Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
08.11.2011 18:58:52
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Selle koha pealt ei vaidle vastu, et nänn peab meeldima kuid see meeldivus võiks baseeruda millegil muul kui esmaemotsioonil. |
Aga kas mitmeaastasel emotsioonil tohib baseeruda?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Otto E.
HV veteran
|
10.11.2011 02:30:11
|
|
|
Oskab keegi soovitada, et kust võiks saada iPadile mingisugused korralikud kaaned/ümbrise normaalse summa eest? Tooge ka konkreetseid tooteid välja. Foorumites müüdavatest hiinakatest olen teadlik ning neid ei taha.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
0 :: |
201 |
|
tagasi üles |
|
 |
JAANU5
Kreisi kasutaja
|
10.11.2011 12:09:57
|
|
|
otto123 kirjutas: |
Oskab keegi soovitada, et kust võiks saada iPadile mingisugused korralikud kaaned/ümbrise normaalse summa eest? Tooge ka konkreetseid tooteid välja. Foorumites müüdavatest hiinakatest olen teadlik ning neid ei taha. |
Mis on normaalne hind? Siit on minu arvates igas hinnaklassis korralikke ja kvaliteetseid kotte ja ümbriseid saada.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
kairikene
HV vaatleja

|
11.11.2011 15:42:28
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
ToivoLep kirjutas: |
Pagan seda teab mis just see täpne asi nüüd on mis selle nii ägedaks teeb |
Iga uus asi on mõnda aega huvitav. |
No mul on ipad2 juba aprillist saadik. Aga huvitav on see siiani. Igakord kui näpin ei taha käest panna. Mõnus ja jubemugav Ma olen isegi raamatuid lugema hakanud. Paberraamatuid pole ma ühtegi lõpuni lugenud
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
11.11.2011 18:39:13
|
|
|
omal on selline täitsa mugav. http://www.euronics.ee/tootekaart/41048/Arvutid%2c_GPS_ja_telefonid/Apple_lisatooted/THZ045EU
Üks miinus ka, nimelt need 2 vahe kohta kus saab teda nagu lauale panna jätavad näpujäljed ekraanile, st muu osa läheb vastu ekraani ja pühib ära aga need jäävad kenasti ekraanile näha sellised 2 triipu. Aga see ka ainumas miinus
otto123 kirjutas: |
Oskab keegi soovitada, et kust võiks saada iPadile mingisugused korralikud kaaned/ümbrise normaalse summa eest? Tooge ka konkreetseid tooteid välja. Foorumites müüdavatest hiinakatest olen teadlik ning neid ei taha. |
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
ToivoLep
Kreisi kasutaja
|
12.11.2011 00:12:05
|
|
|
Need targuse junnid ei ole väga head minu arust. See kattematerjal mis vasta ekraani läheb oma eesmärki küll ei täida ja murdekohtadest jäävad ekraanile triibud. Krt peaks vist seda nö originaalivärki proovima.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
12.11.2011 13:48:44
|
|
|
Tahaks nüüd lõpuks mingi ipadi ära osta ja tõstatan veelkord küsimuse. Eelkõige mõeldud neile, kes on kasutanud nii vanemat kui ka uuemat ipadi:
kuidas see kiiruse vahe reaalselt siis ikkagi igapäevasel kasutamisel on? Kas on ka reaalselt tuntav või on efekt puhtalt psühholoogiline?
Youtubest olen võrdlusi vaadanud, kuid see ei ütle minu jaoks suurt midagi. Mõtlengi just üleüldist sujuvust ja kiirust, mitte nüüd seda, kas app avaneb pool sekundit varem või hiljem. Kas on vanemal variandil tunda mingit hakkimist, läägimist või uimasust?
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
12.11.2011 14:05:30
|
|
|
Anti kirjutas: |
Youtubest olen võrdlusi vaadanud, kuid see ei ütle minu jaoks suurt midagi. Mõtlengi just üleüldist sujuvust ja kiirust, mitte nüüd seda, kas app avaneb pool sekundit varem või hiljem. Kas on vanemal variandil tunda mingit hakkimist, läägimist või uimasust? |
Ei
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
12.11.2011 14:53:04
|
|
|
Anti, Aga mida sa sellega tegema hakkad? Veebis surfama? Mängima?
Kui mängud huvitavad siis iPad2 proses on jõudu korralikult rohkem näiteks.
Kui videochat huvi pakub siis originaalil ei ole ees kaamerat
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
12.11.2011 15:08:51
|
|
|
Sülearvuti asenduseks. Peamiselt veeb ja meedia, aga kindlasti ka mõni mäng. Videochat huvi ei paku.
Eelkõige tahakski riistapuud, mida oleks hea koolis seminari ja loengusse kaasa tarida, et ei peaks peale 2-3 tundi juba vooluauku otsima. Lisaks viimaselajal palju soomevahet sõelumist ja laevas, rongis oleks jällegi ipad ideaalne (väike võrreldes läpakaga ja saab terve päeva vabalt ilma juhtmeta hakkama). Ja no üldiselt kui kodust vaja eemal on olla, et ei peaks jälle arvutilaua tagant adapterit kokku kerima, arvutit kotti toppima ja mässama. Ei tundu ehk eriline vaev, aga minu jaoks on
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
12.11.2011 15:50:26
|
|
|
Ise ma seda seadet sülearvuti asendusena ei näe küll. Vähemalt tööd küll vabatahtlikult ei tee sellega - kirjutamist vmt. Samas meedia tarbimiseks jne on väga mõnus asi. Ise võtsin iPad 2. Väiksem/kergem, tunduvalt parem prose ja Applet teade siis vähemalt aasta võrra pikem eluiga (softi support).
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
12.11.2011 16:12:46
|
|
|
ok, ma mõtlesin ipadi pigem aja surnukslöömise seadmena, milleks praegu on 2-3 tunnise autonoomsusega läpakas, millel tuleb alati kodust eemale minna toppida kotti laadimisjuhe + läpakas ise. Ipad oleks hea laadnalt mapi vahele pista, majast välja astuda ja päev läbi muretult kasutada. Telefon on selleks liiga ebamugav asi ja paar tundi järjest telefoniga opereerida ei viitsiks. Ja no kodus ka hea vedeledes mingit mängu toksida või foorumit kontrollida.
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
12.11.2011 17:21:57
|
|
|
Anti, No selleks on ta jah suht sobiv seade.
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
12.11.2011 17:36:52
|
|
|
iPad 2 peal mängude graafika tunduvalt parem ja eks hakkab ka rohkem tulevasi mänge seetõttu sellele tulema. Nt R* lubas GTA3 tuua muuhulgas ka kahetuumalistele i-seadmetele.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
12.11.2011 17:53:27
|
|
|
Renka kirjutas: |
Ise ma seda seadet sülearvuti asendusena ei näe küll. Vähemalt tööd küll vabatahtlikult ei tee sellega - kirjutamist vmt. Samas meedia tarbimiseks jne on väga mõnus asi. Ise võtsin iPad 2. Väiksem/kergem, tunduvalt parem prose ja Applet teade siis vähemalt aasta võrra pikem eluiga (softi support). |
Samad sõnad, pigem tasuks asja vaadata kui suurema arvuti mobiilset täiendust, kui et selle arvuti asendust. Sobib ikka rohkem sisu tarbimiseks kusagil kodust väljas või mugavalt diivanil, kui et selle sisu loomiseks. Seega mingiks video, foto, teksti jms. töötluseks on vaja ikka kõrvale ka korralikku arvutit. Iseasi muidugi jah, kui kogu arvutikasutus ainuüksi valmis sisu tarbimisega piirdubki. Siis ehk sobib tõesti ka suurema arvuti asenduseks. Ja väiksemat kirjatööd, märkmeid teha, e-posti saata jms nipet näpet teha kannatab muidugi kah. Vahel isegi päris mugav, tuli mõni mõte märgid kohe iPadi nagu taskumärkmikku üles, et enam jälle meelest ära ei läheks ilma, et sealjuures midagi pikalt ootama ja käivitama peaks!
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
12.11.2011 20:14:43
|
|
|
Ok, sain ühele valgele 16GB wifile küüned taha.
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
12.11.2011 20:27:44
|
|
|
Mõne aasta pärast asendavad padi'd juba ka arvuteid ma usun. Võimsus kasvab, programmid arenevad, lisaseadmed nagu dock klaver hiir saavad tavaliseks. Ise kasutan iPadi küll läpaka asemikuna, st läpakas saigi maha müüdud ja iPad asemel ostetud. Kas ta nüüd läpakat 100% asendab - EI. Aga kurdima lähedale selle asendamisele on juba saanud küll. Põhilised miinused on tarkvara lihtsus ja Apple jäärapäsisu aga sellest peab Apple aru saama (ilmselt ka saab) et hiir + klaver (see juba on) combo on varsi ikkagi padi'del tavaline just töö mõttes. ja kui tahad vabaja veetmiseks asja kaasa võtat siis jäävad hiired klaverid koju.
Proovisin ka Eee Pad transformerit ennem kui iPadi kasuks otsustasin. Põhilised põhjused, need kes on mõlemat proovind teavad, 1) Veidikene kehvem ekraan st eee läikis rohkem 2) tarkvara - andoridle lihtsalt ei ole asjalikke tarkvarasid 3) üldine it just works - eee hakkis kui erinevate akende vahel liikuda või seadet pöörad. Ühesõnaga animatsioonide sujuvus, mis millegi pärast mind kohutavalt närvi ajas androidi puhul aga see pole ainult eee viga vaid näiteks uus galaxy s2 samamoodi hakib tekib selline tunne nagu seadmel poleks piisavalt powerit. Sorry lõpp läks nati teemast kõrvale.
Kokkuvõtavlt - kas pad asnedab läpaka? - veel mitte, oleneb kasutajast.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
12.11.2011 20:31:56
|
|
|
Omab keegi kogemust ka sketchbook pro ja wacomi stylusega? Kas eelistada wacomi oma või on mõni muu hea stylus joonistamise tarvis olemas?
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
12.11.2011 21:34:32
|
|
|
karuke kirjutas: |
Mõne aasta pärast asendavad padi'd juba ka arvuteid ma usun. Võimsus kasvab, programmid arenevad, lisaseadmed nagu dock klaver hiir saavad tavaliseks. Ise kasutan iPadi küll läpaka asemikuna, st läpakas saigi maha müüdud ja iPad asemel ostetud. Kas ta nüüd läpakat 100% asendab - EI. Aga kurdima lähedale selle asendamisele on juba saanud küll. Põhilised miinused on tarkvara lihtsus ja Apple jäärapäsisu aga sellest peab Apple aru saama (ilmselt ka saab) et hiir + klaver (see juba on) combo on varsi ikkagi padi'del tavaline just töö mõttes. ja kui tahad vabaja veetmiseks asja kaasa võtat siis jäävad hiired klaverid koju.
Kokkuvõtavlt - kas pad asnedab läpaka? - veel mitte, oleneb kasutajast. |
Tegelikult ei olene see "mõne aasta pärast asendavad padi'd juba ka arvuteid" mitte ainult tehnika arenemisest, vaid ka inimesed kohanduvad teistmoodi tehnikat kasutama. 10a tagasi oleks naerdud, kui keegi oleks väitnud, et aastal 2011 ostab tüüpiline kodukasutaja endale läpaka ja uue lauamasina seavad endale üles siis veel vaid friigid. Ja mitte vaid hinnast lähtuvalt.
Kasutusvajadus on ka erinev. Kes progeb, kes teeb hiirega täppispilditöötlust või joonistab, kes vajab arvutit lihtsalt kommunikaatorina facebooki jaoks ega oskagi sellega ilma netiühenduseta suurt miskit peale hakata... Sellest olenevalt on ka üleminek kergem või keerulisem. Samas kui kriitiline mass on kord juba üle kandunud, läheb ka kogu edasine arendus sinna, kus on raha ja järgnev on nagu laviin.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
14.11.2011 14:31:41
|
|
|
Müstiline akukestvus on ikka sellel. Aku pealt tuksus masin 26h järjest, sh 7h standby peal muidugi. Wifi oli koguaeg sees, päev läbi sai Vahelduva eduga üsna tihedat näppimist, mängimist, displei oli suurema osa ajast 100% ja peale 26h laadima pannes oli veel ees 19%. Ulme
Kas ipad2-le sobivad probleemideta kōik tavalised 3,5mm otsaga klapid vōi tahab midagi spetsiaalset?
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
14.11.2011 14:38:25
|
|
|
Minuteada oli iPhone 1gen ainuke mis tahtis eriklappe. Kõik ülejäänud seadmed töötavad täitsa tavaliste klappidega.
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
14.11.2011 17:42:39
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
Anti kirjutas: |
Youtubest olen võrdlusi vaadanud, kuid see ei ütle minu jaoks suurt midagi. Mõtlengi just üleüldist sujuvust ja kiirust, mitte nüüd seda, kas app avaneb pool sekundit varem või hiljem. Kas on vanemal variandil tunda mingit hakkimist, läägimist või uimasust? |
Ei |
Anti, sul on iPad juba ostetud - kumma ostsid, esimese või teise?
Näpin just praegu esimest versiooni, varem olen nädala teist proovinud ja - on ikka vahe sees küll kiirusel ja tundlikkusel. St esimene iPad pole mitte halb või aeglane kuid teine on ikka selgelt kiirem.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
14.11.2011 18:31:05
|
|
|
teise ostsin. Kõige säätukam 16GB wifi variant.
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.11.2011 20:44:02
|
|
|
Eks allapoole tulles ole erinevus alati silmatorkavam kui ülespoole minnes. Endal ka kogemus mõlemaga, kuid õnneks vanemaga varem ja võin kinnitada, et seegi on igapäevasteks tegemisteks suurepärane.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
16.11.2011 11:13:56
|
|
|
Oleks tarvis appi, kus pdf tekstifailile saab vabalt igas vormingus teha käsitsi märkmeid. Tõmmata jooni alla, kirjutada märkusi jne. On midagi taolist olemas? Ei pea ilmtingimata tasuta app olema.
|
|
   |
240 |
|
tagasi üles |
|