Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kuidas ühendada automaatselt mobiilse internetiga.[LAHENDUS] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 17.09.2011 22:22:37 vasta tsitaadiga

Siis peab tunnistama, et ei tea vastust. icon_sad.gif Kas Mobile partner teeb teistel ka ühenduse LANina?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.09.2011 08:49:31 vasta tsitaadiga

Jah, nii see on, et Mobile Partner-programm on tegelikult ise seesama vajalik tarkvaraline modem ning siis arvuti ainult tarbib seda, mida Mobile Partner talle kätte annab.
Ja igasugu muude lahenduste korral pannakse tööle hoopis Op.süsteemis olev modemiprogramm ja sel juhul "vaatab Mobile partner" kõrvalt pealt.
------------------------------------
Pmst. on võimalik USB-modem ka üleüldse ilma MP-tarkvarata (ilma enda tarkvarata USB-modem) tööle ajada, aga see oli mingi igavene suur "keemia", kunagi aastaid tagasi sai katsetatud, õigesti seda tööle ei saanud ja siis saigi "käega löödud" ja lihtsamat teed mindud, Mobile Partneri kasutamisega.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 18.09.2011 08:51:57 vasta tsitaadiga

Et saaks teema ära märgitud asjakohase postiga, siis aadressilt http://www.dc-files.com leiab netipulkadele tarkvara ja firmware uuendusi icon_wink.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.09.2011 16:05:01 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser, tänud asjakohase lingi eest. Küsimus oleks, et kuidas teada, kas mul on uut firmwaret vaja või mitte? Kuna seade kuulub Elisale ja ei tahaks võõra vara pekki keerata kogemata, siis mis põhjusel võiks uuendada? Nagu olen kuskilt lugenud, siis kui asi töötab korralikult, milleks hakata sellega riskima?
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.09.2011 19:07:29 vasta tsitaadiga

Minu paar posti oli elisa teemas juba, aga automaatselt/probleemivabalt ühendab ainult Windowsi startides. Minu point oli selles, et peale Sleepi ei saa enam ühendust, tuleb teha restart arvutile. Uuestiühendus peale Sleepi on võimalik ainult USB pulga puhul ja kasutades connectimiseks Mobile Partner tarkvara. Minu läpakasisesel kaardil seda pole/ei tööta.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 20.09.2011 19:25:08 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
1dumbpcuser, tänud asjakohase lingi eest. Küsimus oleks, et kuidas teada, kas mul on uut firmwaret vaja või mitte? Kuna seade kuulub Elisale ja ei tahaks võõra vara pekki keerata kogemata, siis mis põhjusel võiks uuendada? Nagu olen kuskilt lugenud, siis kui asi töötab korralikult, milleks hakata sellega riskima?

Kui töötab korralikult, siis pole tõesti vaja küüneviha taha hakata ajama.

Võin küll eksida, aga mäletamist mööda ei tundnud mul Huawei uusim Mobile Partner tarkvara Tele2 firmware'ga pulka ära, panin uusima ja Huawei enda FW peale.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 20.09.2011 19:26:43 vasta tsitaadiga

Teema tegemisel oli mul silme ees pigem Eestis netipulga kaudu mobiilset internetiteenust pakkuvad firmad. Ja kui täpne olla, siis Elisa, aga ma ise oletasin, et võibolla võiks see toimida ka teiste teenusepakkujatega. Kui see lahendus on spetsiifiline, siis hiljem muudan pealkirja. Hetkel veel jääb nii ...

ewur, millise ühenduse su modem loob? Mobile broadband, dial-up või hoopis LAN?
Ma arvan, et BIOS lülitab su kaardi välja ning sleepist väljumisel ei lülita sisse. Loodetavasti mõni targem kommenteerib seda. icon_razz.gif
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 20.09.2011 19:48:14 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Nagu näha, siis broadband.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.09.2011 20:06:13 vasta tsitaadiga

LiivaneLord: Sleepi minnes pannakse USB-seadmed, kaasa arvatud modemid, kinni energia säästmiseks.

Läppari aku saab väga kiiresti tühjaks, kui läppar füüsiliselt tööle jääks n-ö "täieliku Sleepi" asemel. icon_wink.gif Samuti tapaks see akut kõvasti ja lühendaks oluliselt aku eluiga.

Nii, et kui fännata Sleepi, siis tuleb harjuda mõne väikse lisaliigutusega ja ega liialt laisaks kah minna ei tasu. See paar hiireklikki ei võta tükki küljest ja ei aja hauda. icon_smile.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 20.09.2011 21:10:48 vasta tsitaadiga

tahanteada, sina ei ole see "targem". Sina oled targutaja, kelle kommentaari siia vaja ei ole.

Peale sleepi võiksid asjad siiski tööle hakata. Device manageris on seadmel vaheleht Power management. Esimeses kastis on vaikimisi linnuke, mis lubab seadme energia säästmiseks välja lülitada. Alumine lubab äratada. Kui esimesest linnuke maha võtta, teisest samuti mitte linnukest panna, siis kas seade jääb tööle, kui läpakas sleepis on? Kuna see on oluline, et internetti saaks kasutada ka peale sleepi, siis võiks sellele 3G kaardile erandi teha. Ma ei tea ainult, kas see aitab. ewur, võiksid proovida. icon_razz.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.09.2011 06:55:32 vasta tsitaadiga

Niipalju lisan juurde lühidalt, et igasugu USB-modemid ja -kasvõi- USB-TV-kaardid on kõik ikka neetult suured vooluõgardid. icon_smile.gif

Ja veel teine asi, kuna USB-modemid pole mitte (raua) Hardware-modemid, vaid on (tarkvaralised) Software-modemid, siis tuleb lisaks USB-modemi "toitmisele" ka arvutis olev arvutiprogramm töös hoida ja sellega koos op. süsteem.
Nii, et sama asi, kui arvuti on kogu aeg pidevalt töös.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 21.09.2011 07:12:51 vasta tsitaadiga

tahanteada pole teemaga absoluutselt kursis ja lisaks räägib täielikku jama (jälle targutab). Loe teema algusest peale uuesti läbi ja saad ise kah aru.

Palun ära kommenteeri!
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 21.09.2011 19:19:18 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
ewur, võiksid proovida. icon_razz.gif

kahjuks ei tööta see versioon - peale sleepi on ühendus "disabled" ja vajutades valikutest "enable", näitab nagu ühendaks ära, aga arvatavasti see protsess katkeb, kuna jääb "disabled" olekusse. Kui "enable" valikut mitmeid kordi vajutada, siis mingi aja pärast teeb arvuti restardi. Ise restarti tehes aga jääb arvuti ennast välja lülitama, seda lõpuni viimata, nii et ei aita muu kui ise konkreetselt nupust välja lülitada.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.09.2011 19:31:00 vasta tsitaadiga

LiivaneLord: Äkki tutvud alustuseks väheke sellise asjaga, et mis loom on üleüldse Tarkvaraline Modem ja kuidas töötab selline värk. Siis mõtiskle edasi. beer_yum.gif

ewur: Ära näe vaeva icon_smile.gif - see ei õnnestugi mingitpidi "tarkvaraliste modemite" korral. icon_wink.gif
Seletan lahti kah:
1. Sleepist tulles mäletab arvuti "eelmist tarkvaralise modemi" infot - aadressid jms.
2. Kuid nüüd uuesti üles tulles leitakse "uus tarkvaraline modem".

3. Vot - ja nüüd ongi konflikt püsti - vanad seaded on alles aktiivsed ning uuele "modemile" seadeid ei lubata.
--------------------------
Seetõttu peadki "jõuga" vana ühenduse ära lõpetama ja siis alles seejärel haagitakse modem uuesti, kui "uus modem", millele siis aadressid jms. eraldatakse.

Simple, kas pole. icon_smile.gif beer_yum.gif
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 21.09.2011 19:44:59 vasta tsitaadiga

Kui veel Huawei modemit kasutasin, siis aitas võrku ühendamiseks peale sleepi Mobile Partneri "connect" ja kõik toimis uuesti.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.09.2011 20:01:20 vasta tsitaadiga

ewur: Kuna pilt räägib alati rohkem, kui tuhat sõna, siis tegin sulle kah pildi, kus näed üheselt, kuidas iga uue Dial-Up modemi ühenduse korral luuakse uus tarkvaraline ühendus:

Head pildi nautimist, koos mõne väikse beer_yum.gif -ga:

http://www.upload.ee/image/1676502/modemandmodem.jpg
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 21.09.2011 21:15:40 vasta tsitaadiga

Edit: ewur, keela ipv6 ära, kui sul see on. Võta linnuke eest maha lihtsalt. Netis sirvides mõned soovitavad, mul ka seda vaikimisi üldse pole.

tahanteada, ewur omab Wireless 5540 3G kaarti. Kas see ei lähe riistvaralise modemi kategooriasse?

Proovisin oma läpakal ka (Huawei E173-ga), et kas ühendus on keelatud pärast sleepist väljumist, kuid alati ühendab automaatselt ära ning ühendus on lubatud ja toimib. Aga ma ei saa kuidagi lahti sellest jamast, et iga kord läheb Elisa M-internet tööle (tarkvara). Ka peale restarti ühendab automaatselt mobile broadband kaudu ära, kuid alati tõmbab kaasa ka M-interneti. Startupist on see maha võetud, teenus ka keelatud, kuid selgeks sain, et seade käivitab tarkvara. Autoplay on keelatud ja seega ei saa ma aru, miks tarkvara tööle läheb?

Ma ei saa ewur olukorda järgi teha, kui tarkvara tööle hakkab. :S

Lauaarvutil toimib kõik kenasti ja ühendab ära ilma tarkvara käivitamata.
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.09.2011 21:33:51 vasta tsitaadiga

Vaata, kas sul käivitub selline asi, nagu DatacardService, see tunneb ära kui modem ühendatakse ning seetõttu käivitub tarkvara.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 21.09.2011 22:23:59 vasta tsitaadiga

2 trini, tänan. Otsisin algul taga, kuid teenuste hulgas on see HWDeviceService.exe nimeline. Panin manuaalse peale ja enam see teenus tööle ei lähe ja tarkvara ei käivitu.

Kuid minul toimib kõik kenasti ja automaatselt ka peale sleepi. Kui võtta tahanteada sõnu tõsiselt, siis ei tohiks seda juhtuda. Kuidas kommenteerid ja kuidas ewur asja toimima saaks? Kui arvuti sleepis on, siis on näha, et modemil tuluke lakkab ka vilkumast ja seega ei tohiks see toidet saada.

Edit: Proovisin ka hibernate (talveuni) järgi ja probleeme ei esine.
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.09.2011 22:57:10 vasta tsitaadiga

Mul vana arvuti ei tulnud sleepist välja enam kui modem ühendatud oli, uuega aga pole mingeid probleeme. Ehk sleepi asemel siis hibernate proovida, ning kui probleeme pole, hoopis seda kasutada...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 21.09.2011 23:05:25 vasta tsitaadiga

2 trini, jaa. Mul õel esineb ka sarnane jama. Tema sleepi ei kasuta, kuid läpakas ei käivitu, kui pulk järgi. Pulk ei ole bootivaks seatud ja rohkem ideid, mida proovida, polnud. Ma ei mäleta enam, kas arvuti üldse mingitki pilti ette võttis, kuid kui modem ära võtta, siis toimis normaalselt. icon_smile.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.09.2011 07:19:29 vasta tsitaadiga

Ja veel üks väike vihje, et ka Modemi-logid näitavad üheselt, kuidas kogu aeg uus logi luuakse, mitte ei kirjutata sama logi edasi pikemaks. Näidates sedasama, et tarkvaraline modem tegutseb kogu aeg uuesti "nullist".

Simple, kas pole. icon_biggrin.gif
------------------------------------
Ja veel üks nüanss - USB-pulk on ainult n-ö vahend, mida siis tarkvaraliselt pannakse seda tegema, mida tarvis on:
Minu praegune Huawei Mobile Partner suudab USB-pulga panna:
1. Helistama
2. SMS-i saatma
3. MMS-i saatma
Ja nagu näed, pole neil kolmel midagi tegemist siis neljanda tarkvara-poolega, ehk siis:
4: Töötamine modemina.

Nii, et USB.modem on tore tegelane, kuid ilma abistavate, juhtprogrammideta ei tee ta midagi.
----------------------------
Ning lõpetuseks - kõik modemid, mida aastakümneid toodetakse, jagunevad kas Software või hardware modemiteks ja kõikide puhul on asi täpselt ühtmoodi, pole mingit vahet millise side-modemiga tegemist on. Oluline on ainult see, mis ülesannet ta täitma peab, kas on näiteks 3G-modem, ADSL-modem vms. iganes, siin mingit vahet pole - kogu möll pannakse vastavate AT-Commandidega paika.

Nii et veel rohkem Simple. icon_smile.gif beer_yum.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 22.09.2011 07:32:28 vasta tsitaadiga

Pikk jutt, aga kahjuks alustas nullist ja lõpetas nulliga. icon_sad.gif Minu kogemus on tõestus, et teemasse puutub jutt ei vasta 100% tõele. Ja see pole mingi uudis, et pulgaga saab helistada, sms-e saata jne. Sellised asjad on teenuse hulgas ja ka telefoninumber on lepingus kirjas.
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 22.09.2011 23:41:09 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
Edit: ewur, keela ipv6 ära, kui sul see on.
Proovisin oma läpakal ka (Huawei E173-ga), et kas ühendus on keelatud pärast sleepist väljumist, kuid alati ühendab automaatselt ära ning ühendus on lubatud ja toimib.

Mul on ipv6 keelatud. Ja nagu ma varemgi juba mainisin, siis polnud mingeid probleeme Huawei 1752 puhul peale sleepi Mobile Partner programmis "connect" nuppu vajutades modem uuesti võrku ühendada, ei mingit restarti, "kadunud" modemit jmt.
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 23.09.2011 05:59:39 vasta tsitaadiga

Mul on Huawei WiFIga netipulk ning sellel sai ka PIN päring maha võetud, et saaks netti ühenduda ka ilma arvutiga ühendamata - lülitad sisse ja kui võrk ülesse tuleb, siis arvuti automaatselt ühendab ennast sellega. Küll on aga mõnikord selline jama, et pulk ise ei ühendu netiga vaid peab läbi brauseri menüüsse minema ning "Connect" nuppu pressima. Seda ei tule küll tihti ette, aga mõnikord siiski. Nii et automaatne ühendamine ei pruugi kunagi päris automaatne olla isegi mitte nende pulkade korral, millele see peaks nagu iseenesestmõistetav olema.
Sama kehtib ka juhtmega ühenduse kohta, et taasühendamine võib mõnikord internetiühenduse kiirust ja kvaliteeti oluliselt mõjutada.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Kuidas ühendada automaatselt mobiilse internetiga.[LAHENDUS] mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.