Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sakunne
HV veteran

|
10.09.2011 10:23:04
MySQL andmebaas ja erinevad vormid. |
|
|
On olemas MySQL andmebaas ja tabel selles - töö käib php's - vormid Dreamweaver'iga
Tabelist on võetud erinevad vormid, erinevate väljade arvuga.
Kuidas teha nii, et kui ma valin välja mingi sissekande ehk rea, millega töötada, siis erinevad vormid avaneksid just selle sissekandega.
Kui valin mõne teise sissekande(rea) siis jälle sellega
Mnjah, loodan, et on arusaadav - ise saan küll aru, mida vaja, a'selgitus ehk ebapiisav
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
10.09.2011 11:10:10
|
|
|
Teed päringu vastavale reale andmebaasi ja tagastatud tulemuse kannad form väljadele.
<?php
$tulemus=mysql_query("SELECT * FROM tabel_name WHERE id=1");
echo'<form action="sinuleht.php" method="post">';
while ($tulem2=mysql_fetch_assoc($tulemus)){
echo '<input type="text" name="sisu1" value="'.$tulem2["sisu1"].'">
<input type="text" name="sisu2" value="'.$tulem2["sisu2"].'">
<input type="text" name="sisu3" value="'.$tulem2["sisu3"].'">';
}
echo '<input type="submit" value="Saada">
</form>';
?> |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
10.09.2011 16:26:51
|
|
|
Seda küll andrusny, kuid minul näeb asi välja nii
Spoiler 
Link 'Mine'
... /update.php?orderID=4 |
viib 'Täienda' vormile, kus orderID on 4
Muidugi võiks samasse teha veel viiteid kõigile vormidele, a'mul oleks vaja, et edasine käiks ülamenüü abil - seega vastav päring '?orderID=4' säiliks kuskil - kuni kasutaja määrab uue ... nt '?orderID=8'
Praegu on ülamenüü lisatud
<?php include("menu.php"); ?> |
ja nt 'Vaata' link selline
<a href="view.php">Vaata</a> |
Seega peaks link 'Mine' lisama sinna päringu
kus 'N' on selle rea ID, millele klikkad, ning see peaks saäilima, kuni kasutaja määrab uue
viimati muutis sakunne 10.09.2011 16:41:30, muudetud 1 kord |
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
11.09.2011 10:15:34
|
|
|
Töötab suurep'raselt, 'Danke shöhn', igal real on selline vorm:
Spoiler 
<form action="menu.php" method="get" name="orderID">
<input class="peidus" name="orderID" type="text" value="<?php echo $row_rsOrders['orderID']?>" />
<a href="update.php?orderID=<?php echo $row_rsOrders['orderID']; ?>"> <input type="submit" name="button" id="button" value="Mine" /></a>
<input class="peidus" name="orderNR" type="text" value="<?php echo $row_rsOrders['orderNR']?>" />
</form> |
See määrab, millise sissekandega töötatakse.
A'mis juhtub, kui kasutajaid on rohkem, kui üks ja iga neist määrab erineva sissekande - tundub, et läheb jamaks
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
11.09.2011 18:48:27
|
|
|
sakunne kirjutas: |
Töötab suurep'raselt, 'Danke shöhn', igal real on selline vorm:
Spoiler 
<form action="menu.php" method="get" name="orderID">
<input class="peidus" name="orderID" type="text" value="<?php echo $row_rsOrders['orderID']?>" />
<a href="update.php?orderID=<?php echo $row_rsOrders['orderID']; ?>"> <input type="submit" name="button" id="button" value="Mine" /></a>
<input class="peidus" name="orderNR" type="text" value="<?php echo $row_rsOrders['orderNR']?>" />
</form> |
See määrab, millise sissekandega töötatakse.
A'mis juhtub, kui kasutajaid on rohkem, kui üks ja iga neist määrab erineva sissekande - tundub, et läheb jamaks  |
Torkas silma üks asi ja kohe küsiks - mis on input'ite küljes class="peidus" eesmärk? Kas peidad selle class'i CSS kaudu ära? Kui jah, siis selleks on olemas täitsa HTML enda vahend, mille kasutamine oleks viisakam - <input type="hidden">
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
12.09.2011 13:15:37
|
|
|
jnt kirjutas: |
Ega muutujad kasutajatel ühised siis ple. ... |
Mis muutujad
Jama võib tekkida siis, kui üks valib nt. orderID=2 ja teine samal ajal orderID=3 - siis muudab esimese venna määrangud ära ... vist
Fukiku kirjutas: |
Torkas silma üks asi ja kohe küsiks - mis on input'ite küljes class="peidus" eesmärk? Kas peidad selle class'i CSS kaudu ära? Kui jah, siis selleks on olemas täitsa HTML enda vahend, mille kasutamine oleks viisakam - <input type="hidden"> |
Mul on neid peidetud asju veel, sinu soovitatu järge pean ma, kui neid näha tahan, kõik ükshaaval nähtavaks tegema - css'ga .. taipad ehk isegi
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 13:50:47
|
|
|
Mis muutujad
Jama võib tekkida siis, kui üks valib nt. orderID=2 ja teine samal ajal orderID=3 - siis muudab esimese venna määrangud ära ... vist
|
Abiks oleks programmeerimise algtõdedega natuke tutvuda enne, kui miskit tõsist ja reaalsesse kasutusse minevat kokku kirjutad. Hetkel tundub seal üksjagu lünkasid sees paraku olevat. Kui sa lehelt lehele liikudes $_GET kaudu seda orderID väärtust edasi kannad, siis on see ikkagi iga kasutaja jaoks eraldi.
tsitaat: |
Torkas silma üks asi ja kohe küsiks - mis on input'ite küljes class="peidus" eesmärk? Kas peidad selle class'i CSS kaudu ära? Kui jah, siis selleks on olemas täitsa HTML enda vahend, mille kasutamine oleks viisakam - <input type="hidden"> |
Mul on neid peidetud asju veel, sinu soovitatu järge pean ma, kui neid näha tahan, kõik ükshaaval nähtavaks tegema - css'ga .. taipad ehk isegi  |
Ei, ei taipa. Kas on vahet, kumba sa muudad vastavalt olukorrale - kas type või class väärtust? Pealegi, kui keegi su lehele tuleb ja CSS'i välja lülitab, tulevad kõik su CSS-iga peidetud asjad nähtavale, hidden väljad aga ei tule. Teisalt, kui inimene juba CSS-i välja lülitada oskab-suudab, siis ei ole ka tema jaoks probleem hidden väljade väärtusi muutma hakata.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
12.09.2011 13:57:04
|
|
|
Ei, ei taipa. Kas on vahet, kumba sa muudad vastavalt olukorrale - kas type või class väärtust?...
|
Hmm ... ma ju kirjutasin, et type väärtust peab igal väljal eraldi muutma - css class'i muudam xyz.css lehel ükskord ja voila ... kõik kohe näha
Ja ega nendel väljadel miskit saladusi kirjas pole - lihtsalt kasutajal pole neid vaja
_________________ Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
SMS: 5051598 [võõraid tel. ei vasta]
Email sakunne@seenior.ee |
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 14:03:27
|
|
|
Ei, ei taipa. Kas on vahet, kumba sa muudad vastavalt olukorrale - kas type või class väärtust?...
|
Hmm ... ma ju kirjutasin, et type väärtust peab igal väljal eraldi muutma - css class'i muudam xyz.css lehel ükskord ja voila ... kõik kohe näha
Ja ega nendel väljadel miskit saladusi kirjas pole - lihtsalt kasutajal pole neid vaja |
Otot - sul see loogika vähe äraspidine pole või? Sul on hetkel väljad, mida sa tahad peita, annad neile class="peidus" ja siis .css failis defineerid selle klassi selliselt, et ta on ära peidetud. Siis ükskord saabub valge laev Maarjamaale ja on vaja kõiki neid väljasid kasutajale korraga kuvama hakata.. ja siis sa lähed muudad oma .css failis ära klassi definitsiooni ja nüüd on nad kõik nähtavad.
Kaks küsimust:
1) Mis saab siis, kui ainult kolm välja seitsmest "peidus" väljast tuleb nähtavaks teha?
2) Kas on jube loogiline, et sul on HTML elementidel küljes class="peidus" aga nad on tegelikult nähtavad? Programmikoodis tuleks alati kasutada elementide nimetamisel nimesid, mis võimaldaks koodi mõttest aru saada ilma täiendavate kommentaarideta. Hea kood ei vaja kommentaare, sest ta kommenteerib ennast ise.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
12.09.2011 14:28:18
|
|
|
Fukiku, och sind küll, mis sa norid, mul endal võib neid vaja minna, kui asja edasi arendan ... ja arenduses see on ... ma luban, kätt südamele pannes, et lõplikus versioonis panen nendele väljadele type="hidden", a'see pole käesolev teema.
Mis muutujad
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 14:36:48
|
|
|
Fukiku, och sind küll, mis sa norid, mul endal võib neid vaja minna, kui asja edasi arendan ... ja arenduses see on ... ma luban, kätt südamele pannes, et lõplikus versioonis panen nendele väljadele type="hidden", a'see pole käesolev teema.
Mis muutujad
Jama võib tekkida siis, kui üks valib nt. orderID=2 ja teine samal ajal orderID=3 - siis muudab esimese venna määrangud ära ... vist  |
Ega ma siis pahapärast .. ei ole mõtet lihtsalt valesti õppida ja öelda, et küll ma hiljem teen õigesti. Ümberõppimine on palju valusam kui kohe õigesti õppimine.
Ja mis puutub muutujatesse, tee palun endale ikkagi PHP põhialused selgeks, muidu on ka keeruline sind kuhugi edasi aidata. Kui üks kasutaja valib omale orderID ja sa seda edaspidi $_GET kaudu edasi kannad, siis see muutuja väärtus säilib seni kaua, kuni selle kasutaja klikitavates linkides orderID=3 parameeter küljes on.
Teise kasutaja sisenemisel lehele tal ei ole orderID=3 lehe aadressi küljes, järelikult on vastav $_GET parameeter tühi, järelikult on tal siiralt ükskõik, mida Vello oma orderID=3'ega teeb, sest tema on Mati ja temal orderID'd veel ei ole.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
12.09.2011 14:56:01
|
|
|
Ega ma siis pahapärast .. ei ole mõtet lihtsalt valesti õppida ja öelda, et küll ma hiljem teen õigesti. Ümberõppimine on palju valusam kui kohe õigesti õppimine.. |
HTML & CSS probleeme pole - küll ma tean, mis ma nendega teen, a'vot php on küll algusjärgus ... niiet igasugune toetus selles vallas on teretulnud.
Teise kasutaja sisenemisel lehele tal ei ole orderID=3 lehe aadressi küljes, järelikult on vastav $_GET parameeter tühi, järelikult on tal siiralt ükskõik, mida Vello oma orderID=3'ega teeb, sest tema on Mati ja temal orderID'd veel ei ole. |
Seega siis, kui nt Mati on ühes arvutis valinud orderID=2 ja nt Jürkai mõnes teises arvutis valib orderID=7, siis nad teineteist ei mõjuta
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
12.09.2011 15:15:16
|
|
|
Sessioonid on erinevad, neid ei saa jagada.
Sisuliselt siis tõmmatakse Mati poolt üks instants tööle ja Jürka poolt teine, need ei sõltu üksteisest.
PHP lõpetab töö ja sulgeb end kohe peale vastuse saatmist brauserile, seega midagi aktiivselt taustal pidevalt ei tööta.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
12.09.2011 18:47:41
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Sisuliselt siis tõmmatakse Mati poolt üks instants tööle ja Jürka poolt teine, need ei sõltu üksteisest.
PHP lõpetab töö ja sulgeb end kohe peale vastuse saatmist brauserile, seega midagi aktiivselt taustal pidevalt ei tööta. |
Seda võis oletada, a'ma tahtsin kindel olla tänks enivei
Nii üldhariduslikus korras: kuidas ja mille järgi php kasutajaid eristab?
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 19:06:29
|
|
|
Iseenesest vist ei erista kuidagi, pead talle ikka mingi käsud ette andma, kas session muutujasse või kuhugi mujale.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.09.2011 19:38:52
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
PHP lõpetab töö ja sulgeb end kohe peale vastuse saatmist brauserile, seega midagi aktiivselt taustal pidevalt ei tööta. |
Seda võis oletada, a'ma tahtsin kindel olla tänks enivei
Nii üldhariduslikus korras: kuidas ja mille järgi php kasutajaid eristab? |
HTTP on oma olemuselt stateless protokoll, mis tähendab, et iseenesest HTTP server, mis php'd protsessib, ei seo päringuid omavahel mingil moel kokku - tema jaoks on iga päring puhtalt lehelt alustamine.
Omavahel päringute sidumiseks on välja mõeldud sessioonid, mille kohta sa kindlasti php manualist võid pikalt ja laialt lugeda. Põhimõtteliselt sessiooni kasutamise korral on sul võimalik asju sessiooni "panna" ja sealt "võtta", ehk siis salvestatakse kahe päringu vahel asjad kuhugi mällu ja/või kettale serveris. Lisaks on iga päringu kaasas kas küpsisena või päringu parameetrina sessiooni ID, mille järgi server mälust õige sessiooni andmed välja võtab.
See nüüd on väga primitiivne käsitlus asjast. Sinu lahendus, kus sa ühe GET parameetriga mingit infot edasi annad, on ka omamoodi primitiivne sessioon - kogu sinu sessiooni info on nö. "salvestatud" päringu tegemiseks kasutatavasse URL-i.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
15.09.2011 14:59:41
|
|
|
Seni session'itega kokku puutunud ainult kasutajatuvastuses.
Mis progemisse puutub, siis möödunud sajandil sai Delphi abil asju aetud ... nüüd pole pikka aega tarvidust olnud - meelest läinud palju
Tänud igastahes ilmtingimata
Ei hakka uut teemat tegema, ehkki sel eelnvaga hoopis erinev taust, nimelt
Kõik
vormid, mille siht andmebaasis on 'integer' sisestavad/muudavad mistahes 11 kohalise väärtuse väärtuseks '2147483647'
See nummer on kasutuses TinyMce's
case 'tabindex':
// IE returns default value
if (v === 32768 || v === 2147483647 || v === '32768')
v = '';
break; |
jama selles, et isikukood on ka 11 kohaline ja mistahes isikukoodi sisestad, salvestub ikka 2147483647, kusjuures antud failis/failides ei ole mingit viidet TinyMCE'le
Kasutusel Dreamweaver ja TinyMCE, kui selle 'Widget'
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
15.09.2011 15:05:16
|
|
|
Kui sul baasis on väli integer, siis see number on integer'i maksimaalne väärtus. Tõenäoliselt baas asendab kõik maksimaalselt väärtust ületavad väärtused maksimaalse väärtusega. Isikukood numbrilisel kujul on sellest maksimaalsest suurem - 38501011234 > 2147483647, seega sealt su mure pihta hakkabki. Abiks lugemist näiteks siit: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/numeric-types.html
Muide, isikukood küll koosneb numbritest, aga ta ei ole sisuliselt numbriline infoühik, seega enamasti salvestatakse isikukoode varchar tüüpi väljas. Baasis tema numbrilisel kujul salvestamine annab marginaalse ruumisäästu kõvakettal, aga võib tekitada täpselt sääraseid anomaaliaid nagu sul hetkel. Samuti pole sul vaja ju nt kahte isikukoodi omavahel liita-lahutada-korrutada-jagada, et peaksid teda numbrilisena hoidma.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
15.09.2011 19:01:06
|
|
|
Fukiku, piinlik lugu, mitte ei tulnus sellel peale
A'kas isiku/firmakoodi õigsuse kontrolli skript ei vajanud int väärtust?
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
15.09.2011 19:04:28
|
|
|
A'kas isiku/firmakoodi õigsuse kontrolli skript ei vajanud int väärtust? |
See juba oleneb sellest, kuidas su skript on üles ehitatud. Pealegi juba php kihis number <-> string teisenduste tegemine ei ole raketiteadus.
Viimane isikukoodi valideerimine, mida ma isiklikult tegin, võttis sisendiks isikukoodi stringina ja lõikus seda vastavalt vajadusele juppideks. Tõsi küll - ma ei arvutanud kontrollsummat vaid kontrollisin isikukoodi sobivust teise lahtrisse sisestatud sünnipäevaga.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
17.09.2011 11:56:29
|
|
|
Fukiku, sul oli ju vägev isiku/firmakoodi tuvastamis script
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
18.09.2011 15:50:45
|
|
|
Fukiku, sul oli ju vägev isiku/firmakoodi tuvastamis script  |
Kas sa viitad sellele teemale? Minu meelest ma küll ei väitnud, et mul oleks mingi skript vms, mida ma igale poole topiks. Vajadusel muidugi leiab ilmselt firma koodibaasist sellistele ülesannetele juba töötavad lahendused, et ei peaks ise jalgratast leiutama.
Ja mis selle küsimuse mõte oli üldse? Et miks ma seda uuesti kirjutasin - aga sellepärast, et isikukoodist sünnipäeva välja arvutamist ma ei olnud varem teinud ise, aga seekord oli seda vaja.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |