Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  ERR nimetab Nokiat lolltelefonide tootjaks? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.10.2011 11:12:33 vasta tsitaadiga

SmartPhone ajalugu siis - nii, et õnnitlege parem IBM-i esimese Smartphone väljamõtlemise eest ning Nokia jääb igaveseks teiseks. icon_cool.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 29.10.2011 11:22:02 vasta tsitaadiga

See "kes oli esimene" võistlus on ka natuke naljakas. Või "kelle turuosa on suurem" - ma ei tea kuidas teistega on kuid mulle meeldib see, mis mulle meeldib, mitte see hunnik, mille peal kärbseid kõige rohkem on. Aga eks see on üks väljakujunemata isiksuse tunnuseid kui ei julgeta olla teistsugune ning kõiki endast erinevaid kõõrdi vaadatakse. Hoidku jumal kui naabril on juuksed pikemad kui sul, muusikamaitsest ning taskus oleva telefoni margist rääkimata.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 29.10.2011 11:58:21 vasta tsitaadiga

Ho Ho, kas peab su N950 kogemust ka siis kõigi standardite emaks pidama kui Nokia peaks mingil põhjusel hävima?
Nokia elab praegu ja lähiaastail ainult "lolltelefonidel", peamiselt Indias, Brasiilias jne, fakt! Samsung samuti, aga Samsung on ammu nuti-usku pööranud - veel sel kuul peaks esimene bada-telefon suure uuenduse saama (ligi 2a vana, mind you), ja see pole mingi bugfix. droididest pole isegi mõtet rääkida (GS3 spekuleeritud 2+2 tuunaga ja koostöö Wacom-iga jne). Nokia samas toob välja 1,4 GHz Scorpion riista WP7-ga. pole ime, et isegi soomlased ise soovitavad aktsiaid vaid müüa...
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.10.2011 12:18:28 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
mina olen lolltelefonide (mitte ainult N-tähega tootja) fänn ja seda eelkõige sellepärast, et telefon on mulle pelgalt helistamiseks. icon_cool.gif

+1oo

QWhite
Kreisi kasutaja
QWhite

sõnum 29.10.2011 13:35:01 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
kännuämmelg kirjutas:
mina olen lolltelefonide (mitte ainult N-tähega tootja) fänn ja seda eelkõige sellepärast, et telefon on mulle pelgalt helistamiseks. (H)

+1oo

+200. Aku on reaalsetes elusituatsioonides üks äärmisel tänuväärne asi. 2 nädalat jutti 20 € telefoni laadimata kasutada tundub karjuva ebaõiglusena nutifonide omanike suhtes. Mõistan et jällegi nende vaatevinklist tundub foursquare'i puudumine inimõiguse võtmisena.

Keele arendamise ja antonüümide vastu pole mul midagi, lollifon oleks muidugi suupärasem.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
Napsi
HV kasutaja
Napsi

sõnum 29.10.2011 14:11:11 vasta tsitaadiga

QWhite kirjutas:
jägaja kirjutas:
kännuämmelg kirjutas:
mina olen lolltelefonide (mitte ainult N-tähega tootja) fänn ja seda eelkõige sellepärast, et telefon on mulle pelgalt helistamiseks. icon_cool.gif

+1oo

+200. Aku on reaalsetes elusituatsioonides üks äärmisel tänuväärne asi. 2 nädalat jutti 20 € telefoni laadimata kasutada tundub karjuva ebaõiglusena nutifonide omanike suhtes. Mõistan et jällegi nende vaatevinklist tundub foursquare'i puudumine inimõiguse võtmisena.

Keele arendamise ja antonüümide vastu pole mul midagi, lollifon oleks muidugi suupärasem.

Kõiki nutifoone ühte patta ei tasu panna.
Wave 1 Bada OS-il läheb mul 3-4 päevaga tühjaks, ja selle ajaga käin wifis,netis ja mängin vahest + kõned ja muud asjad.
Wave pole küll täis nutifoon kuid tavamobla ei ole ta kah enam kuid laseb teha enamus toiminguid mis nutifoon.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
oggy
Kreisi kasutaja
oggy

sõnum 29.10.2011 15:19:53 vasta tsitaadiga

minuarust on 20€ säästumobla ja 400€ nutitelefoni võrdlemine ikka väga "tark" icon_wink.gif täiesti erinevad tooted erinevatele kasutajagruppidele. loogish et kui mul on vaja telefoni ainult rääkimiseks siis ostan 20€ telefoni ja olen õnnelik thumbs_up.gif aga kui oleks vaja netti, e-posti lugeda, GPS-i kasutada või midaiganes mis nutitelefonid võimaldavad, siis on hea omada nutitelefoni thumbs_up.gif
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 77
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 29.10.2011 15:27:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

netti, e-posti lugeda,

Wap ja gprs ja edge on vist igal tänapäeval "telefoniks" nimetataval asjal olemas icon_rolleyes.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 29.10.2011 15:32:18 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
tsitaat:

netti, e-posti lugeda,

Wap ja gprs ja edge on vist igal tänapäeval "telefoniks" nimetataval asjal olemas icon_rolleyes.gif

Palju sa sellisega netis käid? Mingit lõbu pole. Ainuke viis seda normaalselt kasutada oleks läbi arvuti, ehk modemina.
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 29.10.2011 15:38:13 vasta tsitaadiga

Nuti- ja dumbtelefonide liigitus on jah selles mõttes jabur, et tänapäeval suudavad mõnekümneeurosed telefonid netis käia, maili lugeda, kalender on olemas, Facebook ka, MP3, FM raadio - nutitelefon mis nutitelefon. Enamasti kiputakse arvama, et vaid suure ekraaniga lahmakad pihuarvutid... st nutitelefonid on ainsad "nutikad" tegelased. Ei ole täitsa nii.

GPSi järgi saaks joont tõmmata, see on enamasti suure ekraaniga telefonide pärusmaa (kuigi ka siin on erandeid, Nokia E52 näiteks).

marxveix, mul on Nokia E51 Exchangega sünkitud, kasutan ka uudiste lugemiseks tööle sõites ja koju tulles + RSS + muusikakuulamine ja raadio. Ainult GPSi ei ole. On see nüüd nutitelefon või mitte?

viimati muutis Dirty Harry 29.10.2011 15:40:21, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 29.10.2011 15:38:39 vasta tsitaadiga

Mingeid flash delfi lehti muidugi ei külasta, aga pangad jms saab vajadusel tehtud. Iseasi, et inimesel, kel on telefon vaid rääkimiseks, kasutab netis käimiseks tõesti muid vahendeid, nt (laua-)arvuti, olgu see siis tööandja oma, kodune või nt AIPi (Need asjad ikka veel eksisteerivad, ju eusa_think.gif?) oma icon_rolleyes.gif
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 29.10.2011 16:27:21 vasta tsitaadiga

Viimased Nokia nutid on vägagi nutitelefonid.Isegi need mis kasutavad Symbiani.Soovitan uurida Symbiani Anna/belle uuendustega telefone mis tegelikult ei jää enam kuidagi alla Androidile.Inimesed on lihtsalt harjunud Symbianist sit*sti arvama muud midagi.
tagasi üles
.:MDK:.
HV veteran
.:MDK:.

sõnum 29.10.2011 16:59:08 vasta tsitaadiga

Oman suht odavat nokia telefoni 5230, millel on olemas suur puuteekraan, GPS, 3.5G, kaamera jms, aga nüüd on siis tegemist "lolltelefoniga", sest õunafonil on täpselt samad funktsioonid pisut paremana? eusa_think.gif Kuna iOS ei ole mulle teps mitte võõras, siis kindlasti on see parem kui vana Symbian, aga lolltelefoniks nimetamine on küll ülepingutatud. Nagu eespoolgi keegi kirjutas, siis kas Windows XP = loll-opsüsteem? icon_smile.gif
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 29.10.2011 17:10:52 vasta tsitaadiga

.:MDK:. kirjutas:
Oman suht odavat nokia telefoni 5230, millel on olemas suur puuteekraan, GPS, 3.5G, kaamera jms, aga nüüd on siis tegemist "lolltelefoniga", sest õunafonil on täpselt samad funktsioonid pisut paremana? eusa_think.gif Kuna iOS ei ole mulle teps mitte võõras, siis kindlasti on see parem kui vana Symbian, aga lolltelefoniks nimetamine on küll ülepingutatud. Nagu eespoolgi keegi kirjutas, siis kas Windows XP = loll-opsüsteem? icon_smile.gif

Mul X6 koos tsiteeritud omadustega ja pole see lolltelefon mitte.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 16
tagasi üles
number
külaline

sõnum 29.10.2011 17:50:10 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis number 13.03.2012 03:15:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 29.10.2011 19:08:57 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
The_Boss, ja mis siis kõik need symbiani-põhised nokiad on? dumbphone'd?

icon_eek.gif

Mu abikaasa E51 vajab Androidi mõistes kõige lihtsamate kommunikatsiooniseadete sisse-välja lülitamiseks spetsialisti või kasutajatoe kaasamist. Manuaali uurimisest ei piisa, need konkreetse operaatori võrgus konkreetse korporatiivteenuse kasutamist ei selgita. Llisaks ei pruugi täpselt samade seadetega identsed seadmed roamingus samamoodi sünkroniseerida. Siis mu arvates on neid nutitelefonideks nimetada tõesti liig. Ja kuna rahvusvaheline kontsern on oma puises tsentraliseeritud asjaajamises ära lukustanud, et ametlik ja ainumas lubatud telefon on N tähega kummik, siis alternatiivi pole. Idiootsus muudkui kestab.

Mis asja veel hullemaks teeb, on asjaolu et E** võrgus on tollest ka lihtsalt GSM kõneside jaoks vähe tolku, side muudkui katkeb, teatatakse võrgu ülekoormatusest või lausa valitud telefoninr kasutusel mitte olemisest. Tõesti dumbphone, blondidele tegevuse andmise mänguasi.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
2III7
HV veteran
2III7

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2011 19:11:33 vasta tsitaadiga

totufon oleks hea nende "helistamisfonide" kutsumiseks. totufon ja nutifon. olgem ausad, et sellised telefonid ei ole just kõige targemad icon_rolleyes.gif (ma ei mõtle selle all aku kestvust või korpuse kvaliteeti) kunagi tuleb kindlasti aeg kui sellised telefonid lettidelt üldse ära kaovad
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 144
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.10.2011 19:45:30 vasta tsitaadiga

2III7 kirjutas:
totufon oleks hea nende "helistamisfonide" kutsumiseks. totufon ja nutifon. olgem ausad, et sellised telefonid ei ole just kõige targemad icon_rolleyes.gif (ma ei mõtle selle all aku kestvust või korpuse kvaliteeti) kunagi tuleb kindlasti aeg kui sellised telefonid lettidelt üldse ära kaovad

miks peaks telefoni üldse "totuna" määratlema. Helistamisega saab ta hakkama, milleks ta ka mõeldud on. Fix ehk lauatelefonid on siis puha piix asjad, need ei oska SMS ka vastu võtta .

ja tavaline helistamise mobiil ei kao kusagile, on ilmselge, et väga suur osa "helistajatest" ei vaja kunagi ühtegi nutikat omadust sinna telefoni juurde. Näiteks filmide vaatamine, pahade sigade nottimine jms.

Nokia E51 tanasel päeval võrrelda miski rohelise või näritud isendiga on ilmselge liialdus. Kui too isend turule tuli, oli ta ikka tegija.
Täna tagasi vaadates võib lihtsalt mainida, et oli ikka ebamugav kasutada küll, mida aga aastate eest ei saanud väita.
Tehnika areneb ja tänane tipp on viie aasta pärast vaadates kas just paras käkk, kuid miskit sinnapoole küll.

2III7
HV veteran
2III7

sõnum 29.10.2011 19:55:55 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
2III7 kirjutas:

miks peaks telefoni üldse "totuna" määratlema. Helistamisega saab ta hakkama, milleks ta ka mõeldud on. Fix ehk lauatelefonid on siis puha piix asjad, need ei oska SMS ka vastu võtta .

ja tavaline helistamise mobiil ei kao kusagile, on ilmselge, et väga suur osa "helistajatest" ei vaja kunagi ühtegi nutikat omadust sinna telefoni juurde. Näiteks filmide vaatamine, pahade sigade nottimine jms.

Nokia E51 tanasel päeval võrrelda miski rohelise või näritud isendiga on ilmselge liialdus. Kui too isend turule tuli, oli ta ikka tegija.
Täna tagasi vaadates võib lihtsalt mainida, et oli ikka ebamugav kasutada küll, mida aga aastate eest ei saanud väita.
Tehnika areneb ja tänane tipp on viie aasta pärast vaadates kas just paras käkk, kuid miskit sinnapoole küll.
aga miks peaks telefone "nutina" määratlema? tavaline mobiil kaob siis kui tulevad kokku volditava/rullitava ekraaniga mobiili/tahvelarvuti hübriidid. ehk siis "tavakasutajale" üks seade helistamiseks ja netis käimiseks, aga sinna läheb veel (kümneid) aastaid aega.
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 144
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 29.10.2011 21:00:11 vasta tsitaadiga

Ahh, milleks poleemika!? Üks on telefon ja teine on pihuarvuti telefoni lisafunktsiooniga. Pole lolli ja pole nutti. Nimetame asju õigete nimedega.

icon_idea.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
upper
HV kasutaja

sõnum 29.10.2011 21:09:29 vasta tsitaadiga

no kuna me oleme üks osariikidest ja soome ammu oma hea eluga pinnuks silmas,siis paistab artikkel rohkem poliitiline,kui tehniline.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 29.10.2011 21:13:59 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Ahh, milleks poleemika!? Üks on telefon ja teine on pihuarvuti telefoni lisafunktsiooniga. Pole lolli ja pole nutti. Nimetame asju õigete nimedega.

Õige!
Sest tõepoolest, kui jätkata termini "nutifon" kasutamist, jõuame me juba lähiajal peagi selleni, et enamus arvutitehnikat ja koduelektroonikat tuleks ka nutifonideks nimetama hakata.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.10.2011 21:28:37 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
Ho Ho, kas peab su N950 kogemust ka siis kõigi standardite emaks pidama kui Nokia peaks mingil põhjusel hävima?
N900/950/9 on lihtsalt head näited kuidas nad suudavad teha igati adekvaatseid aparaate kuid poliitika ja taskusse topitud rahasummad ei lase neil neid adekvaatselt turustada.
arm2004 kirjutas:
Nokia elab praegu ja lähiaastail ainult "lolltelefonidel", peamiselt Indias, Brasiilias jne, fakt!
Selle vastu ei vaidle mingist otsast.
arm2004 kirjutas:
pole ime, et isegi soomlased ise soovitavad aktsiaid vaid müüa...
Samuti pole ma kordagi vaielnud vastu Nokia kirujatele, vähemalt senikaua kuni nad päris puusse ei pane omadega. Nad on juba aastaid järjest aina hullemaid otsuseid vastu võtnud ning jääb vägisi mulje, et üritavad end ise hävitada.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.10.2011 21:41:57 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
The_Boss, ja mis siis kõik need symbiani-põhised nokiad on? dumbphone'd?

icon_eek.gif
need on feature phoned thumbs_up.gif
maxtor1
HV veteran
maxtor1

sõnum 29.10.2011 21:47:53 vasta tsitaadiga

marek kirjutas:
Õigem oleks ikkagi tobutelefon, sest lolltelefon tundub asjatult halvustav ja dumb = tobu, tobe.

See nimetus sobiks pigem küll näritud õunaga toodetele icon_biggrin.gif kus on asjad ''by default'' küllap hästi toimivaks ja lihtsaks tehtud (ei ole ja ei igatse omapoolseid kogemusi). Samas kuuldavasti on igasugune isetegevus ehk siis vähimgi võimalus miskit seada-muuta-vahetada likvideeritud (sest iial ei või teada millega loll jälle hakkama saab).
Kui lisada siia veel Apple hinnakujundus siis on ideaalsemat ''tobutelefoni'' võimatu leida sest nagu siin varemgi juba välja öeldi ''On kuritegu jätta lollile alles tema raha''
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 91
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  ERR nimetab Nokiat lolltelefonide tootjaks? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.