Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  E-raamatute ning e-lugerite(e-reader) arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 18, 19, 20  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 17.10.2011 14:45:41 vasta tsitaadiga

Äkki kedagi huvitab
http://www.tlulib.ee/?LangID=1&action=ShowNews&subAction=new&NewsID=229

tsitaat:

Neljapäeval, 20. oktoobril toimub Tallinna Ülikooli Akadeemilises Raamatukogus e-raamatute teemapäev.

E-raamatute teemapäeval:

* saab kell 15-17 raamatukogu fuajees vaadata ja katsuda e-lugereid (lugereid tutvustab raamatukauplus Krisostomus) ning

* kell 17 algab raamatukogu teise korruse puhkeruumis avalik arutelu e-raamatute tulevikust.

Arutelul osalevad:
Karl Martin Sinijärv /Eesti Kirjanike Liit/
Marek Tamm /Tallinna Ülikool/
Margus Küppar /Eesti Digiraamatute Keskus/
Peeter Kondratjev /ELNET Konsortsium, TLÜ Akadeemiline Raamatukogu/

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 17.10.2011 15:11:03 vasta tsitaadiga

Küppari käest võiks küsida, mis on juhtunud eesti keelsete e-raamatute suurte plaanidega.
Lubati ju 2010 jõuluks tuhandet raamatut ja sealt edasi tõusvas suunas.
Nüüd, pea aasta hiljem on raamatuid reaalselt alla 400...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
eShelobik
HV Guru
eShelobik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.10.2011 15:24:46 vasta tsitaadiga

njah, ei ole minul sellesse asjasse usku. Kirjastused ei raatsi e-raamatuid välja anda... põhjendavad, et pole turgu, turgu aga pole seetõttu, et valik on olematu.

Uurisin Varrakust T.Pratchetti raamatute kohta, vastuseks oli, et vanu raamatuid e-raamatuks ei tehta, uued ilmuvad küll. 90% Pratchetti raamatutest on läbi müüdud, osta ei saa neid ka paberkujul. Ainus mida öelda sellepeale on "äri eestimoodi".
Aga kui ma tahan vanemaid ka lugeda? Kordustrükke tehakse täiesti kaootiliselt, mitte raamatute järjekorras... ja küsimuse peale, kas nad üldse kõik uuesti trükivad ei osatud ka öelda. Mina isiklikult ei torma ostma 2 raamatut kuskilt sarja keskelt, kui ma ei tea, et ülejäänud ka saadaval on...

viimati muutis eShelobik 17.10.2011 15:28:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 17.10.2011 15:27:55 vasta tsitaadiga

Lahendus on asju originaalkeeles lugeda icon_smile.gif
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 17.10.2011 15:32:53 vasta tsitaadiga

Ho Ho, seda ma teengi, amazonist on neid hea mugav osta ka, pigem oli jutt suunatud sellepihta, et eestis e-raamatu areng on olematu.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 17.10.2011 15:46:51 vasta tsitaadiga

Ei saa aru jah mida nad siin ootavad ja venitavad. thumbs_down.gif Kirjastusel kogukulud peaksid ju e-raamatuga ikka tibake langema.
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 17.10.2011 16:40:37 vasta tsitaadiga

Juhul kui keegi on Kindle 3 ostmas ja tahab odavamalt läbi saada, siis olen huvitatud enda väga vähe kasutatud kindle 3 (nüüdne Kindle keyboard) vahetama tavalise odavama Kindle vastu (http://www.amazon.com/dp/B0051QVF7A). Võin ka kindlet müüa, kui keegi on huvitatud, aga mitte odavamalt kui ma tavalise kindle saaks icon_razz.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 17.10.2011 17:55:34 vasta tsitaadiga

eShelobik kirjutas:

Uurisin Varrakust T.Pratchetti raamatute kohta, vastuseks oli, et vanu raamatuid e-raamatuks ei tehta, uued ilmuvad küll. 90% Pratchetti raamatutest on läbi müüdud, osta ei saa neid ka paberkujul
Huvitav, miks nii. St ilmselgelt on kirjastustel raamatud digikujul olemas, nende tegemine e-raamatuks peaks olema imelihtne.
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 17.10.2011 18:16:51 vasta tsitaadiga

Minu jaoks üks e-raamatu eeliseid ongi see, et ma võin selle osta millal tahes, kartmata et tiraaž saab läbi ja enam kunagi juurde ei trükita.
Kulud peaksid e-raamatu kirjastamisel samuti väiksemad olema, kuna elektrooniline versioon on igast trükki minevast raamatust kirjastuse arvutis nagunii tänapäeval olemas, vaja sõlmida vaid autoritasude leping ja konverteerida sobivasse formaati...
Vähemalt nii see minule kui antud ärist kaugel olevale inimesle näib.
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 17.10.2011 18:35:39 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
eShelobik kirjutas:

Uurisin Varrakust T.Pratchetti raamatute kohta, vastuseks oli, et vanu raamatuid e-raamatuks ei tehta, uued ilmuvad küll. 90% Pratchetti raamatutest on läbi müüdud, osta ei saa neid ka paberkujul
Huvitav, miks nii. St ilmselgelt on kirjastustel raamatud digikujul olemas, nende tegemine e-raamatuks peaks olema imelihtne.

Varraku miski tegelase väitel on asi õigustes. Vanematele raamatutele pole õigusi ja uut raha ei taheta välja käia. Uued raamatud ostetakse juba koos e-raamatu õigustega.
tagasi üles
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 17.10.2011 21:10:07 vasta tsitaadiga

Sai endale eelmisel nädala lõpus Kindle tellitud. Täna hommikust alates näitab DHL.ee jälgimisnumbri järgi vaadates paki staatuseks Tolliprotseduurid (asukoht: Tallinn). Kas on vaja mingit minu poolset sekkumist (tollideklaratsiooni täitmist või mõnda muud ennastohverdavat tegevust)? Nagu aru saan, siis võivad kullerfirmad pakkuda ka selle täitmist minu eest? Varahommikul (10:39) tuli mulle mingi kõne, aga kuna heliseda lasti häbiväärselt vähe, siis ei õnnestunud seda aktsepteerida. Uuesti pole helistatud ning minu kõnedele antud numbril ei vastata. Ei tea, kas DHLil on mingi säärane poliitika?

Kas mingeid täiendavaid tollimakse võib veel tulla? Amazon.com korjas Import Fees Deposit: $33.36.
Kui ma nüüd õigesti aru saan (Amazon.com Help: International Shipping), siis rohkem ei peaks ma maksma ka siis, kui see Import Fees hinnang vale oli. Parandage kui eksin.

Eks ma homme torgin DHLi ka, kui paki staatus muutunud ei ole, aga tore kui keegi viitsiks juba eelnevalt mind natuke valgustada.
tagasi üles
eShelobik
HV Guru
eShelobik

sõnum 17.10.2011 21:11:51 vasta tsitaadiga

drag0n, DHLi ei oska kommenteerida, minu kindle tuli UPSiga.

Helistati ühel hommikul, et teile saadetis, saatke meile volitus, et võime Teie eest tolli ära teha. Saatsid mulle emailile blanketi, saatsin tagasi ja õhtul võtsin UPSi kontorist ise paki ära. Toonud oleks nad järgmine päev...
Eestis lisaraha enam ei võeta, amazon on selle tolli juba kinni maksnud. Mõned kuud hiljem sain veel 6€ ringis raha tagasi ka amazonist, märkega rohkem võetud tollimaks.
tagasi üles
drag0n
HV kasutaja
drag0n

sõnum 18.10.2011 14:11:37 vasta tsitaadiga

eShelobik kirjutas:
drag0n, DHLi ei oska kommenteerida, minu kindle tuli UPSiga.

Helistati ühel hommikul, et teile saadetis, saatke meile volitus, et võime Teie eest tolli ära teha. Saatsid mulle emailile blanketi, saatsin tagasi ja õhtul võtsin UPSi kontorist ise paki ära. Toonud oleks nad järgmine päev...
Eestis lisaraha enam ei võeta, amazon on selle tolli juba kinni maksnud. Mõned kuud hiljem sain veel 6€ ringis raha tagasi ka amazonist, märkega rohkem võetud tollimaks.
Paistab, et DHL tegutseb samamoodi.
Kui neid täna torkisin, siis saatsid e-mailile volituse blanketi täitmiseks ning digiallkirjastamiseks.
Loodetavasti jõuab pakk homme/ülehomme minuni kah.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.10.2011 08:30:11 vasta tsitaadiga

Kas need e-ink ekraaniga aparaadid pilte ka näitavad?
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.10.2011 08:32:53 vasta tsitaadiga

Halltoonides ja madala värskendussagedusega näitavad jah.
tagasi üles
renhoelder
HV veteran
renhoelder

sõnum 03.11.2011 10:43:17 vasta tsitaadiga

On keegi uue Kindle`i kätte ka saanud ja viitsib muljetada?
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 03.11.2011 11:15:42 vasta tsitaadiga

Sõber sai eile selle puuteekraanita mudeli, silmadele tundus väga hea, ka sellel oli eksperimentaalne veebibrauser mis avas lõuaka, delfi, youtube (videod on muidugi lihtsalt mustad pildid) ja liikumine tundus täitsa rahuldav. täisrefresh oli hea mitme lehe tagant, kuigi see eriti ei häirigi, tellis Amazonist pühapäeval ja juba kolmapäeval oli kuller ukse taga, kogukulu 110€.
tagasi üles
renhoelder
HV veteran
renhoelder

sõnum 03.11.2011 11:46:31 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Sõber sai eile selle puuteekraanita mudeli, silmadele tundus väga hea, ka sellel oli eksperimentaalne veebibrauser mis avas lõuaka, delfi, youtube (videod on muidugi lihtsalt mustad pildid) ja liikumine tundus täitsa rahuldav. täisrefresh oli hea mitme lehe tagant, kuigi see eriti ei häirigi, tellis Amazonist pühapäeval ja juba kolmapäeval oli kuller ukse taga, kogukulu 110€.

Tellis läbi USA amazoni?
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 03.11.2011 11:57:57 vasta tsitaadiga

Jah, tahtis Amazoni enda garantiid, muidu oleks põhimõtteliselt võinud ka Krisost võtta.
tagasi üles
Netfish
Kreisi kasutaja

sõnum 03.11.2011 19:59:02 vasta tsitaadiga

Garantii on seotud kasutajaga, kelle nimel seade on. St, et vahendajal on näiteks väga keeruline asju ajada probleemide korral kui tal pole just kõiki lõppkasutaja Amazoni kontoga seotud andmeid. Ja kui Kindle on registreerimata, siis ei võetagi jutule üldse. Kui aga kõik andmed olemas ja aparaat regatud, siis piisab ühest telefonikõnest ainult kui pannakse kohe uus teele ja antakse sulle pakikaart, mille alusel tasuta vana tagasi saata.
tagasi üles
ad112
HV vaatleja
ad112

sõnum 11.11.2011 11:22:55 vasta tsitaadiga

Plaanin uut kindle touchi osta, praegu on laual kaks varianti: netikuller(128,4EUR) ja kriso.ee(125EUR).
1. Kumb variant kiirem on?
2. Kas mul on veel alternatiive soetamiseks mida oleks mõistlik kaaluda? Mul USAs ei ole hetkel kedagi, kes tooks.
3. Kas keegi oskab kindle touchi kohta miskit arvata? Kas "epub"-->"kindle format" convertimine toimib OK'lt?

Ette tänades,
K.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.11.2011 11:26:40 vasta tsitaadiga

Miks otse amazonist ei telli? Koos posti ja tolliga peaks tulema ~115€ ning jõuab kohale alla nädalaga. Endal tuli vist 3 päeva kui mälu ei peta.

Formaatide vahet convertimine käib Calibrega suurema vaevata. Ainult paari .cbr'iga on mul probleeme olnud.

tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 11.11.2011 11:39:30 vasta tsitaadiga

Kui viimati vaatasin, siis Amazon ametlikult Touchi Euroopasse ei müünud.
Ja kui hakkabki müüma, siis ilmselt ainult ilma reklaamita varianti, millle hind on 139$, lisaks transport.
Netikuller ja Kriso pakuvad reklaamidega varianti mis on odavam.
Võiks eeldada, et erinevalt netikullerist tellib Kriso mõne eksemplari ka kohalikku lattu, vähemalt teiste Kindle mudelitega on nad nii teinud.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 11.11.2011 11:41:28 vasta tsitaadiga

Endal on tavaline uus kindle. Ei tahtnud touchi kuna minu lugemisharjumusega see kokku ei sobi...
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.11.2011 11:48:32 vasta tsitaadiga

vortex kirjutas:
Kui viimati vaatasin, siis Amazon ametlikult Touchi Euroopasse ei müünud.
Kui hetk tagasi proovisin jõudsin kuni krediitkaardi andmete sisestamiseni. Kui nad seda Eestisse ei saadaks kas siis mitte ei peaks juba varem kisama hakkama?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  E-raamatute ning e-lugerite(e-reader) arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 18, 19, 20  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.