Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Canoni arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 98, 99, 100 ... 155, 156, 157  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Heineken
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2011 13:24:57 vasta tsitaadiga

50mm F1.4, nii Sigma kui Canon on tegelikult üsna odavad, võrreldes L klaasiga eriti.
Ise julgen ka täiskaadrit soovitada. Ei ole see midagi nii ulmekallis, üle kolimine, ma pidin üle kolimisel ühe toru maha müüma, ülejäänud objektiivipark jäi alles ja on enam kui piisav ka täiskaadri ees. icon_smile.gif

Tegelikult juba 50mm F1.8 peaks üsna piisav olema täiskaadri ees... niiet ärge sellega ka üle pingutage, et täiskaadrile üle kolides on vaja ulmesummasid klaasi alla matta, et vähimalgi määral talutavat tulemust saaks. icon_wink.gif
Lihtsalt tuleb teada mida osta.

viimati muutis Heineken 09.12.2011 13:27:57, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.12.2011 13:27:03 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
plus, enamuse harrastajate rahakott ei küündi täiskaadrini. Kere saab suhteliselt mõistliku hinna eest, kuid korralike objektiivide eest tuleb hämmastav kogus raha välja käia. APS-C on mõnus kompromiss. Väga häid objektiive saab suhteliselt mõistliku hinna eest.
Täiskaadrile (käivad väga hästi ka poolkaadri ette) on minu hinnangul tegelikult mitmeid väga hea hinna/kvaliteedi suhtega objektiive:

* 50/1,8 või 50/1,4
* 85/1,8 või 100/2
* Tamron 90/2,8, Sigma 105/2,8 või 150/2,8
* 70-200/4

Ehk siis keskmisest normaalist ülespoole on hea hinnaga päris palju saada. See on muidugi maitse asi sügavalt, tegu on minu nägemusega ning kindlasti on see kallutatud.

Lainurgaga on kehvem lugu, sellest võis romaani kirjutada kuid rahakott hakkab heal juhul 17-40 peale, mis on "nii ja naa".

Poolkaadrit ei oska nii väga kommenteerida kuid lisaks mainitutele on kindlasti parem valik lainurga osas. Kolmandatel tootjatel on ka erinevaid mudeleid laiast teleni, kuna ma olen nende suhtes pigem kriitiline siis jätan kommenteerimata (igaühele oma, on ka neil oma roll).
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 09.12.2011 13:35:43 vasta tsitaadiga

Laiematest peaks Canon 35mm F2 üsna okei olema. Samuti, Sigma 24mm F1.8 julgen ma soovitada. icon_smile.gif
Mark0, mille poolest see 17-40L "nii ja naa" on? Nii palju kui ma uurinud, peaks üsna tore objektiiviga tegemist olema. Eriti see, et flare'i eriti sellega ei tohiks tekkida.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.12.2011 13:36:34 vasta tsitaadiga

Eks muidugi on terve pinu 20 või rohkem aastat vanu odavaid filmiobjektiive - 20/2,8, 24/2,8, 28/2,8, 35/2 jne. Nad muidugi hakkavad täiskaaderdigi ette ka aga siis kisub see jube säästukaks kokku ära ning milleks nii nõudlikku keret kasutada? 20 aastaga on tehnika nii palju arenenud.

17-40 kohapealt olen 100 ja 1% Photozone arvustusega nõus - pildikvaliteet oli natuke nõrgavõitu kui fotosid vähegi lähemalt uurida, eriti lahtise avaga. Veebi jaoks piisav, seina peale panemiseks mitte. Muidu on super - ehituskvaliteet, AF kiirus/täpsus, ilmastikukindlus, ergonoomika. Aga see üks tõrvatilk on ikka väga tugev. Ma ei taha väga pildikvaliteedis järgi anda lainurgal on mul servast-serva teravus tähtis.

viimati muutis Dirty Harry 09.12.2011 13:46:58, muudetud 1 kord
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 09.12.2011 13:40:11 vasta tsitaadiga

Mark0, me sinuga vaatame asju erineva mätta otsast. Ma olen rohkem lainurga ja normaaliga pildistaja. Lisaks erinevus margivalikus. Nikonil on väga hea valik DX objektiive. Osad nendest pakuvad väga head hinna-kvaliteedi suhet. Kui nüüd täiskaadrile kolida, kvaliteedis järeleandmisi tegemata, siis tuleb see väga kulukas üritus.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.12.2011 13:48:23 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Mark0, me sinuga vaatame asju erineva mätta otsast. Ma olen rohkem lainurga ja normaaliga pildistaja. Lisaks erinevus margivalikus. Nikonil on väga hea valik DX objektiive. Osad nendest pakuvad väga head hinna-kvaliteedi suhet. Kui nüüd täiskaadrile kolida, kvaliteedis järeleandmisi tegemata, siis tuleb see väga kulukas üritus.
Täpselt nii! thumbs_up.gif
Canoni täiskaadri puhul puudub Nikkor 14-24 sugune valik. Küll on Zeissi 21/2,8 aga seda hinda on vähesed nõus maksma.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 09.12.2011 13:53:12 vasta tsitaadiga

Mark0, "säästukaks" või mitte, paljud neist on täiesti adekvaatsed ka täiskaadri sensori ees.
Teravus tegelikult on üldse paras pseudoteema, pole see midagi nii tähtis. icon_rolleyes.gif
Aga eks kuidas kellele...
tagasi üles
plus
HV vaatleja

sõnum 12.12.2011 00:53:35 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
plus, enamuse harrastajate rahakott ei küündi täiskaadrini. Kere saab suhteliselt mõistliku hinna eest, kuid korralike objektiivide eest tuleb hämmastav kogus raha välja käia. APS-C on mõnus kompromiss. Väga häid objektiive saab suhteliselt mõistliku hinna eest.

Osalesin ühel konverentsil kus esitleti ühe kindla suunitlusega uuringu tulemusi. Tulemus, et 53% eestimaalastest ei ostaks kunagi kasutatud toodet on päris masendav, mis? Eriti just rohelise mõtlemise seisukohalt võttes..
Igatahes, mis ma öelda tahtsin, harrastajate rahakott küündib väga hästi täiskaadrini kui saadaks lahti taagast, et iga ostetav vidin peab uus olema. Mis see Canon 5D klassik nüüd kallim on kui uus poolekaader...

Heineken ja Mark0 ütlesid ka juba palju ära torude poole pealt nagu 50 f1,4 jms.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 12.12.2011 01:40:30 vasta tsitaadiga

plus kirjutas:
pacho kirjutas:

Osalesin ühel konverentsil kus esitleti ühe kindla suunitlusega uuringu tulemusi. Tulemus, et 53% eestimaalastest ei ostaks kunagi kasutatud toodet on päris masendav, mis? Eriti just rohelise mõtlemise seisukohalt võttes..
Igatahes, mis ma öelda tahtsin, harrastajate rahakott küündib väga hästi täiskaadrini kui saadaks lahti taagast, et iga ostetav vidin peab uus olema. Mis see Canon 5D klassik nüüd kallim on kui uus poolekaader...

Heineken ja Mark0 ütlesid ka juba palju ära torude poole pealt nagu 50 f1,4 jms.

Ma ei ole ka päris eestimaalane...
Ma kasutan siin ühte kohaliku väikese perefirma teenuseid, kust enamiku kraamist soetan uuena. Uuena ostes tuleb kaasa lisaväärtus nagu tasuta puhastus ja väga hea garantiitugi. Kui vaja siis müüvad ka vana kraami küllalt mõistliku hinna eest maha. Lisaks sotsiaalne külg, millele ei oskagi rahanumbrit juurde panna.
Iga asi ei pea uus olema ja paljusi huvitavaid asju ei saagi enam uuena... Mul oleks uut 35-70't vaja. Pole kuskilt saada. Kasutatud on aga üsna pooletoobised.

Täiskaadrit universaalselt soovitada on minu arvates veidike kahtlane... Ei ole seda kõigile vaja. Ma eelnevalt tõin mõned põhjused miks seda mulle vaja pole. See oli täiesti subjektiivne arvamus ja pretendeeri absoluutsele tõele.
Võime ka veidike lahata objektiive mida oleks vaja, kui asendaksin oma DX kaamera. Teeme Canoni näitel. Vaja läheks minimaalselt 14mm f/2.8-t ja 16-35'te.
Lisaks juurde 24-105mm f/4. See on päris suur hulk raha. Ka kasutuna ostes. Ok, 14mm ja 16-35 asemel võib soetada midagi selliset nagu Sigma 12-24. Sellega kaotaks aga kvaliteedis.
Nikoniga on olukord sarnane, ainult kere eest tuleb rohkem raha välja käia:
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 12.12.2011 08:33:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Eks muidugi on terve pinu 20 või rohkem aastat vanu odavaid filmiobjektiive - 20/2,8, 24/2,8, 28/2,8, 35/2 jne. Nad muidugi hakkavad täiskaaderdigi ette ka aga siis kisub see jube säästukaks kokku ära ning milleks nii nõudlikku keret kasutada? 20 aastaga on tehnika nii palju arenenud.

Tõesti?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 12.12.2011 11:37:15 vasta tsitaadiga

üks (minu arust) väga imelik tagaajamine on läätse pikslitäpne teravus.
minu teada on ainult 3 põhjust, miks seda taga ajada: profimüük (ajakirjad, ajalehed, tootepildid jms), väga suur print (A3 ja üle) ning suuremahuline lõikamine (crop). Profiteema on eraldi asi ja seda ma ei lahka. Profil peab olema vastav tööriist, mis leiva koju toob. Kui toob, siis kõik on hea.
Väga suur print on ka veel arusaadav, kuigi kui palju kasutajate piltidest reaalselt üle a3-me printi läheb? Mina pole näiteks ühtegi lasknud, aga mõni vast on. See on siiski üpris kallis (A2 print on tubli 30€ ringi ehk vanas rahas u 500 kr/tk).
Aga crop tuleb minu arust mängu ainult teleotsas, kui olemasolev objektiiv "lähemale ei ulatu". Lainurka sa nagu väga kõvasti lõikama ei hakka, sest miks sa laiaks üldse lasid minna?
üldjuhul on see siiski väga väike arv kõikidest piltidest.

Üks väga statistika on steami hw survey, sest see koosneb väga suurest arvuti valimist.
http://store.steampowered.com/hwsurvey
see väidab väga selgelt, et enamik inimesi kasutavad 1920x1080 monitori, pluss arvestame üks nõks üles (1920x1200) või üks nõks alla (1680x1050). 25xx supersuuri resosid kasutab kaduvväike arv kasutajaid. Seega võiks arvestada, et kas sa vaatad neid pilte ise, näitad teistele, jagad netis või lased väiksemaid pilte printida, siis max mida lõppresultaadina reaalelus vaja läheb on ~2mpix pilt (Kõik muu lihtsalt skaleeritakse alla). Kõik, mis üle selle tähendab jube tüütut scrollimist või näiteks netis mahu raiskamist. arvestades monitoride hindu, siis 2xxx reso on veel paari aasta puhul enamikule kättesaamatu. 2mpixi jaoks on tänapäeva tavaklassi tehnikal (ütleme, et 1100D + 18-55 kit või 55-250 või midagi sinnaklassi) teravust kuhjaga ja üle. Võib ju 15x20cm jaoks saata fotolaborisse samast objektist kitika või kalli L klaasi pildi, aga pilt tuleb sama, sest tänapäeva massprindi lahutusvõime ei ole lihtsalt võimeline nii peeneid vahesid eristada, seda ei värvitoonis ega jooneteravuses. Pigem panustaks kvaliteetsemale tarkvaralisele post-processile.

Minu arust peab inimene küll olema kõvera käega, et normaalsetes tingimustes (kui säriaeg piisav) isegi Kit-taseme objektiiviga täpset ja teravat 2mpix pilti kätte ei saa. enamiku kaamerate puhul tähendab see ju vähemalt kuuekordset resize ja see minuarust peidab iga viimasegi "pehmuse", eriti kui veel natukenegi post-processis teravust lisada.
Või on canoni kitikas tõesti nii pudelipõhi, et seda nõnda karta? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 12.12.2011 11:42:44 vasta tsitaadiga

Pigem kahtlustan seda, et kõiksugu pildimoonutused akumuleeruvad ning kokkuvõtteks on tulemus suht nadi. Seega mida rohkem sääraseid moonutusi eemaldada suudetakse seda parem.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 12.12.2011 11:58:33 vasta tsitaadiga

ma pole küll canoni maailmas nii kogenud (paar tuhat pilti 550D + tamroni 18-270), aga nikoni (nii d60 + nikkor 18-55 kui d90+nikkor18-200) kui vana olympus e-520 kui minu põhiline praegune kaamera pana GF-1 + 14-45 kit, tulemus ikka väga sarnane olnud.
Probleemideks võisid olla liigne müra, autofookuse ebatäpsus või aeglus, kere kasutusmugavus, kaalud-surused, katiku või läätsemootori lärm jms. Aga lõpp-pildi teravus küll polnud enamasti probleem (mitte 1:1 muidugi vaadates, aga 1080P monitori full-screenis), vähemalt siis kui fookus sai täpne ja ise pilti ära ei väristanud. Aga viimaste puhul ei aita ka paljukiidetud L klaas.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 12.12.2011 12:20:20 vasta tsitaadiga

High-Q, objektiivi teravus on valiku juures väikseim probleem. Näiteks, see kuidas objektiiv otse päikesesse pildistades käitub, on palju tähtsam.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 12.12.2011 12:29:12 vasta tsitaadiga

High-Q, eks see on sama, miks ostetakse muid kalleid asju. Ma ise ütleks väga lihtsalt - kui ei saa aru, miks on suur sensor ning kvaliteetne L head siis ei ole sa sihtgrupiks. Ma ei mõtle seda halvasti - eks igaühe nõudlikkuse tase ongi erinev.

Mina näiteks naudin seda, et mul on seina peal suur väljatrükk maastikupildist, mis on nauditav kaugemalt vaadates ning lähemalt uurides näeb ära iga maja, kalakuivatusrestid, autod jne. See tähendab, et saab väga kõvasti vajadusel crop'ida. Samuti kui rääkida pilditeravusest - mul on seina peal paar ISO2000 pilti, mis on tehtud hea tehnikaga ning tulemus on taas äärmiselt detailne ja nauditav. Ehk siis kalli tehnikaga on märksa rohkem mänguruumi. Taas - kui seda vahet ei taju/ei vaja siis sa pole sihtgrupp. Ja see on täiesti normaalne, et igaühel on oma vaatenurk.

Kui enamus pilte on heades tingimustes, madala ISO, optimaalse ava ning piisava säriajaga siis piisab nö. KITikatest tihtipeale. Aga kui ikka tahad pilti teha kõrgema ISO ja lahtise avaga, kui on vaja kiirelt otsustada (kvaliteetse kere ja toruga käib enamasti ka kiire/täpne autofookus kaasas), kui valgusolud on nadid - siis tulevad kalli tehnika eelised esile. Tulin hiljuti ühelt kontserdilt tagasi mõne päris hea hetkega (ISO12800, 1/160, F/2,5), mis esitas tehnikale päris tugevad nõudmised. Ilmselt proovin järgi, kuidas A3 välja näeb.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 12.12.2011 15:59:57 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
High-Q, eks see on sama, miks ostetakse muid kalleid asju. Ma ise ütleks väga lihtsalt - kui ei saa aru, miks on suur sensor ning kvaliteetne L head siis ei ole sa sihtgrupiks. Ma ei mõtle seda halvasti - eks igaühe nõudlikkuse tase ongi erinev.

No vabandust, aga ega siis ainult L objektiivid teravad ole. Mitte L torusid on ka selliseid mis ei jää ka 5DII sensorile jalgu. Eelmainitud 35mm F2 on üks neist.
Samuti, objektiivi teravus ei tee nüüd pooltki nii suurt vahet kui võiks arvata, lõpptulemuses. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 12.12.2011 16:38:50 vasta tsitaadiga

Heineken, loomulikult on ka väljaspool eLLi maailm.
tagasi üles
lolloom
HV veteran
lolloom

sõnum 18.12.2011 19:22:59 vasta tsitaadiga

Küsimus teemal Speedlite 430EX ja 430EX II. Ja kere on mul hetkel 50D.
Sain nii aru, et 430EX II on kontrollitav kere Flash control -menüü kaudu. Oskab keegi öelda, kas kehtib see ka vanema 430EX kohta? Tänan! 430EX II kohta oli selgelt öeldud, et on, aga vanema versiooni kohta kiire guugeldamisega ei leidnud vastust. Oli plaan võtta üks kahest välgust lähiajal ligi.

dud66
HV veteran
dud66

sõnum 18.12.2011 19:50:21 vasta tsitaadiga

Mõlemal on välgu säri nihutus olemas nii välklambilt, kui kaamerast

Kui sa just EX I sigaodavalt ei saa, siis siiski soovitaks EX II

Tugevam tald
Uus kinnitusmehhanism
Kiirem laadimine

lolloom
HV veteran
lolloom

sõnum 18.12.2011 19:58:06 vasta tsitaadiga

Tänud! 430EX II poole vaataks jah, aga üks EX I on ca 160€ eest silmapiiril.
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 19.12.2011 10:19:18 vasta tsitaadiga

Kas keegi sellise murega on kokku puutunud, et int välk ei ole enam nõus välja tulema. Ei nupust ega ka automaatselt kui vastav programm valida. Kui menüüst üritan minna ja seadeid sisemisel välgul muuta, siis saan ainult teateks, et väline välk on küljes ja tänu sellele ei pääse asjale ligi. Masinaks 60D, ainus mis tehtud on firmware update, midagi muud häkkinud ei ole.

Edit:

Okei, google aitas icon_smile.gif Viga iseenesest naeruväärne, kui kellelgi peaks sama jama juhtuma, siis siin on lahendus.
http://anthonyspencer.us/2011/01/canon-60d-hot-shoe-problem/
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 19.12.2011 14:33:57 vasta tsitaadiga

lolloom kirjutas:
Tänud! 430EX II poole vaataks jah, aga üks EX I on ca 160€ eest silmapiiril.

http://www.photopoint.ee/et/toode/18785/metz-44-af-1-digital-canonile Aga miks mitte see? Olen ise omanud EX I varianti Canoniga, nüüd on Pentax ja Metz ja suurt vahet ei näe. Võibolla tõesti vähem nuppe aga kinnitub mugavamalt ja asendeid on ka mugavam regullida, kui EX I-l.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
dud66
HV veteran
dud66

sõnum 19.12.2011 14:54:20 vasta tsitaadiga

No siis juba Metz-50, mis oleks ka mu enda valik, kui võrrelda 430 EX-dega
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 19.12.2011 15:05:40 vasta tsitaadiga

eurides ei tundu see vahe nii suur aga tegelt ikkagi tuhat eeki kallim, kui 44 icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
lolloom
HV veteran
lolloom

sõnum 19.12.2011 18:29:42 vasta tsitaadiga

Kas keegi mõnda vastavat Sigma välku kas kasutanud on ja soovitada oskab?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Canoni arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 98, 99, 100 ... 155, 156, 157  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.