Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Riivo77
HV Guru

|
22.01.2012 00:48:13
|
|
|
ot: |
greaper kirjutas: |
tsitaat: |
Ning milleks oli vaja lihtsale vastusele selline oopus juurde kirjutada?
|
sest teie hämmastav tähelepanuvöime ja lausa jahikoeralik vöime otsida ja leida kirjavigu, millega siis rynnata mu tagasihoidlikku mötteavaldust ju lausa nöudis seda.  |
Vabandust, aga mata-vormi väärkasutus kargab lihtsalt näkku, seda ei pea "jahikoeraliku võimega otsima". Enda teada ei rünnanud ka kedagi, tundsin lihtsalt huvi, mis asjaoludel sai saksa keel piisavalt hästi selgeks. Sain oma küsimusele vastuse ning minu poolest võib selle väikese teemavälise küsimuse lõpetatuks lugeda, ei saa aru, miks oli vaja mu küsimusele niivõrd üle reageerida. |
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
22.01.2012 01:46:59
|
|
|
Vabandust, aga mata-vormi väärkasutus kargab lihtsalt näkku, seda ei pea "jahikoeraliku võimega otsima". Enda teada ei rünnanud ka kedagi, tundsin lihtsalt huvi, mis asjaoludel sai saksa keel piisavalt hästi selgeks. Sain oma küsimusele vastuse ning minu poolest võib selle väikese teemavälise küsimuse lõpetatuks lugeda, ei saa aru, miks oli vaja mu küsimusele niivõrd üle reageerida.
|
asi ei olegi ylereageerimises, möistan nüüd täielikult oma viga ja töesti ei soovinud, et mu syytuna näiv tekst teile näkku hyppaks, kuid mis tehtud see tehtud, tunnen sygavat ahastust ja mu sisemuses käib meeletu vöitlus, tundub et tumedam pool on peale jäämas, kuid loodame siiski parimat. Soovitaksin teil mind blokeerida, et selline vulgaarne ja ebainimlik mata-vormi kasutus enam teie harmoonilist ja idyllilist maailma ei peaks sellisel rämedal viisil vägistama.
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.01.2012 01:51:04
|
|
|
Jänes kirjutas: |
Kuidas said selle 50% ? |
Võtsin kogu rahva kohta. Võin ka teisiti neid numbreid väljendada:
Kui võtta haigusjuhtumite järgi siis soomes suri umbes 0.9% haigestunutest, eestis ~2.8% -> eestis lõppes 3x enam haigusjuhte surmaga
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
22.01.2012 12:37:06
|
|
|
Kui võtta haigusjuhtumite järgi siis soomes suri umbes 0.9% haigestunutest, eestis ~2.8% -> eestis lõppes 3x enam haigusjuhte surmaga
|
kui paljud nendest surnutest surid puhtalt tänu seagripile? Valdavas enamuses oli neil mingi muu raske tervisehäda ja seagripp oli väike lisa. Keegi ei saa ju väita 100% et surma pöhjus oli seagripp.
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.01.2012 12:39:45
|
|
|
Valdavas enamuses oli neil mingi muu raske tervisehäda ja seagripp oli väike lisa |
Seda nii meil kui neil ehk siis tulemus on ikka sama.
Nüüd aga räägi kumba eelistaksid, ~70 narkolepsia juhtu vs ~110 surma?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek27
HV vaatleja
|
22.01.2012 13:15:47
|
|
|
eks see oligi Eestile kogemuseks. rahvas on kahepalgeline, on alati olnud. kui oleks epideemia tulnud, oleks nii mõnedki uksed vaktsiini pärast mahamurtud.
väga raske on taluda mõtet kui sinu väike laps sureb grippi ja vaktsiin oleks võinud teda päästa. kuna epideemiat ei tulnud, peaks lõpp hea kõik hea olema.
siiski pole, osadele on pinnuks silmas see vaktsiinidele kulunud raha. vaktsiiniga kaasnenud epilepsiahood on muidugi õõvastav teadmine, aga kes sedagi ette teadis.
järgmisel korral eesti vast vaktsiini ei osta, kui jamaks läheb, siis riik jääb ikka süüdi
_________________ Teeme lapse või ostame iPhone'i? |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
22.01.2012 13:54:32
|
|
|
100% jah mitte kuid fakt on, et praeguseks on tänu vaktsineerimisele maailmast hävitatud päris mitmed väga rängad haigused ning posu muid on muudetud oluliselt vähem ohtlikuks kuna vaktsineeritult põetakse reaalne haigus läbi oluliselt kergemal kujul.
|
seda sulle räägitakse, vöibolla on pöhjus vaktsiinis, vöibolla yldises hygieeni ja meditsiini arengus, vöimalik et viirus suri välja möne loodusliku muudatuse tagajärjel (kliima jms). Mina seda ei tea? Tore kui usud seda nii pyhendunult, aga mulle töestada sa seda ei ole suutnud veel. |
sind vist veenaks, kui mõni haigus sulle end ise ilmutaks ja tunnistaks, et tõesti vaktsiin on pigem kasulik
ausalt öeldes pole siin foorumis ma veel näinud, et keegi oleks kellegi arvamust muutnud, seega võrdlemisi pointless
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
22.01.2012 14:11:05
|
|
|
ausalt öeldes pole siin foorumis ma veel näinud, et keegi oleks kellegi arvamust muutnud, seega võrdlemisi pointless
|
kusjuures nii on
|
Palju nendest surmadest pöhjustas ainult seagripp ilma juba olemasoleva raske haiguseta?? Väga kallutatud valik, kui 110 surma oleks pöhjustanud ainult seagripp ilma muude teguriteta, siis valiksin narkolepsia, hetkel aga surmad. Sama tobe kysimus sulle, kas tasuks tappa 80 noort ja tervet inimest et 160 neeruhaiget vanurit saaksid omale töötava neeru,et nende elu pisut pikeneks?
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.01.2012 14:18:43
|
|
|
libe kirjutas: |
ausalt öeldes pole siin foorumis ma veel näinud, et keegi oleks kellegi arvamust muutnud, seega võrdlemisi pointless |
Mu arvamus on küll mõnel korral muutunud, eriti poliitika, naftakriisi/maailmalõpu ning vahepeal ka siinsamas konspiratsiooniteemas. Piisavalt asjalikke tõendeid vaja, muud ei miskit
Palju nendest surmadest pöhjustas ainult seagripp ilma juba olemasoleva raske haiguseta? |
Paljud noist narkolepsikutest olid eelsoodumustega? Hetkel teame vaid seda, et ilma vaktsineerimata Eestis oli seagrippi haigestunul 3x suurem tõenäosus surra, soomes (ja vähemal määral rootsis aga mitte mujal maailmas miskipärast) vaktsineerides aga oli nois kahes riigis väike risk narkolepsiat saada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terror
HV veteran

|
22.01.2012 16:48:40
|
|
|
Palju nendest surmadest pöhjustas ainult seagripp ilma juba olemasoleva raske haiguseta?? Väga kallutatud valik, kui 110 surma oleks pöhjustanud ainult seagripp ilma muude teguriteta, siis valiksin narkolepsia, hetkel aga surmad. Sama tobe kysimus sulle, kas tasuks tappa 80 noort ja tervet inimest et 160 neeruhaiget vanurit saaksid omale töötava neeru,et nende elu pisut pikeneks? |
Sa ikka ajud kui kontekstist välja sa asju tirid?
Kiire googeldamine näitas, et Soomes vaktsineeriti ca 2,5 milj inimest ning teadaolev narkolepsiajutumite arv maailmas mis seostati vaktsineerimisega oli mingi 160 (enamik oli Soomest ja Rootsist). Aga oletame, et vaktsiin tõesti põhjustas narkolepsia juhtumid ning, et Soomes oli neid 160, siis tõenäosus, et sul tekiks narkolepsia on 0,0064% (Soomlase puhul).
Eriti tobe on väita, et need Surmajuhtumid olid kõik surivoodil olevad vanamemmed
Greaperi puhul kehtib paraku selline dendents, et olles esitanud mingi väite ning kui see väide ei ole osutunud kõige arukamaks ning keegi ütles, et kulla inimene see on ju jabur, siis selle asemel, et ratsionaalselt mõelda ning viga tunnistada või oma väites korrektuure teha, raiutakse sama asja lõpmatuseni edasi. Tegemist on lihtsalt nn suure EGO'ga kus inimene ei suuda tunnistada, et ta on eksinud ning kui keegi tema väitega ei nõustu, siis diskussioon ei tule kõneallagi.
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.01.2012 17:00:36
|
|
|
kui ma õigesti mäletan, siis seagripi omapärana kippusid sellesse surema just millegipärast täies elujõus inimesed.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
22.01.2012 17:20:49
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kuidas said selle 50% ? |
Võtsin kogu rahva kohta. Võin ka teisiti neid numbreid väljendada:
Kui võtta haigusjuhtumite järgi siis soomes suri umbes 0.9% haigestunutest, eestis ~2.8% -> eestis lõppes 3x enam haigusjuhte surmaga |
See et haigestunutest meil rohkem suri on kuidagi seotud vaktsiiniga ? Kui palju Soomes haigestunutest oli vaktsineeritud ? Ja palju Eestis ?
Ikkagi sooviks matemaatilist tehet selle 50% kohta !
Soomes haigestus 6122 suri 56
Eestis haigestus 744 suri 21
Soome rahvaarv 5 383 400
Eesti rahvaarv 1 320 900
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.01.2012 17:26:07
|
|
|
soomes: haigestus 1/879 (suri iga 109 haigestunu, 0.9% haigestunutest)
eestis: haigestus 1/1775 (suri iga 35 haigestunu, 2.8% haigestunutest)
haigustüvi ei tohiks kardinaalselt erinev olla.
ma ei kujuta ainult ette, kas haigestumise numbrid on võrreldavad. palju siin või seal diagnoosimata juhtumeid oli.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
23.01.2012 00:16:16
|
|
|
Eriti tobe on väita, et need Surmajuhtumid olid kõik surivoodil olevad vanamemmed icon_lol.gif
|
http://rarediseases.about.com/b/2009/04/27/how-do-people-die-from-swine-flu.htm eeem eriti tobe on kiljuda ilma pisukese eeltööta?
Greaperi puhul kehtib paraku selline dendents, et olles esitanud mingi väite ning kui see väide ei ole osutunud kõige arukamaks ning keegi ütles, et kulla inimene see on ju jabur, siis selle asemel, et ratsionaalselt mõelda ning viga tunnistada või oma väites korrektuure teha, raiutakse sama asja lõpmatuseni edasi. Tegemist on lihtsalt nn suure EGO'ga kus inimene ei suuda tunnistada, et ta on eksinud ning kui keegi tema väitega ei nõustu, siis diskussioon ei tule kõneallagi.
|
et nagu kui minu arvamus ei tyhti sinu arvamusega, peaksin ma kohe tunnistama, et minu arvamus on jabur? Päris 5+. Pealegi mis tekitab sinus tunde, et oled pädev isik hindama kellegi väiteid arukaks või mitte? Ja muide teema on läinud jälle vaktsiinidele, mitte minu kui isiksuse lahkamisele, katsu teemas pysida. Pealegi, mida sa nii hirmsasti kardad? olen ma kuskil öelnud, et ainult loll vaktsineerib? Olen ma keelanud kellelgi end vaktsineerimast või kedagi seetöttu hukka möistnud? Vägisi jääb mulje, et vaktsineerite end, aga sisemas on sygav kahtlus kogu selle asja ohutuse kohta ja siis tulete siia oma hirmudest suure kisaga vöitu saama ja end lohutama
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terror
HV veteran

|
23.01.2012 09:31:59
|
|
|
Umm, kas see peaks kellegi mingi uudis olema, et gripi (eriti seagripi) üks tüsistustest (peamine tüsistus) on kopsupõletik (peamiselt bakteriaalne). Ning sinu loogika järgi tekib see tüsistus vaid surivoodil olijail ning kui tekib, siis surdakse kopsupõletikku ning gripil polnud surmaga mingit pistmist?
Samamoodi kui astud omale roostes naela jalga ja saad veremürgituse ning ära sured, siis polnud su surmas selle roostes naelaga jällegi mingit pistmist?
2 pool postitusest on jälle puhas egomaania, kus Greaperi püha isiksust kuidagi riivati ning mees asus vastulöögile
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
23.01.2012 10:24:22
|
|
|
londiste kirjutas: |
soomes: haigestus 1/879 (suri iga 109 haigestunu, 0.9% haigestunutest)
eestis: haigestus 1/1775 (suri iga 35 haigestunu, 2.8% haigestunutest)
haigustüvi ei tohiks kardinaalselt erinev olla.
ma ei kujuta ainult ette, kas haigestumise numbrid on võrreldavad. palju siin või seal diagnoosimata juhtumeid oli. |
küllap tuleb laipade vahe ravi (mitte)teostamisest.
eestis lihtsalt kantakse inimene varem maha ehk mitteametlik eutanaasia.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.01.2012 10:39:22
|
|
|
B6, ei. seda ma ei usu kohe kuidagi.
vahe võib tulla mingil määral diagnoosimiste hulga vahest. haigestunute hulk per kindel hulk inimesi on soomes 2x suurem. kõige loogilisem seletus oleks, et eestis ametlikult kergemaid juhtumeid ei diagnoositud, tõstes sellega ka suremuse protsenti. kas see ka tõele võib vastata, ma ei tea. ei ole antud alaga nii hästi kursis.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
23.01.2012 11:26:17
|
|
|
sa ei usu, et eesti suuremates haiglates lüüakse
rasketele haigetele kergemini käega
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.01.2012 12:10:39
|
|
|
Ikkagi sooviks matemaatilist tehet selle 50% kohta ! |
Jaga surmade arv rahvaarvuga. Täpseid rahvaarve kasutades tuleb vahe isegi suurem, kui 50% meie kahjuks.
et nagu kui minu arvamus ei tyhti sinu arvamusega, peaksin ma kohe tunnistama, et minu arvamus on jabur? |
Ei, sa peaksid oma arvamust põhjendama väidetega mis ei baseeruks anekdootlikel näidetel ning mis suudaks läbida elementaarsel tasemel teadusiku meetodi järgi kontroll
katsu teemas pysida |
Teema on vandenõud-konspiratsioonid, vaktsiinide jaoks on eraldi teema
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
23.01.2012 19:02:05
|
|
|
tsitaat:
katsu teemas pysida
Teema on vandenõud-konspiratsioonid, vaktsiinide jaoks on eraldi teema icon_smile.gif
|
back at ya
2 pool postitusest on jälle puhas egomaania, kus Greaperi püha isiksust kuidagi riivati ning mees asus vastulöögile thumbs_up.gif icon_lol.gif
|
kusjuures olen meeldivalt liigutatud, et lugedes minu teksti oled sellest niivörd lummatud ja völutud, et oled mind enda jaoks lausa pyhaduseks töstnud. Igatahes äärmiselt tore, jätka samas vaimus
Ei, sa peaksid oma arvamust põhjendama väidetega mis ei baseeruks anekdootlikel näidetel ning mis suudaks läbida elementaarsel tasemel teadusiku meetodi järgi kontroll
|
oh ole nüüd, sinu pöhjendused täpselt sama anekdootlikud minu jaoks, ei saa vötta tösiselt kellegi kinnitusi asja ohutusest, kui see sama isik toodab samat asja. Sorry aga nii on. Sestap ka konspiratsioon ja asi jälle teemas.
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jänes
HV kasutaja
|
24.01.2012 00:24:02
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ikkagi sooviks matemaatilist tehet selle 50% kohta ! |
Jaga surmade arv rahvaarvuga. Täpseid rahvaarve kasutades tuleb vahe isegi suurem, kui 50% meie kahjuks. |
Nii ! Ja nüüd sama tehe haigestumiste kohta. Kui palju Soomes % rohkem haigestus ja miks ? (vaktsiin peaks ju päästma)
Ma tean küll, et sa kangekaelselt "jätad kahesilmavahele" arvud ja faktid mis sinu väiteid ja maailmavaadet ei toeta, aga ikkagi. 6122 vs 744 ?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
24.01.2012 00:32:01
|
|
|
Jänes, erinevalt meist ei käi soomes inimesed haigena tööl?
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jorsik
HV kasutaja

|
24.01.2012 01:33:09
|
|
|
Dziisas, äkki aitab sellest vaktsineerimisest praeguseks? Tähtsamad tahakeeramised on toimumas praegu
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.01.2012 11:39:12
|
|
|
Nii ! Ja nüüd sama tehe haigestumiste kohta. Kui palju Soomes % rohkem haigestus ja miks ? (vaktsiin peaks ju päästma) |
Vaata arve ka teiste riikide kohta. Sõltuvalt populatsiooni tihedusest, liikuvusest ning kasvõi ilmast muutus haigestumise arv üsna tugevalt riikide vahel. Kuigi jah, kui nüüd ise mõtlema hakata see üldine haigusjuhtude arv suurt miskit ei näita
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |