praegune kellaaeg 18.06.2025 22:00:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
03.01.2012 12:28:04
Kuidas ma netbooki emaplaadi maha põletasin |
|
|
Olgu see lugu teistele õpetuseks, kuna sama esmapilgul hea idee võib veel kellelgi tekkida.
Nimelt on üks väline 2.5" ketas, mis USB pordist toite saab. Kaabel on Y ehk kui üks port ära ei toida, saab teisest lisatoidet võtta. Ühendasin selle ketta kahe USB pordi külge, aga aeg-ajalt hakkas jäi ikka toidet väheks ja siis tekkis "hea" mõte - kuna lähedal oli ka lauaarvuti, võtsin sealt USB pikendusega lisatoidet. Olen seda ka varem teinud ja kõik toimis ilusti selle hetkeni, kui võtsin netbookil toite ära(aku ka küljes ei olnud). Kui toite tagasi ühendasin, hakkasid tuled imelikult vilkuma ja pilti ette ei võtnud. Mis seal ikka - toide uuest ära, ketas lahti ja uuel katsel oli täielik vaikus. Proovisin ka aku pealt ja teise toiteplokiga, aga ei miskit.
Tootja oleks saanud selle muidugi välistada, kui oleks USB toiteahelasse ühe dioodi lisanud, aga selle teadmisega pole paraku midagi peale hakata.
PS. Loo mõte on eelkõige hoiatus, mis võib juhtuda, kui Y-kaablit kasutades teisest arvutist lisatoidet võtta, aga kui mõni rauaspets juba aimab mis juhtuda võis ja arvab, et seda netbooki on võimalik mõistliku summa eest elustada, siis võib märku anda. Netbook on Asus eee pc 1000h ja seda et "arvuti on katki" tean isegi ehk kui korda ei saa, siis ainult selle dignoosi eest pole nõus maksma;)
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
SinineSiil
Kreisi kasutaja

|
06.01.2012 17:21:53
|
|
|
Mul on kiire küsimus, et miks too kõvaketas lisatoidet tahtis? Mul endal oli ka enne suure läpaka saamist netbook ja välised 2.5"" kettad toimisid kenasti ühest USB pordist.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
06.01.2012 17:50:58
|
|
|
USB standardi järgi saab sealt toidet kuni 500mA. Paljude ketaste jaoks jääb see väheks, samas jälle enamasti saab USB pordist reaalselt rohkem toidet. Sama ketas ei taha ühest USB pordist hästi toimida ka suure läpaka ja mõne lauaarvutiga, tõenäoliselt siis lihtsalt keskmisest suurema voolutarbega isend.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
18.01.2012 14:58:56
|
|
|
Huvi pärast küsin... kuidas sul see USB pikendus ühendatud oli, kui asi metsa läks?
Kui sul oli Y-kaabel ühendatud mõlema otsikuga sülearvutisse, siis oli kettale võimaldatud 500+500mA voolu.
Kui sa ühendasid ühe Y-kaabli haru (peaharu; data + toide) sülearvutisse ja teise lauaarvutisse, oli kettale ikkagi võimaldatud 500+500mA voolu.
Kui sa just kolmandat haru kaablile eraldi juurde ei lisanud, siis oleks ju igat pidi maksimaalselt kettale 1A voolu jäänud.
Kas väline ketas ise jäi ellu?
Ega sa ei tea, palju antud välisele kettale tootja poolt oli max voolutugevust määratud?
Kuidas see tunda andis, et kettale jäi voolu väheks?
Ise olen kokku puutunud kettaga, mis tahtis maksimaalselt 850mA voolu saada ja pidi samuti kasutama Y-kaablit.
|
|
Kommentaarid: 219 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.01.2012 16:09:09
|
|
|
Sel hetkel kui peeti läks oli Y kaabel ühendatud nii, et peaots(ehk Data+toide) läpaka külge ja lisatoide(ehk Y kaabli teine ots) USB pikenduse kaudu lauaarvuti külge. Ketas ise on elus ja õnnestus pärast igaks juhuks ka kloonida. Väline ketas on WD Elements 250GB, kiirelt googeldades hetkel tehase poolt ettenähtud voolutarvet ei leidnud. Voolu väheks jäämine väljendus selles, et ei tahtnud pöördeid üles võtta või hakkas klõpsuma. Lisatoitega seda probleemi ei olnud, aga selle eest muidugi pead panti ei pane, et see ketas 100% korras on.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
18.01.2012 16:35:54
|
|
|
Kui juba klõpsub, siis pigem kalduks sinnapoole, et ära hakkab väsima..
|
|
Kommentaarid: 407 loe/lisa |
   |
339 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|