Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 572, 573, 574 ... 746, 747, 748  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.09.2011 11:22:04 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
LiivaneLord: Eksid kõvasti, interneti jagamisel ei pea arvutid olema samas Workgropis.

miq1988: Windows 7-l on 3 erinevat Workgropi tüüpi, nendeks on Public, Home, Work. Ning failide jagamine on kõige rohkem keelatud ja piiratud Public-u korral, kõige vabam on failide jagamine Home korral.

Need on ju võrguühenduste tüübid. See on täiega metsa jutt. HomeGroup on hoopis teine asi ja antud küsimuses kõige mõistlikum lahendus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.09.2011 11:39:45 vasta tsitaadiga

sukelduja: HomeGroupiga justnimelt on palju jama. Kui nime teise paned, on jama palju vähem. Ja täpselt sama asi oli juba XP-ajastul, täpselt sama asi oli praegu juba ka Win8 all.
Nägin seda alles eile, kui Win7 ja Win 8 masinat omavahel suhtlema panin. Kui mõlemal oli Homegroup ära asendatud, oli Network tunduvalt rõõmsam ja reipam, kui ta oli Homegropi korral.

Nii, et ei midagi uut siin päikse all. icon_smile.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.09.2011 11:55:53 vasta tsitaadiga

Homegroup erineb Workgroupist ainult selle poolest, et arvuti võrgukohaks on seatud Home. Ma olen päris palju oma ajusid ragistanud sellega, miks vahest saan faile jagada ja vahest tuleb ikkagi teade, et ei leia võrguteed või ei näe arvutid teineteist üldse. Aga praegu on vist päike õiges suunas ja toimib probleemideta. Win 7 Ultimate mõlemad arvutid.
tagasi üles
miq1988
HV kasutaja
miq1988

sõnum 16.09.2011 12:26:43 vasta tsitaadiga

Mõlemamal arvutil ongi ühenduse tüübiks valitud home. Ehk asi selles, et ma pole varem kasutanud seda asja ja lihtsalt ei oska.. Seega soovitusi ?
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.09.2011 12:36:34 vasta tsitaadiga

miq1988: Nii, et kui tahad võrguarvuteid kogu aeg nähtavalt näha, siis pead sellise nime, nagu Workgroup ära muutma mõneks teiseks, näiteks MINUKOOGIMASIN. icon_smile.gif Ning see muudatus siis mõlemas masinas.

Kõige lihtsamalt siis: Computer, hiire paremklahv, Properties, siis seal alt saad muuta Workgroupi nime, kui ka vajadusel ka masina nime.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.09.2011 14:07:39 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
miq1988: Nii, et kui tahad võrguarvuteid kogu aeg nähtavalt näha, siis pead sellise nime, nagu Workgroup ära muutma mõneks teiseks, näiteks MINUKOOGIMASIN. icon_smile.gif Ning see muudatus siis mõlemas masinas.

Kõige lihtsamalt siis: Computer, hiire paremklahv, Properties, siis seal alt saad muuta Workgroupi nime, kui ka vajadusel ka masina nime.

See kõik on tore, aga mitte siis, kui sul on võrkude vahel rändavaid masinaid. Eriti veel AD-sse kuuluvaid masinaid. Lisaks on HomeGroupi haldamine oluliselt lihtsam ( ja ka turvalisem ) kui iga masina võrgusharede turvaseadete sättimine. Põhimõtteliselt ühes masinas paned create homegroup ja kirjutad parooli üles ja teistes join Homegroup ja sisestad parooli. Jamaks läheb siis, kui proovitakse ühe ja sama nimega homegrouppi teha mitmes masinas.
Siin on olulisemad asjad HomeGroupi kohta:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee449408%28WS.10%29.aspx
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.09.2011 14:13:58 vasta tsitaadiga

sukelduja varianti võiksid täiesti proovida jah. Mina pole seda kasutanud, kuna vahest on arvuti, millel on XP peal. XP-ga see vist ei toimi - igatahes pole tööle saanud.

tahanteada, ise ütlesid, et workgroup ei pea muutma, kuid nüüd ütled, et peab. Otsusta juba ära!
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.09.2011 14:32:00 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
sukelduja varianti võiksid täiesti proovida jah. Mina pole seda kasutanud, kuna vahest on arvuti, millel on XP peal. XP-ga see vist ei toimi - igatahes pole tööle saanud.

XP-ga kahjuks ei töötagi. Aga kui on ainult Win7 võrk siis on kõik väga mugav.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.09.2011 14:46:54 vasta tsitaadiga

Kuna teema on võrguühendustes, siis küsiks ka oma küsimuse ära.

Nimelt mul on Elioni internetiühendus Thomson TG585 v7 abil ning Elisa Mint mobiilne lairibaühendus. Thomsoni järgi on ühendatud ka teisi arvuteid. Kuidas saaks nii, et internetiühendusena saaks kasutada Elisa mobiilset internetti, kuid faile tahan saada teistest arvutitest läbi kohaliku võrguühenduse (LAN)? Praeguses olukorras eelistab arvuti alati lani internetiühendust.

Hetkel on LAN keelatud (ainus variant), kuid alati ja kohe, kui LANi jälle luban, siis ühendab arvuti ennast automaatselt LAN ühendusega. LAN on nagu alati eelistatud internetiühendus.

Olen proovinud IPv4 lanil ära eemaldada, kuid siis ei saa teiste arvutitega üldse ühendust. Panin IPv4-s DNS aadressideks suvalised numbrid - ikka saab interneti sealt. Lisaks proovisin ka nii, et tegin Elisa mobiilsele ühendusele ICS ehk internetiühenduse ühiskasutuse. Esimese ehmatusega see toimis, aga varsti enam mitte.

Põhimõtteliselt ei tahaks ma ruuteris oma arvutit blokeerida või välistada, vaid eelistaks arvutisiseselt seda interneedust blokeerida. icon_biggrin.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.09.2011 15:35:37 vasta tsitaadiga

Edit: Niipalju lisan, et kui võrk on suvatsetud õigesti tööle panna, siis puuduvad igasugused "võrgukammid" ning omavahel suhtlevad - ükskõik kumbapidi XP-Win7 ja Win8 masinad. Järgi proovitud juba.

Kui asjad on valesti, siis tõepoolest pole kas kedagi näha või ei luba keegi endale ligi jms. jamad.
-----------------------------------
Igatahes ise küll ei kujuta ette, et ma peaks endale kunstlikult tõkkeid püstitama, et siis neid ületada. icon_smile.gif Kui mul on 2 arvutit, siis peab alati 100% nendevaheline asi toimima, kui on 200 arvuti, kas siis peab asi 100% toimima.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.09.2011 15:50:00 vasta tsitaadiga

tahanteada, tore jutt. Aga mis võib olla takistuseks, kui 50% ajast töötab ja teine 50% mitte? Praegu on see moment, kus on see aeg, mil asi töötab ... Tavaliselt lakkab siis töötamast, kui hädasti on vaja midagi kiiresti jagada.

Aga kui mul probleem sellega tekib, siis ma tean, kelle poole pöörduda. icon_smile.gif
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.09.2011 17:04:16 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Edit: Niipalju lisan, et kui võrk on suvatsetud õigesti tööle panna, siis puuduvad igasugused "võrgukammid" ning omavahel suhtlevad - ükskõik kumbapidi XP-Win7 ja Win8 masinad. Järgi proovitud juba.

Kui asjad on valesti, siis tõepoolest pole kas kedagi näha või ei luba keegi endale ligi jms. jamad.
-----------------------------------
Igatahes ise küll ei kujuta ette, et ma peaks endale kunstlikult tõkkeid püstitama, et siis neid ületada. icon_smile.gif Kui mul on 2 arvutit, siis peab alati 100% nendevaheline asi toimima, kui on 200 arvuti, kas siis peab asi 100% toimima.

Küsimus on koduvõrgus. Paljudel on kodus varnast võtta sellist arvutispetsialisti, kes suudab võrgu korralikult tööle panna? Ja mis siis teha kui kui ühel inimesel on laptop, millega käiakse workgroupA ja kodu vahet ja teisel inimesel on laptop, millega käiakse workgroupB ja kodu vahel? Vahetad 2 korda päevas workgroupi? Aga kui on tegu AD domainidega? Ja kuidas turvamisega on? Eriti arvestades inimeste harjumusi kettajagamisel ja WIFI turvamisel. Mul ei ole selles suhtes mingeid illusioone. Ma pakun, et sinu poolt soovitatud "õigesti tööle pandud" võrgus on varsti nii mõnigi natuke valede õigustega share. Ma elasin enne kortermajas ja ikka igasugu huvitavaid asju oli näha. Ka ilma wiresharki abita.
LiivaneLord kirjutas:
Aga mis võib olla takistuseks, kui 50% ajast töötab ja teine 50% mitte? Praegu on see moment, kus on see aeg, mil asi töötab ... Tavaliselt lakkab siis töötamast, kui hädasti on vaja midagi kiiresti jagada.

See et asi 50% töötab ja 50% ei tööta on tõenäoliselt DHCP-st ja nimelahendusest sõltuv, aga selle kordategemine on tavakasutajale üle jõu. Nagu ka lokaalvõrgu ip aadressi järgi sharede leidmine.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 16.09.2011 20:08:31 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Küsimus on koduvõrgus. Paljudel on kodus varnast võtta sellist arvutispetsialisti, kes suudab võrgu korralikult tööle panna? Ja mis siis teha kui kui ühel inimesel on laptop, millega käiakse workgroupA ja kodu vahet ja teisel inimesel on laptop, millega käiakse workgroupB ja kodu vahel? Vahetad 2 korda päevas workgroupi? Aga kui on tegu AD domainidega? Ja kuidas turvamisega on? Eriti arvestades inimeste harjumusi kettajagamisel ja WIFI turvamisel. Mul ei ole selles suhtes mingeid illusioone. Ma pakun, et sinu poolt soovitatud "õigesti tööle pandud" võrgus on varsti nii mõnigi natuke valede õigustega share. Ma elasin enne kortermajas ja ikka igasugu huvitavaid asju oli näha. Ka ilma wiresharki abita.

Workgroupi pole vaja vahetada. Ei mäleta, kuis 7 puhul oli, aga Win XP-ga oli lihtne- basic settings jätsid kas DHCP peale või töökoha seade. Altenate configuration saki alt sai aga koduvõrku seada. Näiteks kaasal on basic DHCP ja alternate kodune võrk. Kuis AD domainidega on ja kas niimoodi saab nagu eelnevalt kribasin, ei tea. Mis puutub kaustajagamisi, siis sellega on korras.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2011 08:51:39 vasta tsitaadiga

Midagi äärmiselt kummalist on toimunud juba pikemat aega.Seda ei juhtu tihti aga kui juhtub on see seda enam veider.
Ehk siis näitab ebanormaalselt suurt mälukasutust.Samas kui töös olevate protsesside mälu kokku lugeda ei tule kuskilt otsast nii palju kokku kui win7 väidab kasutuses olevat.

Isegi spets progede abil mis näitavad iga võimaliku mälukasutuse ära, ei selgu kuhu musta auku see 600MB kaob.Aitab ainult logoff-logon, et saada normaalne mälukasutus tagasi.
Spoiler Spoiler Spoiler

Task manager näitab nii:
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Total – This is the total amount of physical memory available to Windows.
Cached – Here things get a little more confusing. This number does not include the Free portion of memory. And yet in the screenshot above you can see that it is larger than the Available area of memory. That’s because Cached includes cache pages on both the “standby list” and what is called the “modified list.” Cache pages on the modified list have been altered in memory. No process has specifically asked for this data to be in memory, it is merely there as a consequence of caching. Therefore it can be written to disk at any time (not to the page file, but to its original file location) and reused. However, since this involves I/O, it is not considered to be “Available” memory.
Available – This numbers includes all physical memory which is immediately available for use by applications. It wholly includes the Free number, but also includes most of the Cached number. Specifically, it includes pages on what is called the “standby list.” These are pages holding cached data which can be discarded, allowing the page to be zeroed and given to an application to use.
Free – This one is quite simple. This memory has nothing at all in it. It’s not being used and it contains nothing but 0s.

http://brandonlive.com/2010/02/21/measuring-memory-usage-in-windows-7/
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.09.2011 09:12:24 vasta tsitaadiga

Jätkaks seda võrgujuttu.

Mul on kodus omastarust ilgelt hästi kõik workgroupid ja homegroupid ära majandatud ning enamasti sharing igatepidi ka toimub. Kuid siis, nagu välk selgest taevast, windows enam ühele masinale näiteks ligi ei lase. Ja seda olen ma kogenud juba aastaid erinevaid võrke kasutades, kas siis kodus või tööl. Alles paar päeva kodus tahtsin sülearvutist lauaarvutile ligi saada, et muusikat mängida selle kõvakettalt. Tavaliselt nõuab mul ikkagi teise masina kasutaja andmeid (user parool) siis sain ilusti networki alt ligi ja korras. Vahepeal tegin restarti ja siis panin winampi mängima ning playlistis olid lauaarvuti shares istuvad failid ning nendele ligi ei lastud, sest ei olnud enne networki alt "sisse loginud". Mõtlesin, et mis seal siis ikka, et panen winampi kinni, login networki alt sharesse sisse ja siis lingid failidele töötavad, aga tutkit, ei lasknud enam networki alt ka ligi icon_lol.gif ainult IP kaudu sai shardedele ligi. Seega üks paras müstifikatsioon on see windowsi võrguhaldus. Kui võimalik, siis alati kasutan manuaalset võrguseadistust, siis on alati teada mis aparaat mis IP'ga on ning kõik tundub timm. Samas laptop käib erinevates võrkudes ja siis jälle ei saa staatilisi seadeid kasutada koguaeg. Üks nokk kinni saba lahti situation.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.09.2011 09:39:27 vasta tsitaadiga

tomorrow: Tavapärane käitumine selline vaba mälu ära kasutus. Ja egas mälus ju ainult jooksvaid protsesse ei hoita, sinna reserveeritakse ja säilitatakse igasugu muud, oletatavalt vajaminevat kraami.

Kui täpsemalt teada tahad, mis möll mälus käib, siis uuri parem sellist asja, nagu Resourse Monitor. Leiad selle Task manager - Performance alt.

Edu beer_yum.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.09.2011 10:01:41 vasta tsitaadiga

tomorrow, su enda tsitaadist cached? icon_smile.gif
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.09.2011 10:01:47 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
tomorrow, su enda lingilt cached? icon_smile.gif

See oleks ka 530.Aga cached on üle 800.
Lisaks nagu mainisin pigem erandkorras esineb see mäluleke.
Tavaliselt on normaalne ~30% mälukasutus mida ka Task Manager näitab õieti.

Nagu ütlesin.Mitte üksi tool ei näita kuhu see 600 kadunud on.

viimati muutis Tomorrow 17.09.2011 10:02:53, muudetud 1 kord
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.09.2011 10:02:09 vasta tsitaadiga

process manager näitab sama pilti?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.09.2011 10:03:20 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Jah
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.09.2011 10:31:37 vasta tsitaadiga

tomorrow: Nagu öeldud, kasuta paremat ja ülevaatlikumat töötvahendit, nagu "Resourse Monitor"

Saad ühese vastuse, et mille tarbeks see mälumaht ära reserveeritakse.
----------------------
Edit. Pilt kah oma masinast, kus on näha siis ka reserveeringud:
http://www.upload.ee/image/1664549/reserved1.png
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.09.2011 11:22:02 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
londiste kirjutas:

Jah

ehh krt, process explorerit pidasin ikka silmas.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 17.09.2011 12:34:08 vasta tsitaadiga

Task manager näitab mingit suhteliselt suvalist numbrit.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.09.2011 14:59:44 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
tomorrow kirjutas:
londiste kirjutas:

Jah

ehh krt, process explorerit pidasin ikka silmas.

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
water
Kreisi kasutaja

sõnum 23.09.2011 13:53:08 vasta tsitaadiga

Oli vaja teha läpakale clean install, ostes oli läpakas win vistaga ( uus arvuti muidu ), kuid kaasas oli vista to w7 upgrade plaat, kuid ei suuda seda plaati enam üles leida.

Mis variandid mul nüüd on w7 peale saada siiski ? Kui laenan kellelgilt tuttavalt w7 plaadi, kas ma saan enda product key sisestada ? Või plaat ja kood käivad ikka koos ?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 572, 573, 574 ... 746, 747, 748  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.