Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sold OUT
no credit

|
13.09.2011 22:49:20
|
|
|
kus te kõik omale vigased komplektid olete ostnud? poole hinnaga mingi hiina ärika käest?
tegu on arvutikõlaritega... millest on raske aru saada? toppisite need endale kodukino kõlariteks ja pettusite?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
garol
HV vaatleja
|
13.09.2011 22:59:07
|
|
|
zatter kirjutas: |
... Poodi kindlasti neid ostma minna ei tasu ning kvaliteedilt ütleksin ka mina, et hästi hoitud S-90 teeb Z5500 süsteemile silmad ette. Minusilmis ka filme vaadates. |
Ma väidaks sama. Ma tegin ka igasuguseid eksperimente ja tümpsu "tugevuse" (helirõhk jne) suhtes mängib üks kast minuarust juba üksinda kõvemini. z5500 kõrge ots on ka kuidagi väga tuhm, kohe üldse ei saa aru mis seal tiniseb.
carlking kirjutas: |
kus te kõik omale vigased komplektid olete ostnud? poole hinnaga mingi hiina ärika käest?
tegu on arvutikõlaritega... millest on raske aru saada? toppisite need endale kodukino kõlariteks ja pettusite? |
Mina pettusin üleüldiselt nendes. Aga ütle, miks seal Dolby tugi peal on? Miks on tal SPDIF jms? Miks ta siis ei peaks kodukinoks sobima? Ma arvan, et see kompott oli 50/50 mõeldud, mängimiseks kui ka kodukino kasutuseks. Neid inimesi on küll kellel on kõik vajalik ühes ruumis, arvuti pilt telekast ja kõik meedia siis ühes tükis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.09.2011 23:02:34
|
|
|
kas spdif või optiline sisend määrab ära, et asi on siiski kodukino mitte arvutikõlar? miks ma ei või arvutikõlareid optilise liidesega kasutada? kordades mugavam ju. tegu on universaalse lahendusega lihtsale inimesele kellele vaja erinevaid ühendusviise, ma ei saa aru kuidas siin osad on võtnud arusaamise, et tegu on mingi eliit audiosüsteemiga mis peaks hi-end olema... ei ole hi-end, mis siis?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
zatter
HV kasutaja
|
13.09.2011 23:47:51
|
|
|
tegu on arvutikõlaritega... millest on raske aru saada? toppisite need endale kodukino kõlariteks ja pettusite? |
Ise ostsin komplekti ATF Arvutisalongist ammu ammu aega tagasi, täishinnaga.
Kasutasin antud komplekti siiski arvuti taga ning esialgu muidugi pettuma ei pidanud. Pettusin alles siis, kui sain normaalset helisüsteemi kuulata.
Aga arvutikõlaritest. Miks ei võiks ka arvutikõlariteks kasutada normaalse helipildiga kõlareid? Peab see süsteem siis tõesti lahendatud olema satelliitide ja subwoofriga. 100..200Hz ala Logitech'i insenerid vajalikuks ei pea. Kui seda ala võimendada proovida hakkavad satelliidi plastikud nagisema ning kuulamine on häiritud. Kuna ise kasutan samu kõlareid kogu meedia esitamiseks, ei pidanud selliste kõlaritega kaua vastu. Muidugi, kes kasutab selliseid kõlareid windowsi log'in heli edastamiseks ja mõne mängu automüra või püssipaugu kuulamiseks käivad nad tõenäoliselt küll ja rohkemgi
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.09.2011 07:58:57
|
|
|
s90 on ikka tunduvalt võimsam kui ükski z-5500 kõlaritest... hinna osas ei tea, neid on tänapäeval nii väheks jäänud. hästi hoitud isendeid veel vähem.
kõlarite suunitluse määrab ära ühest otsast marketing, teisest küljest hinnaklass koos kvaliteediga. arvutikõlaritena on see komplekt siiani tasemel. multimeediakõlaritena on see algusest peale olnud odav pask koos vastava hinnaga.
zatter, sellepärast, et 'normaalse helipildiga' kõlarid maksavad rohkem per tk kui terve z-ide komplekt?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.09.2011 08:34:13
|
|
|
@ delfi artikkel
oma viga kui 700mb rippe vaadata... siis tõesti ei ole enamasti rohkem kui kahest kõlarist abi.
5.1 heli on filmide puhul ikka mõnda aega juba olemas olnud.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
14.09.2011 08:55:42
|
|
|
londiste kirjutas: |
@ delfi artikkel
oma viga kui 700mb rippe vaadata... siis tõesti ei ole enamasti rohkem kui kahest kõlarist abi.
5.1 heli on filmide puhul ikka mõnda aega juba olemas olnud. |
ausalt öeldes ma ei mäleta, millal ma ühtegi 700mb rippi vaadanud oleks.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.09.2011 17:27:59
|
|
|
vaatan pidevalt...kuna ei näe põhjust, miks KÕIKI filmi peaks üldse vaatama rohkem kui 2-kanali heliga ja mingi eriliselt terava pildiga. on filme, millel puhul suurem rõhk on selle visuaalsel ja/või akustilisel esitusel, kuid on ka väga palju filme, mille puhul mõlemad nimetatud omavad suhteliselt väikest tähtsust millegi muuga võrreldes. muidugi 700mb asjade kvaliteet on sigaräigelt tõusnud ka, võrreldes a'la aasta 2000 sarnaste asjadega! korraliku ripi helikvaliteet on peaaegu alati olnud piisavalt hea, et otsest põhjust kurtmiseks nagu ei ole olnud.
mis puutub aga 5.1 helisse, siis tegelikult eksisteerib suhteliselt vähe filme, kus see mitmekanali heli tõesti väga korralikult realiseeritud oleks ja tõsiselt kõva effekti annaks. tihti on asi suhtkoht üle t*ra" tehtud ja loomulikult on väga palju sedatüüpe filme, kus lihtsalt polegi sellist materjali, mis mitmekanali setupist midagi gainiks.
mis sellel delfi artiklil viga oli??? mina pean tunnistama, et pole juba väga ammu delfis nii suurel määral paikapidavat ja õiget infot näinud. well yea, seal oli paar asja, millega ilmselt vaidleks kuid üldjoontes päris õiged nõuanded!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jann1
HV Guru

|
14.09.2011 17:37:56
|
|
|
Ma ei tea ka miks inimesed kiidavad nii väga seda komplekti. Mul kodus on Yamaya põranda kõlarid ja supakas. See komplekt on igati asjalikum stereos kui see 5.1. Heli on tunduvalt selgem ja lahedam. Kuigi jaa, uuena ei saa hindasid võrrelda. Z5500 saab 300£ eest aga kõlarid komplekt on 300€ supakas 100€ ja võima ka umbes 200€(odavama otsa).
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.09.2011 17:43:17
|
|
|
oeh.
ma ei oska midagi öelda.
Jann1, ütle nüüd sa ka, et su 2.1 teeb paremat surroundi kui z-id oma 5.1ga, siis on ring peal.
miks me jälle võrdleme 5.1 kõlarikomplekti 2 või 2.1-ga?
kui sa 5.1 ei taha, siis on selge, et vähem kõlareid saab sama raha eest paremaid...
Wiltz, delfi artiklil endal polnudki häda, aga see algne 700mb ripi näide on huumor. eriti kui selle alusel öeldakse, et stereo on parem.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 14.09.2011 17:44:46, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.09.2011 17:44:18
|
|
|
põrandakõlarid on ju suured ning koledad, võtavad ilmatuma ruumi ära
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
14.09.2011 17:50:12
|
|
|
põrandakõlarid on ju suured ning koledad, võtavad ilmatuma ruumi ära |
rahakotti tekib see-eest ruumi kõvasti juurde
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.09.2011 17:53:35
|
|
|
londiste, kahtlustan, et said natuke valesti aru sellest, mis tüüp seal öelda tahtis. kuigi jah, pisut segane sõnastus on küll.
ma ei usu, et ta mõtles seal seda, et stereoheli peaks alati filmivaatamisel olema eelistatuim variant, kuna see on selgem ja parem. arvatavasti mõtles seda, et mõistlik on 700mb stereoheliga ripi helist MITTE hakata mingite imeliste vahejuppide abil "ise" mitmekanali heli tekitama...ja selles osas pean ma tegelasega nõustuma
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.09.2011 17:56:31
|
|
|
Wiltz, selles on tal loomulikult õigus. aga miks eeldada, et inimesed vaatavad 700mb stereoheliga rippe? dvd ja blu-ray filmid on ikka väga suures enamuses korraliku 5.1 heliga, ka rippimine on sinna suunda läinud.
igasugune kõlarite või meediaseadme tarkusest allikas olematule kohale heli tekitamine on otse loomulikult saatanast.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
14.09.2011 18:03:08
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
vaatan pidevalt...kuna ei näe põhjust, miks KÕIKI filmi peaks üldse vaatama rohkem kui 2-kanali heliga ja mingi eriliselt terava pildiga. on filme, millel puhul suurem rõhk on selle visuaalsel ja/või akustilisel esitusel, kuid on ka väga palju filme, mille puhul mõlemad nimetatud omavad suhteliselt väikest tähtsust millegi muuga võrreldes. |
Ma ka samal arvamusel, et paljud kipuvad liiga ületähtsustama viimase taseme (trendi) menufilmide osakaalu, kus helikanalite arv ja efektid viimase peale timmitud. Mina vaatan võrdse osakaaluga mitmesuguseid viimase 100 aasta jooksul tehtud filme ja uskuge, absoluutne ülim enamus neist ei sisaldagi (pole kunagi sisaldanud) rohkemat kui heal juhul ainult stereoheli. Lisaks on nende jaoks ka 700MB ripi kvaliteet enamasti piisav, isegi selle ripi pealt vaadates tuleb ennekõike kõige häirivana esile filmilindi emulsiooni "keemise" efekt, aeg-ajalt filmi peale juhtunud töllerdavad karvakesed, samuti projektoriga filmile veetud vertikaalkriimustused, värvide ebaühtlusest rääkimata. Ma ei mõtle siinkohal mitte just Charlie Chaplini filme, vaid ka kogu ülimahukat filmiklassikat aastatest 1940-1980. Osa neist on küll hiljem digitaalselt restaureeritud, kuid on-nagu-on algmaterjalist mingit imet ikkagi välja ei võlu.
mis sellel delfi artiklil viga oli??? mina pean tunnistama, et pole juba väga ammu delfis nii suurel määral paikapidavat ja õiget infot näinud. well yea, seal oli paar asja, millega ilmselt vaidleks kuid üldjoontes päris õiged nõuanded! |
Sisult korrektne, kuid... natuke vast liiga lühike artikkel ja jääb kuidagi poolikuks. Pealkirjaks võiks olla pigem "HDMI", sest autor ei jõua sellest detailist eriti palju kaugemale edasi Samas ka selle detaili tähtsustamine on mõneti vaieldav. Kas mitte DisplayPort ei võta juba HDMI rolli üle vaikselt? Parem läbilaskevõime, kompaktsem pistik. Mu uuemal arvutil on ka HMDI asemel hoopis DP. See selleks, tegelikult pole ka vana hea VGA ühendusega häda miskit, ja mis peamine, VGA kannatab vägagi pikka vahemaad, mitukümmend meetrit kaablit. Minu arvates filmipildi kvaliteedi määrab ikkagi läbinähtav filmilindi materjali ebaühtlus.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
14.09.2011 18:20:08
|
|
|
Jann1 kirjutas: |
Ma ei tea ka miks inimesed kiidavad nii väga seda komplekti. |
kes siin otseselt neid kiitnud on? Pigem on siin mingi kontingent, kes iga hinna eest neid maha üritab teha ja kes ei saa aru, kuidas saab kellegi helivajadusi rahuldada üks selline all-in-one komplekt.
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.09.2011 18:58:03
|
|
|
WAV, kui sa juba kvaliteedist räägid, siis samas lauses mitmekümnemeetrise vga kaabliga?
vanad filmid, millel on tänapäeva mõistes väike reso(vajadus) ja halva kvaliteediga heli, ei vaja mingit erilist tehnikat.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
14.09.2011 19:12:18
|
|
|
vanad filmid, millel on tänapäeva mõistes väike reso(vajadus) ja halva kvaliteediga heli, ei vaja mingit erilist tehnikat. |
Siin ongi tegelikult kogu kodukinotemaatika uba... Lugedes paljudest teemadest vaidlusi kodukino tehnika üle, jääb mulle mulje, et tuntakse huvi ainult värskete viimaste aastate kergemasisuliste menufilmi-teoste vastu, unustades ära fakti, et 90+% maailma filmitoodangust tõepoolest ei vaja mitte mingit erilist tehnikat vaatamiseks-kuulamiseks.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.09.2011 13:33:31
|
|
|
WAV kirjutas: |
90+% maailma filmitoodangust tõepoolest ei vaja mitte mingit erilist tehnikat vaatamiseks-kuulamiseks. |
See on tõsi küll. Näiteks Ken Saani uus teleooper Soomes ehitajatest on küll valminud 2011 aga tehtud ikka vana hea ...mono heliga Kuivõrd see asi üldse maailmaga koos nimetamist väärib aga see selleks.
Aga kas me seetõttu näiteks kuulame seda 90% heli läbi vigiseva onboard-helikaardi? Ega vist, kui vähegi võimalik. Niisamuti pole meil kodudes vanu mustvalgeid telereid et häid eesti (vanu) filme vaadata.
Ma tegelikult hästi ei mõista sedagi miks aetakse pähe et on süsteem ja kõlarid ...stereo kuulamiseks ja filmiheli jaoks on kohustuslik mingi x.1 paugutaja? Ma tean mis nüansid teemaga kaasnevad kuid ometi on normaalsetest kõlaritest filmi oluliselt nauditavam kuulata kui läbi THX serditud topside ja supaka.
Küsin retooriliselt - millega peaks kuulama loodushääli kui ta ei ole ei muusika ega kodukino? Veel mingi kolmanda "dedicated" süsteemiga?
Miski nagu tõrgub seda omaks võtmast. Miks ei sobi kuulata mistahes helisid läbi hästi mängiva süsteemi, nagu me vaatame meelsasti vanu filme läbi FHD Plasmade?
WAV, mida arvad miks säärane tendents maad võtab? Vabandust muidugi OT tekitamise eest kuid hetkel tundus sobilik koht diskussioon tekitada seal kus selleks ajend tekkis. Alati saab uue teema teha
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.09.2011 14:15:06
|
|
|
loodushääli oleks õige kuulata ikka looduses ma arvan! aga okei, tegelikult jah olen täiesti nõus, et hea helisüsteem on ühtmoodi hea kõigi asjade jaoks. küsimus on rohkem selles, et paljud ei mõista, misasi see hea helisüsteem on ja mida hea heli üleüldse tähendab. ja väga paljud seejuures arvavad, et nad teavad, misasi on hea helisüsteem, olles kasutanud umbes 2 erinevat suhteliselt odava otsa kõlarikomplekti see on põhiliselt see, mis mind kogu antud teema juures tihtipeale naerma ajab.
üks asi, mida märkida on ka see, et just kvaliteedi poolest HEA helitehnika ei tee küll kunagi ega kuskil halba. Ja ka vanu filme, isegi monoheliga filme on siiski hea vaadata (kuulata) korraliku tehnikaga, õigesti üles seatud ja seadistatud tehnikaga.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.09.2011 14:21:12
|
|
|
loodushääli oleks õige kuulata ikka looduses ma arvan! |
Tahtsin seda isegi kirjutada aga proovisin olla tõsine ja lisasin selle "dedicated" lause...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
15.09.2011 14:23:04
|
|
|
vanad filmid, millel on tänapäeva mõistes väike reso(vajadus) ja halva kvaliteediga heli, ei vaja mingit erilist tehnikat. |
Siin ongi tegelikult kogu kodukinotemaatika uba... Lugedes paljudest teemadest vaidlusi kodukino tehnika üle, jääb mulle mulje, et tuntakse huvi ainult värskete viimaste aastate kergemasisuliste menufilmi-teoste vastu, unustades ära fakti, et 90+% maailma filmitoodangust tõepoolest ei vaja mitte mingit erilist tehnikat vaatamiseks-kuulamiseks. |
Kõike võib hea heli ja pildiga vaadata. Just vaatasin vana hea Papillon 1973 ära, HD-s ja väga mõnus oli.
Aga eks see ole tõsi, et 90% maailma rahvastikust on idioodid ja kuulavad/vaatavad ainult hollywoodi mõttetut ja sisutut jura ning on selle juures väga õnnelikud. Viimase aja hea näide Avatar, mida võiks kiita visuaali poolest küll kuid sisu ülikehv. Samas vaatad Legend of tha Guardiansi (mis on üle Avatari nii sisu kui pildi poolest) ja Avatari karvatud kollid polegi enam nii ilusad. Seega selle hea visuaali väärtus on väike, head sisu on oluliselt raskem luua.
Selleks, et seda hollywoodi massitoodangut üldse kuidagi välja kannatada on vaja head tehnikat. Viimati vaatasin "Fast Five" ja ei kujuta ette, et seda stereos kineka pealt lõouni oleks viitsinud vaadata.
Häid filme võib vaadata monohelis mobiiltelefonilt, nad on ikka head.
Sorry for OT.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
15.09.2011 14:26:19
|
|
|
loodushääli oleks õige kuulata ikka looduses ma arvan! aga okei, tegelikult jah olen täiesti nõus, et hea helisüsteem on ühtmoodi hea kõigi asjade jaoks. küsimus on rohkem selles, et paljud ei mõista, misasi see hea helisüsteem on ja mida hea heli üleüldse tähendab. ja väga paljud seejuures arvavad, et nad teavad, misasi on hea helisüsteem, olles kasutanud umbes 2 erinevat suhteliselt odava otsa kõlarikomplekti see on põhiliselt see, mis mind kogu antud teema juures tihtipeale naerma ajab.
üks asi, mida märkida on ka see, et just kvaliteedi poolest HEA helitehnika ei tee küll kunagi ega kuskil halba. Ja ka vanu filme, isegi monoheliga filme on siiski hea vaadata (kuulata) korraliku tehnikaga, õigesti üles seatud ja seadistatud tehnikaga. |
tsitaat: |
Muusika taasesitamine on kunst nagu iga teine. Kõikide inimeste eelistused ja maitsed on täiesti erinevad. Kõige elavama võrdluse saab tuua järgnevaga: kas tunned vahet, kui õhtustad a’la Carte restoranis või sööd mikrolaineahjus soojendatud sügavkülmutatud toitu? Kas tunned vahet, kui sõidad Žiguli või Maserattiga? Kõht saab täis ja kohale jõuad, aga kuidas sa seda tegid, kuidas sa seda teha tahad? |
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
15.09.2011 21:21:45
|
|
|
Maldur kirjutas: |
90+% maailma filmitoodangust tõepoolest ei vaja mitte mingit erilist tehnikat vaatamiseks-kuulamiseks. |
Aga kas me seetõttu näiteks kuulame seda 90% heli läbi vigiseva onboard-helikaardi? Ega vist, kui vähegi võimalik. Niisamuti pole meil kodudes vanu mustvalgeid telereid et häid eesti (vanu) filme vaadata.
Ma tegelikult hästi ei mõista sedagi miks aetakse pähe et on süsteem ja kõlarid ...stereo kuulamiseks ja filmiheli jaoks on kohustuslik mingi x.1 paugutaja? Ma tean mis nüansid teemaga kaasnevad kuid ometi on normaalsetest kõlaritest filmi oluliselt nauditavam kuulata kui läbi THX serditud topside ja supaka. |
Tegelikult seda ma just tahtsingi öelda...
Mu repliigi mõte oli selles, et tänapäeva massitrendide mõjul on paljude tarbijate arusaam filmide helist kujunenud mida rohkem kanaleid seda uhkem suunas. Nüüd on juba 9.1 järjest enam jutuks jne. Samas kui jah, sedasorti pakutavate filmide sisuline väärtus on järjest kahanenud. Kuid see selleks... Siiski ma ei mõelnud ka mitte niipidi, et peaks vanu filme tingimata kuulama ainult läbi vanade helikrappide. Muidugi eks igaühel on oma filmi (ja heli) eelistused, kuid laiema silmaringiga väärtkinematograafia huvilisele on korraliku kvaliteediga lihtne 2.0 stereosüsteem siiski kõige mõnusam ja praktilisem. Lisaks veel iga kell mugav ühildada muusikakuulamise süsteemiga.
Tegelikult, ma olen püsivalt seisukohal, et ideaalseimaks helisüsteemiks on ja jääb 4.0 lahendus. Sellega saab vajadusel kogu ruumilisuse edasi anda (ja eeldusel kui need 4 kõlarit on identsed ja mängivad laias ribas, siis ühtlasi ka kõige tõetruumalt). Kahjuks küll pole 4.0 salvestatud heliga algmaterjali peaaegu üldse võtta. Mingil hetkel hakkas võimutsema see kirevate N satelliidi ja üksiku woofri trend, millel pole mingit selget põhjendust peale odavuse ja trendikuse. Sellise süsteemi jaoks originaalmaterjali puudumisel pseudokanalite kunstlik sünteesimine on veel täiesti mööda...
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|