|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
10.09.2011 11:19:10
|
|
|
Selge
_________________ Tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga ning pakun 3D skaneerimise ja 3D printimise teenust. Valmistan prototüüpe, varuosi ja erilahendusi vastavalt kliendi vajadustele. |
|
| Kommentaarid: 345 loe/lisa |
   |
1 :: |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
10.09.2011 13:38:15
|
|
|
seda torx'i ära küll osta... ja vaata ikka teste mitte lihtsalt numbrit
M4 on hea soovitus.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Veikko
HV vaatleja
|
10.09.2011 14:03:44
|
|
|
| Soovitage softi millega kontrollida hdd füüsilist korrasolekut, sooviks et soft oleks freeware.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
10.09.2011 14:40:43
|
|
|
| Veikko kirjutas: |
| Soovitage softi millega kontrollida hdd füüsilist korrasolekut, sooviks et soft oleks freeware. |
ketta tootja lehelt saab tavaliselt. proovi näiteks Seatools'i.
|
|
| Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
10.09.2011 19:27:28
|
|
|
heikis, kas seatools mitte ei toiminud ainult seagate ketastega? WD diagnostics on kah võimalus.
HDtune tasuta variant testib kah ketast - kohati isegi mõistlikum kui WD ja seagate testid
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
10.09.2011 19:27:52
|
|
|
| Chidori kirjutas: |
| heikis, kas seatools mitte ei toiminud ainult seagate ketastega? WD diagnostics on kah võimalus. |
WD'l on enda tool ka.
Oleneb nimelt mida vaja kontrollida on? Programme on ka 3 osapoole omi.
|
|
| Kommentaarid: 251 loe/lisa |
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.09.2011 19:46:34
|
|
|
Teen asjast huvitatuile ettepaneku sooritada SSD versus HDD test. Installi ennem arvutisse soluto ja siis tee süsteemi partitsioonist koopia teisele kettale (kui süsteem on SSD-l, siis kopeeri HDD-le või vastupidi). Ja mina tõin välja kaks katset - esimene on arvuti käivitumisaja mõõtmine solutoga ja teine on programmi installimise kiiruse mõõtmine.
Soluto saab siit -> http://www.soluto.com/download Vaikimisi mõõdab see järgnevatel arvuti käivitumistel bootimise kiiruse.
Installitav tarkvara on Adobe Reader X (10.1). Kiirust mõõdab Application Timer ning silent installi käivitamise faili tegin ise. Need kolm faili laadisin üles -> http://www.upload.ee/files/1648732/Adobe_inst.zip.html
Tarkvara installimise katse käib nii, et kõigepealt käivita administraatorina ApplicationTimer.exe. Viita see failile adobe_reader.cmd ja vajuta Run Program. Aga pane tähele, et kui sul on Adobe reader juba olemas, siis eemalda see kõigepealt. Ma ei viitsinud tegema hakata skripti programmi eemaldamise kohta.
Minu tulemused:
SSD: Kingston SSDNow V+100 96 GB -> http://www.kingston.com/ukroot/ssd/vplus100.asp (umbes pool aastat kasutatud)
HDD: Seagate Barracuda 500 GB -> http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?name=st3500320as-barracuda-7200-11-sata-3-0-gb/s-500g-hd&vgnextoid=c89ef141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&locale=en-US&pf=1 (umbes 2 aastat süsteemikettana kasutatud ja pool aastat üksnes varundus ja failid)
Süsteemi kopeerisin SSD pealt HDD peale.
SSD-ga bootimise kiirus:
Spoiler 
SSD-ga programmi installimise kiirus:
Spoiler 
HDD-ga bootimise kiirus: (peab mainima, et peale kopeerimist üllatavalt kiiresti käivitub )
Spoiler 
HDD-ga programmi installimise kiirus:
Spoiler 
Katse on sooritatud täiesti võrdsetes tingimustes, kus erinev on ainult kõvaketas. HDD peal olev süsteem on paraku küll kõvaketta sisemisel, kuid see vist nii palju ka ei tohiks halvasti mõjuda kiirusele. Igatahes iga kord HDD-lt arvutit käivitades tuleb ikka mõnuga oodata enne, kui saab arvutis normaalse kiirusega mõne programmi avada. :S
OT:
Spoiler 
udusiil, kogu backup oligi see, mis vastu taevast lendas. Aga õnneks sain suurema osa ning hädapärasemad asjad tagasi.
Asi oli selles, et ükskord kogemata muutsin kõvaketta dünaamiliseks kettaks ja andmeid kaotamata seda tagasi ei saa. Võtsin siis oma failid kokku ja kopeerisin kolme teise väiksema kõvaketta peale ning sain ketta elementaarseks tagasi (basic). Siis selgus jällegi, et üks partitsioon oli liiga väikeseks jäänud ning Windows seda suurendada ei lasknud. Bootisin Acronisega arvuti üles ning panin partitsiooni laiendama. Jätsin õhtul seda tegema, kuid hommikul selgus, et ta oli sama kaugel, nagu õhtul. Aga krdi kergemeelselt tegin arvutile restardi.
Üritasin andmeid samalt kettalt taastada, kuid see võttis üle 6 tunni aega ning tulemuseks olid üksikud asukohata failid ja neid oli vähe. Kuid siis võtsin ette need 3 kõvaketast, kuhu olin andmed ajutiselt salvestanud ning lõikamise tulemusena olid need failid lihtsalt märgitud kustutatud failideks.  Freeundelete aitas taastada.
Kaotatud andmetest kõige rohkem kahju oli süsteemiketta kloonist. Siiski sain tagasi kõik need asjad, mida kõige rohkem tagasi tahtsin.
viimati muutis LiivaneLord 10.09.2011 19:58:05, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
trip
HV Guru

|
10.09.2011 19:46:54
|
|
|
| Veikko, victoria 4.46b
|
|
| Kommentaarid: 406 loe/lisa |
   |
303 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
10.09.2011 20:30:34
|
|
|
heikis, kas seatools mitte ei toiminud ainult seagate ketastega? WD diagnostics on kah võimalus.
HDtune tasuta variant testib kah ketast - kohati isegi mõistlikum kui WD ja seagate testid |
olen testinud ka teiste tootjate kettaid. kindluse mõttes panin hetkel WD scorpio blacki testima ning töötab.
http://www.instantfundas.com/2009/03/seatools-hard-disk-diagnostic-tool-kit.html
| tsitaat: |
| SeaTools can test not only disks manufactured by Seagate or Maxtor (which is now acquired by Seagate) but hard disks from any manufacturer. So whether you have a Western Digital hard disk or a Hitachi hard disk, it doesn’t matter – you can use SeaTools. |
|
|
| Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
10.09.2011 21:05:03
|
|
|
| tudiludi kirjutas: |
| HDD peal olev süsteem on paraku küll kõvaketta sisemisel, kuid see vist nii palju ka ei tohiks halvasti mõjuda kiirusele. |
HDD lõpus on lugemis(kirjutus)kiirus täpselt 2x väiksem kui sama ketta alguses. Kehtib põhimõtteliselt kõikide HDD'de puhul mis kasutavad samasugust platteri geomeetriat (vähemalt 90% mudelitest).
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.09.2011 21:09:08
|
|
|
| WAV, ja mis järeldusi sellest teha?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Veikko
HV vaatleja
|
10.09.2011 21:09:29
|
|
|
| Tänud Heikisele. Seatool toimis ka Samsungi lapaka kettaga. Töötanud mul see 500 GB ketas 2,7 aastat ja nüüd otsustas iseseisvalt töölepingu lõpetada. Paar päeva tagas ei suhelnud ükski usb ühegi mälupulgaga ja väliste kõvaketastega. Hiir töötas ilusti. Kõik teised masinad tundsid mäluseadmeid siis saigi arvuti kahtlustuse. Viisin Ordisse kuna sealt raibe soetatud, nad ütlesid et kõvaketas seest mingites sektorites õhtal. Täna siis tahtsin ise ka kontrollida ja kõik vastas tõele. Info kõik alles kuna backupid olemas ja võtsin ketta masinast välja, docki kaudu pumpasin veelkord kogu infi teisele kõvakettale. Ilus nädal olnud, algul lendas ühel läpakal ssd ja nädala lõpus teisel hdd.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
10.09.2011 21:59:58
|
|
|
| WAV, ja mis järeldusi sellest teha? |
Ma lihtsalt selgitasin seda sinu küsimust, kui väitsid et "HDD peal on süsteem kõvaketta sisemisel". Ma sain asjast aru nii, et sa installisid süsteemi kõvaketta sisemisele osale, sisemisele partitsioonile.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.09.2011 22:29:02
|
|
|
Sisemisele jah, parempoolsem partitsioon. Ja mina küsisin järeldust sinu väitele, kui ütlesid, et 2x kiirem. Antud testi tulemus (bootimise osas) oli üle keskmise kiirem. Varem on olnud süsteem alati välimisel küljel, aga tunne küll selline ei olnud, et pooltki SSD kiirusest oleks kätte saanud.
Mis mul selle testi eesmärk on? Kui siin öeldi, et süsteem käivitub HDD puhul 5, 10 sekundit kauem, siis minu praktikas tähendab see seda, et tuleb oodata minut-poolteist kauem. :S Tarkvara installimine ei toonud suurt võrdlust välja, aga programm on ka liiga pisike, et normaalset tulemust saada. Mingit Officet ei viitsi küll seepärast peale venitama hakkama. :S
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
11.09.2011 15:48:36
|
|
|
| Ma mõtlen natuke... Teoreetiliselt peaks hästi välja tulema kiiruse vahe suure RAR faili lahti pakkimisel näiteks - üldjuhul on prose piduriks aga Gulftown ragistab metsikul kiirusel rarre ja siis võiks nagu vahe sisse tulla (vähemalt olen märganud HDD puhul, et peale seda kui failid on extractitud siis ta hakkab alles temp kaustast neid valitud kohta ümber tõstma. SSD puhul pole nagu silma hakanud selline asi.)
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
11.09.2011 16:34:14
|
|
|
| Ma mõtlen natuke... Teoreetiliselt peaks hästi välja tulema kiiruse vahe suure RAR faili lahti pakkimisel näiteks - üldjuhul on prose piduriks aga Gulftown ragistab metsikul kiirusel rarre ja siis võiks nagu vahe sisse tulla (vähemalt olen märganud HDD puhul, et peale seda kui failid on extractitud siis ta hakkab alles temp kaustast neid valitud kohta ümber tõstma. SSD puhul pole nagu silma hakanud selline asi.) |
kui rar faili extract nuppu kasutades lahti pakid, siis pakib otse, samas kui failid rar aknast kausta lohistad, siis ta pakib temp kausta ja pärast tõstab õigesse kohta
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
11.09.2011 17:47:15
|
|
|
| libe kirjutas: |
| Ma mõtlen natuke... Teoreetiliselt peaks hästi välja tulema kiiruse vahe suure RAR faili lahti pakkimisel näiteks - üldjuhul on prose piduriks aga Gulftown ragistab metsikul kiirusel rarre ja siis võiks nagu vahe sisse tulla (vähemalt olen märganud HDD puhul, et peale seda kui failid on extractitud siis ta hakkab alles temp kaustast neid valitud kohta ümber tõstma. SSD puhul pole nagu silma hakanud selline asi.) |
kui rar faili extract nuppu kasutades lahti pakid, siis pakib otse, samas kui failid rar aknast kausta lohistad, siis ta pakib temp kausta ja pärast tõstab õigesse kohta |
Ideeliselt, kui ta isegi ringi tõstab, siis see ei tohiks ka eriti oluliselt aega juurde tekitada, kuna tegelikult ümber tõstetakse(kirjutatakse) ainult kataloogifail (failide metaandmete tabeli fail), mille suurus on tavaliselt kilobaitides. Samas muidugi, see kehtib ainult sama partitsiooni piires ümbertõstmise korral, teisele partitsioonile või kettale liigutades loomulikult ikkagi kopeerib veelkord kogu tervikmahu ümber.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
11.09.2011 17:50:22
|
|
|
Nu tuleb siis mingi ülikeeruline lahendus välja mõelda kus ta neid andmeid mitu korda ümber tarib ja saabki teada.... midagi
See jutt on juba nii utoopiliseks läinud, et samahästi võid teha mingi kiirusetesti ja saadki read/write tulemused teada
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.09.2011 17:52:31
|
|
|
| Chidori, kas autot saab hinnata ainult selle järgi, mis on tema maksimaalne kiirus?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
11.09.2011 18:03:27
|
|
|
| Chidori, kas autot saab hinnata ainult selle järgi, mis on tema maksimaalne kiirus? |
Kindlasti oleks see väga populaarne kriteerium, kui vormis mees põõsas ei passiks
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi... |
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
11.09.2011 19:54:38
|
|
|
tudiludi, kui auto jõudlust hindad siis... JAH? muidugi tuleb arvestada, et kaua mootor vastu peab enne kui keema läheb aga põhimõtteliselt jah?
Sest praegu kõik need asjad mida on siin pakutud ju ongi lühiajalised testid mis ei näita otseselt midagi... samas on need igati asjakohased kuna kasutuses ongi just kõige rohkem lühikeski lugemise/kirjutamise lõike?
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.09.2011 20:04:04
|
|
|
Chidori, kas need kolm küsimärgiga lauset olid küsimused? :S
Arvan küll, et asjakohased. Lisaks minumeelest ei saa hinnata seda, kui kiiresti kõvaketas mingit faili üles leiab. Otsitakse umbes(peaaegu)täpselt järjest ja kui jumal juhatab, leitakse see ruttu üles. Kuna SSD on kiire, siis olen julgenud isegi indekseerimise sisse jätta. Kuskilt olen lugenud, et ka see mõjub kiirusele ning seetõttu hoidsin HDD peal väljalülitatuna.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
11.09.2011 21:14:45
|
|
|
indekseerimise point oligi, et hdd mitte huupi kogu aeg servast otsima ei hakkaks, vaid teaks juba aadressi ning otse sinna pöörduks
SSD'l on see mure oluliselt väiksem, kuna pöördumisaeg on 100x madalam
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.09.2011 21:26:31
|
|
|
Siis ärge mind järele tehke.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
11.09.2011 23:52:45
|
|
|
tudiludi, jah?
libe, kusjuures ma netist lugesin, et indekseerimine tuleks just SSD puhul maha võtta - küll kahjuks ei mäleta ma mida see parandas aga halvemaks ei pidanud minema (vist oli kuidagi SSD elueaga seotud)
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
12.09.2011 15:55:03
|
|
|
| Magic kirjutas: |
| SurfData kirjutas: |
| Magic kirjutas: |
| londiste kirjutas: |
| keda tänapäeval reaalselt bootimiseks kuluv aeg huvitab? ma ei räägigi endast, mul on enda arvuti 24/7 sees, vaid ka keskmisel inimesel on juba sleep/hibernate kasutusel... |
Paljudel uutel arvutitel see auto enable jah.
---------------
Mind pigem huvitaks test: 100 dokumendi sest otsitakse teatud fraasi. Tavalise HDD pealt on see ikka paras piin. SSD pealt pole jõudnud testida... opereerin ise hetkel tava HDD-ga. |
mul on inboxis ~31500 emaili ning otsing on "search as you type" ehk siis nii kiiresti kui jõuan trükkida ta üldiselt ka otsib (ei taha enam meelde tuletadagi kuidas vana rondi arvutiga kus oli IDE ketas ja ka lahja prose, pidi teinekord 30 minutit otsima et mingit tähtsat emaili leida ) |
See päris hea info
Tööl tahan ka selle meilinduse korda teha
Hetkel backup 2a ja muul infol 15a (reaalselt kasutatakse kuni 6 aastat) |
see oli üks põhilisemaid põhjuseid, miks arvuti vahetusega sai SSD kasuks otsustatud. Pidevalt vaja emailidest asju otsida ning SSD puhul on see lausa lust ja lillepidu. Outlooki .pst filed on kõik kokku ligi 32gb ning 64gb SSD peal läks natuke kitsaks kui muid asju ka juurde oli vaja aga no väga suureks ei saa ka minna SSD ketastega, liiga kalliks läheb
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
12.09.2011 16:15:53
|
|
|
| Kui postkastis otsimise kiirus hakkab oluliselt sõltuma andmekandja kiirusest, siis on lahendus mäda. 2007 outlook oli vaikimisi mäda otsinguga. Kõvasti aitas kaasa eraldi "jubin", mille sai MS enda lehelt tõmmata (sinna on 3 aastat tagasi - tõesti ei mäleta enam). Pärast seda toimus otsing ka minu vana läpaka aeglase HDD pealt väga kiirelt.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
12.09.2011 17:05:18
|
|
|
corsair force 3 ja 240gb on ka hea (kirjutamine parem)
| 2korda2 kirjutas: |
| Kui postkastis otsimise kiirus hakkab oluliselt sõltuma andmekandja kiirusest, siis on lahendus mäda. 2007 outlook oli vaikimisi mäda otsinguga. Kõvasti aitas kaasa eraldi "jubin", mille sai MS enda lehelt tõmmata (sinna on 3 aastat tagasi - tõesti ei mäleta enam). Pärast seda toimus otsing ka minu vana läpaka aeglase HDD pealt väga kiirelt. |
lisaks oli veel selline plugin nimega lookout, sai isegi kasutatud outlook 2003 peal, ma enam ei mäleta kas see 2007 kompatiible oli või mitte (see kasutas indekseerimist). Kuid nagu varemgi mainitud, HDD puhul on piduriks SEEK, seetõttu SSD pealt otsing on ikka hoopis teine asi
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
12.09.2011 17:11:51
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
corsair force 3 ja 240gb on ka hea (kirjutamine parem)
|
Käesoleva teema lõpupoole kirjutatakse, et pole just kuigi töökindel  |
lennata võivad kõik olenemata tootjast. 120gb force 3 olid üldse vigase kontrolleriga ja need korjati kõik suhtkoht alguses kohe müügilt ära. Crucialil ka probleeme olnud hangumiste ja käuksumistega. Sai ka kunagi üks 128gb garantiisse saadetud. Nüüd peaks vist firmware updated asja ära parandama (hetkel on soovitatav v 0009 peale panna, tänagi ühele 128gb lasin peale). Annab ka ~20% kiirust juurde. Eks ta maitse asi ole, mina otseselt midagi halba ei ütle kummagi kohta, mõlemad piisavalt head, corsair tsutike kallim aga kirjutamine kiirem.
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
12.09.2011 17:13:36
|
|
|
Ma ühe ostsin ja pole veel kurdetud...
Vanem Force töötab üle kuu mul arvutis... samas netis 3 kohta küll palju hala.
Aga sama teema oli ka kunagi IBM ketastega - kõik halasid, mul töötas väga pikalt ja ühe sain ringiga tagasi
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
12.09.2011 19:24:51
|
|
|
| SurfData kirjutas: |
| Crucialil ka probleeme olnud hangumiste ja ... Nüüd peaks vist firmware updated asja ära parandama (hetkel on soovitatav v 0009 peale panna, tänagi ühele 128gb lasin peale). Annab ka ~20% kiirust juurde. |
Nii ta on, enda Crucial´l esines päevas korduvalt hangumisi ja peale uuema firmware pealepanekut on need kadunud.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
13.09.2011 14:17:30
|
|
|
Hangumised rohkem Sandforce kontrollerite baasil tehtud SSD-e haigus. Sinu oma peaks olema Toshiba peal tehtud.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Minttunator
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
13.09.2011 16:20:09
|
|
|
saada garantiisse, kui crucialil veel firmwaret väljas polnud vahetati ilma kobinata suht kohe asi ringi
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
13.09.2011 20:47:23
|
|
|
mul ei ole M4'ga ühtki probleemi olnud, ketta ostsin, siis oli 00001 fw peal, panin igaks juhuks 00002 ja nüüdseks juba 0009 ja tiptop
samas paljud rakendused, mida pelgasin, et võiksid SSD'ga kiiremad olla, nagu pelad ja etc, siis suurt sittagi pole muutunud - küll on mahukamate rakenduste käivitamine kiirem, mängude käivitamisel aga pole enamasti just hdd see pidur
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
13.09.2011 21:19:08
|
|
|
| laadimise ajad on natuke paremad - samas on Raid0 täpselt samma hea selleks otstarbeks.
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
14.09.2011 04:14:18
|
|
|
Tänud lingi eest. Sai nüüd natuke seal neid teemasi loetud ning nii palju kui mina nüüd sealt välja loen, siis paistab, et ega need probleemid nii väga SF kontrollerist olegi põhjustatud. Pigem jääb silma, et nagu paljudes hädades hoopis bugised emaplaadid + Hotplugging enabled süüdi.
| Hotplugging is the route to all evil |
_________________ D I G I T A L L Y - I M P O R T E D ● Electronic Dance Music with Highly Addictive Elements |
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
16.09.2011 20:21:24
|
|
|
Jah, hotplugging on tõesti tiba paha asi - eriti kui sul juhtumisi plugitavad kettad ühe voolukaabli taga on...
Mul näiteks ON KUULDA kuidas füüsilistel ketastel korra platter seisma jääb kui ma mõne ketta välja võtan.
Seoses OCZ ja SF2000 seeriaga - lugesin kah natuke ja mingit otsest praagi/vea juttu kuskil küll välja ei lugenud - pigem on sellised hangumised ja kadumised mis on suht tavalised SSD'de jamad.
Mul MSI AMD plaadiga viskas Indilinx ketas külmalt bootides mingit jama posti ajal - paar korda resasin ja siis tunnistas ilus
Kusjuures me testisime ja sama setupiga oli sama probleem 4'l eraldi arvutil ! - ehk siis puhtalt emaplaadi ja SSD sobivuse kamm.
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
16.09.2011 23:06:08
|
|
|
| Kui võrrelda T60 cor2 prose,500GB/7200 ja M6500 extreme prose ja 128GB SSD on boot ajal vahet 30-60sek.Enamasti SSD kasuks...peamine on,et windoosa oleks korras,kui seal problem ei aita midagi.Uus Win8 pidada üldse 15sek bootima,kas tühjalt või progedega koormatult?Autocadis töötades pole HDD-l ja SSD töös suurt vahet,vähemalt minule nii tundub.
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Edz
HV Guru

|
17.09.2011 17:12:59
|
|
|
Üks küsimus siia. Kiirel otsides ja l'bi lugedes, ei saanud ma väga hästi aru kokkusobivust T60(mudel on 2007FTG) ja SSD kettaga? Kas on mõtet originaal ketast (5400rpm) vahetada SSD vastu ja kui siis millist mudelit võiks vaadata?
Ette tänades.
_________________ M: Uued karbis Lenovo ThinkPad Pro dokid koos 90W laadijaga
O: Pakuvad huvi häbiväärse hinnaga Nintendo Switch mängud  |
|
| Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
143 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
17.09.2011 17:40:21
|
|
|
| Edz kirjutas: |
Üks küsimus siia. Kiirel otsides ja l'bi lugedes, ei saanud ma väga hästi aru kokkusobivust T60(mudel on 2007FTG) ja SSD kettaga? Kas on mõtet originaal ketast (5400rpm) vahetada SSD vastu ja kui siis millist mudelit võiks vaadata?
Ette tänades. |
SSD on täiesti tavaline seade nagu on ka tavaline HDD, pole mina kuulnud et mõni masin seda ei tunnistaks.
Kindlasti on mõtet, vanemad 5400rmp kettad on ikka väga aeglased, heal juhul 60mb/s read. SSD Sata2 pordi taga 280mb/s
Soovitaks Crusial M4, hinna/kvaliteedi/kiiruse suhe parim minu arvates.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
17.09.2011 18:36:32
|
|
|
| tomorrow kirjutas: |
| SilQ kirjutas: |
| Soovitaks Crusial M4, hinna/kvaliteedi/kiiruse suhe parim minu arvates. |
Hiljutises [DIGI] testis sai kolmanda koha.Esimene oli Kingston HyperX ja teine oli Corsair Force 3.
m4 oli parima hinna/GB suhtega  |
Lugesin. Aga ma seda testi puhta kullana ei võtaks. Jutu põhjal välja küll ei lugenud et nad erilisi teste olid teinud. Read on hyperX'il ja corsairil kõrgem, eks nad seda arvesse võtsitki.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
17.09.2011 18:47:02
|
|
|
Enamik teste seal ajast ja arust... selles osas poleks ka mul erilist usku. Videokate testid seal küll puhas jama.
St reaalse olukorraga pole suurt pistmist.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|