toiduõli sai ka alguses kasutatud, aga see on ikka väga ajutine lahendus minuarust. Ise kasutan mingit paksemat jalgrattaketi õli Siiani väga ilusti oma tööd teinud.
Osta siis juba süstal ka juurde, tollega veel eriti hea seda määrdetööd teha. Ja enne õlitamist puhasta ilusti ära ka. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
viimati muutis The_Boss 30.12.2011 14:12:34, muudetud 1 kord
Silikoonõli ja paksem määre(oli vist Addinoli valikust) on minu menüüs. Vastavalt kiirusele. Silikoon on heas peenikese otsaga pudelis ja hea tilgutada. Määrde panemiseks vaja vurr lahti lammutada aga kui see on tehtud, jagu vaikust pikaks ajaks. _________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga.
Kui ei ole kuullaagritega vent, on määrimisest kasu lühiajaline. Puksidega vent hakkab plärisema, sest puks on kulunud.
Samas, kuullaagritega vent ei hakkagi plärisema
Ja lühiajaline on mitu kuud siis? _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
The_Boss: Lükka täispinge peale ja mõõda siis täispööretega vibratsioon ära, siis näed - halvemal juhul lärmab juba mõne minuti pärast uuesti.
Alles lendas videokaardi ventilaator prügikasti, polnud neist puhastamistest ega määrmistest mingit kasu, kuumusega täispöörded peale löödi, vibreeris ja kolises, nagu varem.
Kuna ma varem venti pole määrinud, siis algul ei teadnudki, et seal keskel auk on, kust määrida saab. Õnneks ma õli kuskile mujale vahele toppima ei tormanud ning Marie poolt antud videost oli kasu. Õemees kiitles, et tal on kallist ja hästi määrivat paksu määret (mingite terade määre) ning toppisin seda sinna auku ning peale seda jäi üsna pea plärin järgi.
Kui ventilaator on lahti kruvitud, siis ei tee üldse häält, aga kui on kokku pandud, siis natuke ikka teeb häält. Eks tal tsenter on paigast ära ja kui seda teemat ära ei kustutata, siis saan teada anda, kaua vastu pidas.
see määrimine on ajutine lahendus, kuniks poodi jõuad ja uue jahutuse soetad.
Kui ajutine lahendus toimib mitu aastat siis on ta tõesti ajutine, väga kulunud puksiga ventilaator hakkab peale määrimist praktiliselt kohe uuesti plärisema. _________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W
Saan aru, et plärisemise tekkimisel on tiba hiljaks jäädud, kuid sellisel juhul oleks täiesti asjakohane mingi aja tagant ise määrida, et määre otsa ei saaks, sest kui määre saab otsa, hakkavad liikuvad osad väga kiiresti kuluma. Ma pole ise selle peale varem tulnud, et ventilaatorit määrida, kuna pole teadnud, et neid annab määrida.
Ehk siis küsimus - kui sageli ja milliseid ventilaatoreid on võimalik määrida? Mul endal lauaarvuti (pea 3 aastat prose ja toite vent) ja praegu ventilaatorid ei lärma, prose oma hakkab ainult siis, kui tõesti 100% vent töötab. Mul endal on ka küll mingit paksu määret (veneaja pärand), kuid tahaks korralikku ja hästi määrivat ning kui saan selle, vaataks omal ventilaatorid üle.
Kas keegi muidu teab, milline oleks väga hea paks määre?
Ma kasutan selliste plärisevate ventikate määrimiseks Super Red liitiumi baasil olevat määret. Nakkub väga hästi, ei voola minema ja on tõenäoliselt aastatepikkuse kestvusega.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!"
Igaüks kasutab erinevat kraami. Ma ütleks, et vaata enne üle, mis sul kõik kodus olemas on. Toiduained jäta rahule tho. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
The_Boss, mul endal on vanaisast jäänud mingi veneaegne paks määre, mis oli selliste umbes liitriste kinniste metallist purkide sees. Siiski pole see eriti hea määre, kuna kuidagi roiskub kiiresti ja aastase rattasõiduga on see laagrite vahelt suht ära kadunud. Ja olen kuulnud, et need hinna poolest odavad määrded pole ka eriti asjakohased.
bigmarx, oskad sa öelda, mis see maksab ja kus müüakse?
LiivaneLord, enamus autojubinaid müüvaid poode peaks seda pakkuma. Hind oli vist umbes viiekas või veidi peale selle tuubi eest. Kui Tapale satud, võin näpuotsa täie niisama anda
kpihus kirjutas:
Kui ei ole kuullaagritega vent, on määrimisest kasu lühiajaline. Puksidega vent hakkab plärisema, sest puks on kulunud.
Samas, kuullaagritega vent ei hakkagi plärisema
Kuullaagritega vent pläriseb samamoodi, aga seda saab ainult õlitada, aga õli seal sees on kordades lühema leevendusega kui puksidel oleva ventika määrimine paar postitust tagasi näha oleva määrdega. _________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!"
Saan aru, et plärisemise tekkimisel on tiba hiljaks jäädud, kuid sellisel juhul oleks täiesti asjakohane mingi aja tagant ise määrida, et määre otsa ei saaks, sest kui määre saab otsa, hakkavad liikuvad osad väga kiiresti kuluma. Ma pole ise selle peale varem tulnud, et ventilaatorit määrida, kuna pole teadnud, et neid annab määrida.
Ventilaator on tegelikult kulumaterjal Kui tahad et plärisema ei hakkaks, osta kuullaagritega ventikas. Paremad kuullaagritega isendid kestavad aastaid.
kpihus, sellisel juhul küsimus - kui ventilaator hakkab lärmi lööma, kas selleks ajaks on määre üldjuhul otsa saanud? Määrimisega tahaks vältida võimalust, et määre peaks ennem otsa saama. Las kulub siis koos määrdega.
Just praegu hea näide, et täiesti mõttetu ajaraiskamine on vibreerivat-kolisevat ventilaatorit veel millegagi määrima hakata.
Tegu, praegu laual oleva, Nvidia videokaardiga, millel asi lõppes sellega, et tiivik lendas, nagu propeller, üleüldse ventilaatori küljest minema. ehk siis ventikas lagunes füüsiliselt 2-ks tükiks laiali.
Ja seda on siis mingi aeg tagasi üritatud määrida, aga nagu näha, polnud erilist tolku midagi.
The End.
-----------------------------------
Ja mul siis nüüd meeldiv insener-tehniline näpuharjutus vaja läbi viia ja täiesti uus ventilaator külge aretada. Ning niisama lihtviisiliselt pole sinna midagi asemele panna, kuna mingi hästi tobeda suurusega ja kinnituskaugustega ventilaator oli osatud radiaatori sisse aretada.
Samas, omanik seda ära visata ka ei taha, mingi paar aastat kõigest vana.
tahantargutada, sa võiks propellerina ühte kindlasse kohta lennata! Kleeps maha, tavott sisse, kleeps tagasi. Kõik muu aeg kuluks niikuinii, kui vaja vent vahetada.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.