Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pr_
HV vaatleja
|
29.10.2011 21:03:28
Sülearvuti jahutus |
|
|
Mul on Ordi sülearvuti 3. aastat. Prose Intel Core 2 Duo T5900 2,2 GHz ja graafikakaart NVIDIA Geforce 8600M GS.
Esimesel aastal juba arvuti jahutus hakkas intensiivsemalt tööle, kuid ma olen siiamaani ignoreerinud seda.
Hetkel on CPU core1, core2 temperatuurid 90 kraadi lähedased.
Olen ise arvutit puhastanud ning arvan, et see ei ole seotud arvuti tolmususega, vaid pigem sellega, et jahuti ei suuda graafikaarti jms asjade tõttu seda maha jahutada. Olen 2 aastat seesuguse jahutusega hakkama saanud ja arvan, et tulevikuski.
Küsimus: kas on mõtet muretseda uus jahutus või mõelda uue läpaka peale või on mu arvutil lihtsalt parandatav kala?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.10.2011 21:26:43
|
|
|
Termopasta/padjad vaheta ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
29.10.2011 21:30:41
|
|
|
eriline huumor ju.
Kui sa oled enne arvuti puhastamisega tegelenud, siis peaksid teadma ju et sellise kuumuse korral tuleb esimese asjana arvuti ära puhastada!!!!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
pr_
HV vaatleja
|
30.10.2011 13:43:27
|
|
|
Tahtsin teada, et kas kellelgi Ordi kasutajatest samasugune kogemus ja mis siis ette võetud on.
Ise ei taha eriti selle arvuti peale raha kulutada, aga kui lahendus oleks garanteeritud, siis ma seda teeksin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
30.10.2011 13:53:51
|
|
|
ma arvan, et enamusl arvutkasutajatel on kegemusi sellega, et puhastamata arvuti kuumaks läheb
termopasta ei maksa ju midagi ja see oleks su ainus kulu kui ise ära puhastad arvuti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pr_
HV vaatleja
|
30.10.2011 17:46:40
|
|
|
Mina puhastasin enda arvutit viimati, siis tegin ventika puhtaks ja muud asja. Ei olnud ta nii tolmune üldse, et peaks mingeid temperatuure lakke viima. Arvuti panin tööle ja samamoodi jahutus hakkas paari minuti pärast intensiivselt tööle.
Üks asi on ebaefektiivne jahuti või teine asi, sooja õhku ei suudeta arvutist piisavalt välja juhtida.
Eks ma ürita arvutile veel kord pilk peale visata ja ära puhastada, kuigi arvan, et spetsialistid teaksid sellest rohkemgi.
Ja kindlasti uurin termopasta kohta, sest hetkel ma arvan, et mu videokaart on see, mis kuumeneb, aga ma võin ka eksida.
Küsimus on selles, et kas see puhastamine ja termopastaga möllamine ka midagi muudab, sest nagu ma olen aru saanud, siis osadel Ordi arvutitel ongi selline tendents, et kuumenevad kiiresti, sest korpus+jahuti ei ole kooskõlas vms.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.10.2011 22:00:22
|
|
|
Termopasta ja termopadjad ongi selleks, et anda paremat kontakti radika ja kiibi vahel ning sellega juhtida ka paremini soojust. Kui sul on 3 aastat vana arvuti, siis on pastad ja padjakesed seal juba kuivikud ning soojusjuhtivus on nullilähedane. See selgitab ka ventilaatori paanilist pöörlemist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
30.10.2011 22:25:26
|
|
|
Ilmselt kirjeldab teemaalgataja teada-tuntud ASUS S96S tooriku baasil masinat, millel juba peale 1,5a on protsessori vaikimisi termopasta kivistunud. Padjakesed (mis kõlbavad ka taaskasutada) on ainult videokaarti mälukividel, videokivil endal on fooliumilaadne lahendus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Coolest
HV veteran
|
01.11.2011 13:26:55
|
|
|
Mingi alus osta kindlasti endale. Mu Fl90 oli samuti 90+ alati, et suutsin vähemalt alla 90ne saada cooling padiga, kuigi laptopid on high temp. anyway. Samuti võid proovida oma arvutil voltage'd vähendada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pr_
HV vaatleja
|
03.11.2011 00:28:51
|
|
|
Jah, oli viga termopastas - oli suht ära kuivanud ja vähe ka. Termopadjad olid OK.
Vahetasin termopasta välja ja puhastasin ventika jurast puhtaks - tolmu ei olnudki eriti.
Temperatuur langes märkimisväärselt, aga arvan, et jahutusaluse ja uue propelleriga oleks asi veelgi normaalsem, aga selleks vajadust pole.
Kokkuvõttes temperatuur langes 90 kraadi pealt 55-65 kraadi peale (iseasi, kui jääv see nähtus on).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
03.11.2011 12:06:18
|
|
|
Madalad temperatuurid püsivad nii kaua, kuni arvuti on tolmust puhas ja termopasta pole ära kuivanud.
Uue tiiviku paigaldamisel ei näe ausalt öeldes mõtet.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|