Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
D3ff
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
S a
HV vaatleja
|
20.03.2011 18:56:45
Re: Vaja abi klaviatuuriga seoses |
|
|
XARGRRRR kirjutas: |
Probleem järgmine: Plaanis osta Macbook pro aga probleem selles, et on prantuse klaviatuuriga, et kas siis on võimalik näiteks arvutisiseselt kuidagi vahetada ära tähed? Näiteks kui klaviatuuril näitab näiteks H tähte, aga kui ma seda vajutan ilmub hoopiski näiteks K täht? Loodan, et oli arusaadav mis ma mõtlesin , vajaks hädasti abi. |
Sain ise just kätte saksa klaveriga Macbook pro ( y ja z on vahetuses ).
Väga lihtne, esimes bootupi ajal pakub ta sulle eesti klaviatuuri. Seega, minu juhul, sealt kus klaveri peal on z tuleb y ja vastupidi, kõik on õige. Seega, probleemi sul tekkida ei tohiks, kui klaviatuur korralikult peas on ( on üldse võimalik et ei ole ?! ).
|
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Negative
Kreisi kasutaja

|
13.09.2011 20:49:05
|
|
|
Viimase paari päeva jooksul on tekkinud probleem MacBook Pro akuga. Nimelt aku health hüppab 79% ja 29% vahel. Ühel hekel on kõik OK ja siis järsku viskab aku healthi 29% peale ja lülitab arvuti ilma hoiatamata sleepi (st. ei anna Low Battery hoiatust). Arvuti on ostetud 2010 a. alguses ja aku läbinud 664 laadimistsüklit. On aku tõesti otsakorral või saab veel tema eluiga kuidagi pikendada? Ehk keegi oskab aidata.
Tänud,
N.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
1 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
13.09.2011 20:50:14
|
|
|
tee kõik võimalikud resetud ära.
pmu, smc ja midagi oli vist veel
+paar korraliku treeningtsüklit akule.
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
16.09.2011 09:42:09
|
|
|
Pole varem Mac'i omanud ega katsunud
Tahaks uut läpakat osta ja nüüd mõtlen kas Macbook või Macbook pro.
Midagi spetsiifilist tegema ei plaani hakata, nagu tavalisel inimesel ikka, koolitööd, internet, mõnikord väike videotöötlus jne...
Mis on Pro eelised non-Pro ees?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
16.09.2011 09:45:54
|
|
|
MacBook non-Pro'd enam ei toodeta, nii et selle ostes saaksid vanema raua.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
16.09.2011 10:25:19
|
|
|
Oktoobris on oodata mudeliuuendust?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
weasel
HV Guru

|
16.09.2011 10:47:04
|
|
|
Jah.
_________________ PSN: weaselEST |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
17.09.2011 13:35:50
|
|
|
Hetkel veel müüdav tavaline MacBook on tõesti tootmisest maha võetud ja selle raud on 2010. aasta kevadest (well, tegelikult juba varasemast, aga Inteli jonnakuse tõttu hoiti vana rauda kauem töös) - Core2Duo protsessor jne. MBP on nüüd selle aasta kevadel uuendatud ja uute Inteli i5&i7 protsessoritega, olenevalt mudelist.
Väidetavalt oli erinevus ka ekraanikvaliteedis neil kahel mudelil, ehk siis MBP-l on 40% parem värvigamma jne. Seda olen lugenud igasugustest review'dest, samas mainitakse, et ega tavakasutajale see oluline pole.
Mis veel - SD-kaardi pesa on Pro-l, tavalisel mudelil see puudub. Siis on ka korpus - Pro-l on pisut kergem, õhem ja alumiiniumist korpus. Ehk siis igasuguseid kriime ja määrdumisi esineb vähe(m). Ka on klaviatuuri taustavalgus selline asi, mida tavamudelil pole. Ah jaa - RAMi on ka Pro-l 4GB vs. tavalise 2GB. Videotöötluses võib abiks tulla. Ning kõvaketast ka 70GB rohkem (250 vs 320GB). Pmst toorest jõudu on Pro-l nüüd kõvasti rohkem, aga mängudes on MacBook parem, sest tal on veel kõhus Nvidia integreeritud kiip, mis on veidi Inteli omast parem. Samas on see vahe küllaltki pisike, pigem hindad kiiremat protsessorit.
Kui mõlemat mudelit paralleelselt toodeti, oli Pro pmst sama asi teises kestas ja rohkema RAMiga. Siis tekkis küll küsimus, miks neil nii suur hinnavahe on. Samas nüüd on selle hinnavahe eest küll üsnagi palju parem masin Pro näol.
Mudeliuuendus...oodata võib alati. Eelmine aasta lasti ka Pro välja aasta alguses ja siis oktoobris lisati 15" Pro-de mudelivalikusse võimalus võtta sama mudel veel kiirem protsessoriga lisaraha eest. Otseselt seda mudeliuuenduseks nimetada küll ei saa.
Aasta alguses oodati uue disainiga Pro-d, praegu oodatakse jälle ja ilmselt oodatakse ka 2012. aasta alguses, kui n-ö aastane tsükkel hakkab täis saama ja on uut mudelit jälle oodata. Oktoobri mudeliuuendusele ma ei panustaks.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.09.2011 13:36:41
|
|
|
Nagu ma aru olen saanud, siis HDD asemele SSD panek nõuab maci korral kuskile spets töökotta minekut ja iga ketas sinna ei sobi kah?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
17.09.2011 13:38:45
|
|
|
Masnal põhi alt ära ja pista ketas sisse.
|
|
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
17.09.2011 13:54:37
|
|
|
Ja kõik 2.5" SATA kettad sobivad.
Samas, kui SSD juba jutuks tuli, siis pigem Airi poole ei taha vaadata? Odavaim 13" Air on samas hinnaklassis, mis odavaim Pro. Miinuseks see, et RAMi ise vahetada ei saa erinevalt Pro-st, aga samas 4GB peaks läpakal piisama ka.
Ainuke miinus on optilise draivi puudumine. Või noh, nii ja naa. Kui ei kasuta, on see pigem pluss.
viimati muutis heff 17.09.2011 13:57:01, muudetud 1 kord |
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
17.09.2011 13:56:26
|
|
|
Just.
|
|
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.09.2011 14:02:25
|
|
|
00bandiit0 kirjutas: |
Mudeliuuendus...oodata võib alati. Eelmine aasta lasti ka Pro välja aasta alguses ja siis oktoobris lisati 15" Pro-de mudelivalikusse võimalus võtta sama mudel veel kiirem protsessoriga lisaraha eest. Otseselt seda mudeliuuenduseks nimetada küll ei saa.
Aasta alguses oodati uue disainiga Pro-d, praegu oodatakse jälle ja ilmselt oodatakse ka 2012. aasta alguses, kui n-ö aastane tsükkel hakkab täis saama ja on uut mudelit jälle oodata. Oktoobri mudeliuuendusele ma ei panustaks. |
Ma oletan, et uuendust võib oodata kusagil Q1 lõpus/Q2 alguses kui tulevad välja Inteli järgmise põlvkonna prosed. Nats naljakas oleks enne seda vanade prosedega midagi leiutama hakata.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
17.09.2011 14:04:38
|
|
|
No Core2Duo ajal olid mudeliuuendused umbes sellised, et tõsteti klokki 133MHz baasmudelil ja teistel ka samamoodi ning oligi mudeliuuendus olemas.
Samas jah, pigem uue aasta alguses. Lisaks sellele aastasele tsüklile klapib ka uute prosede väljatulek. Oleks nagu sobilik kombinatsioon.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.09.2011 15:22:52
|
|
|
tsitaat: |
Samas, kui SSD juba jutuks tuli, siis pigem Airi poole ei taha vaadata?
|
Ei, air on kuidagi jube nišitoode ning ma kardan, et ta läheb mu käes lihtsalt tükkideks i5 13.3" 128GB SSD kettaga piisaks mu jaoks esialgu
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
17.09.2011 20:29:48
|
|
|
Nojah, 13" Air on võimekuselt üsna samasse auku sellega, mille poole sina vaatad. Lihtsalt läheb vähem maksma + optilist pole.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
17.09.2011 20:57:21
|
|
|
Oman viimast 13" MacBook PRO mudelit, hetkel on masin stock, kuid plaanis veidi mälu vahetada ning sees olev aeglane ketas vähe kiirema vastu vahetada. Kas SSD kettal on siiski erilist mõtet?
Miski 128GB SSD on vähe minu jaoks ning mõten siiski, et peaks ostma 7200rpm ketta (~500gb) ning vahetaks 4GB mälu rohkema vastu. On kellelgi mingisuguseid soovitusi, konkreetsed mälud/kettad võib ka jutuks võtta.
Kuio masin on garantiiline, siis ketta ja mälude vahetuseks peaksin esindusse pöörduma?
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
lkraav
Kreisi kasutaja

|
17.09.2011 22:07:12
|
|
|
ssd paned OSi ja applicationite alla, dvd seadme viskad välja ja paned sinna 2.5" sata hdd caddy asemele (ebay), sinna sisse mis iganes suuruses tahad 2.5" traditsioonilise ketta sisse. kiirus olemas seal kus vaja ja ruumi rohkem kui rubla eest.
_________________ TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter". |
|
Kommentaarid: 138 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
17.09.2011 22:36:04
|
|
|
Just see, mis lkraav ütles. Ise mõtlen ka, et see kõige mõistlikum variant. Pmst saad olemasoleva 320GB ketta ka ära kasutada siis andmemahuks.
Ketas ja mälu ei mõjuta garantiid, küll aga ilmselt optilise vahetamine mõjutab. Samas on see kõik üsnagi kergelt kruvitud, seega kui garantiisse vaja viia, võtad tavalise ketta välja ja paned oma optilise tagasi sinna.
Arvad, et 8GB mälu on ikka mõttekas? IMO tundub overkill. SSD annab selle tõelise kiirusekasvu.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
17.09.2011 23:24:50
|
|
|
Iseenesest tundub päris PRO lahendus, et panna mitte väga suure mahutavusega SSD (hoiab hulga raha kokku) ning siis optilise asemele olemasolev HDD. Kuid kas see 5400rpm juba piduriks ei jää?
Küsisingi sellepärast, et tundus endalegi suht pointless sinna 8+ GB mälu sisse toppida.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
jottess
HV vaatleja
|
17.09.2011 23:51:36
|
|
|
kembadesig kirjutas: |
Iseenesest tundub päris PRO lahendus, et panna mitte väga suure mahutavusega SSD (hoiab hulga raha kokku) ning siis optilise asemele olemasolev HDD. Kuid kas see 5400rpm juba piduriks ei jää?
Küsisingi sellepärast, et tundus endalegi suht pointless sinna 8+ GB mälu sisse toppida.
 |
Kui hindad masina vaiksust, vahetad 7200 rpm ketta peatselt 5400 rpm vastu tagasi. Tean, sest olen selle läbi teinud. Pigem vaata SSD poole. 7200 rpm kettaga jooksis masin paremini küll, kuid mitte sel määral, et peaksin ketta pöörlemise häält kuulama.
Siit tulenevalt oleks endalgi küsimus. Teatavasti on iMac'is kasutusel 7,2k kettad, kas on siis iMac'id bookidest lärmakamad? Müügisaalides ei tule selle testimisest midagi välja, kuna mingi olmemüra on ja jääb salongidesse. Kui kellelgi koduses kasutuses sel teemal mingeid tähelepanekuid, võiks teada anda. Olen Mac'iga nii ära harjunud, et plaanis ka laua all sahistav PC iMaci vastu välja vahetada, lootuses, et viimane toimetab hääletult.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
lkraav
Kreisi kasutaja

|
18.09.2011 00:31:22
|
|
|
jottess kirjutas: |
Kui hindad masina vaiksust, vahetad 7200 rpm ketta peatselt 5400 rpm vastu tagasi. Tean, sest olen selle läbi teinud. Pigem vaata SSD poole. 7200 rpm kettaga jooksis masin paremini küll, kuid mitte sel määral, et peaksin ketta pöörlemise häält kuulama. |
ma nüüd seda juttu niiväga ei toetaks. mul MBP17 sees istub SSD kõrval 320G 7200 WD Scorpio Black ja see on küll vait nagu sukk. ma olen suht noisepede ja see ketas ei ole mind häirida suutnud. märkusena võib lisada, et absull pole aimu kas see konkreetne ketas peaks keskmisest vaiksem olema või ei, üldse ei ürita reklaamida konkreetset mudelit.
_________________ TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter". |
|
Kommentaarid: 138 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
18.09.2011 00:56:36
|
|
|
Müra müraks, ise küll olen valge MacBooki puhul 5.4k->7.2k rpm kettavahetuse puhul märganud vähesel määral müra suurenemist, kuid kuulda võis küll seda vaid täiesti vaikses toas ja ega siis ka ei häirinud otseselt. Samas oleneb inimesest, ma pakun.
Piirama see 5400rpm ei jää, kui teda peamiselt andmete hoiustamiseks kasutad. SSD kiirus avaldubki OP-süsteemiga ja igasuguste programmidega seotud toimetustega, ehk siis kiiremad käivitus- ja reageerimisajad jms. Kui 5.4k rpm ketas andmeid hoiustab (pildid, muusika, filmid, igasugune muu kola), ei saa ta midagi pidurdada.
Ise pakuks ka eelkõige, et võta nii suur SSD, kui palju OS-i ja programmide jaoks vaja on (ise vaataks 128GB suunas, 64GB jääb kitsaks, kuna istub ka windows bootcampiga kõrval) ning jäta olemasolev ketas HDD Caddy-ga kõrvale. Saad parima mõlemast maailmast. Ning RAMi 8GB peale upgrade'ida tasuks vaid siis, kui tegeled Photoshopi, videotöötluse jms. raskemate asjadega. Tavakasutuses on ilmselt raskusi isegi olemasoleva 4GB täieliku ärakasutamisega ja reaalselt mingit kiirusekasvu sa ilmselt ei näe.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|