Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Dell Alienware M18x märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
G80
HV Guru
G80

sõnum 06.11.2011 21:10:14 Ülevaade: Dell Alienware M18x vasta tsitaadiga

Tegu on siis arvutimaailma Ferrariga, kiire ja väljanägemiselt on tegu ka omaette klassiga. Kui soovid oma lauaarvuti vahetada sülearvuti vastu, siis M18x on selleks ideaalne. Mobiilne mänguri arvuti, mida on palju lihtsam kaasas vedada kui korraliku desktop lauaarvutit. Alienware M18x on suhteliselt uus mudel, välja lasti ta paar kuud tagasi. Pildid on võetud internetist, kuna lihtsalt ei näinud vajadust isetehtud piltide järgi. Küll aga on jooksutatud läbi 3D Margid ja mõned mängud, et näha kui kiire on Alienware M18x. Järgnevalt siis täpsemalt sisust ja mida M18x endast kujutab.

Tehnilised andmed:

Alienware M18x Aluminum Stealth Black
Ekraan: 18.4'' WUXGA 1920x1080 FullHD LED Glossy
Protsessor: Intel® Core™ i7 2720QM 3.3GHz 6MB
Mälu: 8GB (2x 4GB) DDR3 1333MHz
Videokaart: AMD Radeon HD 6970M 2GB GDDR5 Crossfire - Tuum 680 MHz, Mälu: 900 MHz
Kõvaketas: 1.5TB (2x 750GB) 7200RPM RAID 0
Aku: 96 Wh Lithium-Ion, 12-elementi
Optiline seade: Bluray-Lugeja
Operatsioonisüsteem: Windows 7 Home Premium 64-bit
Kõlarid: 2.1 koos subwooferiga
Garantii: 36 kuud
Hind: 2780€ (DL Tehnika)

Kaal: 5.41kg
Mõõdud:
Front: 53.00mm
Rear: 54.20mm
Depth: 322.00 mm
Width: 436.00 mm

Pordid ja lisaühendused: 2x USB 3.0 + 3x USB 2.0, 10/100/1000 võrgukaart, Intel Wireless 6200 (802.11a/b/g/n 3X3), Bluetooth 375, Firewire, Mini-Display VGA väljund, HDMI 1.4, 3.0MP veebikaamera, sisseehitatud mikrofon, mikrofoni pesa, ekspresskaardi pesa, 9-in-1 mälukaardilugeja, dokkimisvõimalus, eSata

3D jõudlus:
Sai testitud 3D Markidega ja juba testi käima lastes oli teada, et tulevad väga head skoorid, eriti paistis silma 3D Mark 03 ning Vantage tulemus. Otseloomulikult olid ka 05 ja 06 tulemused head aga just eriti üllatasid eelnevalt nimetatud testid. Nii suuri numbreid laptopiga mina kohanud ei olnud varem, eelnevalt oli testis käinud üks Alienware M17x R3 mis saavutad 16200p. Aga see selleks räägime edasi siiski Alienware M18x tulemustest:

3DMark 03 – 97029p

3DMark 05 - 27090p

3DMark 06 - 18717p

3DMark 06 OC - 21864p

3DMark Vantage - 19529p (Perfomance)

Crysis Very High – 52 FPS ( Very High seaded, resolutsioon 1920x1080 ja Motion Blur oli Off)Metro 2033 testida ei saanud, kuid teiste ülevaadete järgi peaks seal ka 30FPS + ära tulema.
Ehk siis ei ole mängu mida see arvuti ei suuda välja vedada.

Välimus:

Kahtlemata üks ägedaima välimusega laptop maailmas on just Alienware. Samuti on nimi juba selline, et see asi peab olema kõige kõige. Just need esinurkades olevad ventilatsiooniavad on väga vinged kui sealt kumab valgus välja, üldiselt näeb Alienware vägagi maitsekas välja. Ei ole üle ka pingutatud kujundusega. Küll aga muutub asi kui laptop tööle panna ja igalpool hakkavad särama tuled. Neid saab vägagi palju reguleerida, kui ei meeldi siis kinni keerata ja kui meeldib saab näiteks klaviatuuri teha vikerkaare värviliseks. Selleks tuleb Alienwarega kaasa spetsiaalne tarkvara.

Ekraan:

Esmakordselt 18.4’’ FullHD nähes oli suht vau efekt, kuidagi harjumatu oli nii suurt ekraani vaadata. Tõenäoliselt sellepärast, et ise harjunud 14’’ ekraaniga. Igaljuhul hakkas mulle see suur 18.4 tolline kiirelt meeldima, esiteks on taustavalgustus jube hea ja ka värvid paistis head välja. Samuti näeb läikiva ekraani pilt parem välja kui matti, seda muidugi juhul kui päikese valgus peale ei lange. Siis muutub läikiv peegliks ära ja nähtavus on kehva.

Protsessor:

Alienwarel M18x mis minu kätte sattus oli sees Intel Core i7 2720QM, mille maksimum taktisagedus on 3.3GHz. Hinna ja kiiruse suhtes on tegu vägagi hea prosega, 2920XM läheks juba pea 500€ hinnale juurde. Sellisel juhul on võimalus jällegi protsessorit ülekiirendada, kuna kordajad on lahti ja Alienware BIOS toetab ülekiirendamist.

RAM:

Testitud Alienwarel oli sees kõigest 8GB DDR3 1333MHz kiirusel töötavat mälu. Täpsemalt siis kaks 4GB pulka, maksimum mida M18x toetab on 32GB. Kuna M18x on 4 mälu pesa, kuid selline mälu kogus on juba väga ekstreemne ja tavakasutaja seda täis ei saa. 8GB mis sees oli on hetkel vägagi piisav, tubli paari aastane varu on ka sees, et ei peaks kohe upgrade tegema hakkama.

Klaviatuur:

Klaviatuur pakkus ka suure positiivse üllatuse, peaks ütlema, et mängimiseks lausa loodud. Viimati sain nii hea kogemuse kui olin Logitech G15 taga, mis on tõeline tipptase! Meeldivad just sellised pehmed ja täpsed klaviatuurid, tõelisele mängurile on korralik klaviatuur vägagi tähtis, kuigi paljud unustavad sellele rõhku panna. Taustavalgustus on ka omaette klassist, öösel pimedas leiab kõik klahvid ilusasti üles ja ka väljanägemine on lahe.

Heli:

Siiamaani pidasin Dell XPS 17 2.1 JBL kõlareid üheks parimaks, kuid Alienware 2.1 suutsid üllatada. Just bass tundus parem olevat, üldjoontes siiski samas klassis. Vägagi mahlane heli laptopi kohta, võib rahule jääda.

Kokkuvõte:

Alienware on selline maagiline laptop, isegi kui leiad sama kiire mõne muu tootja oma on ta siiski tavaline võrreldes Alienwarega. Kindlasti üks kõige pilkupüüdvam laptop, kahjuks on sellel ka oma hind ning odav lõbu ta ei ole. Kuid kui soovid teistest erineda ja omada tehnika viimast sõna siis on Alienware just sulle loodud.
Oleks juba unustanud, et Alienware sülearvutiga tuleb kaasa vinge nokamüts ja mänguri hiirematt.

Plussid ja miinused:

+ Kiire
+ Väga ilusa disainiga
+ Väga hea heli
+ 3 aastat ülemaailmset garantiid
+ Väga hea FullHD ekraan
+ Pikk garantii

- Hind
- Kaal ja suurus

Mu esimene ülevaade, loodan, et meeldib. 3D Margi skoorid on ikka laptopi kohta väga korralikud. icon_smile.gif
Akut testima ei hakanud, kuna see nagunii väga koormusega vastu ei pea.
Ühe ülevaate järgi idles peaks ikka 5 tundi kuskil ära tulema ja full loadiga kuskil 1 tund.

viimati muutis G80 07.11.2011 19:49:24, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 256 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 210
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.11.2011 21:27:03 vasta tsitaadiga

Jaa. Kui oleks vaba raha, siis poleks muidugi midagi sellise arvuti vastu, kuid fakt on see, et sama konfiga saaks samasuguseid kaks tükki, kui nimi ei ole Alienware. Üldiselt arvan ma, et tehnika areng on nii kiire, et üle kahe aasta vanune arvuti on juba suhteliselt vanaraud ning selle aja peale on välja tulnud kindlasti juba sellised mängud mida ka antud arvuti ei suuda täisseadetes jooksutada. Nii et see paariaastane varu, on minu arvates veidi ülehinnatud, ainult RAMi lisamine mängusid paremaks ei muuda.
Ülevaade muidugi asjalik, kuigi osad plussid ja miinused on subjektiivsed, sest ma olen kindel, et nii mõnigi paneks välimuse pigem negatiivse alla ning kaalu positiivse, kui minnakse desktopilt üle läpaka kaasastassimisele icon_smile.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sakinaga
HV Guru

sõnum 06.11.2011 21:33:53 vasta tsitaadiga

Võid selle kah ülevaatesse lisada, kui palju ta siis kaalub.
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 06.11.2011 21:36:32 vasta tsitaadiga

G80, mis see kaal siis on, et selle miinuseks tõid?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 06.11.2011 21:58:10 vasta tsitaadiga

Kodulehel on:
tsitaat:
Starting at weight: 5.41 kg (11.93 lbs)
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 06.11.2011 21:59:24 vasta tsitaadiga

http://www.dell.com/us/p/alienware-m18x/pd
System Dimensions
Height
Front: 53.00mm
Rear: 54.20mm
Depth: 322.00 mm
Width: 436.00 mm

Starting at weight: 5.41 kg

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.11.2011 23:47:38 vasta tsitaadiga

Ühesõnaga, praktilise inimese pilguga kokkuvõtteks - mobiilne lauaarvuti, mille vananevat sisu uuendada pole võimalik. (Suuremat sorti silikaattellis vist kaalus 5 kilo ringis? Ehitajad teavad ehk täpsemalt.)
tagasi üles
visalik
HV kasutaja

sõnum 07.11.2011 00:28:38 vasta tsitaadiga

nagunii undab nagu tolmuimeja
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
SinineSiil
Kreisi kasutaja
SinineSiil

sõnum 07.11.2011 01:40:41 vasta tsitaadiga

Koletis. Ei julgeks sellist kellelegi näidata kui mul oleks. Ei soovita.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.11.2011 05:22:21 vasta tsitaadiga

Väga jube näeb välja jah, nii pisikese ekraaniga nagu imelik mängida ka, alla 22" ikka nadi värk. Päris lahedat häält teeb ka ilmselt thumbs_up.gif
tagasi üles
Taun0
HV veteran
Taun0

sõnum 07.11.2011 11:40:21 vasta tsitaadiga

Kunagi sai ostetud m15x kalli raha eest. Nüüd tagantjärgi saan öelda, et see oli üks lollimaid otsuseid mida ma üldse teinud olen.
.:MDK:.
HV veteran

sõnum 07.11.2011 11:59:04 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:
Kunagi sai ostetud m15x kalli raha eest. Nüüd tagantjärgi saan öelda, et see oli üks lollimaid otsuseid mida ma üldse teinud olen.

Saan sama öelda kunagi ammu enda poolt ostetud ORDI Clevo M570RU kohta. Korraks oli graafika tipptase, kuu-paar hiljem tulid nvidial 2x kiiremad kiibid. Ventilaator undas nagu loom. Rahaliselt kahanes väärtus eksponentselt. Valus õppetund ühesõnaga. Never ever again...

Ülevaade on muidugi tore ja arvuti igati püss, ei saa seda kuidagi eitada thumbs_up.gif
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
raipekass
HV kasutaja

sõnum 07.11.2011 12:47:01 vasta tsitaadiga

bluray kirjutajat pole, flashketast pole, aeglased mälud, geiresolutsioon...

dokkimisvõimalus on kõva mänguasja kohta.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
iDemon
HV Guru
iDemon

sõnum 07.11.2011 12:47:28 vasta tsitaadiga

raipekass, mis otsast FHD resolutsioon halb on? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 104
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 07.11.2011 12:48:24 vasta tsitaadiga

Ma küsiks, et kas see AW bränd on reaalselt väärt ka seda hinda?
Võrreldes nö tava läpakatega, mis geimeritele tehtud?

raipekass
HV kasutaja

sõnum 07.11.2011 12:54:53 vasta tsitaadiga

iDemon kirjutas:
raipekass, mis otsast FHD resolutsioon halb on? icon_rolleyes.gif

Käisid Euronicsis ja müüja rääkis, et 1920x1080 on ülim? icon_rolleyes.gif
http://10rem.net/blog/2010/04/22/rant-hdtv-has-ruined-the-lcd-display-market-or-i-want-my-pixels-and-dpi-now
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Gap
HV Guru
Gap

sõnum 07.11.2011 15:15:46 vasta tsitaadiga

Minu meelest on need uuemad Alienware läpakad poole ilusamad ja ägedamad oma disaini ja välimuse poolest kui olid eelmised mudelid....või üldse mingi muu firma läpakad... Olen ise ka neid netis vaadanud ja vesise suuga passind mõnda youtube videot ja nüüd viimati nägin ka Kristiine euronicsus lähedalt oma silmaga seda m14x mudelit ,mis oli tõsi küll suht väike aga peaks ütlema et kuradi ilus asi on ikka thumbs_up.gif Tõsi küll suht kirve hinnaga on nad küll.eriti see millest siin ülevaates räägitakse...Hinda ma nagu ei näinud aga selle M18x hind on mingi 3000€ ? icon_biggrin.gif suht jube ikka,,,, selle raha eest saab auto juba icon_rolleyes.gif aga jah on vist 17 tolliseid ka ja selle viimase 14 tollise hind ei olnud väga kallis kui nii võtta..mingi 1400€ ..endale jah nende välimus meeldib,see on midagi teistsugust kui teiste firmade läpakad.. iseasi kui vastupidavad nad on ja kas nendega näiteks uuemaid mänge kannatab ka mängida ilma et peaks põdema kas videokaart üle ei kuumene või üldse otsad ei anna ? Olen uurinud et osad need Alienwared on Nvidia kaartidega ja osad ATI/AMD kaartidega siis kumb nagu parem on ? Küsin niisama uudishimust kuna pole ise kunagi ühtegi sellist gamer läpakat omanud... tehniliste näitajate poolest on nad ikka suht head ? Intel i7 2720QM 2.4GHz Sandy Bridge prose ja mälu ka parasjagu nagu icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
flameas
HV veteran
flameas

sõnum 07.11.2011 15:31:29 vasta tsitaadiga

Vb mugav lahendus neile, kes pidevalt igast lan-partydel jms sellistel üritustel käivad.. mõistagi mitte eestis.. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
HV veteran

sõnum 07.11.2011 16:07:15 vasta tsitaadiga

offtopic: Gap, õigekirjast oled kuulnud? icon_biggrin.gif
Gap
HV Guru
Gap

sõnum 07.11.2011 16:33:15 vasta tsitaadiga

ot:
olen küll jah icon_redface.gif sry kui häirib selline asi,püüan järgmine korda paremini icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
Anton
HV veteran

sõnum 07.11.2011 17:01:34 vasta tsitaadiga

Ja kui osta tahakski, siis kus seda müüakse? 2009 tahtsin AW soetada. Suhtlesin enne USA-sse minekut kuu aega firmaga ja nad ei suutnudki leida varianti kuidas seda mulle müüa, kui ma pole USA kodanik. Samuti ei teadnud keegi AW-st üheski elektroonikapoes, oli ta siis kui suur tahes!
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 81
tagasi üles
G80
HV Guru
G80

sõnum 07.11.2011 18:03:18 vasta tsitaadiga

Hind ja kaal on üheks peamiseks miinuseks jah minu silmis, samas välimaal kus see arvuti kõigest kuupalk või natuke vähem ei olegi hind enam nii hull.
Üldiselt Alienware bränd ja välimus on siiski suhteliselt hästi väljaarendatud. thumbs_up.gif

UB kirjutas:
Jaa. Kui oleks vaba raha, siis poleks muidugi midagi sellise arvuti vastu, kuid fakt on see, et sama konfiga saaks samasuguseid kaks tükki, kui nimi ei ole Alienware. Üldiselt arvan ma, et tehnika areng on nii kiire, et üle kahe aasta vanune arvuti on juba suhteliselt vanaraud ning selle aja peale on välja tulnud kindlasti juba sellised mängud mida ka antud arvuti ei suuda täisseadetes jooksutada. Nii et see paariaastane varu, on minu arvates veidi ülehinnatud, ainult RAMi lisamine mängusid paremaks ei muuda.
Ülevaade muidugi asjalik, kuigi osad plussid ja miinused on subjektiivsed, sest ma olen kindel, et nii mõnigi paneks välimuse pigem negatiivse alla ning kaalu positiivse, kui minnakse desktopilt üle läpaka kaasastassimisele icon_smile.gif

Näita mulle sülekat millel sama sisu ja kaks korda odavam oleks kohe huvi selle vastu. icon_razz.gif icon_wink.gif

madisxxx
HV kasutaja

sõnum 07.11.2011 18:21:23 vasta tsitaadiga

Anton kirjutas:
Ja kui osta tahakski, siis kus seda müüakse? 2009 tahtsin AW soetada. Suhtlesin enne USA-sse minekut kuu aega firmaga ja nad ei suutnudki leida varianti kuidas seda mulle müüa, kui ma pole USA kodanik. Samuti ei teadnud keegi AW-st üheski elektroonikapoes, oli ta siis kui suur tahes!

Max digimarketis olla mingiaeg AW masinad müügil olnud.
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 99
tagasi üles
GinPenGuin
HV kasutaja
GinPenGuin

sõnum 07.11.2011 19:08:39 vasta tsitaadiga

madisxxx kirjutas:
Anton kirjutas:

Max digimarketis olla mingiaeg AW masinad müügil olnud.

Isegi Tartu Lõunakeskuse Klick'is oli see AW rüperaal müügis... Vähemalt mingi aeg oli seal, viimati seal käies ei näinud...
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 07.11.2011 19:47:57 vasta tsitaadiga

IT Grupp ka müüb neid...ilmselt seetõttu on ta on nüüd Delli nimega
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Dell Alienware M18x mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.