:
4. Leian, et Elion on liiga entusiastlikult ja valimatult oma kanalite striimid ära krüpteerinud ja teinud sellega võimatuks kanalite jälgimise arvutist ning surunud peale vaatamise vaid oma digiboksi kaudu. Mõistan et see oli nn. õiguste valdajate nõue, kuid Elion on siiski liiga palju ja lihtsalt nende tegelaste ees lömitama jäänud ega pole näidanud selgroogu oma klientidele paremate võimaluste ja suuremate valikute säilimise osas. Jah, teemapaketid peavad olema krüpteeritud, kuna muidu saaksid neile ligi ka kliendid kes pole neid tellinud. Kuid mis mõte on kanalid valimatult ära krüpteerida? Milleks peavad olema krüpteeritud näiteks sellised kanalid nagu Seitse või Orsent või need mis satelliidil on vabalevis olemas, nagu näiteks CNN? Miks peavad olema krüpteeritud isegi TV6 ja Kanal12 kui näiteks teised Eesti kanalid jäeti siiski krüpteerimata. Kõikidel klientidel pole teleritki alati käepärast, kuid arvuti suudab täita suurepäraselt teleri rolli. Tehke kasvõi kättesaadavaks vaatamistarkvara või plugin, mis tellitud kanalid arvutis avaks. Starmani televisioonilahendusel on siin nõudlikule kliendile kaugelt-kaugelt paremad ja laiemad võimalused kuna Conax on avatav standardse arvuti CI-mooduli abil. Samas, Elioni lahendus ei vaja isegi tuunerit, nii et tehnoloogia potentsiaal arvutikasutajatele on isegi palju suurem, kuid Elion ise on kõik oma ükskõiksusega ära solkinud. Mida Elion kavatseb antud asja parandamiseks ette võtta? Peale selle rookisite välja muidu USB kaudu salvestamist võimaldavalt Motorola boksilt selle võimaluse, et sundida kasutama oma tasulist ja kesiste võimalustega serveripõhist salvestusteenust. Leian, et see on ülimalt küüniline ja lugupidamatu oma klientide suhtes. Tulemuseks on see, et nõudlikumad ja ajaga kaasaskäivamad, seetõttu ka maksevõimelisemad kliendid, kelle jaoks on enesestmõistetav selline võimalus nagu PVR ei kasuta teie teenust. Nad kasutavad Starmani teenust seal kus see levib või panevad püsti oma sat-tv süsteemi, nagu minagi tegin. Kas kavatsete oma teenuse atraktiivsust selliste kasutajate silmis tõsta ja loobuma salvestuspiirangutest?

Vastus: ka vabalt saadav kanal on teenusepakkujate jaoks lepingutega seotud, kus märgitakse ära kanali edastamise tingimused. Interneti vaadeldaks omaette maailmana ja enamus asju selles on paraku tehniliselt võimalikud aga jäävad kinni muudesse arengutesse. Kui saame ühe kanali vabalt pakutavaks, siis ei muudaks see valdavat huvi ehk soov saada teisi kanaleid. Poolikuid lahendusi ei soovi arendada. Siin on mitu võimaliku arengu etappi – näiteks koduses sisevõrgus kanalite pakkumine või siis tõesti üle interneti väljaspool kodu kanalite vaatamine. Võimalikud on ka saadete lives ja/või korduste vaatamine jne. Päris täpselt ei oska seda täna ette ennustada, kuid kanalite õigustega seotud jäämägi on viimastel aastatel oluliselt sulama hakanud.

tsitaat:
5. Miks suudab Starman sama hinna juures pakkuda palju rohkem HD-kanaleid kui teie? Kas kavatsete ka puuduolevad kanalid siiski lisada või soovite ikkagi sabassörkijaks jääda? Aga kuidas on Universal Channel'iga, Showtime'ga? Kas pakute neid kanaleid? Kui ei paku,siis miks ometi? Need on ju meil väga vaadatavad lokaliseeritud kanalid mille järele meie inimestel on suur nõudmine.

Vastus: HD kanalite valik Eestis on väike ja võimalusel lisame uusi kanaleid Noppekanalite sekka. Täna on meil kokku 10 HD kanalit - 6 HD teemapaketi kanalit, 3 meelelahutus kanalit ja 1 TallinnTV HD kanal.
Lisakanalite paketis on Universal ja Showtime olemas. Showtime on saadaval ka Noppekanalina.

tsitaat:
6. Klient elab 12-korteriga majas Nõmmel. Kõrval on veel 3 samalaadset maja. Elioni optikaga juba ühendatud maja asub nendest majadest ca. 300m kaugusel. Ühistu on teavitanud Elioni soovist need 4 maja samuti optikaga ühendada. Vastuseks kõlas aastal 2011 - pöörduge uuesti järgmise aasta algul. Ühistu pöördus mainitud ajal siis uuesti. Vastuseks tuli viimaks ükskõiksel ja jahedal toonil - kahjuks puudub teie majadeni sidekaabel ning seda ehitada praegu plaanis pole. Kas tõesti pole võimalik parem suhtumine?

Vastus: vabandan, kui see sellisena oli.
tsitaat:

7. Millal täienevad digi-tv lisavõimalused näiteks võimalusega kasutada Skype'i või MSN-i või vaadata FTP- serverist pilte või kuulata helifaile? Kuidas oleks DLNA võimalusega?

Vastus: huvi chattmiseks teleriekraanilt on leige. Arvutist on oma isiklike asju oluliselt mugavam teha. DLNA osas on silmad lahti.

tsitaat:
8. Miks on noppekanalid ebanormaalselt kallid? Mõistlik oleks et nad oleks ca 20% kallimad kui samad kanalid ühtses paketis, aga mitte mitmekordne hinnavahe!

Vastus: hinnad sõltuvad kanali sisseostuhindadest ja nõudlusest. See on hetkel see tasuvuspunkt, et arendada edasi teenuseid ja võimaldada sellist kanalite valikut.

tsitaat:
9. Miks ei võimaldata kliendile kes soovib HD-kanaleid vaadata, kuid kellel on vaid SD võimeline boks kanalite tellimise ajaks Elioni poolt automaatselt HD-võimelist boksi? See peaks olema ju elementaarne! Selle asemel käsib klienditugi enne boks osta! Vilets toon. Taas võtke eeskuju Starmanist...

Vastus: Täna pakume me soodushinnaga digibokse olemasolevatele klientidele. Tavahind on 101,62 €, soodushind 63,27 € Soovitan e-poest osta, saad järelmaksuga 2,04 € kuu uue HD digiboksi.

tsitaat:
10. Kas ei võiks juba pakkuda kaasaegsemat ruuterit kui seda on 789vn (rääkimata TG784-st), millel oleks 1G LAN pordid ja mis kiirgaks wifit ka 5GHz alas ja MIMO-ga (3 antenni,kuni 450Mbit/s)? Nõudlikumad kliendid sooviks ikka näha oma kodust võrku toimimas kiiremini kui 100M pordid seda võimaldavad. Nii et hetkel peavad nad selle saavutamiseks lisaruuteri hankima

Vastus: Ootame ka meie seadmete tootjatelt järgmist arenguhüpet. Julgen arvata, et aastakese pärast on pilt oluliselt muutunud ja hetkel on tegemist nn üleminku ajaga. See ei ole täna kuskil maailmas veel tavapärane, et pakutakse 100 Mbit/s ja üle selle kiiruseid. Elion ei arene kiiremini kui muu maailm aga on kindlasti võimaluste piires eesrindlik. Nõudlikumal kliendil on täna tõepoolest vaja ise n
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vaatleja
Kreisi kasutaja
Vaatleja

liitunud: 16.11.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 18:03:29 vasta tsitaadiga

Ei ole päris rahul paljude vastustega,liiga laialivalguvad. Sooviks et ka Remo Tiigirand neile vastaks.
_________________
M: Tel.nr - 777X777;Huawei E173 modem;Opteron 146 s939
M: Nokia E60,N80;Laptopi 1gb mälud,kott.
O: Nanostick T2, O: Elonics E4000-ga USB pulk
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hardi76
HV kasutaja

liitunud: 15.12.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 18:29:19 vasta tsitaadiga

Vaatleja kirjutas:
Ei ole päris rahul paljude vastustega,liiga laialivalguvad. Sooviks et ka Remo Tiigirand neile vastaks.


Nõus. Midagi uut sellest teemast küll teada ei saa. Kõike seda võis ka enne oletada.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

liitunud: 01.01.2006




sõnum 23.01.2012 18:33:51 vasta tsitaadiga

IMO Tähemehikese vastused olid vähe konkreetsemad.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 23.01.2012 18:41:40 vasta tsitaadiga

hardi76 kirjutas:
Vaatleja kirjutas:
Ei ole päris rahul paljude vastustega,liiga laialivalguvad. Sooviks et ka Remo Tiigirand neile vastaks.

Nõus. Midagi uut sellest teemast küll teada ei saa. Kõike seda võis ka enne oletada.

Suurfirmadele tüüpiline. Firma sisekliimat ja paljusid sealseid otsustajaid isegi päris hästi tundes, ausalt ütlen, ega seal ka keegi, isegi tippjuhtkonnani välja, kunagi täpselt ei tea mis teha ja mis tulemas. Plaane ja ideid tehakse küll hulgim ja soliidselt, kuid seejärel keegi ei julge/taha ära otsustada jne jne. Või kui isegi kunagi läheb miski käiku, siis algab üks lõputute kooskõlastamiste ja litsenseerimiste kadalipp. Kuigi omavahel on rahvas vägagi sõbralik. Teisalt ei tohi ka paljudest reaalsetest asjadest, plaanidest ja olukordadest avalikult enne õiget hetke rääkida. Ja nii tulemusena sellised "diplomaatilised" vastused sünnivadki...

Muidugi, teisalt on ka paljud kliendid (sh. siinsed foorumlased, ilmselt ka oma nooruse tõttu) ülepea kärsitud ja nõudlikud. Ka siinsamas teemas palju küsimusi ja soove olidki selliseid, mida on isegi Elioni taolisel hiiul raske kohe täita. Või siis liiga personaalse huviga (minu majas, minu trepikojas... jne).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 18:52:33 vasta tsitaadiga

ElionIP kirjutas:
Tanel kirjutas:
Milline on teie seisukoht ACTA, SOPA ja PIPA suhtes?
Kas olete teadvustanud, milliseid kohustusi (ja raha teenimise võimalusi) lisab sideteenuse pakkujale ACTA vastuvõtmine?

tsitaat:
Roheliste juriidiline ekspert Europarlamendis Jan Philipp Albrecht ütles Ekspressile, et ACTA on selgelt kaldus. “See julgustab ELi liikmesriike andma seaduse jõustamist erafirmade, näiteks internetiteenuse pakkujate kätte. Samas pole üldse paigas seaduse täitmise ja õiguste kaitse tagamise protseduurid. See avab ukse põhiõiguste rikkumisele, jättes inimesed kaitsetuks. Europarlament peaks ACTA-le ei ütlema,” arvas Albrecht.

Tulevikus peaks näiteks Elion hakkama pingsalt jälgima internetiliiklust, sealjuures kohtu loata, sest ACTA nõuab “koostööd” autoriõiguste omanikega ja neile andmete edastamist. Nuhkimatajätmist võiks aga käsitleda piraatlusele “kaasa aitamisena”.


Allikas: http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/voltsimisvastane-seadus-ahvardab-vaba-internetti.d?id=63700358


VASTUS Hetkel ükski neist dokumentidest Eesti suhtes ei kehti.

Põgusa tutvumise pinnalt öelduna tuleb tõdeda, et ACTA´s toodud põhimõtted on tasakaalust väljas: st kitsa kildkonna huve eelistatakse privaatsusele ja sõnavabadusele. Ilmselt tooks ACTA jõustumine kaasa olukorra, milles saaksid (ilmselt sageli lausa põhjendamatult !) kannatada tavapäraste internetikasutajate õigused ja huvid (sh põhiseaduslik õigus privaatsusele ja sõnavabadusele).

Ühe väga lihtsa näitena piiraks taoline muudatus nn vaba juurdepääsuga WiFi levialade pakkumise: olukorras, milles oma klientidele vaba leviala pakkuv kohvik või ISP (mitte klient ise !) võib jääda vastutajaks teiste isikute tegevuse eest internetis, ei ole ilmselt mitte keegi enam varsti valmis tasuta WiFi´t pakkuma.
Täna kehtib Eestis Infoühiskonna teenuse seadusest lähtudes põhimõte, et internetiteenuse pakkuja ei ole vastutav internetikasutajate tegevuse eest. Loodame, et nii ka jääb.


Elioni täpsustav ametlik vastus ACTA suhtes (saadetud Elion Meediasuhete juhi Ingrid Piirsalu poolt 23.jaanuar 2012 kell 17:48):
tsitaat:
Tänane vastus:
Silver Soomre - eraklientide segmendijuht.

Esmapilgul on see regulatsioon kindlasti negatiivse mõjuga ja seal on meie jaoks palju lahtisi küsimusi. Põgusa tutvumise pinnalt öelduna tuleb tõdeda, et ACTA´s toodud põhimõtted on tasakaalust väljas ning nende jõustumine tooks kaasa olukorra, milles tavapäraste internetikasutajate õigused ja huvid kannataksid. Me praegu ei tea, kuidas piiranguid rakendama hakatakse ja mis saab täpsemalt olema ISP (internetiteenuse osutaja) roll. ACTA ärilist mõju on väga raske hinnata ja kindlasti vajab see sügavamat analüüsi.

Eestis on Infoühiskonna Teenuse Seaduses see teema hästi reguleeritud ja me arvame, et seda ei peaks muutma.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
davidco
HV veteran

liitunud: 15.05.2003




sõnum 23.01.2012 18:55:00 vasta tsitaadiga

kas kõikidele küsimustele vastati?
_________________
.....
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 87
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 18:56:33 vasta tsitaadiga

Ei ole jõudnud üle vaadata. Ehk mõni lahke inimene vaataks üle.

Aga intervjuu aeg on niikuinii läbi ja aeg läks tegelikult ülegi.
Igatahes täname Elioni esindajaid vastuste eest ja ehk said nad kasutajatelt väärtuslikku tagasisidet, kuidas Elion võiks oma tooteid ja teenuseid paremini pakkuda. thumbs_up.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vaatleja
Kreisi kasutaja
Vaatleja

liitunud: 16.11.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 18:57:39 vasta tsitaadiga

davidco kirjutas:
kas kõikidele küsimustele vastati?


Ei vastatud selle rtsp striimingu häirituse osas.

_________________
M: Tel.nr - 777X777;Huawei E173 modem;Opteron 146 s939
M: Nokia E60,N80;Laptopi 1gb mälud,kott.
O: Nanostick T2, O: Elonics E4000-ga USB pulk
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 23.01.2012 19:07:32 vasta tsitaadiga

Lotharius kirjutas:
Minu küsimus
Nimelt maja Kohila vallas Pukamäe külas (500m alevi piirist) ning naabril, kelle maja on ca 25m meie omast on juba ca 10 aastat digitaalühendus ja meil tiksub kenasti edasi analoog, kuigi ühendus tuleb samast kohast. Oleme mõned korrad järelpärimisi ka edastanud, aga miskit vastust pole saanud. Aasta on 2012 ja Kohila pole mingi pärapõrgu 3 majaga "küla". Saaks aru, et see 1 megane nett oleks mitu korda odavam ka, kui mul Tartus olev 50mbit ühendus, aga ei. Millal võiks oodata ka meil 21. sajandisse jõudmist ?


Kuna Elion sulle sellele vastust ei andnud, vastan ise.
Kohila telefonijaam asub sinu asukohast rist läbi Kohila ehk umbes 2,5km. Jaamas on olemas kõik telefoni- ja internetivõimalused. Kuna lähima paari aasta jooksul on plaanis Kohilasse tekitada 1 jaama asemele 3, lülitada kõik telefoniteenused (analoogist ja digist) voippi, siis ei laiendata hetkel digitaaljaamatelefoni seadmeid.
Kui nüüd sinu küsimuse juurde tulla siis saan aru, et kasutad hetkel Elioni 1M internetti ning lauatelefoni? Oletan, et just liinipikkuse tõttu ei ole sa saanud Elioni NutiTV kliendiks, ehk liinikvaliteet ei võimalda seda ja ka kiiremat internetti mitte.
Seega ei saa sa ka veel hakata kasutama Elioni VOIP (digi)telefoni kuid soovi korral saad Elionist tellida analoogtelefoni asemele digitaaljaama telefoni. Selleks tuleb ikkagi pöörduda info@elion.ee või lähimasse Elioni esindusse.
Eelmainitud tulevik Kohila kolme jaama suhtes toob uue sõlme sinu asukohale lähemale mis tähendab, et paari aasta jooksul on sul võimalik liituda eKodu lahendusega. Võib juhtuda sel aastal, võib juhtuda järgmisel.
Kommentaarid: 255 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 19:08:43 vasta tsitaadiga

Vaatleja kirjutas:
davidco kirjutas:
kas kõikidele küsimustele vastati?


Ei vastatud selle rtsp striimingu häirituse osas.

Anna konkreetne link palun ka.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vaatleja
Kreisi kasutaja
Vaatleja

liitunud: 16.11.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 19:11:17 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Vaatleja kirjutas:
davidco kirjutas:
kas kõikidele küsimustele vastati?


Ei vastatud selle rtsp striimingu häirituse osas.

Anna konkreetne link palun ka.


https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=522690&postdays=0&postorder=asc&start=75

Ülalt 2. postitus, 7. punkt.

_________________
M: Tel.nr - 777X777;Huawei E173 modem;Opteron 146 s939
M: Nokia E60,N80;Laptopi 1gb mälud,kott.
O: Nanostick T2, O: Elonics E4000-ga USB pulk
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 19:13:18 vasta tsitaadiga

Vaatleja, edastasin Elionile.

ot:
täpse viite postitusele saad anda, kui klikid postituse daatumi kõrval oleval kastikesel.


https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6884912#6884912

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ufo56
HV Guru
ufo56

liitunud: 18.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 19:26:47 vasta tsitaadiga

Elion Remo kirjutas:
ufo56 kirjutas:
Kuna Võrus Niine tn piirkonnas saab kasutada mingit elioni teenust ? Hetkel olev lahendus jääb aeglaseks. Kuna hakatakse siin miskit tegema ?



Vastus:
Sellest piirkonnast oleme saanud mitmeid soove ning võtnud selle piirkonna arendusplaanidesse. Kui on positiivseid arenguid, anname aasta teises pooles elanikele teada.


tänud vastuse eest

_________________
 Lae pildid -> pilt.io
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lotharius
rallisibul
Lotharius

liitunud: 06.11.2005




sõnum 23.01.2012 19:37:52 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:


Kuna Elion sulle sellele vastust ei andnud, vastan ise.
Kohila telefonijaam asub sinu asukohast rist läbi Kohila ehk umbes 2,5km. Jaamas on olemas kõik telefoni- ja internetivõimalused. Kuna lähima paari aasta jooksul on plaanis Kohilasse tekitada 1 jaama asemele 3, lülitada kõik telefoniteenused (analoogist ja digist) voippi, siis ei laiendata hetkel digitaaljaamatelefoni seadmeid.
Kui nüüd sinu küsimuse juurde tulla siis saan aru, et kasutad hetkel Elioni 1M internetti ning lauatelefoni? Oletan, et just liinipikkuse tõttu ei ole sa saanud Elioni NutiTV kliendiks, ehk liinikvaliteet ei võimalda seda ja ka kiiremat internetti mitte.
Seega ei saa sa ka veel hakata kasutama Elioni VOIP (digi)telefoni kuid soovi korral saad Elionist tellida analoogtelefoni asemele digitaaljaama telefoni. Selleks tuleb ikkagi pöörduda info@elion.ee või lähimasse Elioni esindusse.
Eelmainitud tulevik Kohila kolme jaama suhtes toob uue sõlme sinu asukohale lähemale mis tähendab, et paari aasta jooksul on sul võimalik liituda eKodu lahendusega. Võib juhtuda sel aastal, võib juhtuda järgmisel.


Selge ja suured tänud sulle. Lõpuks siis pilt selge, miks asjad sedasi. Telefonist, kui sellisest, kama, aga huvitas just DTV ja kiirem nett.

_________________
Geek it til it MHz
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 113
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 20:48:49 vasta tsitaadiga

Vähemalt sain teada, et TG784 hetkel veel jääb ja oodatakse Thomsoni poolt uuemat mudelit. VIP1003 paistab, et pole plaanis siis see aasta välja vahetada.
Tänan vastuste eest thumbs_up.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
siinus
HV Guru
siinus

liitunud: 20.01.2007




sõnum 23.01.2012 20:54:26 vasta tsitaadiga

ühesõnaga tulevik on sama tume nende "ühekordsete" ruuteritega.
_________________
suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu,
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
davidco
HV veteran

liitunud: 15.05.2003




sõnum 23.01.2012 22:12:36 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
davidco kirjutas:
kas kõikidele küsimustele vastati?

Anna konkreetne link palun ka.
davidco kirjutas:
Millal hakkate maapiirkondadesse televisiooni pakkuma? Kas üle wimaxi pole võimalik?

_________________
.....
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 87
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vaatleja
Kreisi kasutaja
Vaatleja

liitunud: 16.11.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 23:19:18 vasta tsitaadiga

davidco kirjutas:
Tanel kirjutas:
davidco kirjutas:
kas kõikidele küsimustele vastati?

Anna konkreetne link palun ka.
davidco kirjutas:
Millal hakkate maapiirkondadesse televisiooni pakkuma? Kas üle wimaxi pole võimalik?


Sellele võin ise vastata. Osaliselt maapiirkondadesse televisiooni juba pakutakse. Täpsemalt sinna kus Elioni jaama jookseb optiline kaabel,kas siis Elioni enda või ELASA oma. Kuna viimast ehitatakse päris jõudsalt, siis selliste kohtade arv lähiajal märgatavalt tõuseb. Siiski televisiooni saavad vaid need kliendid kes saavad oma interneti kaabli kaudu. Üle wimaxi pole kunagi olnud plaane televisiooni senisel kujul pakkuma hakata ning seda ka ei tehta.

_________________
M: Tel.nr - 777X777;Huawei E173 modem;Opteron 146 s939
M: Nokia E60,N80;Laptopi 1gb mälud,kott.
O: Nanostick T2, O: Elonics E4000-ga USB pulk
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RCC
HV Guru
RCC

liitunud: 03.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.01.2012 23:55:28 vasta tsitaadiga

nii vaatleja ja kes on need kodanikud kes seda juba saavad - elasa kaabli tulemusena? ma ei tea yhtegi
_________________
piirkonnas on tõrge - turutõrge. mullnett, 1ns , 870M iops, 1tb/s
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 8 :: 1 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vaatleja
Kreisi kasutaja
Vaatleja

liitunud: 16.11.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.01.2012 00:22:13 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
nii vaatleja ja kes on need kodanikud kes seda juba saavad - elasa kaabli tulemusena? ma ei tea yhtegi


Tõenäoliselt EstWin1 projekti omad peaks juba saama (Roosna-Alliku,Järva-Jaani,suur osa Võrumaast jne).
Vihula,Sagadi,Palmse saavad juba,kuna seal Elioni enda kaabel. Kevadel peaksid lisanduma mh. Haljala,Eisma,Karepa jaamade kliendid Lääne-Virumaal, Jaama küla omad Ida-Virumaal jne. jne.

_________________
M: Tel.nr - 777X777;Huawei E173 modem;Opteron 146 s939
M: Nokia E60,N80;Laptopi 1gb mälud,kott.
O: Nanostick T2, O: Elonics E4000-ga USB pulk
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Elion Remo
HV vaatleja
Elion Remo

liitunud: 11.01.2012




sõnum 24.01.2012 11:26:57 vasta tsitaadiga

Vaatleja kirjutas:


7. Miks on kogu Elioni võrgus häiritud rtsp protokollil striimimine,st kui striimi väljasaatev arvuti on teie kliendi oma. Striim jõuab adressaadini vigasena ja ruudutavana. Tegu pole kliendipoolse üleslaadimiskanali ummistumisega. See on nii ka 150kbit/s striimi ning muu üleslaadimise puudumise puhul. Selline asi esineb igal ajal ja igalt teie ühenduselt ning igasugust tüüpi seadmega. Kasutades Starmani või isegi erinevate mobiilioperaatorite 3g võrku sellist viga ei esine ja adressaadini jõuab rtsp protokollil edastatav striim puhtalt.



Elion ei piira kuidagi RTSP striimide liikumist. Küll oleme täheldanud nn. IP turvakaamerate RTSP striimide paketikadu ADSL-i ühenduste uploadi suunal. Tegu on siiski kanali mahu piiranguga H264 formaadi striimimisel IP turvakaamerast või arvuti tarkvaralisest striimingu programmist. Nimelt IP kaamerast väljuv striim ei ole "constant bitrate" selle traditsioonilises mõistes, kus bitrate on kogu aeg ühtlane, vaid tegu on statistise constant bitratega, kus kaamera seadetes määratakse keskmine kiirus ning nn. "piigid" võivad olla kordi kõrgemad, kui sätitud kiirus. Asjale jälile saada on võimalik näiteks Wireshark analüsaatori tarkvara kasutades ning jälgides, millist striimi striimiv seade või tarkvara toodab. Sama probleem ilmneb ka vabavaralist VLC tarkvara striimingut kasutades.
See, et 3G pealt või Starmanist jookseb striim puhtamalt, on tingitud ilmselt sellest, et striimi piigid mahuvad siiski kanalist läbi (3G puhul kuni 2 Mbps, Starmani uploadi kiirust ei tea kahjuks) Elionis kasutatava ADSL tehnoloogia puhul on üleslaadimise kiirus piiratud kas 1 Mbps-ga või siis lausa 768-Kbps-ga, kusjuures sellest kiirusest tuleb maha arvestada ka IP overhead. Elioni korrusmaja ühenduste korral, kus uploadi kiirus on suurem kui 1 Mbps, peaks sellise piirangu tekkimise tõenäosus olema väiksem või puuduma.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  ONLINE-intervjuu Elioniga 23-ndal jaanuaril (Intervjuu on lõppenud!) mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.