Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell D630 emaplaat. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.11.2011 19:43:18 Dell D630 emaplaat. vasta tsitaadiga

Juhtus nii, et kuumuse (jahutuse) tõttu hävis mu Dell D630 emaplaat. Paar nädalat tagasi sai vahetatud termopasta ja termopadjad said vahetatud ise tehtud vaskplaatide vastu. Kõik oli ilus, temperatuurid olid madalad ja üldse oli igati OK. Kuni eelmise pühapäeva õhtuni... Võtan läpaka... Kuulen mingit kolinat nagu midagi oleks lahti sees aga ma ei teinud sellest suurt numbrit ja asetasin ta lauale. Ühendan talle laadija järgi... Vajutan power nuppu... Sain korraks pea eemale keerata. Tagasi vaadates nägin et läpakas ei käi, mõtlesin küll, et ma ju vajutasin power nuppu... Proovin uuesti... Ei läinud käima. Oli tunda ainult kärsa haisu. Mõtlesin et WTF icon_eek.gif . Proovisin ja proovisin kuni kõik tundus mulle äkitselt selge olevat - Emaplaat läbi. Mõtlesin kohe, et millest see emaplaadi läbipõlemine tekkida võis... Ei läinudki kaua, kui ma lähenesin talle, kruvikeeraja peos. Kiskusin klaviatuuri maha, vaatasin kohe jahutust... Nägin sealt, et termopadja asemele pandud vaskplaat on poolenisti vahelt väljas. Ta oli täiesti lahti seal, kruvikeeraja otsaga liigutatav (ma panin jahutuse vist lohakalt peale kokkupannes) Mõtlesin kohe, et kisun täiesti laiali, ja panen jahutuse korralikult kinni, ehk äkki hakkab tööle icon_smile.gif (lootus sureb viimasena). Paraku elumärke ta enam ei andnud. Praegu peab laadija järel olema, et see mulle üldse mingeid elumärke annaks. Ilma laadijata ei hakka mitte tuledki põlema tulederibal. Laadijaga hakkab korra power tuli põlema, siis wifi tuli. Power ja wifi kustub ning hakkab laadija tuli põlema korraks... Peatselt kustub seegi. Isegi vent ei hakka tööle rääkimata sellest, et hdd ketas liikuma hakkaks sees.
Hetkel otsin endale uut töökorras emaplaati (loomulikult võib olla ka kasutatud). Praegusel hetkel tundub, et kasutatud emaplaati pole saada ja mulle tehti üks pakkumine, uus emaplaat 100 euri ja mu vana emaplaadi eest. 6 kuud saan garantiid kah. Huvitav, kas seda on liiga palju uue emaplaadi eest? Olen samuti kuulnud, et emaplaate on võimalik ahjutada (vms) ja siis nad saavad korda. Kas sellises olukorras olevat emaplaati on võimalik nii ahjutada et ta tööle hakkab?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
killerboy
Kreisi kasutaja
killerboy

sõnum 29.11.2011 20:01:17 vasta tsitaadiga

kui kärsahais taga siis pole miskit teha, vaskplaat tekitas emaplaadil ridamisi valesi ühendusi e. lühistas omavahel mitmeid radasi sellest ka kärsa hais. Ise arvan et 100€ uus emaplaat garantiiga oleks thumbs_up.gif uut vast naljalt odavamalet ei saa
tagasi üles
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

sõnum 29.11.2011 20:05:54 vasta tsitaadiga

killerboy kirjutas:
kui kärsahais taga siis pole miskit teha, vaskplaat tekitas emaplaadil ridamisi valesi ühendusi e. lühistas omavahel mitmeid radasi sellest ka kärsa hais. Ise arvan et 100€ uus emaplaat garantiiga oleks thumbs_up.gif uut vast naljalt odavamalet ei saa

Olgu. Eks ma vaatan, mõtlen ja arvatavasti ostan selle emaplaadi ära..
tagasi üles
killerboy
Kreisi kasutaja
killerboy

sõnum 29.11.2011 20:11:48 vasta tsitaadiga

järgmine kord liimi vaksplaadid temoliimiga kinni, ei tekki muret et vahelt ära liiguvad icon_cool.gif
tagasi üles
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

sõnum 29.11.2011 21:11:06 vasta tsitaadiga

Termoliimiga? icon_biggrin.gif Ma pole enne kuulnudki sellist asja icon_biggrin.gif.
tagasi üles
killerboy
Kreisi kasutaja
killerboy

sõnum 29.11.2011 21:43:07 vasta tsitaadiga

kermo144 kirjutas:
Termoliimiga? icon_biggrin.gif Ma pole enne kuulnudki sellist asja icon_biggrin.gif.

mhm, termoteip või termoliim kasutatakse peamiselt videokaardil mälu radikate peale liimimiseks icon_wink.gif
tagasi üles
robema
HV kasutaja

sõnum 29.11.2011 23:07:07 vasta tsitaadiga

Eriti meeldis osa praeahjus küpsetamise kohta thumbs_up.gif Tegelikult, pole sülearvuti emaplaat mingi kook, et see praeahjus valmis saab. Mis puudutab termopatju - arvatavasti käib jutt videomälude termopatjadest, mis olid asendatud vasest plaatidega ? Ega tegelikult korralik termopadi toimib väga hästi, pole seal vaja vaske ja termoliimi kasutada. Uuri veidi asja mõnest elektroonikapoest (nt. elfaelektroonika) ja vali sealt parima soojajuhtivuse ja paksusega termopadjad.
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

sõnum 29.11.2011 23:37:00 vasta tsitaadiga

robema kirjutas:
Eriti meeldis osa praeahjus küpsetamise kohta thumbs_up.gif Tegelikult, pole sülearvuti emaplaat mingi kook, et see praeahjus valmis saab. Mis puudutab termopatju - arvatavasti käib jutt videomälude termopatjadest, mis olid asendatud vasest plaatidega ? Ega tegelikult korralik termopadi toimib väga hästi, pole seal vaja vaske ja termoliimi kasutada. Uuri veidi asja mõnest elektroonikapoest (nt. elfaelektroonika) ja vali sealt parima soojajuhtivuse ja paksusega termopadjad.

Heh icon_biggrin.gif. Okei. Jah, video ja chipseti termopadjad said asendatud vaskplaatidega. Ma vaatan ja uurin veidi seda asja kui emaplaadi olen saanud selle jaoks. Tänud thumbs_up.gif icon_smile.gif
tagasi üles
MacAivar
Kreisi kasutaja

sõnum 03.12.2011 13:20:50 vasta tsitaadiga

...ma ei saa aru, miks oli vaja vaskplaate toppida sinna, miks normaalne termopasta (nt Arctic Silver vms) ei sobinud?
tagasi üles
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

sõnum 03.12.2011 13:40:40 vasta tsitaadiga

Termopadjad olid kahtlased seal vahel, ja need said ära võetud, asendatud vasega. Muidu oleks ju mingi 1mm vahe vahele jäänud, seda vahet vist Arcticuga täis ei topi, või mis? icon_biggrin.gif
tagasi üles
hardi76
HV kasutaja

sõnum 03.12.2011 18:35:10 vasta tsitaadiga

kermo144 kirjutas:
Termopadjad olid kahtlased seal vahel, ja need said ära võetud, asendatud vasega. Muidu oleks ju mingi 1mm vahe vahele jäänud, seda vahet vist Arcticuga täis ei topi, või mis? icon_biggrin.gif

oli ka korra mõte termopadi vase vastu vahetada aga nüüd läks vist isu üle.

kus kohast neid korralikke termopatju osta saaks eestis? pastat on küll igasugust a patju ei leia:S
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.12.2011 18:45:01 vasta tsitaadiga

Termopatju, kui üldse müüakse, siis trend kipub selline olema, müüakse koos kindla jahutusradiaatoriga.

Ja põhjendus on lihtne - erinevad termopadjad (erinevad värvid on ise tihti tunnuseks) on erineva temperatuurijuhtivusega. Samamoodi, nagu ka igasugu muu termo-kraam, et iga kraam on einevate parameetritega ja erinevateks olukordadeks.
Ning teine asi, nende termopatjade kõikvõimalikud erinevad paksused - alates imeõhukesest padjast ja päris paksude patjadega lõpetades.

Mingeid ultra-pakse sai mõned aastad tagasi otsitud Fujitsu-Siemensile. Tollal FS igatahes teatas küll, et "Sorry - eraldi patju ei saa, aga võite saada uued padjad ainult koos uhiuue radiaatori ostmisega. "
tagasi üles
kermo144
Kreisi kasutaja
kermo144

sõnum 05.12.2011 11:26:57 vasta tsitaadiga

hardi76 kirjutas:
kermo144 kirjutas:

oli ka korra mõte termopadi vase vastu vahetada aga nüüd läks vist isu üle.

kus kohast neid korralikke termopatju osta saaks eestis? pastat on küll igasugust a patju ei leia:S
Ma arvan et tasub vaske vahele küll toppida, ma panen järgmine kordki icon_biggrin.gif, aga lihtsalt, veidi kehvasti sai see töö tehtud mul...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell D630 emaplaat.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.