Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RReinu
HV kasutaja

|
11.09.2011 13:02:30
|
|
|
korsten kirjutas: |
ML ja Ordi ei tooda nagu midagi. Kui kokku panevad pudinatest siis ei saa seda vist tootmiseks nimetada? AK "toodab" ka ju arvuteid selle valemi põhjal... Ja "suur" on ka nii ja naa võetav mõiste. Kui siinmail kõvasti nina nokid siis oled Eesti mõistes "suur kaevur" v Ja toodang kukub masu ajal 30% , lol. |
kle jah, HP ja dell ja fujitus ja kõik teised kaa ju otseselt ei TOODA nagu sina seda 0'ist mõtled, ikka samamoodi kasutavad teiste firmade plaate, kettaid, proseid jne, vaid SERTIFIED for "FIRMA" kaup:D kogu moos! Oma korpuse vb toodavad ja kõik!
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
11.09.2011 14:56:40
|
|
|
RReinu, ma ei mõelnud 0-st (et TOOTJA firmad ka metalli ise kaevandavad) aga lihtsalt komplekteerimist ja kleepsu lisamist ma tootmiseks ei pea (nagu WAV juba mainis siis tihti polnud läpakatel õ-d ja tihtilugu ei töötanud ülemise serva nupud). Müts maha Ordi ees kes leidis turul oma niši ja asjaga tegeles, olen omanud 3-e "Ordi arvutit" ja rahul nende supportiga (kui teiste edasimüüjate juures ootasid ca 10 a tagasi garantiid/remonti nädalaid ja kuid siis Tondi Ordis sai üldiselt kihku-kähku asjad korda). Tootjaks ma Ordit siiski ei pea.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.09.2011 15:00:24
|
|
|
Vähemalt Fujitsu ja ilmselt ka mitmed teised suur OEM-id toodavad füüsiliselt ise oma emaplaadid (v.a consumer AMILO sülearvutite seeria).
Protsessorid, kõvakettad, mälud jms loomulikult tulevad kõigil komponentide tootjatelt.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 08:21:17
|
|
|
müük ei lange kuhugi vaid hoopis tõuseb, kasvuprotsent langeb.. oh seda meediamulli
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 12:21:15
|
|
|
WAV kirjutas: |
Minu jaoks on tootjad need, kes omavad ise tehast, mis on suuteline üksikutest kiipidest, SMD komponentidest, pesadest, pistikutest, poolil olevast juhtmest... bla-bla-bla |
Ole nüüd hea mees ja mine tao vähemalt 10 minutit pead vastu betoonseina, ehk loksutab mõistuse paika tagasi. See on üle tüki aja (ning vahelduseks Tahanteada jutule) üks rumalamaid postitusi, mida siit lugema olen juhtunud. Sinu juttu lugedes selgub, et maailmas pole ka põhimõtteliselt ühtegi autotootjat mitte, kuna enamus neist ei valmista ühtegi detaili reaalselt ise, seda teevad hanke korras kümned, sajad ja isegi tuhanded teised firmad.
Seadus reguleerib asja üheselt - kui sa ettevõttena komplekteerid valmisdetailidest arvuti ning müüd selle edasi lõpptarbijale, oled arvutitootja. Ordi on arvutitootja, ka AK on arvutitootja. Erineva disainiga korpus ei mängi siin vähimatki rolli, sest asja olemust see ei muuda. Ka suurte bränditootjate puhul (HP, Dell jne), kelle lauaarvutitel on oma disainiga korpus, on vaid disain nende poolt, valmistanud on korpuse allhanke korras ikkagi mõni korpusetootja.
Tanel kirjutas: |
Vähemalt Fujitsu ja ilmselt ka mitmed teised suur OEM-id toodavad füüsiliselt ise oma emaplaadid (v.a consumer AMILO sülearvutite seeria).
Protsessorid, kõvakettad, mälud jms loomulikult tulevad kõigil komponentide tootjatelt. |
Saad sa seda väidet kuidagi kinnitada? Mina julgeksin kõhklusteta nimetada vaid ühe arvutitootja, kes päris kindlasti kõikidele oma laua- ja sülearvutitele emaplaadid ise valmistab - Asus. Fujitsu lauaarvutites olen valdavalt näinud tuntud emaplaaditootjate valmistatud emaplaate. Vanemates olid Asuse toodetud emaplaadid, uutemate osas ei mäleta.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2011 13:38:26
|
|
|
djstallion: Muide, enamjaolt on igal emaplaadil tootjafirma suurelt ja selgelt peale kirjutatud.
Ja nii võid Asus S96S plaadilt lugeda, et tootjaks on HannStar.
--------------------------
Ning mis puutub Fujitsu-Siemensi, uuel ajal siis Fujitsu tehastesse, siis nemad on tootnud tõepoolest juba aastakümneid palju ise. Isegi komponente on ise valmistatud, näiteks on mul endalgi olemas kondensaatoreid, mis on kirjaga Fujitsu-Siemens.
2 näidet FS-i kohta, kuidas tegemist on igal juhul erinevate tehastega.
1. FS Amilo: Plaadil tootjaks HannStar, ehk siis sama tehas, mis toodab ka ülevalpool nimetatud Asusele.
2. FS Lifebook: Antud konkreetsel emaplaadil tehase nimi puudub, on kirjas, et "Made in Vietnam" ja tootekoodid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
12.09.2011 20:31:41
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Seadus reguleerib asja üheselt - kui sa ettevõttena komplekteerid valmisdetailidest arvuti ning müüd selle edasi lõpptarbijale, oled arvutitootja. Ordi on arvutitootja, ka AK on arvutitootja. |
Aga kellele sa siis jätad tegevuskategooriad "arvutikoostaja" või "arvutikomplekteerija"?
Kui ma panen müügiks välja arvuti koos juurdelisatud endavalitud monitori, klaviatuuri ja hiirega, kas siis olen ka tootja?
-----
Varem suhteliselt levinud konsensuse järgi on arvutite valdkonnas kategoriseeritud niimoodi:
- Tootja: Disainib/valmistab emaplaadi ja korpuse, kui konkreetse arvutimudeli jaoks unikaalsed põhikoostisosad.
- Koostaja: Paneb arvuti kokku 2...10 mujal valmistoodetud tervik-funktsionaalsest moodulist, ise lisab vaid mõne lüliti/pesa.
- Komplekteerija: Lisab valmiskoostatud arvutile veel ka eraldiseisvaid omaette korpuses lisaseadmeid (klaviatuur, monitor).
Näiteks on kasutatud lauset: "Apple branded computers are manufactured by Foxconn", kust on selgelt arusaadav, et tootja on Foxconn ning turundajaks/brändiks on Apple.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
12.09.2011 23:24:54
|
|
|
Olen nõus, et koostaja ja tootja vahelist piiri ei ole alati lihtne määrata. Lihtsa lõpptarbija jaoks on üldjuhul tootjaks ikkagi see, kelle nimi peal kirjas on. Eks sellest on ka tingitud, et meil räägitakse koostajatest kui tootjatest.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
1 :: |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
15.09.2011 12:14:02
|
|
|
Hazar kirjutas: |
müük ei lange kuhugi vaid hoopis tõuseb, kasvuprotsent langeb.. oh seda meediamulli  |
Väga suur see mull polegi. Arvestades asjaolu, et investeeringud ja äriplaanid on tehtud suurema kasvu peale, nüüd aga tuleb leppida väiksema käibe/kasumiga. Kui plaan oli müüa 100 arvutit siis nüüd müüakse 95. Selles mõttes müük langeb.
ps. ja võimalik, et töötaja, kes oli äsja kasvu silmas pidades tööle võetud, koondatakse.
viimati muutis McNeo 15.09.2011 12:23:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.09.2011 12:20:35
|
|
|
Praegune tõusu pidurdumine on alles suht algus. Huvitavaks läheb asi siis, kui ~5a pärast prosede jõudluse ja perf/watt näitajate kasv järsult pidurdub ning ei suudeta enam iga aasta pakkuda sama hinna eest oluliselt asisemat rauda.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
15.09.2011 12:32:06
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Praegune tõusu pidurdumine on alles suht algus. Huvitavaks läheb asi siis, kui ~5a pärast prosede jõudluse ja perf/watt näitajate kasv järsult pidurdub ning ei suudeta enam iga aasta pakkuda sama hinna eest oluliselt asisemat rauda. |
Arvutitootmine peab kohanduma sellega, et olemasolevate arvutite juurde järgmist kohe ei osteta, pigem hakkavad elamisse lisanduma igasugu pisiarvutid, a la külmkapp, mis ise toitu tellib või digitaalne tapeet. Ehk siis asisema raua puudumine ei tähenda äri lõppu, lihtsalt ajastu muutub, tulevad uued lahendused mis ei piirdu üksnes läppariga.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
15.09.2011 12:59:47
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Praegune tõusu pidurdumine on alles suht algus. Huvitavaks läheb asi siis, kui ~5a pärast prosede jõudluse ja perf/watt näitajate kasv järsult pidurdub ning ei suudeta enam iga aasta pakkuda sama hinna eest oluliselt asisemat rauda. |
Arvuti moraalse ja füüsilise eluea suurusjärk 5-7 aastat. Enamikes suurfirmades käib raua vahetus järkjärgult, kuniks rauale garantiid jagub (reeglina 3 aastat).
Erinevalt kodukasutajast nad ei saa riskida arvuti kasutamisega garantiijärgselt. Jah, masu tingimustes pikendati kasutusaega, aga lõpuks ollakse ikkagi sunnitud arvutiparki vahetama.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|