Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Väikemees
HV kasutaja

|
18.10.2011 17:52:53
Raal vaiksemaks ja jahedamaks |
|
|
Tahan profiilikasti teha nii vaikseks, et arvutit poleks eriti kuulda toanurgas.
Niisiis hakkasingi uurima, et mis mul seal kastis lärmakas on:
* kindlasti peaks välja vahetama CPU jahutuse, hetkel stock. Plaanis on OC peale panna, seda peaks valimisel vb arvestama.
* mul on kaks korpuse ventikat, mis puhuvad õhku sisse, need on mõlemad piisavalt vaiksed, vaevu märgatavad. Aga kolmas korpuse ventikas puhub õhku välja ning see teeb palju lärmi.
Ehk siis andke soovitusi i5 760 jahutamiseks ja 120mm vaikse ventika ostuks. Kuna kastis on kõik oranz peaks ventikas ka olema oranz.
Ette tänades,
Väikemees
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
18.10.2011 18:00:07
|
|
|
Väljapuhuvaid ventikaid peaks olema sama palju või rohkem kui sissepuhuvaid. Võta prooviks eest üks vent ära ja pane tagumise asemele ning vaata, mis temperatuurid siis on.
Vaikne ja oranži värvi ventilaator on see: http://www.modikomp.ee/jahutused/D12SL-12-ORANGE/
Tasuks hankida ka kontroller, mille külge need ventilaatorid ühendada. Siis saab need jõudeolekus hästi vaikseks teha ja koormuse all paremaks jahutamiseks pöördeid juurde keerata.
Kui tahad, et arvutit kuulda poleks, siis on kindlasti vajalik ka SSD. Või vähemalt 2,5" kõvaketas. 3,5" kiired kettad teevad päris kõva lärmi.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
18.10.2011 18:52:03
|
|
|
Mul i5 760 peal MUGEN 2 Rev. B, ideaalselt jahutab ning on vaikne, originaal tuuluti saad välja vahetada eelnevalt jutuks olnud Nexus'e tuuluti vastu.
Minu korpusel on ees 2x 120mm tuulutid (tõmbavad õhku sisse) ning korpuse peal-üleval samuti 2x 120mm tuulutid mis viivad sealt õhku välja. Kui korpus võimaldab paigaldada tuuluti(d) peale-üles, siis soovitan need panna õhku välja viima, sest soe õhk tõuseb eniveis üles ning kui seal on kaks venda mis seda välja viivad, püsib kast kenasti jahedamana!
http://www.upload.ee/image/1272503/IMG_8555.JPG
http://www.upload.ee/image/1272497/IMG_8548.JPG
Korralik vesijahutus hoiab ka asja vaiks ning jahedana, kuid see nõuab juba veidi suuremaid kulutusi ka.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
18.10.2011 19:02:06
|
|
|
Ketas on mul 2.5", see on piisavalt vaikne.
Aga selline ventikas: http://arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Jahutid/Akasa-Ultra-uiet-Amber-Series-120mm-fan-93154 Peaks olema veel vaiksem ning näeb rohkem sarnane välja võrreldes teiste kastis olevate ventikatega.
Ülesse ma saan panna 2x 120 või 1x 160mm, mis seal hetkel ka on. Mõtlesin ja vaatasin natukene ja tulin sellise idee peale: ostan juurde hetkel ühe vaikse 120mm ja panen selle taha välja puhuma, ülemise 160mm keeran teistpidi ja panen ka välja puhuma, ning ühe ülejääva 120 panen ette sisse puhuma lisaks. Kui hakkab seal liiga mõlisema või tempidele ei mõju midagi hästi siis löön ringi asjad.
Prosele on ka nüüd midagi vaja, Mugen 2 rev. b, vaatame üle.
Veel mingeid soovitusi?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
18.10.2011 19:08:55
|
|
|
Mugen on igati hea valik i5 760 peale.
Ventide osas oskan öelda, et mul on need valged vendid on ka Akasa Ultra Quiet seeriast ning kui täispooretel neid ringi ei pane ajama, on üsna talutav.
Kui võimalik siis pane 2x 120mm eest sisse tõmbama ning 2x 120 ülevalt välja tõmbama. Kui Mugeni ka sinna sisse paned, siis piisab sellest kui Mugenil olev vent on paigaldatud tagumisele poolele, ehket tõmbab õhu läbi radika ja suunab korpusest välja. Samuti aitavad kaasa üleval olevad tuulutid mis suurema osa õhust juba ise välja toimetavad.
Edu jahutamisel!
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
18.10.2011 20:40:20
|
|
|
Okei, tänud kõigile abi eest!
Väljavalituks osutusid:
* MUGEN 2 Rev. B
* BitFenix Spectre 120mm Fan - lugesin mitut reviewi ja pidi olema hea vaikne ning tuulutama hästi.
Aga mis termopasta osta? Ning kas cpu cooleri vahetuse jaoks tuleb emme korpusest välja võtta?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
18.10.2011 20:42:55
|
|
|
Ise olen kasutanud Arctic Silver 5-t ja Arctic MX-4-ja. MX-4 meeldis rohkem. Pastadel ei tohiks suurt vahet olla kui just mingit suvalist nimeta möksi ei osta.
Kui korpuses on emaplaadi taga auk, siis ei pea välja võtma. Sama kehtib sisselükatavate kinnitustega jahuti puhul, millel raami taga pole.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
18.10.2011 20:49:32
|
|
|
Auk on olemas, ei pea kõike lahti lammutama õnneks
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|