praegune kellaaeg 24.06.2025 14:37:08
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
birdhouse
HV vaatleja
|
12.11.2011 17:08:17
Probleem läpaka ekraaniga. |
|
|
Probleem on siis selline, et jätsin ükskord läpaka ööseks käima (ekraani alla ei lükanud) ja hommikul, kui hiirt liigutasin, siis pilti ette ei tulnud. Seejärel tegin restardi, ootasin natuke ja kuulsin windowsi käivitumise häält kuid pilti ikka ees ei olnud. Tegin uuesti restardi aga seekord panin lauaka monitori taha. Lauaka monitoriga läks läpakas korralikult käima jne. aga kui ma monitori tagant tõmbasin siis pilti ikkagi ei olnud. Jõudsin järeldusele, et äkki on inverter läbi ja peaks uue ostma. Mõeldud tehtud, kuid pilti ikkagi ette ei saanud. Nüüdseks olen juba mõni nädal kasutanud läpakat lihtsalt välimise monitoriga. Olen läpaka ekraani lihtsalt pooleldi all hoidnud, et see ei segaks. Eile õhtul juhtus aga nii, et monitori juhe tuli läpakast välja ja siis samal ajal, kui ma juhet maast üles võtsin tõmbasin ma "kogemata" läpaka ekraani üles ja pilt tuli ette, mitte kõik aga vähemalt 3/4 pildist. Siis hakkasin asja uurima. Tegin restardi, windowsi laadimise ajal pilti ees ei olnud ja pärast windowsi käima minemise häält ka ette ei tulnud. Tõmbasin korra ekraani alla ja üles tagasi ning voilà, jällegi 3/4 pildist oli ees. Proovisin installida igasuguseid draivereid ja muud sellist aga ikkagi mingit õnne ei olnud. Siiski avastasin ühe huvitava asja. Kui ma teen parema hiire klõpsu ja võtan sealt screen resolution, siis saan pmst valida kahe resolutsiooni vahel 1024x768 ja 800x600. Läpakal on resolutsioon koguaeg 1024x768 aga kui ma lasen alla 800x600 peale, siis muutub kogu ekraan valgeks, mis on minuarust natuke imelik aga vahet pole... Kahjuks mul raha suurt ei ole, et kuhugi remonti viia, siiski, kui oleks vaja nt uued juhtmed osta vms siis selle jaoks natuke raha leiaks. Seega ma nüüd tahangi teada, et mis teie arvate mis sel läpakal viga on? Emaplaat äkki? Juhtmed? Äkki on lihtsalt ühendused lahti tulnud ja peaks uuesti korralikult kinnitama? Minul on igatahes mõistus otsas...
Pilt 1:
Spoiler 
Pilt 2:
Spoiler 
Igasugune abi oleks hea...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
12.11.2011 19:40:30
|
|
|
Pildilt on näha vale kell ja kuupäev.
Patarei läbi? Vaheta patarei ja vaata biosi seadstus üle.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
birdhouse
HV vaatleja
|
12.11.2011 20:43:46
|
|
|
virks kirjutas: |
Pildilt on näha vale kell ja kuupäev.
Patarei läbi? Vaheta patarei ja vaata biosi seadstus üle. |
Ei, patareil pole viga midagi. Kell ja kuupäev olid pildil valed sest ma tegin full power reset-i (ehk nullisin BIOSi seaded) ja ei hakanud kohe seda kella õigeks panema. BIOSi koha pealt nii palju, et kuidas ma neid seadeid näen, kui pilti pole? Nimelt pilt tuleb alles siis ette, kui windows juba käib. Kui ma arvuti käima panen, siis ma ootan seni kuni ma kuulen seda windows 7 käivitumise heli, seejärel lükkan ekraani korra alla ja tagasi üles ning siis tuleb alles pilt ette. Huvitav on veel asja juures see, et kui ma ekraani üles lükkan, siis windows teeb seda raudvara tuvastamise heli (nagu siis kui mälupulgagi sisse lükkad). Tõenäoliselt tähendab see seda, et mingil põhjusel ei leia emaplaat kohe arvuti käivitumisel läpaka ekraani üles. Samas ma ei usu, et emaplaadil midagi viga on, sest emaplaat ei lähe lihtsalt üleöö niimoodi katki. Äkki on kellelgi olnud mingisugust kokkupuudet sellise probleemiga? Mina ei oska tõesti enam midagi rohkemat teha... Kui keegi mulle siit mingit head vastust ei anna siis ma arvan, et esimese asjana proovin ma osta lihtsalt uued juhtmed, mis ühendavad LCD emaplaadiga ja kui see ei tööta, siis panen emaplaadi lihtsalt ahju (jutud liiguvad, et see on paljude läpakate puhul töötanud). Igatahes tänud sellegi vastuse eest.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
12.11.2011 20:57:29
|
|
|
Võib küll üleöö emaplaat katki minna. Ja ära ahju küll topi midagi... Eriti veel sellise probleemiga masinat. Võibolla ainult LCD kaabel natuke lahti tulnud vms.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
birdhouse
HV vaatleja
|
12.11.2011 21:19:03
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Võib küll üleöö emaplaat katki minna. Ja ära ahju küll topi midagi... Eriti veel sellise probleemiga masinat. Võibolla ainult LCD kaabel natuke lahti tulnud vms. |
Jah seda minagi, sest kohe pärast inverteri tellimist ma panin selle läpaka ekraani ühte teise läpakasse, et kasutada seni kuni inverter kohale jõuab ja võib olla siis hiljem kokku pannes ei lükanud ma juhet korralikult sisse. Eks ma muidugi kavatsen kõik ühendused korralikult veel üle vaadata enne, kui ma midagi tegema hakkan aga kui ühendused kõik on korras siis ma tõesti ei tea enam mida teha. Mainida tahtsin veel seda, et ma ikkagi ei usu väga, et emaplaadil midagi viga on, sest ma arvan, et kui emaplaat oleks vigane siis poleks pilti üldse või oleks lihtsalt mingid imelikud värvid. Mul lihtsalt ei lähe ekraan kohe arvuti käivitades tööle ja kui läheb, siis on vale resolutsiooniga. See viitab minuarust sellele, et viga on ühendustes/juhtmetes. Aga midagi kindlalt ma ei tea, sest ma pole mingi eriline arvuti spetsialist. Muidugi tänud vastuse eest.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
12.11.2011 21:31:23
|
|
|
Aga katsu kaabel üle ja anna siis tulemusest teada.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
birdhouse
HV vaatleja
|
14.11.2011 10:30:58
|
|
|
Aga katsu kaabel üle ja anna siis tulemusest teada. |
Kontrollisin kõik ühendused üle ja kõik paistis korras olevat seega ühendustes ilmselt viga ei ole. Juhtmed tundusid mulle ka korras olevat aga igaks juhuks ostan ikkagi uue lcd juhtme http://www.asusparts.eu/product_info.php?products_id=2936 ja vaatan kas sellest on asja. Kui uue juhtmega ka midagi paremaks ei muutu siis on viga vist tõesti emaplaadis.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
20.11.2011 22:20:46
|
|
|
birdhouse kirjutas: |
Aga katsu kaabel üle ja anna siis tulemusest teada. |
Kontrollisin kõik ühendused üle ja kõik paistis korras olevat seega ühendustes ilmselt viga ei ole. Juhtmed tundusid mulle ka korras olevat aga igaks juhuks ostan ikkagi uue lcd juhtme http://www.asusparts.eu/product_info.php?products_id=2936 ja vaatan kas sellest on asja. Kui uue juhtmega ka midagi paremaks ei muutu siis on viga vist tõesti emaplaadis. |
Pole vaja kaugelt osta, mul täitsa olemas ja seisab kasutult.
Muide, kas läbi VGA välisel ekraanil on pilt korras?
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|