Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
--IN--
HV vaatleja
|
27.12.2011 01:13:53
|
|
|
Upitaks natuke teemat.
Tahaks katsetada Linuxi all erinevaid HTPC variante (MythTv, XBMC jms)
Milline MiniITX emaplaat ja prose oleks minimaalne, arvestades, et mõni HD film ka ikka vahel näitamisele tuleb.
Tahaks sellist keskmisest odavamat kompleti kokku saada.
Hea kui oleks Ordi tootevalikust, sealt mul mugavam osta.
Kas oskab keegi head nõu anda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
27.12.2011 02:42:30
|
|
|
Läksin ka seda libedat teed ja ostin kokku itx masina jupid, mis ordis parasjagu mugav osta oli (mõned nädalad tagasi).
Emaplaat/prose/gpu :
http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-e350n-usb3rev_10/
Selle asja vaikselt saamisega oli nii palju vaeva ja peavalu, et siiamaani pea valutab.
Oleks teand, et see ventikas nii palju lärmab oleks tellind analoogse emaplaadi mujalt näiteks asuse http://www.asus.com/Motherboards/AMD_CPU_on_Board/E35M1I_DELUXE/ vms, oleks odavam ka tuld.
Karbi ostin siiski pc expertist :
http://www.chieftec.eu/en/chassis/itx-tower/bt-02b.html
Toiteploki vaikseks saamine oli suhteliselt lihtne - vaja oli aint puurpinki, "hambapuuri" ja 80cm vaikset ventilaatorit...
Kui HTPC on vaja ainult media centeriks siis ei soovitaks üldse sellise jamaga tegeleda. Maha mängmiseks oleks tunduvalt parem variant http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=330
Mul oli vaja, et HTPC masin oleks ühtlasi ka faili server, mängiks flash mänge (facebook), saaks diivani pealt netis käia, jooksutaks macroid ja mängu botte jne. Kahjuks E-350 jääb siiski natuke lahjaks kogu selle jama jaoks.
Järgmise analoogse masina teeks suuremasse korpusesse, sest sinna kuramuse itx karpi ei mahu üle ühe kõvaketta sisse ja jahutuse probleemid, kasutaks standardse socetiga emaplaati/protsessorit LGA 1155 low voltage i3 või mingit celeroni ...
Panen mõne pildi ka - loodetavasti keegi ei taha sellist jama järgi teha!
Toitekas:

Radikas- orginaal 100g, isetehtud 250g:

Ventilaatori peab veel kuidagi korpuse seinakülge saama, praegu on lihtsalt kastis sees.
Läbi häda ja viletsuse sain siis selle masina enam-vähem vaikseks. Teine kõvaketas on kinni ühe kruviga kuskil korpuse ventika augus
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.12.2011 03:15:47
|
|
|
e-350 peaks iseenesest meedia otstarbeks täiesti piisav olema.
tõsi, nagu sa ütled, kogu muuks vajalikuks jääb see nõrgaks. atomitega on lugu veel nadim kui me hd-videost räägime.
mitu kõvaketast ja failiserver olemine on asi, mida sa tegelikult htpc-sse ei taha. see lärmab. seda siis nii kõvaketaste enda pärast kui ka lisanduv soojus. pealegi, kui juba suurem korpus, siis matx, saad tunduvalt odavamalt ja mugavamalt asja lahendatud. htpc by definition kipub eeldama, et sul on teine arvuti kusagil kodus ikkagi olemas, nii et failid sinna või hoopis mõnda nasi tõsta on loogilisem mõte.
minu kogemusest - kuu-paar tagasi vahetasin oma s479 ja t7200 põhise meediakarbi uuema, s1155 peal oleva vastu.
plateks inteli dh67cf (hv, intel), seal peal inteli pentium g620 (hv, intel). toidab asja picopsu, mida omakorda toidab universaalne 60w adapter. kogu see kooslus pesitseb mul compucase 8k01bs-sa12u korpuses.
tõsi, selline lõbu on mõneti kallim kui atom/e-350, kuid jõudu on ka tunduvalt rohkem. lisaks olen ausalt öeldes meeldivalt üllatunud kui vaikne ja jahe see prose inbox jahutusega olla suvatseb. suures osas tänu sellele, et ka üle võrgu fullhd video vaatamisel ei ole prose load märkimisväärne. lisaks tähendab standardne socket, et sul on vajadusel valik jahutuste osas (kuigi jah, itx sobivate ja low profile jahutuste valik ja hinnad jätavad soovida).
korpust tahaksin veel väiksemat, kuid eestist mõistliku raha eest ei saa ja kaugelt tellida läheb postikulu üle mõistuse.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
27.12.2011 09:39:20
|
|
|
londiste kirjutas: |
...atomitega on lugu veel nadim kui me hd-videost räägime... |
Atomil pole häda midagi kui soov on meediamasinat ehitada. Lihtsalt videomängimist ei tohiks prose kaela jätta. Endal on üks frontend masin ASUS AT3N7A-I plate peal ning 1080p filmid jooksevad VDPAU abiga suuremate probleemideta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
27.12.2011 12:40:08
|
|
|
raitl kirjutas: |
...atomitega on lugu veel nadim kui me hd-videost räägime... |
Atomil pole häda midagi kui soov on meediamasinat ehitada. Lihtsalt videomängimist ei tohiks prose kaela jätta. Endal on üks frontend masin ASUS AT3N7A-I plate peal ning 1080p filmid jooksevad VDPAU abiga suuremate probleemideta. |
See ION plate, seal toimetab nvidia video jah asjadega. Atom üksi ei sobi väga HTPC.ks. Linuxi all pole katsetanud kas on HW acceleration tööle aetud inteli kaardil.
Samas endal istub üks Atom 525 failiserveri ja PVR.ina, selleks sobib kenasti.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
27.12.2011 17:06:03
|
|
|
kust kõige lähemalt/odavamalt picopsu kätte võiks saada? |
Kus sa siis said selle kõige odavamalt ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.12.2011 17:31:23
|
|
|
Butcher, ebay ja usast
~20€ läks koos postiga kui õigesti mäletan. adapteri ostsin oomipoest.
|
tagasi üles |
|
 |
lkraav
Kreisi kasutaja

|
27.12.2011 19:56:48
|
|
|
http://www.raspberrypi.org tuleb huvitav igatahes.
_________________ TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter". |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.12.2011 05:31:48
|
|
|
minu kogemusest - kuu-paar tagasi vahetasin oma s479 ja t7200 põhise meediakarbi uuema, s1155 peal oleva vastu.
Plateks inteli dh67cf, seal peal inteli pentium g620. toidab asja picopsu, mida omakorda toidab universaalne 60w adapter. kogu see kooslus pesitseb mul compucase 8k01bs-sa12u korpuses.
Korpust tahaksin veel väiksemat, kuid eestist mõistliku raha eest ei saa ja kaugelt tellida läheb postikulu üle mõistuse. |
Korpuse osas see sinu valitud Compucase on ju üpris ebaratsionaalse sisepaigutusega, seal jääb mitmeid tühje nurki.
Kõige väiksema ITX korpuse saab ikka ise valmistades, vastavalt endale vajalike komponentide äramahutamisele (näiteks oleneb kas on 3,5" või 2,5" HDD(SSD), kas on vaja optilist seadet, millised on kasutatava toiteklotsi ja muunduri mõõtmed jne.). Kokkuvõtteks võib täiesti saada masina, mille mõõtmed on ainult veidi suuremad kui ITX emaplaat koos protsessorijahutusega.
Aga see sinu valitud DH67CF emaplaat on küll igati hea asi, minu arvates ka parim ITX-meediamasina emaplaat praegu. Protsessoriks oleks ma valinud võib-olla i3-2100T, kuid oleneb muidugi ka jahutuse ja toite võimalustest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.12.2011 10:17:48
|
|
|
WAV, näita paremat, mis ei maksaks 100€? ja/või mida eestist saada oleks
linna- ja korteriinimese asi, mul ei ole käepärast ei asjalikku hulka tööriistu ega kohta kus ise ehitamisega tegeleda.
2100t on üle 2x kallim ja meediamasina koha pealt ei anna mulle mitte midagi millega g620 hakkama ei saaks.
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
28.12.2011 11:54:48
|
|
|
g620 ei oma, aga i3 omab quicksync'i ja clearvideot. Need võiks meediamasina kontekstis abiks olla? Muidugi on g620-l piisavalt toorest jõudu, et kõik mis vaja softis teha, aga energiakulu on jälle suurem. Nigunii on g peal eralduv võimsus pea 2x suurem. Mis on meediamasina puhul jällegi jama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.12.2011 12:20:01
|
|
|
oeh, inteli marketingivärk. miks ma pean n inteli lehte ja n muud lehte läbi kammima, et aru saada, millega tegu.
quicksynci ja selle encodemisvõimekust teadsin, seda mitte, et quicksync ka decodega tegeleb. clearvideo olemus jääb ikkagi päris ähmaseks, blanket term quicksync ja muud pudi koosluse kohta?
meediamasinas ei encode, voolutarve on niigi piisavalt väike ja 2,5x hinnavahet need võimalused tasa ei tee
mismõttes on g peal eralduv võimsus 2x suurem? ei saanud aru.
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
28.12.2011 12:29:55
|
|
|
mismõttes on g peal eralduv võimsus 2x suurem? ei saanud aru. |
G620 TDP = 65W max
i3-2100T TDP = 35W max
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.12.2011 12:35:28
|
|
|
g620t on ka olemas vajadusel. õigemini praeguseks siis 630t.
reaalsuses ei ole see vahe g620/g620t vahel kaugeltki nii suur.
muide, prose ostmise ajal eestist ühtegi t mudelit ma ei leidnud.
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
28.12.2011 13:12:42
|
|
|
Ajutiseks kasutamiseks võtsin G530. TDP on 65W aga prose suudab full loadi korral vaevalt jahutuse radika soojaks ajada. Eelnevalt oli ka 65W TDPga C2D E6300 ning subjektiivselt tundus mulle, et see eraldas oluliselt rohkem soojust..
Ning ka siit selgub, et 65W TDP ei tähenda, et prose suudab üldse palju voolu tarbida: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_8.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
28.12.2011 16:50:01
|
|
|
Minu jaoks üks htpc olulisi omadusi on see, et pildikvaliteedist saab võtta viimase. Seni on parimad olnud ATI viimaste põlvkondade kaardid, kuid sellesama inteli rauas dekodeerimise näol tundub olema tegemist tõsise konkurendiga. Vähemalt eeldusel (mida ma ei ole praktikas veel kontrollinud), et need featured mida ringikodeerimisel rakendatakse ka dekodeerimisel kasutatavad on. Täpsemalt vt http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9
Mängin ise üle õhu telestriime digiboksi asemel pc-ga ja olen pildikvaliteediga väga rahul, võrreldes digiboksi/teleka sisese pilditöötlusega. Aga softis korralikku deinterlacet ma ei ole leidnud, selles osas on ainuke variant ati või siis nüüd ehk ka inteli gpu kätte töö anda.
Edit: lugesin siin ülalpool viidat linki ja sain selles osas targemaks, et rauas dekodeerimine on ka uutel pentudel lahti, ainult transkoodimine pole:
tsitaat: |
Although Quick Sync technology is disabled in Pentium CPUs, the hardware HD video decoder is still there. Therefore, Pentium G850, G840 and G620 based systems consume very little power during video playback. |
Seega siis ei ole tõesti i-l suurt eelist p ees.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.12.2011 17:07:42
|
|
|
redart, ka su enda lingi põhjal ju quicksync just pildikvaliteediga ei sära, ei x86 ega amd codepathiga võrreldes.
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
28.12.2011 18:22:28
|
|
|
Kõige parema pildikvaliteedi saab PC-l MadVR-ga, paraku nõuab see tiba asisemat videokaarti kui integreeritud. DXVA2 dekodeerimist (veel) ei toeta (tänapäevasel prosel pole dekodeerimisega probleeme, ühetuumaline Sempron 140 2,7GHz saab 720p ilma mingite probleemideta hakkama, enamus 1080p videosid samuti), samas lisandus hiljuti DXVA2 deinterlace tugi, st deinterlace saab teha videokaardil (tarkvaralised lahendused on kehvema kvaliteediga või liiga keerulised/ressurssinõudvad)
_________________ M: Gigabyte B650M-DS3H |
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
28.12.2011 20:16:04
|
|
|
redart, ka su enda lingi põhjal ju quicksync just pildikvaliteediga ei sära, ei x86 ega amd codepathiga võrreldes. |
Hm, ilmselt on meil mõnevõrra erinev pildikvaliteedi definitsioon
|
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
29.12.2011 00:09:15
|
|
|
londiste,
Kas see G620 su meediamasinas käib passiivjahutusega või ikkagi propelleriga tavaline lahendus?
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.12.2011 00:28:55
|
|
|
WAV, propelleriga. kuna see on ikkagi 65w mudel, siis ei hakka loomkatseid tegema.
siiani pole olnud põhjust kurta. idles ja filmivaatamisel jääb prose väga vaikseks ja jahedaks. mängides on jama korpuses õhu liikumisega kuid vent ikkagi täispööretele ei lähe ja jääb üsna vaikseks. ainuke vent ka.
ka 35w isendit julgeks hoida ilma vendita vaid üsna korraliku radika all, mis ausalt öeldes hakkab hinna tõttu ikkagi vastu. see veidi rohkem vaikust suure raha eest ja teatava riskiga rauale (mida passiiv ikkagi enamasti tähendab) ei tundu piisavalt ahvatlev.
redart, quicksynci point on ikkagi aktsepteeritava kvaliteediga meeletu kiiruse pakkumises (sealjuures madala voolutarbe ja proseloadiga). ja seda teeb see ideaalselt.
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
02.01.2012 20:20:37
|
|
|
redart, quicksynci point on ikkagi aktsepteeritava kvaliteediga meeletu kiiruse pakkumises (sealjuures madala voolutarbe ja proseloadiga). ja seda teeb see ideaalselt. |
londiste, selle väitega ma olen kahtlemata nõus.
Surfasin natuke veel ringi, kuna plaanis ka meedia pc-le uuendus teha. Ideaalset varianti ei leidnudki. AMD E350 ei toeta hardware deinterlace. Ka AMD A seeria APU-del on mitmeid väiksemaid probleeme, paljud neist küll õnneks draiveri tasemel (ehk loodetavasti saavad korda). Aga see kooslus ei ole performance/hinna suhtelt ka ahvatlev, võrrelduna sandy bridgega. Viimasel on jälle 23.976 Hz toetus karguga. Ivy tulekuks pidid ära fiksima. Lõppkokkuvõttes jään vist Ivy't ootama. Eraldi graafikakaardiga suurt masinat ka ei taha htpc-ks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MorRAW
Ei ole Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Butcher
HV kasutaja

|
24.01.2012 11:43:16
|
|
|
Kui 4 ketast siis väikesesse korpusesse niikuinii ei mahu ju, pole mõtet mingi erilist väiksevõimsusega toitekat otsida. Tavaline korralik 400W vms käib küll.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MorRAW
Ei ole Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |