Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Eesti ülikiire internetivõrgu ehitus algab kevadel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.09.2011 21:01:44 vasta tsitaadiga

jah ja jätame selle jutu järele, 3g ja G ja K ja kõik tähed ei ole Internet, Internet on see kui tuppa tuleb otse switchi kas fib või cu kaabel. sinul on masinal püsi ip ja see saab oma neti otse isp ohvitsast ja punkt.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.09.2011 21:03:59 vasta tsitaadiga

edit: Paar link suutsin siis välja kaevata:
1. Teema, kus käsitletakse arengut USA-s ning kuidas suured rahad pekstakse justnimelt 4G arendusse:
Obama pushes for national 4G-speed wireless
http://news.cnet.com/8301-31921_3-20031464-281.html

2. Ja teine link, kus siis lahti selgitatakse see teooria, et 5G ajaks sulavad kõikvõimalikud, erinevad võrgutüübid üheks ja ainsaks 5G-ks:
5G – What this new technology have for us?
http://learntelecom.com/telephony/5g/5g-what-this-new-technology-have-for-us

Nii, et areng toimub järjest suurema kiirusega, tahame või ei taha. Küll, kui Eesti ei taha Sidearengurongist maha jääda, ega siis liialt kaua ISP-d enam magada kah ei saa. icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 05.09.2011 21:13:49 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
jah ja jätame selle jutu järele, 3g ja G ja K ja kõik tähed ei ole Internet, Internet on see kui tuppa tuleb otse switchi kas fib või cu kaabel. sinul on masinal püsi ip ja see saab oma neti otse isp ohvitsast ja punkt.

Kuldsed sõnad thumbs_up.gif

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.09.2011 21:41:58 vasta tsitaadiga

tahanteada, mitu korda peab küsima enne kui su käest kuuleb konkreetseid vastuseid ja mitte mõtettut jama?
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.09.2011 22:08:26 vasta tsitaadiga

Igatahes, kui nett natukeseks lahti teha, siis tuleb sealt uudiseid erinevate riikide 4G fännamise kohta, nagu seeni metsast. icon_smile.gif

Väike näide, tänase kuupäevaga siis:
Kenya says seeks partners for 4G network
http://af.reuters.com/article/investingNews/idAFJOE78407620110905
----------------------------------
Üks link ka EMT-i 4G kohta ja seal EMT kirjutab üheselt valguskaablite 4G mastidesse vedamisest.
Teema: 4G
Tsitaat: "Võrgu ehitamisel paigaldatakse uued tugijaamad, mis töötavad LTE tehnoloogial (Long Term Evolution) sagedusel 2600 MHz. Need sagedused sobivad eeskätt tihedamalt asustatud piirkondade katmiseks. Usume, et peagi saab 4G võrku ehitada ka madalamatel, paremini levivatel sagedustel. Kuna iga 4G tugijaam nõuab suureks kiiruseks valguskaabliga ühendust, mis täna ei jõua veel paljudesse GSM jaamade asukohtadessegi, vajab suure võrgu ehitamine veel aega. Kuid juba algusjärgus pakub ta suuri kiiruseid nõudlikele klientidele kohtades, kus on vaja 3,5G võrgule täiendavat mahtu. Kindlasti juba mõne aasta pärast jõuab 4G ka väiksematesse asustatud kohtadesse."
Link: https://www.emt.ee/internet/4g
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.09.2011 22:17:16 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Sa ei vastanud küsimusele:
mitu paralleelset 42mbit streami üks mast läbi õhu suudab ajada. Sama vastuse võid anda ka tolle gbiti kohta kuid seal huvitaks ka kaugus mastist kus sellist kiirust veel saada võib. Afaik 4G kiirused üle paarisaja meetri eriti ei ulata.
Ho Ho kirjutas:
tahanteada, räägi mitut 4g masti on vaja kui tahta 1gbit netti jagada 100 talule kes on 10km raadiusega maa alas enam-vähem ühtlaselt laiali jaotatud. Boonusena võid eeldada, et elatakse keset põldu ning metsa ega mängesid vahel pole.

tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 05.09.2011 22:46:27 vasta tsitaadiga

Nendel olemasolevatel Gdel ei ole lihtsalt sagedusriba suurte mahtude ja paljude klientide teenindamiseks. Paratamatult on need mobiililahendused lahendused, mida püsiühenduseks nimetada ei saa. Sagedusriba teemat aitab leevendada see tekstis viidatud Venemaa case - http://en.wikipedia.org/wiki/White_spaces_%28radio%29, aga see on jällegi tehnoloogia, mida pole veel olemas.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.09.2011 07:02:06 vasta tsitaadiga

Lühidalt, igatahes EsTWini arengu osas olen pessimist, koos arvamusega, et asi peab valmima kiirendatult, aastal 2013, vastasel juhul imetleme Konkurentriikide arenduste tagatulesid.
Nii, et liialt pilvedes h6ljumisel m6tet pole, kuna hilisem tagaajamine v6ib v6imatuks osutada.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
tagasi üles
garol
HV vaatleja

sõnum 14.09.2011 13:05:20 vasta tsitaadiga

Keegi kirjutas teemas, et maal ei saa head netti. Ma ei tea, minul siin 57km Tallinnast on 12mbit/s sees ja töötab täitsa hästi. Olen ka 2.0mb/s kätte saanud.

Selle 100mbit/s suhtes olen ma Elioni päris mitu korda tüüdanud ja nad ei oska kunagi midagi tarka öelda. Mina arvasin, et juba tegelevad uuendustöödega jne jne.

Selles suhtes olen ka natuke pettunud, et nende arust 100mbit/s on "ülikiire". Krdima lätis üks sõber paneb 1gbit/s netiga ringi ja ta maksab selle eest sama palju kui meie 12mbit/s eest siin.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.09.2011 13:08:25 vasta tsitaadiga

garol kirjutas:
Keegi kirjutas teemas, et maal ei saa head netti. Ma ei tea, minul siin 57km Tallinnast on 12mbit/s sees ja töötab täitsa hästi. Olen ka 2.0mb/s kätte saanud.

Tüüpilises Eesti hajaasustusega külas, kus majade vahe on mitusada meetrit?
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 14.09.2011 13:09:44 vasta tsitaadiga

garol, maakohad on ka mujal. Kui Sina maksad oma 12 Mbit/s ühenduse eest samapalju kui sõber Lätis 1 Gbit/s eest, siis minu vanemad maksavad 1 Mbit/s WiMAX'i eest €5,50 rohkem kui Sina oma ühenduse eest + aasta aega pidi seadmekasutusrenti tasuma € 9,59/kuus.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
garol
HV vaatleja

sõnum 14.09.2011 13:34:14 vasta tsitaadiga

Mul siin "maakohas" 7 korrusmaja lähestikku ja eraldi 2 korrusmaja natuke maad eemal. Mina loen seda maakohaks. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 14.09.2011 14:35:53 vasta tsitaadiga

garol kirjutas:
Mul siin "maakohas" 7 korrusmaja lähestikku ja eraldi 2 korrusmaja natuke maad eemal. Mina loen seda maakohaks. icon_rolleyes.gif

Proovi nüüd niimoodi, et 10 km raadiuses on ainuke tiheasustus kahekorruseline paneelikas. Ülejäänud "seitse suitsu" saavad saunast paljalt lumehange hüpata ilma naabrimuti kaetava silma alla sattumist kartmata.

Selline on minu maakoht, kus Elion peab hüperkiireks analoog telefoni. Ega see ELASA ka just ei torma oma optilisega siiapoole. Mingitel algsetel üldplaanidel oli joon küll kaardi peale tõmmatud, aga sellega tekivad mõned tehnilised probleemid. Nimelt on Tallinn Tartu mnt Tartu poolne ots ümber planeerimisel neljarealiseks. Hetkel küll midagi ei ehitata, ainult planeeritakse, lootuses kauges tulevikus sellele neljarealisele ka rahad taha saada. Probleem on selles, et ELASA ei hakka arvatavasti enne teeäärde optilist maha matma, kui ei ole kindel, et see sinna ka jääb. Ennem jõuab ELASA 2015 aastal oma projekti lõpetatuks lugeda ja kogu papi nulli kulutada, kui maanteamet oma neljarealise maha saab joonistatud.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.09.2011 21:04:22 vasta tsitaadiga

Kui majad on lähestikku, siis pole ju mingit probleemi ehitada või tellida mõne ISP käest Wireless-Link ja siis Local networkiga või WiFi-ga laiali jagada kõikidesse majadesse.

Näiteks Elion ehitas taolisi Wireless-Linke juba oma 5-6 aastat tagasi. Põhiline oli, et oli olemas vajalike huviliste grupp, kes Elionist selle õhuühenduse tellisid.
tagasi üles
hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 22.09.2011 01:34:03 vasta tsitaadiga

Nad võiksid selle traadiga pisut kiirustada, me hakkame muust maailmast väga maha jääma - http://arstechnica.com/gaming/news/2011/09/eastern-europe-schooling-us-western-europe-on-fast-broadband.ars
Eesti on kiiruste osas "auväärsel" 45endal kohal, kaotades sellistele "vägevatele" nagu Ukraina, Moldaavia ja loomulikult ka Lätile doh.gif . Mul on enda pärast ka juba häbi, ei julge enam porri ka tõmmata, kuna äkki keegi jälle mõõdab kiirust ja viin nii Eesti näitaja veel alla icon_redface.gif . Aga see-eest ei mainitud meid jälle Ida-Euroopa kontekstis icon_biggrin.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.09.2011 01:37:22 vasta tsitaadiga

hanz, https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6662217#6662217
tagasi üles
Gizmoz
Kreisi kasutaja
Gizmoz

sõnum 22.09.2011 08:19:14 vasta tsitaadiga

noh positiivne on see et ehk paari aastapärast kodukandiski see hüpperkiire kaabel meil maal icon_smile.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.09.2011 09:16:55 vasta tsitaadiga

Huvitav kuidas on lood teiste "kaaskannatajate" wimaxi laadsete asjade ning üldise neti pakkumisega äärealadel.
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 22.09.2011 09:36:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ning üldise neti pakkumisega äärealadel.

tahad hetkeseisu teada? võin oma asukohast lähtuvalt pikemalt kirjutada

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.09.2011 10:07:54 vasta tsitaadiga

Väikse ääremärkusena - et mobiilinternet areneb maailmas ikkagi väga suure kiirusega, seda näitab kasvõi maailma vanim ja suurima testkeskkonna TestMy.net statistika.

Seega tasub neid testtulemusi võtta ikkagi väikse reservatsiooniga.
Pildinäide TestMy-neti põhjal:
http://www.upload.ee/image/1677497/brands22a.jpg
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 22.09.2011 10:12:22 vasta tsitaadiga

tahanteada, saa juba üle oma TestMy.net'st icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.09.2011 11:05:52 vasta tsitaadiga

[VaHuR]: OT: Ja mis sellel keskkonnal siis viga on, pikima tegevuskestvusega, annab sertifitseeritud testitulemused.

Ja ma ei tea teisi test-keskkondi, mis võimaldaks mul:
1. teha automaatseid teste, kuni 30 tundi järjest.
2. võimaldab teha teste kuni 200MB suuruste testfailidega.

Nii, et ehk pakud mõne teise testkeskonna välja, mis samu võimalusi pakub. thumbs_up.gif
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 22.09.2011 11:08:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii, et ehk pakud mõne teise testkeskonna välja, mis samu võimalusi pakub. thumbs_up.gif

mida paganat sa testid teemas kus arutatakse ülikiire netivõrgu arengut?

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 22.09.2011 11:23:32 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
[VaHuR]: OT: Ja mis sellel keskkonnal siis viga on, pikima tegevuskestvusega, annab sertifitseeritud testitulemused.

Ja ma ei tea teisi test-keskkondi, mis võimaldaks mul:
1. teha automaatseid teste, kuni 30 tundi järjest.
2. võimaldab teha teste kuni 200MB suuruste testfailidega.

Ah lõpeta see jama ajamine. Ameeriklased võivad seda lehte kasutada aga siinmaal näitab see ikka väga aiateibaid

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.09.2011 12:41:53 vasta tsitaadiga

Aga seda, kuidas mobiilinternet ka Eestis areneb, seda näen ka ise viimase 4 aastaga väga hästi.
Esialgu oli kasutada GPRS/EDGE, siis oli kasutada kiirus kuni 1 mega, nüüd kuni 2 mega ja seda siis sama raha eest.
---------------------
Ja kui raha rohkem raatsiks kulutada icon_smile.gif / ning kiirusevajadus oleks olemas, siis saaks vabalt kasutada ka nii 7-14 megabitist kiirust.

PS: Igatahes on eespooltoodud test-keskkonnast ka väga hästi näha, kuidas Android-telefonidega kasutatakse 10-20 megabitist kiirust. Tõenäoliselt on neid kiireid telefone veel kõvasti rohkem olemas, lihtsalt omanikud ei osta endale kiiret ühendust võimaldavaid pakette.
-----------------------
Nii, et mina ootan antud EstWin arendusprojektilt justnimelt veel kõvasti kiiremat mobiilvõrkude arendamist, sest sel juhul saan ma "tulevikus" sama raha eest kasutada juba näiteks 4 megabitist kiirust, praeguse 2 megabitise asemel.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Eesti ülikiire internetivõrgu ehitus algab kevadel mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.