Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kuulmistaju täpsus ja selle testimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 13, 14, 15  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 10.05.2011 18:27:25 vasta tsitaadiga

hmm, huvitav kas audigy ja audigy2 kaartidel samasugune "eripära" küljes?

huvitav on nagu see, et miks pagana pärast nad tegid helikaarte, millel rar väljund oli paremate komponentidega? does not make any sense icon_lol.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

sõnum 10.05.2011 18:40:43 vasta tsitaadiga

üldiselt tehakse kaarte ikka selliselt, et front väljund on parem ja rear pealt hoitakse niipalju kokku, kui võimalik.

44.1 pealt 48 peale resample on sellepärast, et audigy2, võimalik ka et kõik ülejäänd creatiivi "high-end" kaartidel, on riistvara selline ja ei võimalda 44.1 väljutada.

ei leia enam seda artiklit. igatahes miski digi-küpsis oli, mis ei oskand 44.1kHz'ga midagi peale hakata.

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 11.05.2011 10:27:22 vasta tsitaadiga

Wiltz, NATAS999, absoluutselt, makes no sense. Aga tõsi vaatamata sellele. Audigy kohta ma ei oska arvata, kas oli sama viga, aga SB Live seeria kaartidel küll. Ma ise kahtlustasin, et võis olla mingi seos sellega, et front väljund pidi ka klapid ära võimendada suutma ja võibolla siis oli mingi komponentide kooslus, mis selleks paremini sobis, kuid liiniväljundina oli/on Rear neil etem.
Live seeria kaartide 3rd party tarkvara Kx project (oli vist?) draiverid keerasid tarkvaraliselt koguni asja ümber nii, et rear väljundist sai front. See on kõik vana info ja netis väga põhjalikult läbi võetud.
Loomulikult pole see vahe mingi eriline mäekõrgune, kuid ilma signaalita oli minu mäletamist mööda kuuldavalt valjem müra ja samuti see klippimiseprobleem. Kui klippima ei keeranud, siis muusikat kuulates see vahe midagi märkimisväärset polnud, aga samas on ikka mugavam helikaarti liiniväljundina kasutades kõik volume sliderid 100% peale lükata ja asi sinnapaika jätta. Front väljundiga ei teadnud seda kunagi, millal liiga vähe või liiga palju master volume't keeratud sai.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.05.2011 11:19:32 vasta tsitaadiga

mina, kes ma olen alati fronti kasutanud tegelikult, tean niipalju öelda, et masterit tasus keerata olenevalt konkreetsest kaardist kuskil 50-60% ja wave'i polnud ka mõistlik üle 66% ajada icon_biggrin.gif
muidugi ma konkreetselt midagi ei mõõtnud, kuid üle nende levelite läks müra mõttetult suureks ja moonutused kippusid ka kõrvu kriipima. klappidega kuulates küll masterit üle 30-40% tavaliselt keerata polegi vaja...

aga kx's on jah see swap F/R, mõtlesingi, et mis krdi pärast see seal on icon_biggrin.gif peab kohe testima, et kas siis on kah kuuldav vahe. kaart muidu audigy2

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.09.2011 16:06:54 vasta tsitaadiga

Leidsin sellise lingi - http://mp3ornot.com/
Pole praegu klappe käepärast, ei oska arvata, mis see asi endast täpsemalt kujutab. Aga tasub ilmselt proovida.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 06.09.2011 16:19:00 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Leidsin sellise lingi - http://mp3ornot.com/
Pole praegu klappe käepärast, ei oska arvata, mis see asi endast täpsemalt kujutab. Aga tasub ilmselt proovida.
tegemist on jälle mingi mõttetu plännimisega, kus enivei poleks vahet, kas on 1Mbps wav või 92kbps mp3. tõenäoliselt on võetud ca. 128kbps mp3 ja pandud kõikide piltide alla. correct answer antakse kulli-kirja viskamise teel.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.09.2011 17:32:18 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
tõenäoliselt on võetud ca. 128kbps mp3 ja pandud kõikide piltide alla. correct answer antakse kulli-kirja viskamise teel.
Mis ajendab sellist avaldust esitama? Mingi põhimõtteline viha pimetestide vastu või käegakatsutavad tõendid?
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 06.09.2011 18:29:27 vasta tsitaadiga

ihvike, kuula sämpleid, siis mõistad. ühel puhul vaikne plõnnimine ja teisel väga jube ülevõimendusega plära. Mingit adekvaatset tulemust sealt ei saa, ehk teisisõnu, sellist tüüpi teostel ei mängi bitrate rolli.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.09.2011 18:36:45 vasta tsitaadiga

Ma küsisin, et mille alusel (miks?) sa eeldad, et tegu on pettusega (sama bitrate kõigil näidetel). Mul on täiesti ükskõik mis helid seal kasutusel on. Kui tegu on pettusega, siis see on huvitav informatsioon.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 06.09.2011 18:39:08 vasta tsitaadiga

asi selles ongi, et antud sämplid ei sobi testimiseks. vabalt võib olla 1 fail, aga võib ka olla 320 vs 128, vahet teha on võimatu.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.09.2011 18:57:06 vasta tsitaadiga

See ei ole tähtis, kas nad sobivad või ei sobi, sa esitasid üsna konkreetse süüdistuse, et sellel leheküljel tegeletakse pettusega. Nii need igasugused müüdid ja valearvamused tekivadki - kontrollimata "informatsiooni" levitamisest.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 06.09.2011 19:19:59 vasta tsitaadiga

Pärast teen veel, praegu rohkem ei jõua, sest vaja ära minna.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.09.2011 21:11:30 vasta tsitaadiga

Kuulasin ja eks need klipid on nagu on, võiks paremad olla ja metoodika jääb Foobari ABXile alla.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.09.2011 01:43:08 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
ihvike, kuula sämpleid, siis mõistad. ühel puhul vaikne plõnnimine ja teisel väga jube ülevõimendusega plära. Mingit adekvaatset tulemust sealt ei saa, ehk teisisõnu, sellist tüüpi teostel ei mängi bitrate rolli.

Loll jutt, väga suur vahe on nendel sämplitel seal, täiesti selgesti eristatavad.

Testiks siis hinnatud Fisher Audio Silver bulletid ja ise modifitseeritud Creative x-fi.

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.09.2011 00:36:08 vasta tsitaadiga

NATAS999, ära tee oma marki siin teemas rohkem täis, sinu argumendid (õigemini nende puudumine) on lihtsalt nutused! kui sinu kõrv või sulle kasutada olev tehnika neil samplitel vahet ei tee siis ole lihtsalt õnnelik, et sul ei ole ilmselt kunagi midagi paremat vaja kui 128kbs mp3'e sound icon_wink.gif teisest küljest muidugi, tunnen kaasa...aga noh, eks see ole vaatenurga küsimus icon_lol.gif

klippidel pole kusjuures viga midagi, väga kenasti kuuleb erinevused ära ja suht õigesti on valitud, kvaliteetne heli. millega sina siis testiksid, tood mõne hea näite ka või kõvatad niisama? see sobimatuse jutt siiamaani on igatahes ei muud kui soe õhk.

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 09.09.2011 13:49:59 vasta tsitaadiga

No kui see vahe tegemine nii lihtne on, siis kus on need pildid, 10st 10 tulemustega?

EDIT:

See tulemus on siis selline, et 95%lise tõenäosusega võib väita, et ma ei saavutanud seda lihtsalt huupi arvamise teel.
Ise ma selles nii kindel ei oleks. Võibolla, kui saaks need failid foobari ABXis läbi testida, saaks kindlama tulemuse. Liiga suured pausid on erinevate versioonide (A-B-X) vahel ja see ei aita ka kohe mitte, et alati algusest lugu pihta hakkab. Samuti on vale see, et erinevat muusikat vaheldumisi lastakse, võiks kõigi nende kolme erineva loo testimine eraldi olla. Sellisel kombel võrdlev kuulamine ja testi tulemus ei ole eriti täpne.
Ja lõpuks pole neil erineva pakkimisastmega failidel tegelikult muusika kuulamise seisukohast vahet - see on minu subjektiivne arvamus. Päris kindlasti kohe ei saaks ma tavakuulamisel aru, et "see on nüüd kindlasti 128, kuna see on ju nii kehv".

EDIT2: See on igatahes kindel, et mingit pettust seal ei ole, erineva pakkimisastmega failid on reaalselt erinevad. 128kbit/s fail on 16 kHz pealt nagu noaga lõigatud.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.09.2011 14:05:53 vasta tsitaadiga

sry, ei viitsi mingite piltide laadimistega tegeleda icon_biggrin.gif ise tegin 3 või 4 testi, rohkem ei näinud nagu pointi kuna iga kord kuulis vahe täiesti selgelt ära ja mingit eksimise võimalust ei olnudki.
iseenesest ma polegi varem nii konkreetselt mp3 ja mp3 erinevust kuskil tajunud vist...kuigi tõsi ma ei ole ilmselt kunagi spetsiaalselt 128 vs. 320 võrdlust teinud ka.
samas ma ei hakka ka väitma, et see heli erinevus oli nüüd midagi väga mäekõrgust või et seda igal ajal igas kohas iga süsteemiga üldse tajuda võiks. selles ma olen täiesti kindel, et umbes 90+% inimestest ei teeks üldse mingit vahet kui neile niisama neid sampleid lasta ja küsida, et kas midagi on teistmoodi? väga paljud nagunii ainult kuulevad muusikad, mitte ei kuula seda icon_biggrin.gif lihtsalt osa heli kõrgema otsa detailsusest oli summutatud 128'ste samplite puhul. aga ma usun, et minul oleks näiteks vahet 192 vs 320 samasuguse testi puhul juba väääga raske, kui mitte võimatu teha.

tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 09.09.2011 14:36:44 vasta tsitaadiga

Wiltz, mark täis ja mark täis. Oma üleolevalt ülbe suhtumisega oled sina siin ainuke, kes omal marki täis laseb stabiilselt.

Huvitav kui oma lugudest testi teen, siis selge vahe sees juba wav ja 320mp3, rääkimata 128mp3 vs 320mp3. Ja ma arvan, et mu tehnika on mäekõrguselt üle sellesröt ühe seltsimehe tunnustatud klappidest ja moditud xfist.

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 09.09.2011 14:43:51 vasta tsitaadiga

Ei saa teist aru... aga tahaks tõsiselt näha mis juhtub kui teile mõni 64kbps netiraadio tuppa mängima panna... lähete üleni higiseks ja muutute kahvatuteks?
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 09.09.2011 14:45:09 vasta tsitaadiga

Minestavad ära
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 09.09.2011 14:54:06 vasta tsitaadiga

192 ja 320 vahet ei "näe" mina ka. Aga 320 ja 1000 flacil jälle teen vahet vabalt.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.09.2011 15:18:30 vasta tsitaadiga

ufo56, ei, keeraks kinni selle raadio lihtsalt...või otsiks mõne sellise netiraadio, mis siis vähe inimlikumat signaali edastab. muidugi olukordi on sadu erinevaid, teinekord kuulad läbi mingi suvalise autokõlari ja maki sisendi suvalist mp3'e pleierist eemal tehtava mõne töö taustaks. vot siis tõesti on täitsa savi, mis piiks seal tuleb ja kuipalju sellest tulemata jääb. aga kõik see ei muuda fakti, et 64 vs 128 vs 320 jne ON erineva kvaliteediga asjad ja õigetes tingimustes minu kõrv vähemalt kuuleb seda!

üldiselt, ei saa nagu neist kommentaaridest üldse aru, mingi kadedus või misasi see on? icon_lol.gif jutt käis siin pimetesti valideerimisest/mittevalideerimisest ja üks teatud isik on nii "Kõva mees" et tunnistas asja puhtalt oma pesemata kõrva ja/või s*ta tehnika baasil pettuseks. no andke andeks, aga kloun on kloun! suht lame vend peab olema kui puhtalt sellepärast, et mingi testclipi muusika ei ole sinu maitse, hakkad testi maha tegema. tõsine lasteaia tase, muudmoodi nagu ei oska seda kommenteerida. sellisel tegelasel ei peaks olema helifoorumisse üldse asja, aga noh eks ta ole muidugi vaba maa jne, et mis parata icon_lol.gif

Natas999, see on muidugi jube kena, et sinu tehnika on siin kõigist ja kõigest hästi mäekõrguselt üle, aga tundub, et sa oled selle tehnika peale täiesti asjatult raha kulutanud icon_lol.gif

tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 09.09.2011 15:25:12 vasta tsitaadiga

Ma tegin nende vihatud kõlaritega ja integreeritud soundiga 5/5 ära, edasi läks perse millegipärast
ihvike
HV Guru

sõnum 09.09.2011 16:51:15 vasta tsitaadiga

3-4 testi on vähe. 10 miinimum, 20 parem. Ilma pildita pole mõtet rääkida. Ja kus te "320 ja flaci vahet teen vabalt" mehed siis olite, kui siin mõned leheküljed tagasi selgus, et mitte keegi vahet ei teinud? Mis muusika see siis on, millega te nii kindlalt vahet teete? Paneme aga üles ja proovime järgi.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 09.09.2011 17:32:05 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
Wiltz, mark täis ja mark täis. Oma üleolevalt ülbe suhtumisega oled sina siin ainuke, kes omal marki täis laseb stabiilselt.

Huvitav kui oma lugudest testi teen, siis selge vahe sees juba wav ja 320mp3, rääkimata 128mp3 vs 320mp3. Ja ma arvan, et mu tehnika on mäekõrguselt üle sellesröt ühe seltsimehe tunnustatud klappidest ja moditud xfist.

No mis tehnika see siis on?

ihvike kirjutas:
3-4 testi on vähe. 10 miinimum, 20 parem. Ilma pildita pole mõtet rääkida. Ja kus te "320 ja flaci vahet teen vabalt" mehed siis olite, kui siin mõned leheküljed tagasi selgus, et mitte keegi vahet ei teinud? Mis muusika see siis on, millega te nii kindlalt vahet teete? Paneme aga üles ja proovime järgi.

Millest sa räägid? Ma ei ela siin teemas ja ei pea midagi tõestama.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kuulmistaju täpsus ja selle testimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 13, 14, 15  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.