Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
spreiii
HV kasutaja
|
14.11.2011 11:59:16
JavaScript ja tänapäev |
|
|
Kuna olen oma isiklikuks tarbeks ehitamas sisuhaldussüsteemi, sooviksin teada kas HV-laste arust on lehekülg, mis oskaks toimida ka ilma JavaScriptita, tänapäeval nii oluline kui näiteks aasta tagasi?
Kas lehekülg peaks kindlasti toimima täielikult ilma JS-ita, või vähemasti osaliselt?
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
14.11.2011 15:12:32
|
|
|
Ei. Javascript on aina enam ja enam saanud suureks osakaaluks veebis ja selle toimimises.
Samuti jääb aina vähemaks ja vähemaks device millel javascripti tuge ei ole.
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.11.2011 15:15:27
|
|
|
Vast nii palju võiks arvestada, et kõiksugu robotitel on lihtsam parsida kui lehe sisu ilma JS'ita saadav on. Muidugi korraliku disaini puhul töötab see nagunii automaagiliselt juba ja pole mingit vajadust teha eraldi lehte roboteile
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
15.11.2011 00:29:40
|
|
|
Lihtne elementaarne html-sisukaart (sitemap, page-tree) teha (genereerida) lisaks juurde, see ei tohiks olla ülemõistuse keerukas ega ka ressursinõudlik. Seda saavad siis edukalt kasutada nii robotid, kui nõrgemate/vanemate brauseritega tegelased ja samuti on sellest tihti kasu ka kellele iganes, juhul kui saidi enda navigatsioon on kasutaja mõistuse jaoks liiga "fancy" välja kukkunud ja mõnda peidetumat alamlehte niisama kohe ei leia.
Riigiasutuste veebidel oli vist isegi kohustuslik lisada see sisukaart ja ausalt öelda, mullegi meeldib seda kasutada, kui sait on väga mahuka sisuga, tõesti leiab asjad sellest lakoonilisest tekstilisest pealkirjadepuust (kõikehõlmav, ühel lehel koos) intuitiivselt kiiremini üles!
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
spreiii
HV kasutaja
|
15.11.2011 00:37:25
|
|
|
Hetkel olen jõudnud sellise lahenduseni, et leht laetakse esimesel laadimisel täiesti ilma JS'i abita ja edasi linkidel klikkides (tavalised SEO-Friendly lingid - http://example.com/page/name/ ) laaditakse sisu AJAXi abil etteantud content div'i. Küll aga kasutan veateadete edastamiseks ainult JS'i (fade'iv paneel koos veateatega) aga see pole robotite poolepealt eriti oluline.
Küll aga küsimus selline, et kas kuulsamad robotid, näiteks Googlebot, Bingbot, järgivad noscript osa koodis või mitte? Tavakasutajatele olen sinna lisanud meta-refreshi lehele, mis teatab kasutajatele, et JS peab olema sisse lülitatud.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
serk
HV kasutaja
|
15.11.2011 12:11:18
|
|
|
Mida vanemaks ma saan ja mida rohkem ma arendan, seda rohkem ma vihkan JavaScripti, Flashi ja igast muid vilkuvaid vigureid. Lihtne HTML ja lihtne kujundus paeluvad oluliselt rohkem kui mingi high tech JavaScripti sait. Eks paljusi asju ei saa JavaScriptita teha, aga mida vähem, seda parem.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
15.11.2011 17:33:08
|
|
|
Sa vist rohkem kujundaja? Ära pane võrdusmärki JS ja vilkuvate jubinate vahele, JS on palju muud kasulikumat teha kui lehel pilte vilgutada.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
15.11.2011 18:47:54
|
|
|
ma ise teen hetkel ühte lehte, kus plaanin kujunduse dünaamilises osas jquery selectoreid paaris kohas kasutada, kuna css2 neid lihtsalt ei võimalda. ma arvan, et neid kellel js on keelatud, on ikka väga vähe ning nende pärast muretsema ei peaks. samuti on ajaxi teema hoopis midagi muud kui js kasutamine.
_________________ Hinnavaatlus ei ole koht arvamuse avaldamiseks! |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
17.11.2011 09:47:48
|
|
|
Sõltub saidist. Eks sa katsu teha pildilehitsejat ilma JavaScripti VÕI Flashita (Silverlight ei loe, see on surnult sündinud). Tegu siis mitte lihtsalt galeriiga vaid zoom, liigutamine, ilma reloadita vahetamine jne.
+ AJAX mängib tänapäeval veebis väga suurt rolli. Rich Web Application on eelistatud töölaua rakenduse üle kus vähegi võimalik, põhjuseid piisavalt et neist kümme blogiposti teha.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kilpa
HV kasutaja

|
17.11.2011 16:46:58
|
|
|
madedog kirjutas: |
Sõltub saidist. Eks sa katsu teha pildilehitsejat ilma JavaScripti VÕI Flashita (Silverlight ei loe, see on surnult sündinud). Tegu siis mitte lihtsalt galeriiga vaid zoom, liigutamine, ilma reloadita vahetamine jne.
+ AJAX mängib tänapäeval veebis väga suurt rolli. Rich Web Application on eelistatud töölaua rakenduse üle kus vähegi võimalik, põhjuseid piisavalt et neist kümme blogiposti teha. |
AJAX mängib hetkel veel väga suurt rolli, kuid ma arvan, et seda on asendamas Websocket. AJAX'i päringud on lihtsalt niivõrd mahukad ja kohmekad. Kahjuks tõesti vajab Websocket ka serverit ja vajaliku toega brauserit. Aga ma arvan, et suund võiks olla siiski node.js ja Websockets jne.
Teemasse: Nagu on eelpool öeldud, siis JavaScript on aina enam igal pool kasutust leidev skriptimise keel, kasuta seda kindlasti ja ära muretse inimeste pärast kes javascripti sisse ei lülita.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
spreiii
HV kasutaja
|
17.11.2011 18:20:01
|
|
|
Selge, nii teengi.
Küll aga pole siiani vastanud keegi küsimusele, et kas kuulsamad robotid (Googlebot, Bingbot) järgivad noscript osa või mitte? Ei tahaks botte selletõttu ära suunata lehelt, küll aga inimesi teavitada, et JS peab olema sisse lülitatud.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|