Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti puhastamine? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
alts
HV vaatleja

sõnum 19.12.2011 00:31:59 Sülearvuti puhastamine? vasta tsitaadiga

Tere

Tegemist on msi x600 sülearvutiga mis on umbes aasta ja 3 kuud vana. Viimasel ajal on häirima hakanud vasakul küljel asuv ventikas, mis undav üpris häirivalt tugeva häälega. Algus aegadel seda ei olnud. Koolis haudvaikses klassis on see päris häiriv..

Ise olen ML sülearvutit kunagi lahti kruvinud ja seest puhastanud, aga see tundub keerulisem.

Seega, mida ma tegema peaks ja milles täpsemalt võib viga olla ? Kas vent kulunud või arvuti tolmu täis ? Puhastan ise või lasen kusagil puhastada ?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KoldK
HV veteran
KoldK

sõnum 19.12.2011 00:37:57 vasta tsitaadiga

Soovitaks esmalt tolmust puhastada, uus termopasta panna ja vaadata, kas tulemus paraneb või mitte. Nagu ma aru sain, siis idles (tühikäigul) lärmab ka vent?
Kui teil endal oskused puuduvad antud masina lahtivõtmisel jms, siis targem oleks tõesti lasta kuskil puhastada.
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 19.12.2011 01:00:31 vasta tsitaadiga

Tühikäigul on isegi normaalne, praegu just proovisin. Aga kohe kui arvutit koormata hakkab ta häält tegema. See ei ole suur undamine, aga piisav et häirib vaikses õhustikus. Ja pigem ma muretsen ka selle pärast et tolm iseenesest peaks ju arvutile halvasti mõjuma ?
tagasi üles
siLc
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2011 01:26:47 vasta tsitaadiga

Ei näe mingit probleemi siin X600 puhastamisel, va. kui mõnda kaane kruvi garantiikleeps kaunistab. Osta purk suruõhku või kasutada kopsumahtu, hoida näpuga venti kinni ja puhkuda küljel olevast jahutusavast sisse. Tulemusena peaks vendi vahelt välja paiskuma tolmupilv...
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 19.12.2011 01:30:36 vasta tsitaadiga

Ma pole küll pikemalt uurinud, aga nagu pildil näha, see korpuse osa mis on ära võetud, seal ei ole kruvisid mida keerata icon_biggrin.gif Või on need kruvikohad seal jalgade patjade all ? Või tuleb kõige pealt aku ära võtta ja siis küüned kaane vahele ja kangutand icon_biggrin.gif ?
tagasi üles
tarc
HV Guru
tarc

sõnum 19.12.2011 01:32:30 vasta tsitaadiga

Üks kruvi koht mälu juures justkui oleks.
alts
HV vaatleja

sõnum 19.12.2011 01:37:36 vasta tsitaadiga

Olen rumal! See mälu juures ongi vist ainuke kruvi koht ja selle koha peal on garantii kleeps (Seepärast ennem ei märganud) :S
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 19.12.2011 01:40:45 vasta tsitaadiga

Muidugi võid kaane peale jätta aga siis puhumisel ei pruugi kõike tolmu seest välja saada, eriti kui tolmust on suuremad klimbid moodustunud jahutusse.
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 19.12.2011 01:51:10 vasta tsitaadiga

Kuidas siis üldse korralikult puhastada ilma et garantii kleepsu kahjustada? Isegi kui ma viin kusagile arvuti poodi kus puhastamis teenust pakuvad ega nemad ka ei saa ju seda kleepsu ära võtta?
tagasi üles
reikar
Kreisi kasutaja

sõnum 19.12.2011 09:05:29 vasta tsitaadiga

Aga viigi siis garantiisse ja ütle et tehku korda... Sa ise ei saa ju puhastada kui klepsu eemaldamisel garantii kaob. Ja niisama ilma venti kinni hoidmata ei tasu kindlasti sinna suruõhku lasta.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
slashji
HV kasutaja

sõnum 09.01.2012 02:41:04 vasta tsitaadiga

kuna see on sul pmst ainult aastake vana, siis võta kätte ja vii poodi garantiihooldusesse, ega muud siin mõelda polegi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti puhastamine?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.