Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Windows backupi taastamine teises arvutis märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rihard53
HV vaatleja
Rihard53

sõnum 07.12.2011 11:21:57 Windows backupi taastamine teises arvutis vasta tsitaadiga

Tere,
mul on selline mure, et on vaja taastada Windows server 2008 R2-e backup teises füüsilises masinas mille riistvara ei ole samasugune.
Räägin siis sellest mis ise teinud olen ja kuhuni sellega jõudsin.
Tegin server 2008-sas windowsi oma vahenditegab backupi. Backupi tegemisel panin mitte Full vaid Custom ja sealt alt valisin Bare Metal Recovery, System State, System Reserved ja oma C: ketta. Backupi tegin välisele kõvakettale.
Nüüd võtsin teise arvuti ja tegin Hyper-V-s uue virtuaalmasina. Kõvaketta suuruseks panin täpselt selle, mis oli eelnevas füüsilises arvutis. Lisasin selle välise USB ketta ka külge ja bootisin server 2008 meedialt masina üles. Siis edasi võtsin "Repair your Windows" ja valisin oma backupi mis oli usb kettal. Kõik ilus-kena ja restore hakkas peale. Kui restore oli valmis võttsin usb ketta ja server 2008 meedia ära ning tegin restardi. Ja mis oli tulemus? Tulemuseks oli see, et masin ei suuda bootida. Bootimise hetkel teeb restardi ja hakkab jälle samamoodi pihta... Panin siis server 2008 meedia uuesti sisse ja kasutasin sealt pealt Command Prompti. DISKPART´iga vaatasin üle mis partitsioonid tal olemas on. Ja tuleb välja, et ta on sellele 100MB partitsioonile andnud C: tähe ja minu teisele partitsioonile D: tähe. Tegelikkuses ju sellel System Reserved partitsioonil tähte ei ole. Võtsin selle diskpardi abil talt tähe ära ja andsin c tähe süsteemi kettale. Restart ja siis tuli kiri Bootmgr is missing
Proovisin Bootrec-iga seda command promti alt parandada aga ei õnnestunud mitte mingit moodi.
Kas ma peaksin backupi järgmine kord ilma selle 100mb partitsioonita tegema või kui installin serverit siis üldse selle 100mb partitsiooni välja jätma? Milleks see partitsioon üldse on ja milleks seda reaalselt kasutatakse? Olen siiani aru saanud sellest nii, et kui tahad oma C ketast krüpteerida siis sinna kirjutatakse see krüpti võti.. Igaljuhul mulle tundub, et kui backupist pärast taastada siis arvuti ei oska enam seda 100mb partitsiooni käsitleda...

Ühesõnaga oskab mulle nüüd keegi öelda, mida tegema peaks või mida ma valesti teen? Või polegi võimalik backupi teise arvutisse windowsi oma vahenditega taastada?
Igasugune abi on teretulnud!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.12.2011 11:45:24 vasta tsitaadiga

Selle 100MB ketta peal hoiab Windows enda töövahendeid. iseasi, et milliseid nendest arvutikasutajal vaja läheb või mitte.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproinstall/thread/5f9e147e-32de-4a69-80eb-86f1b10f1c4c/
-------------------------------
Aga see sinu masina Restartimine tuleb ikkagi liialt erinevast rauast, paratamatu nähtus sellisel juhul need kuulsad Windowsi Restardid... icon_cool.gif
tagasi üles
part24
HV kasutaja
part24

sõnum 07.12.2011 11:48:13 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif

viimati muutis part24 19.09.2013 20:53:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 07.12.2011 11:53:52 vasta tsitaadiga

Installides peaks selle 100MB üldse välja jätma. Seda ilustatult öelduna - otseselt välja jätta seda ei saa, Windows ei lase icon_smile.gif
Küll aga saab Windowsi üle kavaldada installimise ajal - kui Windows teeb enne installimist partitsioonid, siis teeb ketta algusesse selle 100MB ja ülejäänust siis teise partitsiooni ning küsib seejärel millisele partitsioonile installida. Nüüd kustutad selle teise partitsiooni ära ja teed sellele 100MB partitisioonile resize, ehk muudad selle vajalikku suurusesse ja installid süsteemi sinnasamma esialgselt 100MB olnud partitisiooni peale. Ongi kokkuvõttes kahe partitsiooni asemel ainult üks, mida saab siis vabalt ilma probleemideta varundada, kloonida, kopeerida.
tagasi üles
Rihard53
HV vaatleja
Rihard53

sõnum 07.12.2011 12:58:49 vasta tsitaadiga

Põimõtteliselt hoiab see 100MB endas ka windowsi bootimiseks vajalike faile ja need samad failid on olemas ka C: kettal Windows/Boot kaustas.

Ma lihtsalt proovimise mõttes tegin sellist asja, et kustutasin Ranishiga (Hirensi CD-l) selle 100MB partitsiooni ära ja boot flagi panin C ketta külge ja tegin ta nö esimeseks partitsiooniks. (Tegin seda füüsilises masinas, millele ise installisin server 2008-sa. Ühesõnaga ei ole see backupist retoritud)
Peale restarti sain kirja Bootmgr is missing. Lasin masina server 2008 plaadiga üles aga sealt ei saanud valida seda Startup repairi. Kuna Server 2008, windows 7 ja vista bootmgr on sama siis panin windows 7 64bitise plaadi sisse ja bootisin ta sellelt üles. Seal oli startup repair olemas. Käivtasin selle ja automaatselt parandas bootimise ära. Ütles et parandus õnnestus ja tee restart. Võtsin plaadi välja ja windows boodib. Ja disk managemendi all on see 100mb nüüd unallocated. Liitsin Gpartediga see 100mb C kettale otsa ja korras. Ühesõnaga seda moodi saab seda kustutada kui ta juba olemas on.
Proovin nüüd sama teha ka sellele backupist taastatud masinale. Kustutan selle 100mb ära jne.. Annan teada kas nii õnnestub.

Olen samameelt, et windowsi omavahenditega saab ainult peavalu... Millest kõigest ei pea enne läbi minema, et asi tööle saada...
tagasi üles
terat
HV kasutaja

sõnum 07.12.2011 19:31:49 vasta tsitaadiga

Minu arust on taastamisel linnuke, et delete kõik eelnevad part'd ja siis ei tohiks küll küsimust olla, et ta asendab sul boot volume'i X sümboliga. Kaks virtuaalmasinat taastasin füüsilisele rauale hiljuti, mõlemad bootisid korralikult.
tagasi üles
Rihard53
HV vaatleja
Rihard53

sõnum 09.12.2011 00:32:51 vasta tsitaadiga

Jah seal on küll see linnuke. Ja selle linnukese ma ka panin. Mul oli nagunii eelnevalt formateeritud ketas aga ikkagi. Nii et selles vaevalt asi oli. Täna proovisin siis virtuaalmasina backupi taastada füüsilises masinas. Samamoodi tegi ja ei õnnestunud. Ei õnnestunud isegi nii, kui mul seda 100mb parti pole. Ka mitte selle tehnikaga ei õnnestunud nagu ülal kirjutasin....
Kas RAID kontroller võib seal vahel midagi määrata? Mõlemil arvutil on olemas RAID kontroller. loomulikult erinevad riistvarad.. aga hakkasin mõtlema, et äkki just see segab midagi ära?
Igaljuhul võtan homme masina ilma RAIDI-ta ja proovin sinna taastada. Mingi võimalus ju peab olema.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.12.2011 12:12:41 vasta tsitaadiga

Üks võimalik versioon, et esmase back-Uppimisega ei võetud kõike "peidetud / kaitstud" faile kaasa. Seda kipub ette tulema küll kopeerimiste ja Back-uppimiste käigus, et "midagi on on puudu".

Sellise mahajäämise vastu on ainsama kindlustatud ikkagi Kloonimine. Vähemalt kloonimisprogrammide tootjad ise lubavad, et nende Kloonijatega on kogu info olemas ning et seda ei garanteerita kopeerimise korral.
tagasi üles
terat
HV kasutaja

sõnum 09.12.2011 13:21:59 vasta tsitaadiga

Kuna ma Bitlockerit ei kasuta, olen ma installil selle System Reserved part'i õhku lasknud ja sellepärast pole arvatavasti taastamisel ka probleeme olnud. Vaatasin korra oma 2008 ja 2008 R2 disk managemen'd üle ja mul pole ühelgi system reserved part'i.

Kui see alles jätta, ta vist kogub endale ka siis mingi bootloaderi osa, a proovi korra kui jätad uuesti Backuppimisel selle System Reserved välja.

edit: http://edhammond.blogspot.com/2010/07/removing-100mb-system-reserved.html arkitkkel kuidas enne backuppi sellest System Reserved lahti saada.
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 12.12.2011 14:06:18 vasta tsitaadiga

Kas nagu mehhanism, et installid sinna ennem mingi windows 2008 peale siis ütled talle restore ei toimi ?
tagasi üles
Rihard53
HV vaatleja
Rihard53

sõnum 14.12.2011 00:10:18 vasta tsitaadiga

Nii, sai siis testitud igasugu versioone. Tulemus on see, et tõesti see RAID kontroller segab seda taastamist. Nii kui RAIDi kontrolleri küljest ära võtsin (see oli lisakaardina ehk siis external) töötas absoluutselt igasugune taastamine teise masinasse. Küll koos selle 100MB System Reserved partitsiooniga kui ka ilma. Füüsilisest masinast virtuaalsesse ja virtuaalsest füüsilisse. Igatpidi töötas. Ahjaa see masin millest Backupi teed, sellel võib RAID olla aga see masin kuhu taastad peab ilma RAIDita olema. Pärast kui ära taastad võid RAIDi uuesti külge panna/sisse lülitada. Ei tea aga midagi igaljuhul läheb sassi nii kui RAID on küljes.
Aga seega on minu mure nüüd lahendatud icon_smile.gif

Aitäh kõigile kes aitasid ja kaasa viitsisid mõelda icon_wink.gif
tagasi üles
terat
HV kasutaja

sõnum 14.12.2011 10:24:45 vasta tsitaadiga

huvitav,pole seda täheldand. Prolianti sai taastatud, millel olid süsteemikettad Raid 1's, a kui sinu puhul nii töötab on hea thumbs_up.gif
tagasi üles
Rihard53
HV vaatleja
Rihard53

sõnum 14.12.2011 12:29:32 vasta tsitaadiga

Mul oli RAID5... Äkki RAID1-ega töötab, pole sedasi proovinud.
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 18.12.2011 23:35:23 vasta tsitaadiga

Tähendab, vaata, olemus on ju selline et sul seal backupis on selle konkreetse raidikontra draiverid, kui nüüd võtad uue kontra mida OS ei tunne, siis sinna see sul ka jääb, aga kui suudad draiverifailid käsitsi sisse istutada restoretud imagesse, siis saad ka tööle.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Windows backupi taastamine teises arvutis
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.