Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 573, 574, 575 ... 746, 747, 748  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
attrs
HV Guru
attrs

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.09.2011 13:56:13 vasta tsitaadiga

water, kui leiad sama versiooni plaadi toimib see sinu key-ga ilusasti.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aah
Kreisi kasutaja
Aah

sõnum 24.09.2011 16:11:46 vasta tsitaadiga

Tuttava arvuti kui käima panin icon_biggrin.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.09.2011 22:36:09 vasta tsitaadiga

Alustuseks - ei oska öelda, kas järgnev probleemika on siit varem läbi jooksnud, igaks juhuks toon ära ja selle teema pealkiri ütleb pmst. ise kõik ära.
- Tõsi, jutt käib Delli läpparitest, aga samad probleemid võivad esineda ka teiste tootjate läpparite juures.

Pealkiri: Windows 7 laptop battery problems
Link teemasse: http://www.aliveworld.com/members/laptopbattery888/blog/archive/2011/09/05/windows-7-laptop-battery-problems.aspx
tagasi üles
Dinkz
Kreisi kasutaja

sõnum 24.09.2011 22:40:36 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Alustuseks - ei oska öelda, kas järgnev probleemika on siit varem läbi jooksnud, igaks juhuks toon ära ja selle teema pealkiri ütleb pmst. ise kõik ära.
- Tõsi, jutt käib Delli läpparitest, aga samad probleemid võivad esineda ka teiste tootjate läpparite juures.

Pealkiri: Windows 7 laptop battery problems
Link teemasse: http://www.aliveworld.com/members/laptopbattery888/blog/archive/2011/09/05/windows-7-laptop-battery-problems.aspx

mul DELL Studio 1737. natuke üle aasta vana ja juba nädal aega nüüdseks sellist veateadet andnud. icon_confused.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 24.09.2011 23:07:08 vasta tsitaadiga

jälle see akude teema. võta otsi siin teemas natuke, seda on omajagu ka siin lahatud.
Dinkz
Kreisi kasutaja

sõnum 25.09.2011 00:15:15 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
jälle see akude teema. võta otsi siin teemas natuke, seda on omajagu ka siin lahatud.

otsisin ja leidsin suure kuhja arutelu selle üle, mis seda probleemi põhjustada võib, kuid konkreetset lahendust ei leidnud.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.09.2011 09:40:33 vasta tsitaadiga

Muide - selle, natuke eespooltoodud "Akulaadmisprobleemi-lingi" teema-point pole mitte selles, et Windows 7-e all esinevad laadmisprobleemid, vaid teema-point on hoopis teine ning oluliselt tõsisem, et Microsofti poolt kasutatav laadimisskeem on selline, mis võib akusid rikkuda ja nende eluiga sellega lühendada.
- Viitab siis agressiivsele kiirlaadmisele, mille tulemusena akuelemendid köetakse tuliseks ja mida tulisemad akuelemendid on, seda lühem on ka nende eluiga.

PS: Uskuda võib, et seda laadimisprobleemi Windows 7 all ei lahendata ja et see probleem saab lahenduse koos Windows 8 tulekuga. Seda näitab kasvõi soovitus kasutada vanemaid Op.süsteeme, nagu XP ja Vista, kuna seal all ei esine seda laadmisprobleemi.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.09.2011 09:49:09 vasta tsitaadiga

tahanteada, opsüsteem piirab või "kiirendab" aku laadimist? icon_eek.gif Ja mina loll arvasin, et see sõltub ainult akust, laadijast ja läpakast. icon_sad.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.09.2011 10:00:52 vasta tsitaadiga

tahanteada, loll jutt. nagu tavaliselt, ei saa sa ise ka aru, millest räägid ja mis probleeme lingid.

probleem on lihtne - w7 hoiatab kasutajaid, et nende arvuti aku vajab vahetust. piisavalt tihti ka siis kui aku tegelikult seda ei vaja.
kui ma õigesti mäletan, siis kogu asi taandus sellele, et see hoiatus baseerub akust võetavale muutujale - standardne muutuja, aga reaalselt on seal tihtipeale mingi kräpp. kas sellel baseerumine on vale või õige, ei ole ühest vastust.

microsofti enda take probleemist (kommentaaridest saab teise poole ka kätte):
http://blogs.msdn.com/b/e7/archive/2010/02/08/windows-7-battery-notification-messages.aspx

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 25.09.2011 10:17:32 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
... opsüsteem piirab või "kiirendab" aku laadimist? icon_eek.gif Ja mina loll arvasin, et see sõltub ainult akust, laadijast ja läpakast. icon_sad.gif

Ei tasu hiilata oma tarkusega siin, loomulikult sõltub aku laadimine ka tarkvarast.
Selliseid kogemusi piisavalt kus XP all töötas aku kenasti, peale üleminekut W7 peale riknes aku suhteliselt kiiresti.

olavsu1
külaline

sõnum 25.09.2011 11:32:57 vasta tsitaadiga

Vot ongi, tehases paigaldatud windowsiga läpparitel kontrollib/juhib windows nii jahutust kui laadimist. kõik selleks, et ei kasutataks konkureerivat opsüsteemi Linux, Unix. Vabriku installiga Windows 8 läpparite tulekul saab veel põnevam olema.

Mu enda läppar läheb linuxiga nii tuliseks, et hakkab laki ja plastmassi põlemise lõhna levitama.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.09.2011 11:43:38 vasta tsitaadiga

Marie, äkki on põhjuseks see, et XP tarbis vähem ressursse? Ja vähem protsessori ja kõvaketta tööd tähendab vähem energiat.

Kas ma eksin?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.09.2011 11:59:45 vasta tsitaadiga

Laadmise korral programmid sisuliselt rolli ei mängi, kuna koormus võetakse "võrgu-poolelt" ja aku laadmine tegutseb omaette skeemiosana.

Meenus üks seik ajaloost, vist oli kunagi mingi Delli mudeliga kaasas tema enda "akulaadmisprogramm" ja selle alt sai valida, kas laadimine on "agressiivne" a 3-4 tunniga (midagi sinnakanti) või siis "säästlik", kus laadimise kestus oli a 8-10 tundi (või oli see isegi pikem aeg). Dellide omanikud võivad seda täpsustada.
----------------------------
Oma läpparite kohapealt võin öelda, et näiteks Arima on Microsoftiga küll väga heades suhetes olnud - aku laadmise ajal on akukuumus - digitaalselt mõõdetuna aku korpuselt - nii 35-40 kraadi. Meeldivalt jahe, võrrelduna paljude teiste tootjate läpakatega.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.09.2011 12:12:12 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:
... opsüsteem piirab või "kiirendab" aku laadimist? icon_eek.gif Ja mina loll arvasin, et see sõltub ainult akust, laadijast ja läpakast. icon_sad.gif

Ei tasu hiilata oma tarkusega siin, loomulikult sõltub aku laadimine ka tarkvarast.
Selliseid kogemusi piisavalt kus XP all töötas aku kenasti, peale üleminekut W7 peale riknes aku suhteliselt kiiresti.

xp all töötas aku kenasti ja w7 all riknes? mõned postid tagasi arutatud valesti raporteerimise probleem? kuidas kindlaks tehti, et akud riknesid?

olavsu1 kirjutas:
Vot ongi, tehases paigaldatud windowsiga läpparitel kontrollib/juhib windows nii jahutust kui laadimist. kõik selleks, et ei kasutataks konkureerivat opsüsteemi Linux, Unix. Vabriku installiga Windows 8 läpparite tulekul saab veel põnevam olema.
Mu enda läppar läheb linuxiga nii tuliseks, et hakkab laki ja plastmassi põlemise lõhna levitama.

oh issand jumal. see jutt on lollus.
paluks konkreetseid mudelinumbreid ja viiteid.
opsüsteem on tänapäeval tõesti võimeline jahutuse juhtimisega tegelema, kuid sellega saab ka läpakas ise hästi hakkama.

enamasti sõltub asi ikka kasutatavast softist, mida arvutiga teed, millised energiasäästurežiimid on lubatud ja kuidas neid majandatakse. seal on opsüsteemil ja muul softil suur roll. laadimisse ei puutu see mitte kuidagi.

ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 25.09.2011 18:01:58 vasta tsitaadiga

BSODib viimasel ajal kole tihti, eriti mängides, Windowsi tehnilised detailid sellised, mina ei loe neist midagi välja.

Spoiler Spoiler Spoiler

e: Leidsin programmi ja sain veakoodid kätte, 0x0000004e;0x0000003b ja 0x00000116 esinevad, nagu ma aru saan põhjustavad selle graafikakaardidriverid.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.09.2011 18:14:51 vasta tsitaadiga

Summary
Video hardware error

ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 25.09.2011 18:40:57 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Summary
Video hardware error
et riistvara on vigane?
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.09.2011 18:44:33 vasta tsitaadiga

ertr2 kirjutas:
libe kirjutas:
Summary
Video hardware error
et riistvara on vigane?
mitte ilmtingimata, kuid su tsiteeritud tekstis oli see kohe alguses
friik1
HV Guru
friik1

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.09.2011 19:01:43 vasta tsitaadiga

tahanteada jaurab jälle... Dellil, Lenovol ja mõnel ilmselt veel saab läbi tarkvara küll aku laadimist mingil määral mõjutada, kuid Windows ise aku laadimise protsessis ei osale, puhtalt raua asi ikka.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 25.09.2011 19:34:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

paluks konkreetseid mudelinumbreid ja viiteid.
opsüsteem on tänapäeval tõesti võimeline jahutuse juhtimisega tegelema, kuid sellega saab ka läpakas ise hästi hakkama.

FS Amilo L1310G sai sellel proovitud linuxit. jahutus töötas natuke, siis jäi seisma ja enam tööle ei hakanud ja lõhnad hakasid Samuti tulema.

netist leitud nõidus "acpi.power_nocheck=1 " ei aidanud.

Windowsiga pole mingeid probleeme.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.09.2011 20:38:50 vasta tsitaadiga

olavsu1, linuxi mittetöötav või puuduv vendikontroll puutub laadimisse kuidas?
olavsu1
külaline

sõnum 25.09.2011 20:49:26 vasta tsitaadiga

sama närv ju.

oleneb arvutist kas OS juhib laadimist või mitte ja kui hästi see tal väljatuleb.

loogiliselt võttes ei peaks OS kumbagi tegema, ei laadimise ega jahutuse juhtimist. need peaksid eraldi automaatikaga olema mida OS ei juhi, kuid jälgib.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.09.2011 20:59:36 vasta tsitaadiga

üldiselt on see juba sügavalt offtopic aga ikkagi:
olavsu1, miks mitte võimaluse korral juhtida lasta? kui opsüsteem midagi selle võimalusega teha ei oska, või veel hullem, vendid seisma paneb, nagu sinu puhul, siis ma ei süüdistaks esmajoones windowsi.
see ei ole sama närv.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.09.2011 21:49:07 vasta tsitaadiga

Jäta nali, et opsüsteem määrab ventilaatori kiiruse. Kõikidel arvutitel, millega olen mina kokku puutunud, määrab ventilaatori kiiruse protsessori temperatuur. Ja seda teeb arvuti sõltumata sellest, kas opsüsteem töötab või mitte. Lauaarvutid ja läpakad.

Tee ise katse. Pane arvuti käima, vajuta paus nuppu või sisene biosi ja vaata, kuidas ventilaator käitub. Kui korralik termopasta, siis vent jääb seism aeg-ajalt.

Küll aga suudab opsüsteem määrata protsessori takti. Võibolla on selle eelduseks draiver.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.09.2011 22:53:48 vasta tsitaadiga

kui ma ei eksi, siis tolle läpaka sees on celeron m, millel pole ka speedsteppi. nii et takti muutmisega on hästi.
ventide softis kontrollimine pole midagi imelikku, see on siiski üsna levinud.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 573, 574, 575 ... 746, 747, 748  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.