Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Wifi ruuter segab teiste wifi võrku? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
zezzy
HV vaatleja

sõnum 17.09.2011 21:25:11 Wifi ruuter segab teiste wifi võrku? vasta tsitaadiga

Selline mure, et naaber tuli kaebama, et meie kortermajas on inimeste wifi häiritud. Ta oli välja uurinud, et minu wifi ruuter segab majas teiste elanike wifit ja selle parandamiseks on vaja mingit ruuteri parooli. On selline asi üldse võimalik ja millest see täpselt tingitud on?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2011 21:34:48 vasta tsitaadiga

Ehee... Potentsiaalne social-engineer'ingu katse. Kes pani su wifi ruuteri ülesse? Kas sinna paigaldati mõni täiendav tarkvara, et saaks saatja võimsust muuta? Kui ei siis saada seltsimehed kukele. 2.4GHz vabalevi alas tehaseseades seadmega pole mingit ohtu kedagi segada. Pangu ennast teised muudele kanalitele või koligu 5GHz'i peale. Jokk-mutt.
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 17.09.2011 21:39:48 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif Loomulikult on selline asi võimalik, kuid kuivõrd on tegu vabasagedusega ning (kui Sa tehasesätteid muutnud pole), siis ka lubatud võimendusega, siis on JOKK.
Kui nüüd maja peal on tõesti mingi ühine wifi ja see istub mingil kindlal kanalil ja Sinu ruuter juhuslikult sama kanalit kasutab, siis oleks viisakas tõesti oma (kui vühim huvitatud pool) ära muuta.
Kindlasti pole mõistlik seda seadistamist delegeerida suvalisele naabrimehele. Kui usaldad ja ise ei oska, anna minna. Mina ei lubaks.

Iseenesest oleks ju väga peen marssida suvalise kiire neti külges oleva naabri ukse taha ja tähtsalt teatada, et Teie wifi segab rahva internetiharjumusi (näiteks: neil näitab Sinu wifi levi aga sisse ei pääse)ning selle taustal ruuteri pääsu nõutada ja asja endale sobivalt mudida (tekitada ligipääs Sinu ressurssidele ja pääsuvõtmed kõigile huvilistele avalikuks teha) icon_lol.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
zezzy
HV vaatleja

sõnum 17.09.2011 21:52:34 vasta tsitaadiga

Majas on ühine stv võrk minu teada aga ruuterid on kõigil eraldi. Ruuteri seadistasin ise kaasas olnud cd abil ja omaarust pole ma nagu midagi muutunud. Üks asi, mida ma mõtlesin on, et see on starmanist renditud ruuter, et neil ei saa ju seal olla mingit eelseadistust tehtud..?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.09.2011 21:53:06 vasta tsitaadiga

Omaette küsimus on, et kas Wifi-ruuteri / WiFi-kaardi "võimendus" ikka peab "põhjas" olema. icon_smile.gif Ma võin, näiteks, siin Mustamäel, parema levi korral läppariga oma 10-15 2,4GHz-i WiFi-võrku kokku lugeda, kehvema leviga ilma korral a 5-6 võrku vähemalt.

Ja kui kõik ikka puntras samale kanalile satuvad, siis on täiesti see tunda küll.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.09.2011 21:55:50 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
bla bla bla
Ära solgi teemat.
aise
HV Guru
aise

sõnum 17.09.2011 22:02:32 vasta tsitaadiga

inSSIDer'ga näiteks vaata kas AP'de sagedused kattuvad, kui sinu oma kattub kellegi teise omaga siis muuda ära.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
zezzy
HV vaatleja

sõnum 17.09.2011 22:09:40 vasta tsitaadiga

Ma tõmbasin selle inSSIDeri alla. Kust ma seda täpselt vaatama pean? (Ma pole selle ruuteri ja wifindusega enne kokku puutunud eriti)
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

sõnum 17.09.2011 22:09:59 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
inSSIDer'ga näiteks vaata kas AP'de sagedused kattuvad, kui sinu oma kattub kellegi teise omaga siis muuda ära.

Olen omal ka jälginud ja ümbrust scanninud. Võid omale kanali seadistada, kuid teistel purkidel paistab see kanal olema seades auto. Ja vali mis sa tahad, päev või 2 hiljem on ikka keegi sinuga samal kanalil. Üldiselt võtku naaber tuure maha ja elagu oma elukest edasi.
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 17.09.2011 22:12:55 vasta tsitaadiga

zezzy kirjutas:
Ma tõmbasin selle inSSIDeri alla. Kust ma seda täpselt vaatama pean? (Ma pole selle ruuteri ja wifindusega enne kokku puutunud eriti)

pane käima ja oota natuke kuni kõik võrgud ritta laob sinna, sind huvitab Channel ja enda ruuteri nime vast tead, et määrata milline on sinu Channel.

olc, ei tea mul 7-8 võrku siin kuuldavad ja sellist asja ei ole nagu sina kirjeldad...
tagasi üles
zezzy
HV vaatleja

sõnum 17.09.2011 22:18:02 vasta tsitaadiga

Ja kui mul on ühega sama channeli number..? Kui ma vaatan seda 2,4 GHz channelite amplituude, siis minu oma on teistest palju kõrgem selle graafiku peal. Kas see tähendab midagi?
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 17.09.2011 22:24:51 vasta tsitaadiga

seda, et sinu ruuter on ligemal ja parema kuuldavusega kui teised. kanali pead ruuteri konfis käsitsi ära muutma, kui on sama mis teisel võrgul, see võib igasugu anomaaliaid tekitada, ühenduse katkemised jne.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.09.2011 23:03:32 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
seda, et sinu ruuter on ligemal ja parema kuuldavusega kui teised. kanali pead ruuteri konfis käsitsi ära muutma, kui on sama mis teisel võrgul, see võib igasugu anomaaliaid tekitada, ühenduse katkemised jne.

Anomaaliaid mitte, ühenduse katkemist aga küll - kui üks karjub, peavad teised samal sagedusel vait olema ja kuulama, kuni eeter vaba ja võib ise häälitsema hakata - ja kui tekib vaikne moment, siis kes ees, see mees.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Wifi ruuter segab teiste wifi võrku?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.